fbpx Skip to content

Az Apple-nél csak a nyári WWDC-ben és a szeptemberi iPhone eseményben lehetünk biztosak, az összes többi eseményük szabadon mozoghat.

Amikor azonban sok pletyka merül fel különböző termékeik kapcsán, könnyen juthatunk arra a következtetésre, hogy egy esemény közeleg. Vajon most is erről van szó?

Három új termékről csiripeltek a madárkák az elmúlt időszakban, ezek közül a leginkább izgalmas az iPhone 9 avagy iPhone SE 2, melyről bővebben itt írtunk: Bloomberg: márciusban érkezhet az „olcsó” iPhone.

Nem mindig kell termékbemutató ahhoz, hogy az Apple kiadjon egy érdekes frissítést, de talán egy új iPhone megérdemelné, hogy színpadon rántsák le róla a leplet. Az új modell a 2016-os iPhone SE cipőjébe lépne és olcsó(bb) telefont kínálna azoknak, akiknek nem kell a legjobb és legújabb.

Amikor az Apple kiadta a 16 colos MacBook Pro-t, azóta azt várta mindenki, hogy vajon mikor fut be az új 13 colos MacBook Pro?

A 16 colos modell nagyobb kijelzőt, jobb grafikus teljesítményt, hűtést, hangszórókat, nagyobb akkut és egy megbízhatóbb billentyűzetet hozott magával és ezek olyan újítások, amiknek a kistestvére is örülne.

A MacBook család harmadik tagja, a MacBook Air is örülne az új billentyűzetnek, de ha egyet kell választani, a kisebb Pro-nak kéne hamarabb frissülnie.

Az iPodokból, kiegészítőkből és néha az iPhone-okból is készít az Apple (Product) RED változatot. Idén azonban lehet, hogy az Apple Watch-ból is lesz.

Jelenleg az Apple Watch alumínium változata ezüst, asztroszürke és arany színekben választható, ezek mellé érkezne egy piros variáns, amivel az Apple az AIDS elleni küzdelmet tudná támogatni.

Persze az új termékek közel se annyira fontosak az Apple-nek, mint az új szolgáltatások. Az Apple News+ bőven javításra szorul, jó lenne, ha lennének a cégnek csomagakciói (amik összevonnák a Apple TV+ és az Apple Music szolgáltatásokat), az Apple Podcastok is lehetne egy komolyabb szolgáltatás és az iCloud tárhelyopciókra is ráférne egy reform.

A 9to5Mac-nél bedobtak még pár vicces gondolatot, mint például azt, hogy az új Mac Pro szürke-fekete kiegészítőit tök jó lenne külön megvásárolni és hogy az Apple TV-hez se nyúlt egy ideje az Apple.

Az új termékek megjelenésére viszont még rányomhatja a bélyegét a Kínában megjelent, 2019-nCoV névre keresztelt koronavírus terjedése is. Bár a kínai központi kormányzat eddig csak a Vuhant magában foglaló Hupej tartományban rendelt el példátlan intézkedéseket a járvány kontrollálása érdekében a kínai újév előtt, több mint 35 millió ember utazási lehetőségét korlátozva, ehhez közel található a gyártás szempontjából fontos Honan és Kuangtung tartomány is.

És mivel a dolgozók többsége hazautazhatott az újévre, így az azóta bevezetett utazási korlátozások miatt adott esetben nem csak a munkaerőhiány merülhet fel problémaként az összeszerelő üzemekben, hanem értelemszerűen már a nyersanyagok előállítása során is előállhat ugyanezen okokból visszaesés, ami utána a teljes gyártási folyamatra kihatással lehet, gyakorlatilag bármely olyan cég esetén, amely Kínában gyártatja a termékeit.

A 2019-nCoV koronavírusról részletesen a Qubit cikkében: Minden, amit tudnod kell az új, kínai koronavírusról.

Szerinted lesz tavasszal Apple esemény? És ha igen, mit mutatnak majd be?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok