Bloomberg: márciusban érkezhet az „olcsó” iPhone

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Bloombergnél Mark Gurman friss jelentése alapján úgy vélik, hogy következő hónapban az Apple megkezdi egy „olcsó” iPhone gyártását, amit márciusban meg is vásárolhatunk.

Az új telefon feltehetően az iPhone SE 2 vagy az iPhone 9 névre fog hallgatni és az iPhone 11 és az iPhone 8 szerelemgyereke lesz.

Gurman ezeket a specifikációkat fedte fel az új telefonról:

 • Touch ID-vel felszerelt főgomb
 • iPhone 11-gyel megegyező A13 chip
 • iPhone 8-cal majdnem megegyező design

Ha minden igaz, ez az iPhone 9 (vagy SE 2) a Foxconn, a Pegatron és a Winstron gyáraiban is fog készülni.

Korábban Ming-Chi Kuo nyilatkozott már az iPhone 9-ről, ő egy 399 dolláros árat tippelt meg az eszköznek. Akkori írásunkban összefoglaltuk, hogy ez az új iPhone hogyan lenne az eredeti iPhone SE leszármazottja.

Kuo úgy véli, hogy az Apple ezzel a telefonnal az iPhone 6 és 6 Plus vásárlókat célozza meg elsősorban, akik számára az iOS 13-as frissítés már nem elérhető és így kimaradnak az Apple TV+ és Apple Arcade előfizetésekből.

Szerinted tényleg érkezhet két hónapon belül egy „olcsóbb” iPhone?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Érkezni fog. A cégnél ahol dolgozom jelenleg SE a céges telefon. Belső infók alapján márciusban cserélik az összeset az újonnan megjelenőre amint készleten lesz :).

 2. Remélem a bekapcsológomb a tetején marad😀. Nekem személy szerint ezek a “vékony” telefonok nem tetszenek. Maradhatna a mostani SE dizájn egy modernebb belsővel.

 3. Szanya says:

  Nekem még mindig a 2G- 4S méret az igazi. De az 5- SE méret is megteszi. Az ára kb mindegy. De ha nagyon nem akar már senki kis telefonokat gyártani, akkor bele tudok törődni mire teljesen elavul az SE- m. Ha ez most elég jó lesz és nem túl drága, akkor még a 8- as méretében is megveszem. Akkor viszont tényleg nagyon jónak és nagyon olcsónak kell lennie. 600k- t csak kicsi telefonra adnék most ki. Vagy veszek inkább egy órát meg egy iPad- et.

 4. 400 dolcsi, 125eFt, mi? Kíváncsi leszek mennyi lesz mire ideér.

 5. ef-dani says:

  Vársz két hónapot és adócsalóéknál lesz annyiért. Az igazi nagyágyúknál még egy hamis parfümöt is kapsz mellé

 6. pAnk says:

  Miért probléma az, hogy valahol olcsóbban hozzá tudok jutni?

 7. Nem baj, csak a hátrányait mindig szeretik elsunnyogni ha olyan helyen veszed a készüléket, ami nem hivatalos Apple értékesítő partner. :slight_smile:

 8. ef-dani says:

  A mindenféle garanciális dolgokon túl, pont az ilyen kereskedők miatt kiesett adóforintokat kell visszapótolni a 27% áfaval…

 9. Jadeye says:

  @ef-dani +1 – viszont ha belegondolsz, mindez pont kontraproduktív, hiszen épp az ennyire magas ÁFA az, ami miatt a külföldről behozott terméket választják sokan, mert az olcsóbb. mert míg kisebb összeg esetén nem annyira fájó az a 27%, addig egy aranyárban mért MacBook Pro esetén már nevetségesen aránytalan összeg tud lenni. az alacsonyabb ÁFA-kulcs viszont megnövelné a forgalom mértékét is, amivel darabonként ugyan alacsonyabb százalékkal, de mennyiségében mégis több bevételt tudna generálni az állam.

 10. ef-dani says:

  Amikor 20% volt az áfa, akkor is ugyanez volt. Ott a Mistral meg a Bluefish esete. Mindenki náluk vette a számítástechnikai alkatrészeket. Amióta beléptünk az EU-ba csak az nem csal adót aki nem akar.

 11. Azt önmagában egy jó elgondolásnak tartom (az állam részéről), hogy a fogyasztási cikkeken kell a nagyobb adót beszedni (mintsem a munkabéren mondjuk), mert így (többen) is fizetik (még azok is, akik egyébként zsebbe kapják a fizetést, hiszen ételt, italt, számlát, nekik is fizetni kell).

  Az más kérdés, hogy a mértékkel hatalmas gondok vannak. :smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!