Bloomberg: márciusban érkezhet az „olcsó” iPhone

A Bloombergnél Mark Gurman friss jelentése alapján úgy vélik, hogy következő hónapban az Apple megkezdi egy „olcsó” iPhone gyártását, amit márciusban meg is vásárolhatunk.

Az új telefon feltehetően az iPhone SE 2 vagy az iPhone 9 névre fog hallgatni és az iPhone 11 és az iPhone 8 szerelemgyereke lesz.

Gurman ezeket a specifikációkat fedte fel az új telefonról:

 • Touch ID-vel felszerelt főgomb
 • iPhone 11-gyel megegyező A13 chip
 • iPhone 8-cal majdnem megegyező design

Ha minden igaz, ez az iPhone 9 (vagy SE 2) a Foxconn, a Pegatron és a Winstron gyáraiban is fog készülni.

Korábban Ming-Chi Kuo nyilatkozott már az iPhone 9-ről, ő egy 399 dolláros árat tippelt meg az eszköznek. Akkori írásunkban összefoglaltuk, hogy ez az új iPhone hogyan lenne az eredeti iPhone SE leszármazottja.

Kuo úgy véli, hogy az Apple ezzel a telefonnal az iPhone 6 és 6 Plus vásárlókat célozza meg elsősorban, akik számára az iOS 13-as frissítés már nem elérhető és így kimaradnak az Apple TV+ és Apple Arcade előfizetésekből.

Szerinted tényleg érkezhet két hónapon belül egy „olcsóbb” iPhone?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Érkezni fog. A cégnél ahol dolgozom jelenleg SE a céges telefon. Belső infók alapján márciusban cserélik az összeset az újonnan megjelenőre amint készleten lesz :).

 2. Remélem a bekapcsológomb a tetején marad😀. Nekem személy szerint ezek a “vékony” telefonok nem tetszenek. Maradhatna a mostani SE dizájn egy modernebb belsővel.

 3. Szanya says:

  Nekem még mindig a 2G- 4S méret az igazi. De az 5- SE méret is megteszi. Az ára kb mindegy. De ha nagyon nem akar már senki kis telefonokat gyártani, akkor bele tudok törődni mire teljesen elavul az SE- m. Ha ez most elég jó lesz és nem túl drága, akkor még a 8- as méretében is megveszem. Akkor viszont tényleg nagyon jónak és nagyon olcsónak kell lennie. 600k- t csak kicsi telefonra adnék most ki. Vagy veszek inkább egy órát meg egy iPad- et.

 4. 400 dolcsi, 125eFt, mi? Kíváncsi leszek mennyi lesz mire ideér.

 5. Vársz két hónapot és adócsalóéknál lesz annyiért. Az igazi nagyágyúknál még egy hamis parfümöt is kapsz mellé

 6. pAnk says:

  Miért probléma az, hogy valahol olcsóbban hozzá tudok jutni?

 7. Nem baj, csak a hátrányait mindig szeretik elsunnyogni ha olyan helyen veszed a készüléket, ami nem hivatalos Apple értékesítő partner. :slight_smile:

 8. A mindenféle garanciális dolgokon túl, pont az ilyen kereskedők miatt kiesett adóforintokat kell visszapótolni a 27% áfaval…

 9. Jadeye says:

  @ef-dani +1 – viszont ha belegondolsz, mindez pont kontraproduktív, hiszen épp az ennyire magas ÁFA az, ami miatt a külföldről behozott terméket választják sokan, mert az olcsóbb. mert míg kisebb összeg esetén nem annyira fájó az a 27%, addig egy aranyárban mért MacBook Pro esetén már nevetségesen aránytalan összeg tud lenni. az alacsonyabb ÁFA-kulcs viszont megnövelné a forgalom mértékét is, amivel darabonként ugyan alacsonyabb százalékkal, de mennyiségében mégis több bevételt tudna generálni az állam.

 10. Amikor 20% volt az áfa, akkor is ugyanez volt. Ott a Mistral meg a Bluefish esete. Mindenki náluk vette a számítástechnikai alkatrészeket. Amióta beléptünk az EU-ba csak az nem csal adót aki nem akar.

 11. Azt önmagában egy jó elgondolásnak tartom (az állam részéről), hogy a fogyasztási cikkeken kell a nagyobb adót beszedni (mintsem a munkabéren mondjuk), mert így (többen) is fizetik (még azok is, akik egyébként zsebbe kapják a fizetést, hiszen ételt, italt, számlát, nekik is fizetni kell).

  Az más kérdés, hogy a mértékkel hatalmas gondok vannak. :smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!