Ming-Chi Kuo: 2020 elején végre megérkezhet az iPhone SE 2

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Három és fél éve mutatta be az Apple az iPhone SE-t, amiről már akkoriban is azt írtuk, hogy az egyik legjobb iPhone készülék, azonban sajnos már eljárt felette az idő, ami persze nem azt jelenti, hogy egy használhatatlan típusról van szó, de modernnek se mondanánk. Lassan már 3 éve pletykálnak arról, hogy vajon mit fog tudni az utódja. Már ha egyáltalán lesz.

iPhone SE 2

Ezalatt az idő alatt rengeteg dátumot kitűztek már az elemzők és persze eddig mindegyik el is múlt már anélkül, hogy az Apple kiadta volna az új iPhone SE 2-t, de lehetséges, hogy most a következő be fog jönni. Ha minden igaz, akkor 2020 első negyedévében jön majd az iPhone SE 2. Nézzük meg, hogy miért is érdekes ez, és hogy mit tudunk róla!

Az első iPhone SE az iPhone 5s házában kombinálta az iPhone 6 és az iPhone 6s hardverét vegyesen, hogy két csoportnyi embert boldoggá tegyen:

 • akik szeretnének egy olcsóbb iPhone-t, amiben a legújabb processzor és kamera van
 • akik nem készek átállni az iPhone 6 által bevezetett új designra/méretre és maradnának az 5s formavilágánál

A pletykák szerint az iPhone SE 2 az iPhone 8 házában hozza majd az iPhone 11 néhány hardverét, hogy két csoportnyi embert boldoggá tegyen:

 • akik szeretnének egy olcsóbb iPhone-t, amiben a legújabb processzor és kamera van
 • akik nem készek átállni az iPhone X által bevezetett új designra/főgomb mentes kialakításra és maradnának a 8 formavilágánál

Ahogy látható, egészen hasonló a történet, az Apple két tábort szeretne megszólítani, akiknek nem felelnek meg a jelenleg a cég termékpalettájában lévő termékek. Így egyedül csak azok maradnak ki a buliból, akik iPhone 5s méretű telefont keresnek.

iPhone SE 2 lehetséges technikai adatok

Ming-Chi Kuo szerint az új iPhone SE az alábbi hardveres újításokat kapja majd:

 • A13 processzor (iPhone 11 jelenlegi processzora)
 • 3 GB LPDDR4X memória
 • 64 és 128 GB tárhely
 • asztoszürke, ezüst és piros szín
 • Haptic Touch a 3D Touch helyett

Kuo úgy véli, hogy ez a telefon tökéletes lenne a jelenlegi iPhone 6 és 6s tulajdonosok számára, akik új telefont keresnek. A processzor megegyezne az iPhone 11-ével és RAM-ból is csak eggyel kevesebb GB kerülne bele, így nagyjából hasonló kompromisszumot hozna, mint az eredeti iPhone SE tette 2016 tavaszán.

A legnagyobb dobás az iPhone SE 2 sikere mellett természetesen az ára lenne. Jelenleg az iPhone 8 449 dollár (plusz adó) az Apple-nél, az új telefon azonban 399-ről indulna.

Ez egy nagyon agresszív árazás egy olyan eszköznek, ami a 3D Touch hiányát leszámítva mindenben jobb, mint az iPhone 8, és hardverében közel áll a 699 dolláros iPhone 11-hez. Az iPhone SE 2 hazai indulóára valahol 155 ezer forint környékén lenne, amivel itthon is valószínűleg egészen népszerű lenne az új telefon.

Szerinted lesz iPhone SE 2? Te megvennéd?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Azok a felhasználók, akik akik az SE2-t várják pont azért szeretnék, hogy NE legyen nagyobb mint a jelenlegi SE.

 2. SiMoon says:

  Én speciel egy jelenlegi SE méretű, de fizikai gomb nélküli változatnak örülnék, vagyis én nem a fizikai gombot nem akarom elhagyni, hanem a méretet szeretném megtartani. Persze, ha tényleg kellemes árcédulával jönne, akkor cserélném a jelenlegi SE-t egy SE2-re.

 3. gunar says:

  A fenébe az árcédulával, hozzanak egy SE méretű telikijelzőset az utolsó hardverrel és vmilyen ID-val.
  Mire jó ha hoznak egy ráncfelvarrott 8-ast?

 4. JEROME says:

  Úgy érzem teljesen cserben hagy az apple. Egyeltalán nem vagyok kibékülve az iphone se-nél nagyobb telefonokkal. Volt iphone 7-em, lecseréltem se-re, mert nagy volt, és a lekerekítés miatt vagy mert talán tényleg az is, nehezebbnek éreztem. Az ár nem számít, a méret a lényeg. Ahogy előttem is írták, SE méretben jöhet a teljes kijelző.
  Az új nagy és nehéz iphone-ok egyeltalán nem érdekelnek. A kiálló kamera meg egyszerűen kiborító. Amikor először megjelent azthittem csak viccelnek, és gyorsan elhagyják, és nem. Ma már az iphone se felett kötelező a tok, különben billeg az asztalon. Miért is nem lehet olyan vastag, hogy beleférjen a kamera?

 5. gunar says:

  Mert nehezebb lenne! Ugyan már most tényleg számít pár gramm, meg az árcédula a fontos??? Nem vagyok én sem milliomos, de nem ezek a szempontok amik az apple mellett tartanak jelenleg telefonban. Ellenben a méret az igen számít, de lehetne full kijelzős, mert igen jó az X-Xs kijelzője és kicsivel lenne csak kisebb az SE méretű full kijelzővel. Egy friss hv. és nem kiálló kamera, nem fotózni veszem, de persze azért nem baj ha szép képet csinál, ahhoz viszont sem kilógnia nem kell sem 77 lencse nem kell, vannak korlátai, arra kell használni amit tud majd. Aki meg fotóművészkedni akar, vegyen profi gépet arra, hiszen az autókba épített kamerákkal sem forgatunk filmet, mert nem arra van, csak az is tud dolgokat és arra is kell használni.

 6. Szanya says:

  Nem az ára a lényeg, hanem a mérete. Fizetnék többet egy kisebb telóért. A 155e Ft meg vicc. Biztos, hogy sokkal drágább lesz.

 7. JEROME says:

  Látom itt legalább vagyunk páran akik ugyanazt akarják. Nem kell, hogy szuper olcsó legyen, csak legyen kisebb. SE méret pont jó!

 8. Szerintem sajnos már a mai dolgok nem nagyon férnek el az SE méretbe, de aztán kitudja…

 9. gunar says:

  Pontosan és az oldala is maradhat gömbölyítés nélkül, tökre jó az ami van az SE-n, csak az szép full kijelző jönne már rá és a 13-as proci sallangjaival. No meg ugyan tolhatnának a tetejére teszt jelleggel egy kijelző alatti T-ID-t vagy F-ID -t is, szívesen venném, az Xs-en is bejött az azonosító rendszer, csak fedni kellene a kijelzővel ha épp nem kell. Legalább megint innovatívak lennének, nem károghatna a sok droid -os!
  Admin! én adnék még nekik pár mm-t vastagságban, hogy elférjen minden!

 10. jimbimx says:

  Igen. A méret (minél kisebb/jelnelegi SE méret legyen) és teljesítmény oltárán én is áldoznék kamerafelbontást, árat, bármit.
  Biztos vagyok benne, hogy milliónyi darabot adnának el belőle.

 11. Ha hiszitek ha nem , én pár napja cseréltem le Xs maxomat 32 gb-os SE-re a méret miatt úgy érzem meg találtam megfelelő telefont! Egy kézzel tudom navigálni, el fér egy ing zsebben , tokot nem kell rá tenni ,szép szuper fogása van! És még sorolhatnám! Ami gyenge benne az az akku! És én is várom a se 2 őt!

 12. Oké, de akkor Te csak telefonálásra meg mondjuk üzenetváltásra használod. :slight_smile: Nem?

 13. JEROME says:

  Elmondom én mire használom az SE-m amit iPhone 7 ről cseréltem vissza, de előtte azt is tudni kell, hogy van ipad -em és macbookom, fényképezéshez meg dslr-em. Böngészni iPaden szoktam, Macbookon dolgozni, Iphone-nal pedig a következőket: telefonálok, sms-t írok, parkolok, pénzügyeimet vezetem, apple pay-t használok, leveleimet áttekintem (válaszolni, alaposan emailt olvasni inkább a macről), értesítéseket hozok létre, bevásárló listám kezelem, naptári eseményeimet követem, vagy megbeszélést hívok össze, rövid jegyzeteket írok a munkához, -alkalom adtán képbecsatolással, spotify-t hallgatok, waze-t és carplayt használok az autóban, mérőállást jelentek be app-al, és még pár hasznos kis apróságot. Ez olyan sok funkció amihez nem kell óriási telefon, hogy megérné kidobni egy SE méretűt.

 14. Hát mostmár kb :smile: de ahogy ma még láttam a páromnál az xs maxot… Hmm hát el gondolkodom… Van egy pubg nevű játék a se-n szörnyű a felbontás, ahogy játszottam egyet Az xs maxon hát… Szerintem veszem a 11 prot :roll_eyes:

 15. Az igaz az a mondás hogy aki eddig is meg vette az újat az ezután is megfogja, bármi legyen az ára, és az Apple tudja hogy úgyis meg veszik úgyhogy jól csinálja amit csinál!

 16. gunar says:

  Na de akkor az SE2 is új lesz :grinning:
  De félre a tréfával, valóban jó lenne egy SE méret full kijelzővel és vmi jó x-ID -val utolsó hardverrel. Nagyon sok embernek megfelelne és nem arra kellene rámenniük, hogy occó legyen, hanem hogy jó!

 17. mk4crdi says:

  Teljesen egyetértek! Bár tényleg nem tudom elképzelni, hogy úgy vonnák meg a támogatást majd az SE-ről és egyben a 6S-ről, hogy nem készülne SE méretű készüléke az Applenek. Rengeteg kuncsaftot vesztenének. A legutolsó frissítéssel már az egy éves akkumlátorral rendelkező SE készülékem is pár órát bír csak. Ennek ellenére még mindig kivárok. Én például nem tudom elképzelni, hogy nagyobb legyen. És tényleg csak a méret a lényeg nálam. Ezért örültem meg ennek a cikknek de sajnos a nyolcas készülék az már nagyon nagy. Ez van! Amíg tudom használni addig ez lesz, és nagyon bízom benne, hogy tényleg kijön egy ekkora méretű készülék a közeljövőben.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!