fbpx Skip to content

Külön sajtóesemény és nagyobb bejelentés nélkül Tim Cook tweetje tette hivatalossá az Apple új, 16 hüvelykes MacBook Pro modelljét.

Az új gép nem csak 16 hüvelykes kijelzőjével, hanem akár 8 magos processzorral, 64GB RAM-mal, 8TB-os SSD-vel, Radeon Pro 5000M grafikus processzorral, Magic Keyboard billentyűzettel, hat hangszórós hangrendszerrel, stúdióminőségű mikrofonokkal és 100Wh-s akkumulátorral akar kitűnni a mezőnyből.

A cikket rövidesen frissítjük az Apple termékleírásával, addig is Tim Cook tweetje és az abban található videó is érdekes:

https://twitter.com/tim_cook/status/1194607635590332416

https://www.youtube.com/watch?v=ysRigNyavF4

Az új modellek már a mai naptól elérhetőek, és hazánkban 949 990 Ft-tal indul az áruk:

Termékleírás

A legjobbat a legjobbaknak.

Az új MacBook Pro azoknak készült, akik nem ismernek határokat, és ötleteikkel képesek megváltoztatni a világot. Ez magasan a legjobb laptop, amit az Apple valaha alkotott. Káprázatos, 16 hüvelykes Retina kijel­ző, szupergyors processzorok, új generációs GPU-k, minden idők legnagyobb kapacitású MacBook Pro-akkumulátora, új Magic Keyboard és szédületes tárkapacitás – ez a profi laptopok etalonja a legkomolyabb felhasználóknak.

Retina kijel­ző – Nagyszerű munkafelület. Óriási ötleteidhez.

Az új MacBook Pro bámulatos 16 hüvelykes Retina kijel­zőt kapott – ez a legnagyobb Retina kijel­ző a Mac laptopok történetében. 500 nites fényereje látványos csúcsfényeket és ragyogó fehér árnyalatokat eredményez, míg a folyadékkristály-molekulák elrendezését precízen szabályozó fényalapú technológiája a mély feketékről gondos­kodik. A széles, P3 szín­tartomány káprázatosan élethűvé teszi a képeket és a videókat. Így bárhol, bármikor a legjobb színben láthatod a munkáidat.

A keskeny hullámhossz-tartományú LED-eket használó háttérvilágítás jóvoltából a MacBook Pro rendkívül pontosan jeleníti meg a széles P3 színtartomány árnyalatait, amitől a fotók és videók ragyogóan élénk és valósághű színekben jelennek meg a kijelzőn.

Az oxid vékonyréteg-tranzisztor (TFT) a hagyományos amorf szilíciumos TFT-hez képest tízszer gyorsabb képponttöltést biztosít, és a kis frekvenciájú energia­takarékos üzemmódokban stabilan szinten tartja a képpontfeszültséget, aminek eredményeként a képélesség kiváló, az üzemidő pedig hosszabb lesz.

A háttérvilágítási egységbe épített tükörszerű fényvisszaverő lemez a ráeső fény több mint 98 százalékát visszaveri, lehetővé téve, hogy a MacBook Pro hatékonyan működve tudjon 500 nites fényerőt biztosítani.

Processzor és memória – Alkoss a gondolat sebességével.

A 16 hüvelykes MacBook Pro teljesítménye új bekezdést ír a laptop­ozásban. A továbbfejlesztett hűtőrendszernek köszönhetően az akár 8 magosra konfigurálható és akár 16 szálon dolgozó Intel Core i9 processzor hosszabban tudja biztosítani a nagyobb számítási teljesítményt – ami a négymagos MacBook Próénak akár 2,1-szerese is lehet. Így pillanatok alatt végezhetsz bármilyen feladatoddal, legyen az több tucat hangsáv és effekt összehangolása, 3D-s modellek renderelése vagy programkód fordítása és tesztelése.

A továbbfejlesztett hűtési rendszerrel gyorsul a feldolgozás. A MacBook Pro hőelvezető rendszerét teljes egészében átdolgoztuk. A továbbfejlesztett lapátokkal ellátott, nagyobb méretű ventilátorok optimálisan áramoltatják a levegőt, a több lamella pedig jobban eloszlatja a hőt, így hatékonyabb a rendszer hűtése. A hűtőkapacitás növekedése olyan mértékű, hogy a MacBook Pro akár 12 wattal nagyobb maximális tartós teljesítményre képes.

Az akár 64 GB DDR4 memóriával hatékonyabb a multi­tasking. A 16 hüvelykes MacBook Pro gyors, 2666 MHz-es DDR4 memóriát használ – méghozzá akár 64 GB-ot. Ez egyenletes teljesítményt biztosít hangminták százainak betöltésekor, több milliárd képpontos fotók szerkesztésénél vagy több virtuális gép futtatásakor.

Grafikus processzor – Sávszélesség, hogy túlszárnyalhasd a valóságot.

Az AMD Radeon Pro 5000M sorozatú GPU-k az eddigi legkomolyabb grafikai teljesítményt nyújtják a MacBook Pro történetében. A 16 hüvelykes MacBook Pro alapmodellje több mint kétszer gyorsabb az előző generációs alapmodellnél, így akadálytalanul játssza le, illetve gyorsabban rendereli az UHD-videókat. Ha pedig 8 GB GDDR6 VRAM memóriát választasz a gépedbe, a Radeon Pro Vega 20-hoz képest 80 százalékkal gyorsabban futnak majd rajta az olyan feladatok, mint a DaVinci Resolve-val végzett fényelés.

  • Akár 2,1 x gyorsabb a Radeon Pro 560X-nél
  • 189 GB/s memória-sávszélesség
  • Akár 8 GB GDDR6 VRAM
  • Akár 24 számítási egység

Billentyűzet – A tökéletes munka­állomás varázsa.

A 16 hüvelykes MacBook Pro új szintre emeli a munkavégzés hatékonyságát. Az új Magic Keyboardon precízen, kényelmesen és halkan gépelhetsz a kifinomultabb ollós mechanizmus és az 1 mm-es billentyűút jóvoltából. A Touch Bar hatékony gyorsbillentyűket helyez a kezed ügyébe, a Touch ID-val pedig csak egy pillanat az azonosítás. A különálló Escape billentyűvel gyorsan válthatsz a módok és a nézetek között, a fordított „T” elrendezésű nyílbillentyűkkel pedig hasíthatsz a kódsorokban, illetve táblázatokban, és könnyen vezé­relheted a játékokat is.

Touch Bar. Mindig az éppen leg­fon­to­sabb parancsokat teszi elérhetővé – amivel sok időt és billentyűnyomkodást spórolhatsz meg magadnak.

Touch ID. Gyors, egyszerű azonosítás a biztonságos bejelentkezéshez és vásárláshoz.

Force Touch érintőpad. Gyorsítsd fel a munkát az erős kattintással és a Multi-Touch mozdulatokkal.

Hang – Több basszus. Jobb mikrofon.

A MacBook Pro nagyon nagyot szól. A hat hangszórós audiorendszer olyan széles sztereó hangzással tölti be a teret, amilyet laptop még nem produkált. A berezgést jelentősen lecsökkentő két rezgéskioltós mélynyomó jóvoltából tisztábban és természetesebben szólalnak meg a hangok, a basszustartomány alsó határa pedig fél oktávval lejjebb tolódik. A stúdióminőségű három­mikrofonos elrendezés pedig vetekszik más gyártók profi kategóriás mikrofonjaival, így szupertiszta minőségben készíthetsz podcastokat és zenei felvételeket, bármerre jársz.

Adattárolás – Magaddal viheted a stúdiód.

A 16 hüvelykes MacBook Prónak akár 8 TB-os SSD-tárolója is lehet – ez a legnagyobb tárolókapacitás laptopok között. Ekkora tárolón simán magaddal viheted az összes fotód vagy videónyersanyagod. A szupergyors sebességnek köszönhetően pedig az óriási méretű fájlok betöltése és a profi alkal­mazások elindítása is csak egy pillanat.

Akkumulátor – Igazi munkamániás.

A 16 hüvelykes MacBook Próba a laptopjainkban valaha hasz­nált legnagyobb kapacitású akkumulátort tettük. A 100 wattórás lítium-polimer akkumulátor ugyan nagyobb kijel­zőt lát el energiával, és nagyobb a maximális tartós teljesítménye, ennek ellenére tovább bírja: akár 11 órán át netezhetsz vezeték nélküli kapcsolattal, és nézhetsz videókat. Vagyis egy feltöltéssel az eddiginél is hosszabb ideig dolgozhatsz – akár a városban vagy, akár egészen lementél a térképről.

Apple T2 Security chip – A biztonság új szintje.

Az összes MacBook Prót a saját, Macre fejlesztett Apple T2 Security chipünk második generációja teszi az eddigieknél is biztonságosabbá. A benne levő Secure Enclave koprocesszor a Touch ID lelke, valamint a biztonságos rendszer­indítás és a tárhely­titko­sítás záloga. Számos különálló vezérlőt von össze, például a rendszerkezelő vezérlőt, a hangvezérlőt és az SSD‑vezérlőt.

Thunderbolt 3 – Az eddigi legsokoldalúbb port.

A Thunderbolt 3 egy felturbózott univerzális port, amely a hatalmas sávszélességet ötvözi az elképesztően sokoldalú USB‑C ipar­ági szabvány előnyeivel. Adatátvitelre, töltésre és video­kimenetként egyaránt használhatod. Akár 40 Gb/s átviteli sebességet biztosít, így kétszer nagyobb sávszélességre képes, mint a Thunder­bolt 2. Ráadásul a MacBook Prón négy ilyen port van, kettő a jobb, kettő pedig a bal oldalon. Meglévő eszközeidet egyszerűen csatlakoztathatod a megfelelő kábellel vagy átalakítóval, és mivel a Thunder­bolt 3 csatlakozó szim­metrikus, bármerre fordítod, mindig megtalálja a helyét.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. több mint egy millió Ft? Betegek ezek!

  2. Nem több

  3. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    Es meg lesz aki meg is veszi :scream:.
    Viccet felreteve, miert baj ez?
    Eleg keves hasonlo kaliberu lapost talalni a piacon, ami meg tud hasonlo teljesitmenyt produkalni, mint ez, az inkabb mar egy baromnagy muanyag doboz ami nehez, mintsem laptop. Ez a csoda meg a 2 kg-os tomegevel nem egy nehez darab.

  4. Avatar for zoli62 zoli62 says:

    Asztali gépként is bőven használható, de az ár/érték aránya nem kedvező, mint az utóbbi jó pár évben ez a Mac-re jellemző.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for zsoxxa Avatar for Szifon Avatar for zoli62 Avatar for baloghadam74 Avatar for domidormi

Népszerű hozzászólások

  1. több mint egy millió Ft? Betegek ezek!

  2. Nem több

  3. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    Es meg lesz aki meg is veszi :scream:.
    Viccet felreteve, miert baj ez?
    Eleg keves hasonlo kaliberu lapost talalni a piacon, ami meg tud hasonlo teljesitmenyt produkalni, mint ez, az inkabb mar egy baromnagy muanyag doboz ami nehez, mintsem laptop. Ez a csoda meg a 2 kg-os tomegevel nem egy nehez darab.

  4. Avatar for zoli62 zoli62 says:

    Asztali gépként is bőven használható, de az ár/érték aránya nem kedvező, mint az utóbbi jó pár évben ez a Mac-re jellemző.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for zsoxxa Avatar for Szifon Avatar for zoli62 Avatar for baloghadam74 Avatar for domidormi