fbpx Skip to content

Tovább folytatódik a CES kiállítás Las Vegas-ban és természetesen ez azt jelenti, hogy újabb izgalmas kütyüket nézhetünk meg.

Korábban beszámoltunk a nulladik nap érdekességeiről és az Apple részvételéről, most pedig vessünk egy pillantást néhány iPhone, iPad és MacBook kiegészítőre.

A Satechi kiadott egy 108 W-os töltőegységet, mely egyszerre több eszköz “teljes erővel” történő feltöltésére is képes.

A két USB-C portja 90 és 18 W-os, ami azt jelenti, hogy simán fel tudsz vele tölteni egy MacBook Pro-t és egy iPhone 11-et maximális teljesítménnyel, de ha hagyományos USB-A csatlakozóra lenne szükséged, abból is van rajta 2 darab 12 W-os. Ezekkel összesen 4 eszközt tudsz árammal ellátni.

A Satechi 108W Pro USB-C PD Desktop Charger elérhető a cég honlapjáról és Amazonról is.

A Linedock korábban is készített már MacBook Pro-hoz dokkolót, de akkor csak a 13 colos modellre gondoltak. Idén viszont a 15-ös és 16-os MacBook Pro is kapott egy hasznos kiegészítőt.

A dokkoló szépen elfér a MacBook Pro alatt, ráadásul 10 csatlakozót, plusz egy teljes akkumulátornyi töltést és még egy akár 2 TB-os SSD tárolót (ami később otthon is bővíthető) is hoz magával.

A 15/16-os MacBook Pro-hoz tartozó dokkoló 3 USB-C, 2 HDMI, 2 UHS-II és 3 USB-A csatlakozóval rendelkezik, ami rengeteg extra lehetőséget teremt.

Az új dokkolók valamikor később lesznek elérhetőek az év során.

A Popsocket a telefonok hátuljára ragasztható fogantyúkkal robbant be a köztudatba, de azóta rengeteg más kiegészítőt is készítettek.

Legújabb találmányuk egy olyan vezeték nélküli töltő, ami együttműködik a műanyag Popsocket fogantyúkkal is.

A vezeték nélküli töltő a Popsocket Home névre hallgat és 60 dollárért tudod megszerezni.

A Belkin is készült a CES-re, ráadásul a Linksys és a Wemo alvállataival együtt. Először nézzük meg a Belkin újdonságait:

  • egy USB-C GaN 30 W-os töltő, mely MacBook Air töltésére kiválóan alkalmas és behajtható dugójának köszönhetően utazásokhoz is ideális
  • egy USB-C GaN 60 W-os töltő, mely ugyanez, csak MacBook Pro-hoz
  • egy USB-C GaN 68 W-os töltő, mely két eszközt is tud USB-C-n keresztül tölteni és intelligensen tudja beállítani az optimális töltési teljesítményt
  • egy 10 ezer mAh-s külső akku, ami 12 W-on tud tölteni egy USB-C és egy USB-A csatlakozón keresztül
  • egy 20 ezer mAh-s külső akku, ami 20 W-on tud tölteni egy USB-C és egy USB-A csatlakozón keresztül
  • egy 3 az 1-ben töltőállomás, ami képes egyszerre tölteni egy iPhone-t, egy Apple Watch-ot és egy AirPods-t is
  • a Boost Charge vezeték nélküli töltőjük több különböző kialakítással érkezik, többek között 2 töltőpados változatban, autós rögzítővel, állvánnyal és kihangosítóval is
  • Soundform Elite Hi-Fi okos hangszóró és vezeték nélküli töltő

A legtöbb újdonság áprilistól vagy májustól vásárolható meg, kivétel a Soundform Elite Hi-Fi, mely már következő hónaptól előrendelhető.

A Wemo egy izgalmas, Amazon Alexa kompatibilis Wi-Fi routert készített, melyet egyszerűen csak a régi AirPort Express-hez hasonlóan a falba kell dugnod.

Ha minden igaz, idén tavasztól elérhető lesz 24,99 dollártól, valamint érkezik egy HomeKit kompatibilis kiegészítő is tőlük, a Wemo Stage, ami 6 különböző beállítás rögzítésére képes 49,99 dollárért.

A Linksys főleg az 5G-re koncentrált, bejelentettek új 5G-s mobil hotspotot, 5G-s kültéri routert és egy 5G-s mesh átjárót is.

Azért két új hagyományos Wi-Fi 6 routerről is lerántották a leplet, egyikük a Dual-Band Mesh WiFi 6 router (MR9600) névre hallgat és 399,99 dollárba fog kerülni, a másik pedig a Velop WiFi 6 system (AX4200) melyből 1 darab 299,99 dollár lesz, kettő pedig 499,99.

Az OtterBox egy újfajta kijelzővédő üveggel rukkolt elő, mely egészségesebb lehet a többinél.

Az új Amplify Glass Antimicrobial kijelzővédő üveg ugyanis elnyerte az EPA (Environmental Protection Agency – Környezetvédelmi Ügynökség) elismerését.

Ha minden igaz, ez egy olyan üveg, aminek antibakteriális védőrétege az idő múlásával sem csökken, miközben könnyen feltehető és a cég többi üvegéhez hasonló karcolás és törés elleni védelmet nyújt.

Egyelőre árakat nem mondtak az új kijelzővédő üveghez és csak annyit árultak el, hogy valamikor idén érkezik.

A Zagg és leányvállalata, a Mophie is kitalált néhány érdekes újdonságot. Előbbitől ezekre számíthatunk idén:

  • Slim Book Go: egy ultravékony billentyűzetes tok a 10,2 colos iPadhez beépített Apple Pencil tartóval és több eszközhöz is tud egyszerre csatlakozni, valamint háttérvilágítással is rendelkezik
  • Rugged Messenger: egy olyan, 10,2 colos iPadhez tervezett billentyűzetes tok, ami kevésbé moduláris, cserébe sokkal strapabíróbb, ráadásul akkumulátora akár 2 évig is bírja
  • Messenger Folio: a kettő közt lévő, 10,2 colos iPadhez tartozó billentyűzetes tok, ami a háttérvilágítás-mentes billentyűzet és a több eszközt támogatás eldobásával olcsóbb tud lenni
  • Gear4 “Battersea Case”: egy beépített kijelzővédővel rendelkező olyan tok, amivel állítólag akár 2,5 méterről leejtve se lesz baja a 10,2 colos iPadnek

A Mophie pedig egy olyan külső akkumulátort mutatott be, amivel akár egy kocsit is be lehet bikázni, ha véletlenül lemerülne az akkumulátora.

Neked melyik kiegészítő lett a kedvenced?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok