fbpx Skip to content

Az akkumulátor cserével a legtöbb iPhone tulajdonosnak előbb-utóbb szembe kell néznie. Alapjában véve az iPhone akkumulátora minimum 2 éves ciklusra van tervezve, tehát 2 év után érdemes azt kicseréltetni, de ez sok esetben eltérhet. Előfordulhat, hogy jóval többet használjuk a készüléket, ezért akár már sokkal előbb is megérett az akkumulátor a cserére.

iPhone akkumulátor csere - szerviz

Sokan addig várnak, ameddig az iPhone nem ki nem írja, hogy “szerviz”, és csak ekkor viszik el a készüléket akkumulátor cserére, ez azonban hiba. Az iPhone akkumulátorának állapota a használat során folyamatosan romlik, így akkor érdemes elvinni cseréltetni, amikor mi magunk érezzük úgy, hogy már nem a régi. Nézzük meg, milyen akkumulátort és hol érdemes cseréltetni a szeretett iPhone-unkban!

Honnan tudjuk, hogy az iPhone akkumulátora cserére szorul?

Amennyiben az iOS rendszer nem jelzi külön, rosszabb esetben szó szerint fizikailag is érezhetjük, hogy az iPhone akkumulátora rossz állapotban van. Ilyen például az, ha felpúposodik az akkumulátor. Ilyenkor a kijelző kiemelkedik az iPhone keretéből, ami további károkat okozhat. Ebben az esetben azonnal érdemes kicseréltetni az akkut.

A másik, sokszor előforduló probléma a készülék váratlan kikapcsolása. Ilyenkor bármilyen töltöttségi szinten a készülék kikapcsol, ez esetben az akkumulátor akár cellahibás is lehet, de természetesen bevizsgálás szükséges. Ez jellemzően télen fordul elő, mivel ilyenkor sokkal intenzívebb az akkumulátor használat a hideg miatt. Egyébként általában ilyenkor mennek az emberek javíttatni is, mert ez már olyan probléma, ami zavaró lehet a mindennapok során. Ezt is akkumulátor cserével tudjuk orvosolni.

A harmadik, egyben utolsó szempont a készülék használhatósága. Alapvetően 100%-os akkumulátorral vásároljuk meg az iPhone-t. Ha ez a szint csökken, akár már 10-15%-ot, órákkal megrövidül a készülék napi rendelkezésre állása. Nyilván ilyenkor még nem érett meg az akkumulátor a cserére, de ha nekünk hiányzik az a 2-3 óra naponta, amit produktívan töltenénk vele, akkor bizony cseréltessük az akkumulátort. 2 év alatt ez normális elhasználódás.

Ahány ember, annyi féle akkumulátor használat. Ha egy nap többször lemerítjük, újra feltöltjük, tehát intenzíven használjuk az akkumulátort, akkor az bizony elhasználódik, akár gyorsabban is, mint 1 év. Erre hivatalos garancia sincs, tehát érdemes például akkumulátoros tokot vásárolni, és ezzel növelni a készülékünk rendelkezésre állási idejét, és csökkenteni a belső akkumulátor használatát.

Amennyiben megnézzük a fenti képet, jól látszik a bal oldali iPhone 7-ben már maga a készülék is kiírja, hogy cseréltessünk akkumulátort, míg a jobb oldali azt írja, semmi probléma, holott a 81%-os akkumulátor már ott is gond lehet.

Mindkét esetben érdemes már cseréltetni az akkumulátort, pedig púposodásról, vagy kikapcsolgatásról szó sincs – utóbbit a szoftver akadályozza meg azzal, hogy egy váratlan kikapcsolás után aktiválja a Teljesítményfelügyelet opciót, ami visszaveszi a processzor órajelét, ezáltal csökkentve az akkumulátor terhelését.

Akkumulátor csere hazánkban

Több lehetőségünk van az akkumulátor cserére hazánkban is. A piacot sokszor elárasztják az olcsó, borzalmas minőségű és összetevőjű akkumulátorok, amiből gyakorlatilag minden fontos komponenst kispóroltak. Ezekből van a legtöbb, a magyar nagykereskedések nagyrészt ezeket árulják, mert erre van igény a legtöbb szervizben, mióta az iPhone szervizek gombamód szaporodnak, megfelelő tapasztalat és referencia híján az árversennyel mégis képesek életben maradni, ezért egyértelműen a legolcsóbb akkumulátorokat vásárolják. Az akkumulátor csere már alapból egy kényes folyamat, pedig egyszerűen mondanánk.

Ezeket az utángyártott (robbanó) töltőkhöz tudnánk elsősorban hasonlítani, az elv ugyanaz: spóroljunk ki minden védelmi és töltésszabályzó elektronikát, és reméljük, hogy nem robban fel töltés közben. Az akku ugyan nem robban, a töltőkkel ellentétben csak ég és füstöl ha kiszúrják, vagy felpúposodik, amivel szétnyomja a telefont, komoly károkat okozva ezzel benne, illetve tönkreteheti az alaplapot is.

Ezek után hova vigyük a készüléket?

Megbízható, több éves múlttal rendelkező szervizekbe, olyan helyre, ahol mi magunk, vagy ismerősünk már járt, esetleg olyan helyen, weboldalon láttuk, ahol megbízható információkat kapunk (mint a Szifon.com).

Az iSamurai tulajdonosával beszélgettem eme cikk előtt még december elején, hogy mégis honnan tudjuk, hogy megfelelő akkumulátor kapunk az iPhone-unkba? Röviden azt mondta: sehonnan.

“Nem lehet sem szoftveres, sem hardveres eszközökkel biztosan ellenőrizni a minőséget, mert a gyártók tudják, hogy ezek milyen információkat ellenőriznek és átverik a szoftvereket” – mondta Gábor és utalt arra, hogy ők a maguk a szervizük 10 éves múltja során rengeteg problémával találkoztak már, és így messziről felismerik a rossz minőségű akkumulátort. Az ilyet pedig inkább nem rakják be az ügyfeleik készülékeibe, egyszerűen nem éri meg a rizikót – csak tesztelt, jól működő, biztonságos elektronikát tartalmazó alkatrészt szerelnek be. Olvasd el, hogy hogyan történik az iPhone akkumulátor csere, és mennyibe kerül.

Fontos még megjegyezni az akkumulátor csere idejét. Az emberek manapság már nem tudnak meglenni a szeretett készülék nélkül. Így gyorsan és megfelelő minőséget szeretnének, tehát a 30 perces, maximum 1 órás csere még éppen belefér ebbe. Például egy mozi alatt kényelmesen kicseréltethetjük a WestEndben az akkumulátort.

A másik megoldás természetesen a hivatalos szervizek. Ott is biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő akkumulátort kapunk, azonban az idő már egy másik probléma. Ha valaki ráér, és képes adott esetben akár pár napot is a telefonja nélkül tölteni, akkor ezzel nincs semmi gond. De ha ez nem opció, akkor bizony kényelmetlen lehet, és átköltözni egy másik készülékre is sokkal körülményesebb, mint egy 30 perces csere. Nyilván ahány szerviz, annyiféle opció, illetve mi magunknak kell tudnunk, hogy mennyire sűrűn használjuk a szeretett iPhone-unkat.

A hazánkban található hivatalos szervizpartnereket és elérhetőségeiket ebben a cikkünkben soroljuk fel: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

Hova vigyük a készüléket külföldön?

Hazánkban viszonylag egyszerű, ha akkumulátor problémáról van szó, de mi a helyzet külföldön? Angliában például a magyar kollégákkal is rendelkező iPhoneRepairBase-hez lehet érdemes bevinni. Nekik vannak a legjobb szakembereik az országban, ha mondjuk akkumulátor cserére (iPhone battery replacement) lenne szükségünk. Egy profi cikket is készítettek arról, hogy mire érdemes odafigyelni és miért érdemes őket választani. Én azt gondolom, minimum érdemes őket felhívni, ha iPhone vagy bármilyen Apple termékkel van problémánk az Egyesült Királyságban!

Konklúzió

Tényleg vigyük olyan helyre a készüléket, ahol megbízható akkumulátort kapunk, és ehhez válasszunk olyan partnert, aki már évek óta szervizel, hogy egy gyors cserével letudjuk ezt a problémát.

Ezen kívül én már 90% alatt is cseréltetném az akkumulátort, mert számomra az akkumulátor elhasználódás miatti napi 1-2 óra kiesés is számít, így én nem várok és szenvedek feleslegesen a készülékkel, inkább legyen a maximum rendelkezésre állás a kezemben. Sokszor amúgy akkor mennek már csak el az emberek a szervizekbe, amikor a készülék furcsa dolgokat produkál, kikapcsolgat, vagy esetleg már fel is púposodott az akku. Ezt egyszerűen nem érdemes megvárni.

Ez a cikk nem reklám, hanem egy általános leírás az akkumulátor cseréről, mivel így, ebben a formában még nem volt erről szó a Szifon.com-on. Ehhez alapul vettem az iSamurai több éves tapasztalatát, és persze a saját, hivatalos garanciás cserés tapasztalatokat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Tomace Tomace says:

    Sziasztok!

    Az normális, hogy egy 2019. október 14-én Media Marktban vásárolt iPhone 11 Pro Maxnak az akkuja már most azt mutatja hogy 97%? Sosem hagyom 50% alá merülni kb. Elég sokat használom munkámból adódóan, de mielőtt elindulok melóba mindig töltöm és mindig 90-95% között megáll. Éjszaka sosem töltöm, lehet ez lenne a megoldás? Én úgy tudtam, az a jobb az akkunak, ha sokszor van töltve kevesebbet, nem pedig, ha hagyom lemerülni 20%-ig és hagyom a töltőn egész éjszaka.
    Mit tudok tenni, hogy ne essen tovább? Most kb az van, hogy 1-2 hetente esik 1%-ot.

  2. Teljesen mindegy, egy töltési ciklus az egy ciklus.

    Tehát mindegy, hogy 10x töltöd 10%-al, vagy egyszer 100%-al, mindkettő 1-1 töltési ciklusnak felel meg.

    Amit a telefon kiír, az pedig egy kerekített, származtatott adat a ciklusok / kapacitás adatból.

    Teljesen felesleges a %-on pörögni, ha szar lesz, észre fogod venni, ahogy a cikkben is le van írva. Ami pedig használatfüggő.

  3. Ez az akksi téma engem is érdekelne… Két hónapja cseréltem le az IPhone 4s-t, kereken öt éves volt a telo, de az akksi miatt már az utolsó két hónapban szinte használhatatlanná vált. Eredeti akksi volt benne, sosem volt megbontva a telo.
    Én akkor úgy tudtam, hogy az akksit mindig le kell meríteni 20% alá , és mindig fel kell tölteni 100%-ra, ezért rendszerint így is töltöttem, éjszakára is gyakran fent hagytam. Mikor vettem az új telót (i7) sokat olvastam az akksikról, illetve azok töltési szokásairól. A legtöbb info arról szól, hogy ne merítsük le teljesen,… illetve ne is töltsük fel teljesen… , ne hagyjuk töltőn éjjel…inkább többször töltsünk keveset, próbáljuk kb. 40%-80%, 50%-90% között tartani az akksit stb. stb.
    Mivel nem vagyok egy műszaki zseni, így fingom sincs, hogy mi a jó és a rossz, ezért szívesen olvasnék erről egy cikket, vagy értelmes hozzászólásokat a hozzáértőktől…Kössszi

  4. Avatar for rXc rXc says:

    Egyetértek.
    Most kíváncsiságból megnéztem, az én márciusban vett iPhone XS-em akksija már csak 90%, ami elég érdekes. A cikk alapján akár már rohanhatnék is cseréltetni, de minek? Nap végére is bőven 20% felett van minden nap az akkuszint, ha most nem nézem meg mit ír az iOS, észre se vettem volna.
    Szóval használat függő, ez a lényeg. :slight_smile:

  5. Nekem az a tapasztalatom, amióta vagy a rendszerbe integrálva, vagy pedig külső alkalmazással figyelemmel kísérhető az akku elhasználódása, hogy az Apple oldalán olvasható módon a magas hőmérséklet csökkenti leginkább a kapacitást. Nekem az utóbbi 3 készülékemnél (7 Plus és 2 db Iphone X) a gps használat melegítette fel annyira a készüléket, hogy akkor rövid idő alatt több %-ot csökkent a kapacitás. Ezért is próbálom mellőzni a Waze használatát hosszabb utakon, főleg nyáron, mert 1 óra használat után is szinte süt tőle a készülék, ilyenkor a menü is gyakran szaggatni kezd, annyira érezhetően visszavette a processzor is a teljesítményt. A Google maps pl kevésbé melegíti, de nyáron, ha süti a Nap a szélvédőnél, akkor még az offline navikkal is tapasztalható melegedés. Talán erre is érdemes figyelni, ha valaki kímélni akarja az akkut.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @adriandajka érdemes a készüléket a klíma szellőzőrácsára rögzítő tartóval használni, és a hideg levegőt nyomatni rá, az tud segíteni.

  7. Az valós, hogy egy hivatalos Apple szervízben akár több napig ott kell hagyni a telcsit?
    Annak meg mi lehet az oka? Hogy több napot várni kell a szervizelésre azon nem csodálkozom, de miért kell otthagyni napokig? Csak tudják, hogy mikor tudnak vele foglalkozni, és addigra kelljen már bevinni, amikor is ugorjanak neki és az elvárható rutinjukkal max egy óra alatt abszolválják az akku cserét.
    Nem cseréltettem még i8-ban, de lassan időszerű, és jó lenne egy tuti szervízbe vinni. De napokig én nem tudom mellőzni. Pláne vidékről. Utazgatni többször.

  8. Avatar for rgbx rgbx says:

    Nem. Egy teljes ciklus az egy 0-100-as feltöltés. Ni-MH-nál inkább teljes ciklus volt a legjobb a memóriaeffektus csökkentése miatt, Li-ionnál pedig a részleges töltés-kisütés terheli a legkevésbé a cellákat. A kiírt kapacitásérték valóban csak egy számolt adat, de szerintem a ciklusok száma pont nem kell ebbe a képletbe. Pontosan azért, mert az akkuk állapota nem csupán a teljes töltési-merítési ciklusok számától függ, hanem a hőmérséklettől és még pár egyéb tényezőtől (teljesen feltöltött állapotban illetve teljesen lemerített állapotban eltelt idő, gyártás óta eltelt idő, stb). De a pontosabb kijelzés miatt időnként érdemes lehet egy teljes ciklust csinálni a telefonnal. Az akksi ettől nem lesz jobb (sőt), de a kijelzett érték változhat ettől jó irányba.

  9. @Jadeye által említett módszer nagyon jó én is csak ajánlani tudom.

  10. Szerintem az elektromos autóknak köszönhetően bebizonyosodott már, hogy az összes töltési “trükk” semmit nem ér, szimpla urban legend. Egyetlen dolog számit és az az akksi hőmérséklete. Telefonnál nincs hűtés/fűtés, csak a környezeti hőmérséklet miatt is rohamosan romlanak, aztán aki megküldi 1-2 komolyabb feladattal a telefonját annak még jobban.
    Egyetlen dologgal lehet kinyírni még őket, amikor teljesen nullára lemerül a készülék, de ez ellen a legtöbb gyártó szerencsére védkezik.

  11. Ugyan ez van nálam is garanciában cseréltek egy Xs készüléket most lesz 2 hónapos van benne 60 ciklus és most vagyok 96%os akksival. Előtte kb háromnegyed év után volt ilyen állapotban , pedig nem használom sokat és vigyázok rá. Remélem lassabb lesz az öregedése; tudom, hogy 500 ciklusra van tervezve és 2 év alatt elhasználódik csak meglepő, hogy ilyen gyorsan romlik .

  12. 1 év 2 hónapos 8-as, és az első 10% a kapacitásból nagyon gyorsan elveszett. Utána ez a folyamat lassult, most 87%, és szerintem elég jól bírja így, reggeltől estig tudom használni különösebb óvatoskodás nélkül.

    Egyébként pont pl. az iSamurai-ba nem vinném, ők nem hivatalos szerviz. Inkább rászánom azt a pluszt és elviszem egy igazi Apple szervizbe. Nekem pl. az előző SE-ben az AlmáriumPro-ban cserélték, 3 nappal előtte telefonáltam, hogy mikor leszek BP-en, és akkor reggel letenném, délután pedig visszamegyek érte. Kb. dél körül hívtak, hogy ha tudok mehetek, készen van.

    Eredeti akku, hivatalos szervizben, gyorsan, rugalmasan.

  13. Amúgy néztem az samurai oldalán hogy cserélnek kijelzőt is 8-asban, de szó sem esik a touchID-ről. Tudtommal azt nem tudják cserélni, még az Apple is csak készülékcserével javítja ezeket, és a 8-asban ez egybe van a kijelzővel.

  14. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    nekem hivatalos szervizben par ora alatt megcsinaltak, igaz, ott kellett hagyni.
    elotte erdemes lebeszelni veluk, hogy van e raktaron az adott aksibol.
    csak ajanlani tudom oket.

  15. Nekem megcsinálták egy óra alatt, hülyeség hogy ott kell hagyni. Előtte érdemes telefonon egyeztetni h van-e készleten akku.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @mecsek20 amit írsz, az nincs minden esetben így. a cikk épp ezért írja azt, hogy “adott esetben akár pár napot”. nem írhatjuk azt, hogy nem kell otthagyni, mert előfordulhat, hogy ott kell hagyni. minden esetben érdemes előzetesen egyeztetni a kiválasztott szervizzel, mert azt csak ők tudják megmondani, mit és milyen határidővel tudnak vállalni.

  17. Avatar for expa expa says:

    1 éve van meg a XR készülékem, vezetéknélkül töltöm 3 naponta éjszaka. Még mindig 99%-os az akksija :smiley:

  18. Csak érdekesség képpen, 2 év 3 hónapos iPhone 8 plus 83% akku…

  19. Avatar for alali alali says:

    15 hónapos XS 93%-os, 300 ciklus felett.

  20. Avatar for p33n4 p33n4 says:

    Velemenyem szerint ugy lenne teljes es elfogulatlan a cikk, ha felsotolnatok az osszes hivatalos magyarorszagi Apple szervizt. Nekem is aktualis az akku csere, jol jonne az info.
    Igy eleg reklam szagu…

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @p33n4 természetesen linkeltük a cikkben az összes hazai hivatalos szervizt felsoroló gyakori kérdések cikkünket:

    A másik megoldás természetesen a hivatalos szervizek. Ott is biztosak lehetünk abban […]

  22. Egyébként ahogy @Jadeye is mondta felsoroltuk. Azért nem akartam egyet kiemelni, mert például az iSTYLE-nál időpontot kell foglalni, míg a CareCenternél nem. Aztán egyik helyen akciós az akkumulátor csere, a másik helyen meg nem. Árat direkt nem írtam a cikkbe, az iSamurai azért lett kiemelve, mert információkat kaptam tőlük. Azért lettek linkelve, mert még több információ van az akkumulátor cseréről. Hivatalos szervizek oldalán nem található ilyen leírás.

  23. Nekem a céges Iphone SE olyan 2,5 év után már olyan semmit sem bír hogy folyamatosan powerbankkal cipelem magammal. Ha nem érek hozzá akkor is egy éjszaka alatt lemegy 30%ot, egy 50 perces spotifytól kint a -1 fokban meg kb mire befejeztem a futást 3-4%ra merül és az első kézhezvételnél kikapcsol. Settings/Battery alatt 83%osnak írja a rendszer.

    Most vettem egy iPhone 11 Prot, kiváncsi vagyok ez hogy viseli majd.
    6 óra on screen és 1 óra background után is van benne még 25-27%
    Ha nem nyomom ennyit akkor a 2 napot simán viszi. Nagyon extrém az SE után. :slight_smile:

  24. 2 éves iX 91%, első naptól kezdve csak vezetéknélküli töltővel töltve minden éjszaka.
    Navigáció közben a telefon a szellőzőrács előtt hideg levegővel fújatva.
    2 évet még biztos elmegy ezzel az akkuval utána úgyis csere lesz.

  25. Avatar for rgbx rgbx says:

    Egyébként 94%-os az akksim az SE-ben (gyártási ideje 2016. július, nem tudom, hogy mikor vettem, talán az év októberében), és azt írja ki a Beállításokban, hogy “Csúcsteljesítmény leadása”. Mégis, időnként nem fogadja el az ujjlenyomatos nyitást, hanem jelkódot kér, és a képernyőn azt mutatja, hogy “Meg kell adnia a jelkódot az iPhone újraindítása után”. Közben pedig a kabátzsebemben volt a telefon, nem indítgattam újra. Vajon ez mitől lehet? Más is találkozott hasonlóval? Tudtommal ha akkuprobléma miatt indulna újra magától, akkor nem írhatná ki azt, hogy “Csúcsteljesítmény leadása”.

  26. Avatar for zoli62 zoli62 says:

    Az SE-m másfél éves, átlagnál kevesebb töltési ciklussal, az akkumulátor kapacitása jelenleg 96 %.

  27. Avatar for rgbx rgbx says:

    Már csak 93%-ot ír. És hidegben tényleg újraindul, most már fotózás közben is megcsinálta kétszer, utána ha visszakapcsolom, 10%-os töltöttséget mutat, hiába van benne még sokkal több. Sajnos a lítiumos akksik ilyenek. Sisakkamerám is 50 percet bír nyáron folyamatosan venni, télen 10 perc alatt leáll. Azért ez kicsit gáz, igazán rakhatna bele az Apple fűtést. :slight_smile:

  28. Sziasztok! Nekem iphone 7 aprilis vegen volt benne aksi es az aksi mar 97% en nemtudom mitol megy igy lefele… szerintetek csere utan gaz hogy mar 97%os?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for alali Avatar for Burgatshow Avatar for rXc Avatar for Agent_H Avatar for adriandajka Avatar for rgbx Avatar for Szifon Avatar for edrijenn Avatar for kopemagus Avatar for simonrobert Avatar for Tomace Avatar for zoli62 Avatar for p33n4 Avatar for Pol_Pot Avatar for fgyorgy Avatar for kukac7 Avatar for kriszbet Avatar for mecsek20 Avatar for KekszNET Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Tomace Tomace says:

    Sziasztok!

    Az normális, hogy egy 2019. október 14-én Media Marktban vásárolt iPhone 11 Pro Maxnak az akkuja már most azt mutatja hogy 97%? Sosem hagyom 50% alá merülni kb. Elég sokat használom munkámból adódóan, de mielőtt elindulok melóba mindig töltöm és mindig 90-95% között megáll. Éjszaka sosem töltöm, lehet ez lenne a megoldás? Én úgy tudtam, az a jobb az akkunak, ha sokszor van töltve kevesebbet, nem pedig, ha hagyom lemerülni 20%-ig és hagyom a töltőn egész éjszaka.
    Mit tudok tenni, hogy ne essen tovább? Most kb az van, hogy 1-2 hetente esik 1%-ot.

  2. Teljesen mindegy, egy töltési ciklus az egy ciklus.

    Tehát mindegy, hogy 10x töltöd 10%-al, vagy egyszer 100%-al, mindkettő 1-1 töltési ciklusnak felel meg.

    Amit a telefon kiír, az pedig egy kerekített, származtatott adat a ciklusok / kapacitás adatból.

    Teljesen felesleges a %-on pörögni, ha szar lesz, észre fogod venni, ahogy a cikkben is le van írva. Ami pedig használatfüggő.

  3. Ez az akksi téma engem is érdekelne… Két hónapja cseréltem le az IPhone 4s-t, kereken öt éves volt a telo, de az akksi miatt már az utolsó két hónapban szinte használhatatlanná vált. Eredeti akksi volt benne, sosem volt megbontva a telo.
    Én akkor úgy tudtam, hogy az akksit mindig le kell meríteni 20% alá , és mindig fel kell tölteni 100%-ra, ezért rendszerint így is töltöttem, éjszakára is gyakran fent hagytam. Mikor vettem az új telót (i7) sokat olvastam az akksikról, illetve azok töltési szokásairól. A legtöbb info arról szól, hogy ne merítsük le teljesen,… illetve ne is töltsük fel teljesen… , ne hagyjuk töltőn éjjel…inkább többször töltsünk keveset, próbáljuk kb. 40%-80%, 50%-90% között tartani az akksit stb. stb.
    Mivel nem vagyok egy műszaki zseni, így fingom sincs, hogy mi a jó és a rossz, ezért szívesen olvasnék erről egy cikket, vagy értelmes hozzászólásokat a hozzáértőktől…Kössszi

  4. Avatar for rXc rXc says:

    Egyetértek.
    Most kíváncsiságból megnéztem, az én márciusban vett iPhone XS-em akksija már csak 90%, ami elég érdekes. A cikk alapján akár már rohanhatnék is cseréltetni, de minek? Nap végére is bőven 20% felett van minden nap az akkuszint, ha most nem nézem meg mit ír az iOS, észre se vettem volna.
    Szóval használat függő, ez a lényeg. :slight_smile:

  5. Nekem az a tapasztalatom, amióta vagy a rendszerbe integrálva, vagy pedig külső alkalmazással figyelemmel kísérhető az akku elhasználódása, hogy az Apple oldalán olvasható módon a magas hőmérséklet csökkenti leginkább a kapacitást. Nekem az utóbbi 3 készülékemnél (7 Plus és 2 db Iphone X) a gps használat melegítette fel annyira a készüléket, hogy akkor rövid idő alatt több %-ot csökkent a kapacitás. Ezért is próbálom mellőzni a Waze használatát hosszabb utakon, főleg nyáron, mert 1 óra használat után is szinte süt tőle a készülék, ilyenkor a menü is gyakran szaggatni kezd, annyira érezhetően visszavette a processzor is a teljesítményt. A Google maps pl kevésbé melegíti, de nyáron, ha süti a Nap a szélvédőnél, akkor még az offline navikkal is tapasztalható melegedés. Talán erre is érdemes figyelni, ha valaki kímélni akarja az akkut.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @adriandajka érdemes a készüléket a klíma szellőzőrácsára rögzítő tartóval használni, és a hideg levegőt nyomatni rá, az tud segíteni.

  7. Az valós, hogy egy hivatalos Apple szervízben akár több napig ott kell hagyni a telcsit?
    Annak meg mi lehet az oka? Hogy több napot várni kell a szervizelésre azon nem csodálkozom, de miért kell otthagyni napokig? Csak tudják, hogy mikor tudnak vele foglalkozni, és addigra kelljen már bevinni, amikor is ugorjanak neki és az elvárható rutinjukkal max egy óra alatt abszolválják az akku cserét.
    Nem cseréltettem még i8-ban, de lassan időszerű, és jó lenne egy tuti szervízbe vinni. De napokig én nem tudom mellőzni. Pláne vidékről. Utazgatni többször.

  8. Avatar for rgbx rgbx says:

    Nem. Egy teljes ciklus az egy 0-100-as feltöltés. Ni-MH-nál inkább teljes ciklus volt a legjobb a memóriaeffektus csökkentése miatt, Li-ionnál pedig a részleges töltés-kisütés terheli a legkevésbé a cellákat. A kiírt kapacitásérték valóban csak egy számolt adat, de szerintem a ciklusok száma pont nem kell ebbe a képletbe. Pontosan azért, mert az akkuk állapota nem csupán a teljes töltési-merítési ciklusok számától függ, hanem a hőmérséklettől és még pár egyéb tényezőtől (teljesen feltöltött állapotban illetve teljesen lemerített állapotban eltelt idő, gyártás óta eltelt idő, stb). De a pontosabb kijelzés miatt időnként érdemes lehet egy teljes ciklust csinálni a telefonnal. Az akksi ettől nem lesz jobb (sőt), de a kijelzett érték változhat ettől jó irányba.

  9. @Jadeye által említett módszer nagyon jó én is csak ajánlani tudom.

  10. Szerintem az elektromos autóknak köszönhetően bebizonyosodott már, hogy az összes töltési “trükk” semmit nem ér, szimpla urban legend. Egyetlen dolog számit és az az akksi hőmérséklete. Telefonnál nincs hűtés/fűtés, csak a környezeti hőmérséklet miatt is rohamosan romlanak, aztán aki megküldi 1-2 komolyabb feladattal a telefonját annak még jobban.
    Egyetlen dologgal lehet kinyírni még őket, amikor teljesen nullára lemerül a készülék, de ez ellen a legtöbb gyártó szerencsére védkezik.

  11. Ugyan ez van nálam is garanciában cseréltek egy Xs készüléket most lesz 2 hónapos van benne 60 ciklus és most vagyok 96%os akksival. Előtte kb háromnegyed év után volt ilyen állapotban , pedig nem használom sokat és vigyázok rá. Remélem lassabb lesz az öregedése; tudom, hogy 500 ciklusra van tervezve és 2 év alatt elhasználódik csak meglepő, hogy ilyen gyorsan romlik .

  12. 1 év 2 hónapos 8-as, és az első 10% a kapacitásból nagyon gyorsan elveszett. Utána ez a folyamat lassult, most 87%, és szerintem elég jól bírja így, reggeltől estig tudom használni különösebb óvatoskodás nélkül.

    Egyébként pont pl. az iSamurai-ba nem vinném, ők nem hivatalos szerviz. Inkább rászánom azt a pluszt és elviszem egy igazi Apple szervizbe. Nekem pl. az előző SE-ben az AlmáriumPro-ban cserélték, 3 nappal előtte telefonáltam, hogy mikor leszek BP-en, és akkor reggel letenném, délután pedig visszamegyek érte. Kb. dél körül hívtak, hogy ha tudok mehetek, készen van.

    Eredeti akku, hivatalos szervizben, gyorsan, rugalmasan.

  13. Amúgy néztem az samurai oldalán hogy cserélnek kijelzőt is 8-asban, de szó sem esik a touchID-ről. Tudtommal azt nem tudják cserélni, még az Apple is csak készülékcserével javítja ezeket, és a 8-asban ez egybe van a kijelzővel.

  14. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    nekem hivatalos szervizben par ora alatt megcsinaltak, igaz, ott kellett hagyni.
    elotte erdemes lebeszelni veluk, hogy van e raktaron az adott aksibol.
    csak ajanlani tudom oket.

  15. Nekem megcsinálták egy óra alatt, hülyeség hogy ott kell hagyni. Előtte érdemes telefonon egyeztetni h van-e készleten akku.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @mecsek20 amit írsz, az nincs minden esetben így. a cikk épp ezért írja azt, hogy “adott esetben akár pár napot”. nem írhatjuk azt, hogy nem kell otthagyni, mert előfordulhat, hogy ott kell hagyni. minden esetben érdemes előzetesen egyeztetni a kiválasztott szervizzel, mert azt csak ők tudják megmondani, mit és milyen határidővel tudnak vállalni.

  17. Avatar for expa expa says:

    1 éve van meg a XR készülékem, vezetéknélkül töltöm 3 naponta éjszaka. Még mindig 99%-os az akksija :smiley:

  18. Csak érdekesség képpen, 2 év 3 hónapos iPhone 8 plus 83% akku…

  19. Avatar for alali alali says:

    15 hónapos XS 93%-os, 300 ciklus felett.

  20. Avatar for p33n4 p33n4 says:

    Velemenyem szerint ugy lenne teljes es elfogulatlan a cikk, ha felsotolnatok az osszes hivatalos magyarorszagi Apple szervizt. Nekem is aktualis az akku csere, jol jonne az info.
    Igy eleg reklam szagu…

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @p33n4 természetesen linkeltük a cikkben az összes hazai hivatalos szervizt felsoroló gyakori kérdések cikkünket:

    A másik megoldás természetesen a hivatalos szervizek. Ott is biztosak lehetünk abban […]

  22. Egyébként ahogy @Jadeye is mondta felsoroltuk. Azért nem akartam egyet kiemelni, mert például az iSTYLE-nál időpontot kell foglalni, míg a CareCenternél nem. Aztán egyik helyen akciós az akkumulátor csere, a másik helyen meg nem. Árat direkt nem írtam a cikkbe, az iSamurai azért lett kiemelve, mert információkat kaptam tőlük. Azért lettek linkelve, mert még több információ van az akkumulátor cseréről. Hivatalos szervizek oldalán nem található ilyen leírás.

  23. Nekem a céges Iphone SE olyan 2,5 év után már olyan semmit sem bír hogy folyamatosan powerbankkal cipelem magammal. Ha nem érek hozzá akkor is egy éjszaka alatt lemegy 30%ot, egy 50 perces spotifytól kint a -1 fokban meg kb mire befejeztem a futást 3-4%ra merül és az első kézhezvételnél kikapcsol. Settings/Battery alatt 83%osnak írja a rendszer.

    Most vettem egy iPhone 11 Prot, kiváncsi vagyok ez hogy viseli majd.
    6 óra on screen és 1 óra background után is van benne még 25-27%
    Ha nem nyomom ennyit akkor a 2 napot simán viszi. Nagyon extrém az SE után. :slight_smile:

  24. 2 éves iX 91%, első naptól kezdve csak vezetéknélküli töltővel töltve minden éjszaka.
    Navigáció közben a telefon a szellőzőrács előtt hideg levegővel fújatva.
    2 évet még biztos elmegy ezzel az akkuval utána úgyis csere lesz.

  25. Avatar for rgbx rgbx says:

    Egyébként 94%-os az akksim az SE-ben (gyártási ideje 2016. július, nem tudom, hogy mikor vettem, talán az év októberében), és azt írja ki a Beállításokban, hogy “Csúcsteljesítmény leadása”. Mégis, időnként nem fogadja el az ujjlenyomatos nyitást, hanem jelkódot kér, és a képernyőn azt mutatja, hogy “Meg kell adnia a jelkódot az iPhone újraindítása után”. Közben pedig a kabátzsebemben volt a telefon, nem indítgattam újra. Vajon ez mitől lehet? Más is találkozott hasonlóval? Tudtommal ha akkuprobléma miatt indulna újra magától, akkor nem írhatná ki azt, hogy “Csúcsteljesítmény leadása”.

  26. Avatar for zoli62 zoli62 says:

    Az SE-m másfél éves, átlagnál kevesebb töltési ciklussal, az akkumulátor kapacitása jelenleg 96 %.

  27. Avatar for rgbx rgbx says:

    Már csak 93%-ot ír. És hidegben tényleg újraindul, most már fotózás közben is megcsinálta kétszer, utána ha visszakapcsolom, 10%-os töltöttséget mutat, hiába van benne még sokkal több. Sajnos a lítiumos akksik ilyenek. Sisakkamerám is 50 percet bír nyáron folyamatosan venni, télen 10 perc alatt leáll. Azért ez kicsit gáz, igazán rakhatna bele az Apple fűtést. :slight_smile:

  28. Sziasztok! Nekem iphone 7 aprilis vegen volt benne aksi es az aksi mar 97% en nemtudom mitol megy igy lefele… szerintetek csere utan gaz hogy mar 97%os?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for alali Avatar for Burgatshow Avatar for rXc Avatar for Agent_H Avatar for adriandajka Avatar for rgbx Avatar for Szifon Avatar for edrijenn Avatar for kopemagus Avatar for simonrobert Avatar for Tomace Avatar for zoli62 Avatar for p33n4 Avatar for Pol_Pot Avatar for fgyorgy Avatar for kukac7 Avatar for kriszbet Avatar for mecsek20 Avatar for KekszNET Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin