fbpx Skip to content

A Pitaka márkát lassan nem kell bemutatom senkinek. Itt a szifonon is már számos cikkben írtunk róluk, és kifejezetten ajánljuk őket, mivel rendkívül masszív tokokról és azok kiegészítőiről van szó.

Prémium Pitaka tokok és kiegészítők

A Pitaka egy merev, érdekes textúrával rendelkező tok. Maga a termék aramidból készül, ami egy rendkívül masszív, kevlár típusú anyag, de annál jóval erősebb és könnyebb. Tehát elmondhatjuk, jóformán golyóálló az iPhone tokunk, már ha ez számít. Szinte törhetetlen, és rendkívüli védelemmel látja el a készüléket. A Pitaka természetesen nem csak tokokat, hanem kiegészítőket is gyárt, amik hasonló prémium minőséggel rendelkeznek.

Mielőtt még belemennénk a kiegészítők világába érdemes megjegyezni, hogy a világ egyik legkönnyebb iPhone tokja, ami rendkívül vékony, pontosabban 0.65mm “vastag” és 14 grammot nyom, iPhone X esetén. Emlékszem mikor @Daniel kollégánk írta az iPhone X vásárlás után, hogy bizony az eredeti Apple tokkal érezhetően nehezebb lett a készülék. Ez az iPhone 11 és 11 Pro esetén fokozottan igaz, már a készülékek is jóval nehezebbet, és akkor még a tokokról nem beszéltünk. Párom is a pitakára esküszik, pedig nem éppen nőies tokról van szó, igaz, ők előszeretettel hordozzák táskájukban az iPhone-jaikat, tehát egyáltalán nem árt, ha nem egy kopó és mindemellett vékony tokkal tudnak útnak indulni.

Mágneses csatlakozás, vezeték nélküli töltés

Ezen felül mindegyik Pitaka iPhone tok rendelkezik beépített mágnessel. Ez körbeöleli az iPhone-ban lévő, vezeték-nélküli töltésre alkalmas “tárcsát” így továbbra is megmarad maga a töltési mechanizmus, de már mágneses is lett a készülékünk, ami rendkívül fontos! A Pitaka tokokat ide kattintva találjátok meg a Stylebolt oldalán.

Glizik kollégánk írt korábban a pitaka autós kiegészítőről, amiből kiragadnék néhány mondatot:

Számomra az első szempont a kényelem. Azt hinné az ember, hogy ez egy nagyon egyszerű dolog és minden gyártó minden terméke kényelmes. Pár százezer kilométerrel a hátam mögött elmondhatom, hogy ez nincs így. Az első, ami számomra kényelmetlenséget okoz, az a kábel. Egyrészt be kell dugni, másrészt bele lehet akadni, ha meg elfelejti kihúzni az ember, akkor visz magával mindent, rácsatolja az ember az övet, a mosóban odacsukják a kábelt, miközben tologatják az üléseket… Szóval, ha lehet, legyen vezeték nélküli.

A PITAKA mágneses megoldása számomra megváltás volt. A mágnesek lehetővé teszik, hogy fektetve vagy állítva “rádobhassuk” a mobilt és az “odacuppanjon” a tartóhoz. Erősen fogják a készüléket, még a budapesti kátyúk sem rázzák le. Nagyon sokáig hagyományos tartókat használtam, ablakra cuppant, mobilt beleállít, katt-katt-katt és aztán jöhet a szerencsétlenkedés a kábellel. Arról nem beszélve, hogy gyorsabb 7.5W-os vezeték nélküli töltésre is képes, ami folyamatos töltés jelent navigálás alatt is!

A pitaka autós kiegészítőket, ide kattintva találjátok meg, ideális karácsonyi ajándék lehet a Pitaka tokokkal együtt!

A Pitaka nemrég tette elérhetővé az “Air” kiegészítőket, amelyek a pitaka tokokkal kompatibilis termékeket jelentenek, de természetesen nem minden esetben kötelező a tok hozzájuk. Én egy Pitaka Air Tray-t választottam az íróasztalomra, amit a borítóképen is láthattok, de a lenti képből kiderül, hogy számos más, hasznos kiegészítőt is megvásárolhatunk ehhez a tokhoz.

Az Air Tray egy telefon tartó és tálca is egyben. Kényelmesen lerakhatom oda napközben a telefonomat és szöveg borításnak köszönhetően bármi mást a tálcára helyezhetek, akár kényes dolgokat is, mint például szemüveg! Az tálca kialakítása gyönyörű, tényleg rendben van, emeli az egész “iroda” színvonalát és vezeték-nélküli töltő természetesen gyorstöltésre is képes, ami az iPhone 7.5W-ot jelent. Természetesen Pitaka tokkal is használhatjuk, de lényegében anélkül is működik.  Ide kattintva megvásárolható a Stylebolt oldalán.

A fenti kép jobb oldalsó részém láthatjátok, hogy a Pitaka készített egy Magdock névre keresztelt Apple Watch töltésére alkalmas dokkolót. Itt lényegében, felül mágnessel lerakhatjuk az iPhone-unkat, balra az Apple Watch-ot, jobbra pedig mondjuk egy vezeték-nélküli töltőtokos AirPods-ot. Ide kattintva megvásárolható a Stylebolt oldalán.

A Pitaka MagEZ Bar egy fali tartó. Ha felfúrjuk a falra, akkor a kulcsaink mellett az iPhone-t is felrakhatjuk tölteni. Én előszeretettel használom ennek az előző generációját, mivel a kulcsaimat egy Pitaka fali tartó tartja. Szeretem. Ugyan nem nagyon látom értelmét, hogy az iPhone-t a falra rakjam, de mondjuk egy régebbi készülék esetén már érdekes lehet úgymond egy “okos” megoldásnak otthonra, hogy azon futtatjuk a fontosabb alkalmazásokat, amikkel irányíthatjuk az okos-otthonunkat. Nyilván mindenki mást preferál, ezért készít a Pitaka sokféle megoldást. Ide kattintva megvásárolható a Stylebolt oldalán.

Végül pedig a Pitaka AirPodPal, ami egy egészen érdekes kiegészítője a cégnek. Tulajdonképpen egy övre csatolható AirPods töltő, ami rendelkezik vezeték-nélküli támogatással. Tehát nem csak egy eszközt, hanem akár kettőt is tölthetünk egyszerre, és mindig magunknál lehet. Természetesen rendelkezik USB-C csatlakozással, amivel tölthetjük az iPhone-t vagy magát a tokot is. A vezeték-nélküli töltés is oda-vissza működik, tehát a tokot is tölthetjük vezeték-nélküli, mondjuk a MagEZ Bar-on. Ide kattintva megvásárolható a Stylebolt oldalán.

Konklúzió

A Pitaka termékek nem olcsók, főleg a kiegészítők, azonban sokszorosan megérik az árukat, és több évig hű társaink lehetnek a kiegészítők akár tovább is. Az autós töltőjük tulajdonképpen etalonnak számít a kategóriájában, míg a tokjaikkal szinte lehetetlen hibáznunk. Az új kiegészítő palettájuk pedig nem csak 1 évig, hanem életünk végéig hű társunk lehet. A Stylebolt a “Pitaka10” kupon kódra 10% kedvezményt ad ezekre a kiegészítőkre, érdemes kihasználni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok