fbpx Skip to content

Korábban már írtam egy cikket arról, hogy hogyan különböztesd meg a hamis, vagy nem eredeti AirPods-ot a vásárlás előtt, illetve abban a cikkben megemlítettem azt, hogy melyik AirPods-ot érdemes megvásárolni 2019 év végén. Időközben az Apple kiadta az AirPods Pro-t is, amit teszteltünk is a megjelenéskor.

Hamis AirPods, hogyan látom?

(A képen egy hamis AirPods látható)

Azt hiszem, az már senkinek sem újdonság, hogy Kínában mindent (is) lemásolnak, így százszámra vásárolhatunk AirPods klónokat, amivel egyébként nem is lenne probléma. A probléma akkor kezdődik, amikor eredeti AirPods-ként próbálják eladni őket, akár 40.000Ft-ért, holott nyilván ennek a töredékét érik, és ezzel becsapják, megkárosítják a vásárlót. Sajnos manapság már olyan jó minőségűek ezek másolatok, hogy egy átlagember nem tudja megkülönböztetni az eredetit a másolattól, amilyen az alábbi termék is.

Ahogy látjátok a két dobozt, egy laikusnak nem tűnik fel a különbség, főleg ha “futtában” gyorsan vásároljuk meg, fóliázva. Azonban ha jobban megnézzük, akkor a hamis AirPods dobozon vannak kínai feliratok, amik persze lehetnek rajta, mivel Kínában gyártatja az Apple, de alapjában véve ezek nincsenek rajta az eredeti dobozon, jobb oldalt.

Magán az AirPods-on is teljesen más írás van, mint az eredetin.

Ezen felül azért itt is érződik, hogy sem a doboz, sem hozzá kapott kábel nem ugyanaz a minőség, de ha nincs összehasonlítási alapunk, akkor sajnos ez nem tűnik fel azonnal.

Párosítás

Ahogy látható, magát a párosítási mechanizmust lemásolta a kínai, de nyilván nem rendelkezik Apple chippel a termék. Az már egy másik kérdés, hogy hogyan szól, természetesen köze sincs az eredetihez. A párosításon kívül nem működnek az érintés/koppintás funkciók, tehát nem lehet számot léptetni, vagy éppen Siri-t kapcsolni vele, illetve a Bluetooth beállítások alatt sincsenek a megszokott AirPods beállítások.

Hamis AirPods, hogyan látom?

De nézzük meg, hogy a sorozatszámra mit ír az Apple, mert ugye egy hamis AirPods-nak nem kéne benne lennie az Apple adatbázisában. Természetesen egy valódi sorozatszámot le lehet másolni egy másik, eredeti dobozról, de sokszor ezzel már nem foglalkoznak a gyártók:

Nos, úgy tűnik, hogy itt foglalkozott vele a gyártó, tehát az egyszeri vásárló még ezt is benézheti sajnos (más kérdés, hogy az Apple weboldala ebben az esetben épp kis p-vel írja a terméknevet, de ez az Apple hibája ??‍♂️?). Így maradnak azok a jelek, amiket írtam fentebb is. A doboz, az iOS Bluetooth beállítások hiánya, és persze az, hogy többször ellenőrizzük a terméket, vagy kizárólag biztos helyről vásárolunk, mondjuk ahol 2 év garanciát kapunk rá!

Csalás – Btk 373.

Az egyébként egy (nem szép) dolog, hogy az ilyenekkel kereskedők tulajdonképpen becsapják a vásárlót, viszont az eladó komoly bajba kerülhet, ha a hirdetésben nem tünteti fel, hogy ez nem egy eredeti AirPods. Nyilván, így már 40.000Ft-ért nem lehetne eladni, lásd az alábbi Facebook hirdetést:

Szabálysértési értékre (3-50.000Ft-os csalások), üzletszerűen elkövetve már egy felfüggesztett börtönbüntetést vonhat maga után az ilyesmi, plusz egy komolyabb pénzbüntetés is várható. Ha ilyesmi átverés áldozatai lettünk, akkor nyilván itt többen össze kell állni, mert egyedül nem tudunk mit tenni, ez még sajnos kis érték. (Erről bővebben ide kattintva.)

Konklúzió

Ez a cikkem és a korábbi cikkem is és azért készült, hogy segítsünk azoknak, akik AirPods-ot akarnak venni, de esetleg nincs rá annyi keretük, azonban ne legyenek csalás áldozatai.

Amennyiben megfelelő minőségű klón AirPods-ot szeretnél vásárolni, akkor az XPRO termékét ajánlom. Most, hogy itt a Black Friday, érdemes újra elolvasni a hogyan legyen 2 év garanciánk című cikkünket, mert jól jöhet Apple termékek vásárlásakor!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Én csak Apple Storeban vásárolok. Vagy rendelek az Appletől.

  2. Avatar for Proxy Proxy says:

    Üdv,

    Vajon az AirPods Pro-t is hamisítják már?

    Feltűnt a napokban egy két hirdetés 79.990 Huf áron.

    Megnéztem a cég aki hirdeti létező cég, de valahogy furcsa a hirdetés.

  3. Már annak is van klónja igen.

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @fap_fap_fap ugye csak félreértem, és te most nem annak örülsz, ha valakit mások szándékosan megkárosítanak azzal, hogy hamis terméket adnak el az eredeti árában?

  5. Avatar for Proxy Proxy says:

    Szuper, azaz nem annyira.
    Gondolom itt is akkor az a szabály, hogy ki kell bontani, párosítani ls a Bluetooth menüből megnézni a dolgokat.

    Vagy van más módja?

  6. Ha szeretnéd, akkor lefotózom neked az eredeti dobozt, azt azért nem szokták annyira ügyesen lemásolni, de a neten is találsz sztem erről képet. Igazából szerintem ilyen még nincs itthon, és cég nem is igazán teheti azt meg, hogy félrevezesse a vásárlóját, ezeket inkább magánszemélyek szokták

  7. Avatar for Proxy Proxy says:

    Hivatalosnak látszó áfás számlát kaptam, a termék 11.29.-én vehető át, előre utalást kértek, persze nem utaltam, majd a helyszínen kp-ba fizetek.

    Ha gondolod megosztom a cég adatait, illetve a számla képét is.

  8. Hidd el, hogy az eredeti lesz, cég nem igazán szokott hamis dolgokat árulni, csak az áfát csípték le ott amit máshol le tudják írni.

  9. Avatar for Proxy Proxy says:

    Reménykedem hogy igazad lesz!

  10. De szépen fogalmaztad meg az áfacsalást :smiley:

  11. Simán lehet hogy eredeti, ebből a 100ezer ft-os árból több mint 20ezer ft az ÁFA, ha ezt le tudják írni akkor még nekik is megéri olcsóbban adni.
    Ezért is lehet hogy zeg-zug gsm-ek és egyebek jóval olcsóbban tudják a legújabb iPhone-t is árulni újonnan.

    Amúgy jöhet egy cím nekem is PÜ-be!:slight_smile:

  12. Csak egy kérdés:
    Ha nincs benne az Apple féle W1 vagy H1 chip, akkor hogy tudták lemásolni a párosítási mechanizmust, amiknek ezek a chipek az alapfeltételei? Egy videót csinálhatnátok róla és kiegészíthetnétek a cikket.
    Köszi! :blush:

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Vari_Gery valószínűleg úgy, hogy nem maga a chip “okozza” ezt a párosítási mechanizmust, hanem valami azonosítót is lemásoltak hozzá.

  14. Avatar for Proxy Proxy says:

    Küldtem e-mailt, mert időközben a Marketplace-ről eltűnt az árú, és a hozzá kapcsolódó beszélgetés is.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Kezd érdekes lenni! Bár ameddig nem fizettél nincsen csalás szerencsédre. Kérdés hányan estek bele az utalós verzióba és esetleg nem kapták/kapják meg a cuccot, vagy klónt kaptak. Ha nem volt odaírva, hogy eredeti termék, akkor még lehet törvényt sem sértenek, bár nem vagyok jogász. Amennyiben fent volt kép róla és azt kapta/kapja aki rendelt hát ki tudja elő lehet-e venni őket vmiért is. Ezek már annyira felkészültek, hogy nem csodálkoznék ha nem is sértenek jogszabályt.
    Nálam volt egy teljesen i6s-nek kinéző klón régebben és a dobozán is alig volt az eredetihez képest eltérés, pont hogy a figyelmetlenebb laikus ne vegye észre, de fedje az átverést. Mint az apró betűs szerződés részek.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @gunar szerintem nem kezdett itt semmi sem érdekes lenni. ha egyszer eladta az eladó azt az egy darab terméket, miért tartaná fent a hirdetést? attól, hogy még nem került átvételre, már eladott státuszú. ha belegondolsz, ha fent hagyná a hirdetést, akkor meg abba lehetne belekötni, hacsak nem írta ki külön, hogy több darab is van.

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Azért ez nem egészen így van. A HVaprón is vannak teljesen normális hirdetések, ahol megveszi vki de marad mert ha kell még akkor szerez a hirdető és nem átverések. (így vettem NAS-t és még pár dolgot újakat, piaci ár alatt, garival természetesen, bár nem az értékesítő ad ezekre garit hanem a gyártó.) De persze ha egy db van akkor ez a normális hogy leveszi, nem ismerem az oldalt így nem tudtam behatóan, csak mivel cég hirdette így gondoltam több db-ról lehet szó.

  18. vicces, mert alin vettem en is egy twsi7-et vagymit,
    nem airpodsnak adtak (2k HUF kb.), de amikor bekapcsoltam az iphoneon egybol felugrott az airpods kapcsolodas… :scream_cat::grinning::100:

  19. ott az ertekelesre szoktak varni (azert nem torlik :nerd_face:)

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Vagy nem azért várnak, de mindegy. Gondolhatod hogy nem azért írtam mert pár napja vagyok ott tag és nem tudom merre az arra.

    Na igen azért a hamisítók is fejlődnek, még ha nem is feltétlenül adják el eredetiként, bár ki tudja ha nem otthon adják majd el, akkor hogyan teszik, hiszen odahaza azért tudják többnyire milyen is a kamu. Na meg már náluk is van szervezet ami pl segíti a külföldi cégeket abban, hogy ne kézen közön jussanak hozzá vmi eleve bóvlihoz, hanem összehozzák őket a jobb gyártókkal, s ez minden partnernek gyümölcsözőbb lehet hosszútávon.

  21. Avatar for Proxy Proxy says:

    Időközben telefonon beszéltem az eladóval, aki jelezte nem tud arról hogy a Marketplace-en eltűnt a hirdetés, de köszöni a jelzést.

    Valamint jelezte minden rendben a megrendelésemmel, és kedd/szerda már át is vehetem.
    Több darabot is értékesíteni akar, tehát nem azért vette le a hirdetést, sőt, ő nem is vette ugye le.
    Továbbá a jófogáson is hirdet.

    Tehát jelenleg ott tartunk, hogy kedd/szerda kiderül minden rendben van-e. Én bizakodom. :slight_smile:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Ne legyen igazam, de hogyan is kerülhet le vki hirdetése a tudtán kívül? Hirdetek én is pár helyen, de azok regisztrációt kívánnak és ha nem én veszem le akkor értesítenek miért is szedik le. Más meg nem fér hozzá, nekem fura kicsit, de mint írtam feljebb nem ismerem az oldalt.

  23. Avatar for mremil mremil says:

    Tegnap belefutottam én is egy ilyen vásárlásba. Figyeljen oda mindenki mit vesz.

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha az adott cégen belül többeknek is van hozzáférése az adott oldalhoz facebookon, akkor a hirdetéseket is többen kezelhetik. vagy a facebook is letörölhette, ha valaki X okból mondjuk jelentette.

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Ja hogy ez oda tartozik! Akkor azért nem ismerem :flushed: anno kerestem vkiket és regisztráltam hátha ott rájuk lelek de sajna nem, majd én balga nem töröltem a reg-et és bejelöltek sokan, de mivel nem annyira szórakoztat, hogy kinek és miért rossz a sexuális élete, vagy éppen mit zabált vhol, s mindez képekkel illusztrálva hát nem használom, ezért sem ismerem.
    Ha meg a cégen belül feltesz vki egy hirdetést és más csak mert hozzáférése van szó nélkül leveszi az eléggé necces az én olvasatomban, de hagyjuk is majd kiderül mit kap a vásárló.

  26. lehet jelenteni
    es pl marketplacen vallalkozast tilos

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Ez engem nem fenyeget, mert nem használom a FB-ot semmire.

    Csak arra céloztam, hogy lassan náluk is lesz talán az infók alapján egy szervezet ami figyelemmel kíséri a forgalmazókat és ha hátrányos a tevékenységük a gazdaság szempontjából, akkor rájuk szól v más szankciókat alkalmaz. Vagy ki tudja. :slightly_smiling_face:

  28. Mondjuk az jó lenne már azért itthon.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Proxy Avatar for White64GB Avatar for ApplePen Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for fap_fap_fap Avatar for mremil Avatar for Vari_Gery Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Én csak Apple Storeban vásárolok. Vagy rendelek az Appletől.

  2. Avatar for Proxy Proxy says:

    Üdv,

    Vajon az AirPods Pro-t is hamisítják már?

    Feltűnt a napokban egy két hirdetés 79.990 Huf áron.

    Megnéztem a cég aki hirdeti létező cég, de valahogy furcsa a hirdetés.

  3. Már annak is van klónja igen.

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @fap_fap_fap ugye csak félreértem, és te most nem annak örülsz, ha valakit mások szándékosan megkárosítanak azzal, hogy hamis terméket adnak el az eredeti árában?

  5. Avatar for Proxy Proxy says:

    Szuper, azaz nem annyira.
    Gondolom itt is akkor az a szabály, hogy ki kell bontani, párosítani ls a Bluetooth menüből megnézni a dolgokat.

    Vagy van más módja?

  6. Ha szeretnéd, akkor lefotózom neked az eredeti dobozt, azt azért nem szokták annyira ügyesen lemásolni, de a neten is találsz sztem erről képet. Igazából szerintem ilyen még nincs itthon, és cég nem is igazán teheti azt meg, hogy félrevezesse a vásárlóját, ezeket inkább magánszemélyek szokták

  7. Avatar for Proxy Proxy says:

    Hivatalosnak látszó áfás számlát kaptam, a termék 11.29.-én vehető át, előre utalást kértek, persze nem utaltam, majd a helyszínen kp-ba fizetek.

    Ha gondolod megosztom a cég adatait, illetve a számla képét is.

  8. Hidd el, hogy az eredeti lesz, cég nem igazán szokott hamis dolgokat árulni, csak az áfát csípték le ott amit máshol le tudják írni.

  9. Avatar for Proxy Proxy says:

    Reménykedem hogy igazad lesz!

  10. De szépen fogalmaztad meg az áfacsalást :smiley:

  11. Simán lehet hogy eredeti, ebből a 100ezer ft-os árból több mint 20ezer ft az ÁFA, ha ezt le tudják írni akkor még nekik is megéri olcsóbban adni.
    Ezért is lehet hogy zeg-zug gsm-ek és egyebek jóval olcsóbban tudják a legújabb iPhone-t is árulni újonnan.

    Amúgy jöhet egy cím nekem is PÜ-be!:slight_smile:

  12. Csak egy kérdés:
    Ha nincs benne az Apple féle W1 vagy H1 chip, akkor hogy tudták lemásolni a párosítási mechanizmust, amiknek ezek a chipek az alapfeltételei? Egy videót csinálhatnátok róla és kiegészíthetnétek a cikket.
    Köszi! :blush:

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Vari_Gery valószínűleg úgy, hogy nem maga a chip “okozza” ezt a párosítási mechanizmust, hanem valami azonosítót is lemásoltak hozzá.

  14. Avatar for Proxy Proxy says:

    Küldtem e-mailt, mert időközben a Marketplace-ről eltűnt az árú, és a hozzá kapcsolódó beszélgetés is.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Kezd érdekes lenni! Bár ameddig nem fizettél nincsen csalás szerencsédre. Kérdés hányan estek bele az utalós verzióba és esetleg nem kapták/kapják meg a cuccot, vagy klónt kaptak. Ha nem volt odaírva, hogy eredeti termék, akkor még lehet törvényt sem sértenek, bár nem vagyok jogász. Amennyiben fent volt kép róla és azt kapta/kapja aki rendelt hát ki tudja elő lehet-e venni őket vmiért is. Ezek már annyira felkészültek, hogy nem csodálkoznék ha nem is sértenek jogszabályt.
    Nálam volt egy teljesen i6s-nek kinéző klón régebben és a dobozán is alig volt az eredetihez képest eltérés, pont hogy a figyelmetlenebb laikus ne vegye észre, de fedje az átverést. Mint az apró betűs szerződés részek.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @gunar szerintem nem kezdett itt semmi sem érdekes lenni. ha egyszer eladta az eladó azt az egy darab terméket, miért tartaná fent a hirdetést? attól, hogy még nem került átvételre, már eladott státuszú. ha belegondolsz, ha fent hagyná a hirdetést, akkor meg abba lehetne belekötni, hacsak nem írta ki külön, hogy több darab is van.

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Azért ez nem egészen így van. A HVaprón is vannak teljesen normális hirdetések, ahol megveszi vki de marad mert ha kell még akkor szerez a hirdető és nem átverések. (így vettem NAS-t és még pár dolgot újakat, piaci ár alatt, garival természetesen, bár nem az értékesítő ad ezekre garit hanem a gyártó.) De persze ha egy db van akkor ez a normális hogy leveszi, nem ismerem az oldalt így nem tudtam behatóan, csak mivel cég hirdette így gondoltam több db-ról lehet szó.

  18. vicces, mert alin vettem en is egy twsi7-et vagymit,
    nem airpodsnak adtak (2k HUF kb.), de amikor bekapcsoltam az iphoneon egybol felugrott az airpods kapcsolodas… :scream_cat::grinning::100:

  19. ott az ertekelesre szoktak varni (azert nem torlik :nerd_face:)

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Vagy nem azért várnak, de mindegy. Gondolhatod hogy nem azért írtam mert pár napja vagyok ott tag és nem tudom merre az arra.

    Na igen azért a hamisítók is fejlődnek, még ha nem is feltétlenül adják el eredetiként, bár ki tudja ha nem otthon adják majd el, akkor hogyan teszik, hiszen odahaza azért tudják többnyire milyen is a kamu. Na meg már náluk is van szervezet ami pl segíti a külföldi cégeket abban, hogy ne kézen közön jussanak hozzá vmi eleve bóvlihoz, hanem összehozzák őket a jobb gyártókkal, s ez minden partnernek gyümölcsözőbb lehet hosszútávon.

  21. Avatar for Proxy Proxy says:

    Időközben telefonon beszéltem az eladóval, aki jelezte nem tud arról hogy a Marketplace-en eltűnt a hirdetés, de köszöni a jelzést.

    Valamint jelezte minden rendben a megrendelésemmel, és kedd/szerda már át is vehetem.
    Több darabot is értékesíteni akar, tehát nem azért vette le a hirdetést, sőt, ő nem is vette ugye le.
    Továbbá a jófogáson is hirdet.

    Tehát jelenleg ott tartunk, hogy kedd/szerda kiderül minden rendben van-e. Én bizakodom. :slight_smile:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Ne legyen igazam, de hogyan is kerülhet le vki hirdetése a tudtán kívül? Hirdetek én is pár helyen, de azok regisztrációt kívánnak és ha nem én veszem le akkor értesítenek miért is szedik le. Más meg nem fér hozzá, nekem fura kicsit, de mint írtam feljebb nem ismerem az oldalt.

  23. Avatar for mremil mremil says:

    Tegnap belefutottam én is egy ilyen vásárlásba. Figyeljen oda mindenki mit vesz.

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha az adott cégen belül többeknek is van hozzáférése az adott oldalhoz facebookon, akkor a hirdetéseket is többen kezelhetik. vagy a facebook is letörölhette, ha valaki X okból mondjuk jelentette.

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Ja hogy ez oda tartozik! Akkor azért nem ismerem :flushed: anno kerestem vkiket és regisztráltam hátha ott rájuk lelek de sajna nem, majd én balga nem töröltem a reg-et és bejelöltek sokan, de mivel nem annyira szórakoztat, hogy kinek és miért rossz a sexuális élete, vagy éppen mit zabált vhol, s mindez képekkel illusztrálva hát nem használom, ezért sem ismerem.
    Ha meg a cégen belül feltesz vki egy hirdetést és más csak mert hozzáférése van szó nélkül leveszi az eléggé necces az én olvasatomban, de hagyjuk is majd kiderül mit kap a vásárló.

  26. lehet jelenteni
    es pl marketplacen vallalkozast tilos

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Ez engem nem fenyeget, mert nem használom a FB-ot semmire.

    Csak arra céloztam, hogy lassan náluk is lesz talán az infók alapján egy szervezet ami figyelemmel kíséri a forgalmazókat és ha hátrányos a tevékenységük a gazdaság szempontjából, akkor rájuk szól v más szankciókat alkalmaz. Vagy ki tudja. :slightly_smiling_face:

  28. Mondjuk az jó lenne már azért itthon.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Proxy Avatar for White64GB Avatar for ApplePen Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for fap_fap_fap Avatar for mremil Avatar for Vari_Gery Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar Avatar for ef-dani