fbpx Skip to content

Azt hinnék, hogy a kérdés egyértelmű, de közel sem, és erre egy Twitteres ismerősöm világított rá, hogy nem mindig a legújabb készülék a legjobb megoldás, ha akkumulátoridőről van szó, és nem csak az ár szólhat közbe a választásban.

iPhone 11 és iPhone 11 Pro Max teszt és vélemény

Most, hogy megjelent az iPhone 11, az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max, sokkal érdekesebbé vált az akkumulátor kérdés, mert a Pro készülékek akár 5 órával hosszabb használati időre képesek, mint az iPhone XS-ek. Na de mi van akkor, ha mi nem iPhone XS-ről váltunk, ahogy az Apple gondolja? Akár plusz 4 órára is szert tehetünk már egy iPhone 11 esetén is. Mutatom, miért és hogyan!

Az alábbi táblázatot az anandtech.com készítette, amiben láthatjuk a legtöbb iPhone és még jó pár androidos készülék akkumulátoridejét órában mérve, átlagos böngészés mellett!

iPhone 11 és 11 Pro akkumulátor idő

A listából rögtön leolvasható, hogy bizony az iPhone 11 Pro Max-szel fogjuk a legtöbb időt eltölteni a világhálón, tehát ha tényleg a maximumra törekszünk, akkor az iPhone-ok közül azt érdemes választani. Persze nem mindenki engedheti meg magának a maximumot, így sokak számára inkább érdekesebb lehet egy iPhone 11 vagy akár egy iPhone 11 Pro. Kezdjük az előbbivel, nézzük meg, mennyivel több akkumulátoridőt kapunk az egyes készülékekről váltva, kerekítve!

 • iPhone 7-ről, vagy iPhone 7 Plus-ról váltva iPhone 11-re: közel 5 óra plusz.
 • iPhone 8-ról vagy iPhone 8 Plus-ról váltva iPhone 11-re: közel 2-3 óra plusz.
 • iPhone X-ről váltva iPhone 11-re: közel 4 óra plusz.
 • iPhone XR-ről váltva iPhone 11-re: 1 óra plusz.
 • iPhone XS-ről és XS Max-ről váltva iPhone 11-re: közel 4 óra plusz.

Hoppá! Ez utóbbi hogyan lehet? Miért is kapok az iPhone 11-gyel közel 4 órával több akkumulátoridőt az iPhone XS-hez képest? Erre a válasz iPhone XR jobb akkumulátorideje. Amikor megjelent az iPhone XR is, már akkor többet bírt az OLED-es társainál, mivel sokkal energiatakarékosabb, és nagyobb méretű, ezáltal maga az akkumulátor is nagyobb. Lásd:

 • az iPhone 11 akkumulátorideje a fenti táblázatban: 14.03
 • az iPhone XR akkumulátorideje a fenti táblázatban: 12.95
 • az iPhone XS Max akkumulátorideje a fenti táblázatban: 10.31

Jól látszik, hogy anno, akik az iPhone XR mellett döntöttek, többet bírtak internetezni, telefonálni adott esetben, mint az iPhone XS Max tulajdonosok. Ami azért vicces, mivel olcsóbb volt az iPhone XR az iPhone XS Max-nél, de ugye kisebb is volt. Mi is írtuk anno az iPhone XR teszt cikkünkben, hogy brutális akkumulátoridővel rendelkezik a készülék, ha ez fontos, akkor most is érdemes megfontolni az iPhone 11-et, mert bizony a fenti esetekben sokkal jobb ár/értéket kapunk, ha az akkumulátor a legfontosabb tényező számunkra.

Természetesen megannyi szempont befolyásolhat egy vásárlást, mint például a kamerák száma, esetleg sebesség, a kijelző típusa és persze a mérete. Ebben a cikkben csupán az akkumulátorokat hasonlítottuk össze, érdemes elolvasni a korábbi részletes tesztünket az iPhone 11 és iPhone 11 Pro modellekkel kapcsolatban: Kezünkben az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max – teszt és vélemény!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for stei stei says:

  Én nagyon őrülök hogy iphone x ről 11 max pro ra váltottam és az asszony is. Ugyan azzal a használattal nálam 2 napot kibir az asszonynál minimum 1 nap de egész nap Facebook nála. Nálam csak telefonálás , email, böngészgetés. Végre egy iphone ami birja. Ezt most jól csinálták.
  Iphone x nálam este lemerült és nála tölteni kellett legalább kétszer.

 2. “nem mindig a legújabb készülék a legjobb megoldás, ha akkumulátor időről van szó”?

  Ehez képest a cikk végig az iPhone 11-re hajaz a felsorolt ábrán látható készülékek között az első háromból kettő i11 széria tudomásom szerint ez a legújabb Apple model a piacon de lehet én tévedek. Azért köszönjük a Twitteres ismerősödnek ezt a páratlan észrevételt nem találok szavakat.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Dejan81 Avatar for stei