fbpx Skip to content

Noha a korábbi információkban a CIB Bank esetén még az idei nyár második fele szerepelt az Apple Pay elérhetővé válására, ez végül egészen mostanáig váratott magára.

Mostantól viszont már a CIB Bank ügyfelei is hozzáadhatják a Visa Inspire típusú kártyáikat az Apple Pay-hez.

Magát a kártyát a már megszokott módon, a Wallet appon belül tudjuk hozzáadni a + gombra nyomva, és a kijelzőn megjelenő utasításokat követve.

Érdemes elolvasni az Apple Pay-es cikkünket, ahol a hozzászólások alatt is találhatók még információk, vagy feltehetők az esetleges kérdések is!

Ha pedig egyéb bankokról lenne szó, akkor ezt a cikkünket ajánljuk: Gyakori kérdések: mikor lesz Apple Pay a Budapest Bank, CIB, Erste, Gránit, K&H, MKB, Raiffeisen, UniCredit és más bankok esetén?

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for expa expa says:

  Ez töj jó! A TAKARÉK-ra még várunk :frowning:

 2. Gratulálok a CIB-nek, hogy majdnem az utolsók között sikerült bevezetniük! Jaaa és csak a szar VISA kártyára! Ügyesek! Tapsot nekik! Szinte az összes bank aki eddig bevezette eme remek országban az a Mastercard-ot részesítette előnyben. Arról nem is beszélek, hogy a CIB más országokban már javában működteti az Appple Pay-t. És akkor még várjak hónapokat, hogy működjön! Lassan 20 éve vagyok a CIB-nél, de ha így folytatja akkor már nem sokáig.
  Egy neve sincs Gránit Bank meg bevezeti simán??? Hát mi van veletek CIB??? Remélem olvassátok.
  Szerencsére van Revolut kártyám amit simán tudok használni.

 3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az Apple Pay bevezetési ütemterve nem a bankok sara elsősorban, hanem az Apple-é. hiába van másik országban ugyanazon bank ügyfelei számára Apple Pay, attól még nem vezethetik be az Apple engedélye nélkül. (a GRÁNIT amúgy nem nevenincs.)

  a dolog másik nehézsége, hogy még az adott kártyatársasággal is meg kell egyezniük a bankoknak. az OTP esetén anno éppen az volt a probléma sokaknak, hogy miért csak a Mastercarddal támogatják, és a Visával miért nem.

 4. @expa Sajnos arra még jóideig várni kell, nem mostanában fog történni valószinűleg, perpill azt se tudják merre van előre a takarékok összeolvadása miatt…

  @zozeeee A CIB 3-4 éve csak Visa kártyát ad ki a számlacsomagjaihoz, egyedül a prémium kártya Mastercard, vagyis a kiadott használatban lévő kártyái 90% felett Visa mind… Szép lett volna, ha a Mastercard az első…

  Utolsók között sikerült bevezetni? 4. bankként vezették be itthon, gondolom nem kell elsorolni hány bank van még hátra Magyarországon…

  Pszt… a Revolut is Visa kártyákkal fog előállni az európai terjeszkedése során 25 új országban :nerd_face:

 5. Tisztában vagyok azzal, hogy az Apple-nek van egy ütemterve. De ez nem bank-ra hanem országra vonatkozik. Azt gondolom, hogy ez nagyban a CIB bénázásán múlott!
  A Gránit Bank egy CIB-hez képest sehol sincs! És még is működik már nála! Ez szerintem elég vicces!

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  te ismered, hogy mi van az Apple ütemtervében? mert szerintem ezt rajta és az adott bankokon kívül senki nem tudja, akik meg tudják, azokat NDA köti. de épp ezért írtam azt, hogy mindettől függetlenül a kártyatársaságokkal is meg kell egyezni, tehát ez nem úgy megy, hogy egy bank csak úgy kitalálja, és utána működik.

 7. Avatar for skimen skimen says:

  Lassan talán a K&H is beáll a sorban… De lehet a takarék megelőzi

 8. Ha az App store-t vesszük alapul, a következő valószínűleg az UniCredit lesz, ott már virít a Wallet-kompatibilis badge. Más banknál viszont nincs ilyen jelenleg.

 9. A Revolut virtuális kártyája már most is VISA.

 10. Utána néztem és ha jól veszem az adást a nóvum az lesz, hogy egyszerre lesz: Revolut + Google Pay + VISA

 11. Avatar for Hacsi Hacsi says:

  Nem tom
  A múlthéten bekapcsolt Revolut virtuális kártyám MasterCard és nem volt Visa opció

 12. Valóban, ha most szeretnék kérni egy új virtuális kártyát, akkor az vagy MC lenne vagy MC egyszerhasználatos. (régen a virtuális meg csak VISA lehetett)
  Ez egyszerre jó és rossz hír szerintem. Jó, hogy lett egyszerhasználatos lehetőség, rossz, hogy nem tud kétfajta (MC és VISA) kártyám lenni egyszerre (ami jó mert, ha lerohad az egyik rendszer, akkor ott van tartléknak a másik)

 13. Múltkor vettem észre, amit talán nem írtátok le sehol, h a Simple-lel bármilyen bankkártyával lehet Apple pay-és virtuális kártyát kérni. Azért ez elég jó, amíg a bankok erre nem képesek.

 14. Volt erről szó régebben amúgy, de igen ez egy jó dolog. Azonban van néhány limitáció mondjuk a Revoluthoz képest pl. a havi (emlékeim szerint) max 65eFt használhatóság, a csak virtuális kártyából adódó PIN kód hiány miatti fizetési lehetettlenség (pl a postán, illetve mostmár általában a PSD2 miatt olykor), illetve az átmeneti ingyenesség lejártát követő díj.

 15. Avatar for Czo Czo says:

  Nem a PSD2 miatt ker pin kodot. A PSD2 teljesitve van az oran es a telefonon, HA a kartya hasznalata authentikalva volt passoce/touchid/faceid valamelyikevel. A PSD2 dokumentaciot elolvasva ez vilagosan latszik. ApplePay eseteben kimondottan tiltott a PIN kod. Csak abban az esetben ker a terminal PIN kodot, ha a szoftver regi rajta. Az ilyen helyeket reportolni lehet annal a banknal, amelynek a nevet olvsasod a terminal kijelzojen.

 16. Igazad van ezt benéztem, a PIN kód eseti megerősítése valóban csak ott játszik, ahol a két faktor közül az egyik faktor éppen a PIN kód. Apple Pay esetén pedig pont az a lényeg, hogy egyik faktor se a PIN kód legyen. Remélem, hogy ez a gyakorlatban is megvalósul itthon lásd a Posta esetét, amit magam is jeleztem még nyár közepén az OTP felé (mivel az Ő Apple Paybe digitalizált kártyájuk esetén kért ötezer felett PIN kódot a Posta vacak szoftveres terminálja). Végül közölték, hogy ez rajtuk kívül álló, de jelezték a MC-nak, továbbá érzékeltették, hogy a Posta ezzel a kártyatársasággal kötött szerződését vélhetően megszegi. Na azóta se változott a postán semmi… Szóval az elmélet és a gyakorlat sajna nem igazán van itthon szinkronban.

 17. Avatar for Zozzy Zozzy says:

  Mitől van az, hogy ugyanaz a telefonom van a feleségemmel, 7 Plus, ugyanaz az op. renbszer, IOS 13.2.3, és én hozzá tudtam adni az én iPhone-omon az ő bankkártyáját az Apple Payhez, addig pedig ő nem.

 18. Szerintem ez biztos szoftver hiba, ha jól működik, akkor csak a feleség tudja a férj bankkártyáját hozzáadni a saját készülékéhez és nem fordítva :wink:
  Komolyra fordítva rémlik nekem is vmi hasonló pont az asszonnyal kapcsolatban, de már sajna nem emlékszem a részletekre, ha eszembe jut leírom.

 19. Avatar for Zozzy Zozzy says:

  :joy::joy::joy: Köszi

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for zozeeee Avatar for gyurrrka Avatar for skimen Avatar for Szifon Avatar for kistamas Avatar for Zozzy Avatar for barnade Avatar for Hacsi Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom