Megjelent az iPadOS 13.1.2 – két apróbb hiba javítása

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismét három nappal, de most az iPadOS 13.1.1 megjelenése után az Apple ma este 7-kor kiadta az iPadOS 13.1.2-es frissítést, ami több hibát is javít.

Ezek egyike az iCloud Biztonsági mentés visszaállítása után a képernyőn maradó folyamatjelző hibája, a másik pedig a parancsok HomePodról való futtatásának problémája. Az Apple annyira hamar közzétette ezt a frissítést, hogy a hivatalos információkban lévő szöveget nem is fordították le magyarra.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

iPadOS 13.1.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja – ezt eredetileg angolul teszi, mert magyarra nem is fordították le, de mi megtettük helyettük:

Az iPadOS 13.1.2 hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz az iPadjéhez. A frissítés tartalma:

  • Kijavít egy hibát, ami miatt a folyamatjelző sáv az iCloud Biztonsági mentés visszaállítása után továbbra is a kijelzőn maradt.
  • Kijavít egy hibát, amikor a parancsok nem voltak futtathatók a HomePodról.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iPadOS 13.1.2 buildje 17A860.

Ha valaki szeretné lementeni a 13.1.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iPadOS-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iPadOS címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok, Segítsetek kérlek, más: van egy 10.5 iPad Pro-m, ahhoz hogy rá tudjam kötni a külső merevlemezt, hogy képeket dokumentumokat stb, (tehát nem csak a képeket hanem mást fájlokat is be tudjak olvasni - az USB3 másik vége sima micro USB) ahhoz ez kell? Lightning – USB 3 kameraadapter? iPad OS oprendszert akarom ezzel kihasználni. Köszi a választ.

  2. Jadeye says:

    ha Lightning-csatlakozó van az iPadeden, akkor ez kell hozzá, de elképzelhető, hogy a HDD-nek nem lesz elég az áramfelvétele miatt. ebben az esetben egy saját táppal ellátott USB hub is szükséges hozzá.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!