fbpx Skip to content

Az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max készülékeknél az Apple jelentősen növelte az akkumulátor időt is, ami mellett már nem lehet csak úgy elmenni.

iPhone 11 Pro akkumulátor teszt

Mivel külföldön vagyunk, így magasabb igénybevételnek vannak kitéve az általunk használt iPhone 11 Pro készülékek. Kíváncsiak voltunk, hogy alapjában véve egy iPhone 11 Pro hogy teljesít egy utazós nap alatt, ahol GPS-t használunk, fotózunk, képeket szerkesztünk, közösségi oldalakat használunk és így tovább… Ez az iPhone 11 Pro akkumulátor teszt erről szól!

Ugyan nem egészen összemérhető, de egy 2 éves iPhone X-et is magunkkal vittünk és azt is használtuk az offline keresés funkció miatt. Tehát alapjában véve össze is hasonlítottuk, hogy egy régebbi készülékkel szemben hogy teljesít az új, de persze annak az akkumulátora sem volt már új. Nézzük is meg az indulást!

 

Mindkét készülék 100%-os akkumulátorral 9:30 körül indul neki a túrájának. A kisebb iPhone 11 Pro-t teszteltük direkt, mert a Max természetesen nagyobb akkumulátorral rendelkezik, ott a plusz órák száma egyértelmű lenne. Az első néhány órában fej-fej mellett haladtak a készülékek, de természetesen már 1 óra után is látszódott, hogy az iPhone X jóval le lesz maradva.

A fenti képernyőképek 11:00-kor készültek, 1,5 órával az indulás után, balra az iPhone 11 Pro, jobbra pedig az iPhone X.

A következő néhány órában a Kew Gardenben voltunk, itt egyébként a nappali iPhone 11 Pro kamera tesztet végeztük el, tehát rengeteg fotót készítettünk a különböző kamerákkak és szituációkkal. Egyszóval az iPhone 11 Pro kemény munkának volt kitéve, adott esetben a pálmaházban 38 fokos melegben, közel 100%-os páratartalomban. Itt az iPhone X-et nem használtuk annyira, tehát a különbség nem lett akkora, de:

 

15:30-kor, tehát 6 órával és 170 fotóval később az iPhone 11 Pro 47%-os akkumulátor töltöttségen, míg az iPhone X 32%-on volt. Azt gondolnánk, hogy ez csak ~10% különbség, és nem is az Apple által írt nagy akkumulátor növekedés, de direkt lefotóztuk az akkumulátor állapota résznél lévő Képernyő időket. Jól látszik, hogy tisztán, folyamatosan 1 órával többet használtuk az iPhone 11 Pro-t, amiben sajnos az iPhone X már minden bizonnyal megadta volna magát.

Hogyan tesztelheted a saját iPhone-oddal a fenti adatokat?

Elindulsz a munkába, és elindítasz egy időzítőt, hogy 6 órával később szóljon neked. Ekkor megnézed a Képernyőidőt a Beállítások, Akkumulátor alatt, és összeméred a Képernyő Bekapcsolva részt a tieddel. Mi 3h 49m-t használtuk fotózásra és közösségi médiára, iMessage-re, tehát nem telefonálása. Ez alatt a 6 óra alatt az akkumulátor töltöttsége a felére csökkent, pontosabban 47%-ra. Itt nyilván azok tudják összehasonlítani, akik nem telefonálnak, hanem chatelnek és folyton az alkalmazásokat használják erre. Természetesen ahány akkumulátor és ahány alkalmazás, annyi féle adat, de ezzel körülbelül össze tudod mérni, hogy a tied az új iPhone-nal szemben mire képes, hasonló körülmények között!

(A Last Charge Level azért változott, mert véletlenül ráraktuk 2 másodpercre egy vezeték nélküli töltőre, a tesztbe ez nem számít bele.)

Végül 20:50-kor, tehát 11 órával az indulás után, megterhelő használat mellett 10%-kal értünk haza, ami impresszív az iPhone 11-től! Egy egész napot kényelmesen kibírt, ez eddig maximum a Plus vagy Max készülékekkel volt elmondható.

Átlagos használat mellett a tapasztalataink alapján úgy gondolom, ez még 30-40%-os akkumulátor szinten lenne, tehát az Apple nem viccelt akkor, amikor a megnövelt akkumulátor időről beszélt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. a felső menü miért van annyira lent a screenshotokon (kivéve első 2 kép)?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint mire gondolsz? a Vezérlőközpont az így néz ki a Face ID-s készülékeken.

  3. Lassan 2020-at írunk és még mindíg ott tartunk, hogy max egy napot bírnak az akksik. Ne vicceljünk már, hogy ez mekkora dolog, inkább szánalmas, hogy még mindíg altatnak bennünket és lehúznak ilyen-olyan hangzatos dumával, hogy ez mekkora előrelépés, muhaha!!! A technológia már rég túllépet ezeken a vackokon, csak minket altatnak és egy kis minimális fejlődéstől nekünk hasra kéne esni csillagászati árú kütyüktől, na ne nevettesük már ki magunkat!!!

  4. Ez tényleg elég szép eredmény! Összehasonlítottam az iPhone XS-emmel: 12 órája volt levéve a töltőről, és 5 óra 35 perc használat után 32%-on van az akkumulátor. Pedig egész nap otthon voltam, tehát kizárólag Wi-Firől neteztem. (Ehhez mondjuk hozzá kell tenni, hogy az akku állapota menüpont szerint a maximális kapacitás már 93%-ra csökkent.)

  5. Ez a valóban hatalmas probléma, az emberek nagy százalékát érintheti, azokat akik soha nem alszanak…

  6. Avatar for kisai kisai says:

    Utálom, hogy az Apple mindig játszik a %-kal. Feltöltöd a telefonod, és ugyanannál a % értékbél marad jó ideig, aztán elkezd zuhanni ugyanolyan terhelés mellett. Az akku élettartam meg megint nem tudom milyen számított érték. 6 hónapos akkuval 94% nekem, de érezhetően sokat romlott. 6 %-ot nem kéne megéreznem. Az előző 5S-sem 88%-os akkuja meg közel csak a felét tudta, mint újkorában. Szóval az is 60% körül lehetett valósan.

  7. Az hogy valaki nem tudja megfelelően kezelni az aksijat arról nem a telefon gyártó tehet. Egy pár helyen már le lett írva hogy és milyen időközönként kell tölteni. Nekem az iPhone 6s-em novemberben lesz 1 éves és 100 százalékos az akkuja. Érdekes

  8. De azt hiszed hogy egy bármilyen más telefon ilyen használat mellett jobban bírja ? Egy huawei sem bírja jobban Ilyen feszített használat mellett megnyugtatlak.

  9. Ha az akkuk fejlődnének, akár csak dupla kapacitásra, akkor mindenki elektromos autóval járna, mivel azok is képesek lennének 1000km megközelítő hatótávra, ergo, tönkremenne az összes ember-cég, aki autóiparból él.

  10. iPhone X-en is már iOS 13 futott a teszt idején?

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nyilván.

  12. Ezzel egyetértek! iPhone X, lassan 2 éves a telefon és 85%-os az akkuja - már bő fél éve/szűk egy éve.
    Elismerem, korábban sokkal többet töltöttem power bankről (Anker, tehát nem no name kínai tákolmány), az elmúlt fél évben meg szinte csak gyári töltőről vagy laptopról töltöm.
    Pedig igazán romolhatna a következő 1 hónapban még 5-6%-ot és akkor még garanciaidőn belül tudnám cseréltetni ingyen.

  13. Ok, csak a cikkből nem derült ki.

  14. Avatar for kisai kisai says:

    A legjobb tudásom szerint töltöm az akksit, nem merítem le tökig és nem is töltöm csutkára. Leginkább az optimális 30-80%-ban tartom. Előtte össze-vissza, és pont kb. ugyanígy romlott. És te hogy töltöd, nagyokos?

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ugyanúgy használom, és ugyanúgy töltöm a februárban vett iPhone XS-em, mint előtte az iPhone X-et. az iPhone XS esetén most 97%-osnak írja az akku állapotát, az iPhone X-em pedig közel másfél évesen is még 100%-on volt. (na mondjuk arról végül azért váltottam, mert felfújódott az akkuja, és ahol akkor voltam, hamarabb kihozták az új készüléket, mint a régiben az akkucsere lett volna – amit ráadásul teljes készülékcserével oldott meg az Apple.)

    én még nem találtam meg a megfelelő eljárást, mert ha követtem az általános dolgokat, hogy ne merítsd le rendszeresen teljesen, ne töltsd folyton 100%-ra és hagyd rajta a töltőn órákig, akkor ugyanúgy elöregedett az akku, mint amikor egész éjszakára rajta hagyom a töltőn, és mindig teljesen feltöltöm. mondjuk 40% alá elég ritkán merítem le.

  16. Én vagyok a nagyokos azt nem tudod értelmesen tölteni a telódat csak sírsz. Használj 3310-est azt nem fog 1 nap alatt lemerülni a telefonod.

  17. Ez az “Optimalizált töltés” az iOS 13-ban sokat segíthet az akksik élettartalmán szerintem.

  18. Avatar for kisai kisai says:

    Gondoltam, hogy csak a szád nagy, és csak nagy üresség folyik ki belőle.

  19. Avatar for kisai kisai says:

    Köszönöm a megerősítést, hogy nincs optimális töltési recept. Ugyanez a tapasztalatom nekem is, tök mindegy hogy töltöm, nincs hatással az akku élettartamára. Valszeg a töltési elektronika már kioptimalizálta azt, amit az ember megtehet érte. Innentől kezdve az akku tényleges gyártási kapacitása ill. a fogyasztási szokás a két változó.

  20. Nálam 17 hónapos X 86%, de kb nálam mindenhol töltőn van mert egyszerűen muszáj:

    • éjszaka nyilván
    • kocsiban a CarPlay miatt (napi 2 óra autózás)
    • Irodában meg a vezetéknélküli töltőn de azért is, mert állványként is funkcionál.

    Egyébként személyes véleményem, hogy lehet így-úgy odafigyelve kicsit vigyázni az akksira, de átlagosan a 2-2,5 évnél marginálisan többet nem nagyon lehet belőlük kihozni. Mármint hogy most 2 év 2 hónapot bír ki, vagy 1 év 11 hónapot szinte mindegy az élettartamra nézve.

  21. Szintén 86%, a többi is kb. ua. csak nekem már 22 hónapos :slight_smile:
    Hátha nálad is megáll ezen a százalékon…
    Majd beszámolók, hogy a 2 év letelte után hirtelen romlik-e :sunglasses:

  22. Sokkal-sokkal jobb az akksi. Összehasonlitottam az X-el(100%-os akksi). Pénteken még az X volt egésznap nálam, ma a 11, kb ugyanannyi telefon mail foto stb. És a végén 30%!!! több töltöttség volt a11-nél.

  23. Avatar for viraxo viraxo says:

    Valakinek esetleg van már tapasztalata az optimalizált töltéssel kapcsolatban? Ugye alapértelmezettként be volt kapcsolva, én pedig használom úgy a telefont, hogy tudjon a cucc tanulni. Azaz 6:35-re beállítom az ébresztőt és este felteszem tölteni. Nem vagyok túl jó alvó, sokszor felébredek éjszaka, és bizony azt látom, hogy ha mondjuk este 10-11 felé felteszem akkor hajnali 1-2 felé 100%-on van és semmi nyoma, hogy változna. Mennyi idő lehet, mire megtanulja vajon?

  24. Avatar for kchris kchris says:

    nincs, viszont:
    szerintem ha ejszaka feltolti az ember 100%ra es tolton marad azzal kevesbe oregszik az aksi mert nem merul kozben, nem gyarapitjuk a ciklusok szamat.
    amire baromira oda kell figyelni az homerseklet, 40 foknal ne legyen tobbnek kiteve sose.

  25. nem, ahol az akku meg a terero etc van

  26. A vezérlőközpontban az eddig is ott volt… :man_shrugging:

  27. Amúgy nekem úgy tünik mintha az autóban, rádióhoz csatlakoztatva kábellel sokkal gyorsabban töltene a 11pro mint a X.

  28. Ma valahogy eszembe jutott és megnéztem a telefon akksijának állapotát. Most már pár hónapja ( szeptember vége óta) használom a 11prot gyári akksis tokkal és úgyanúgy töltöm a telefonom mint előtte a X-et töltöttem, úgyanúgy akksis tokkal de abban másfél év után is 100% volt az akku (a beépített program szerint) ebben viszont pár hónap elteltével 96%-os. Az asszony Max-a 2hónappal fiatalabb és az akksija 97%-os, akksis tok nélkül, és mindkettönknek be van kapcsolva az optimált töltés. Ez normális? Mert így nem nagyon látom ennek az optimált töltésnek a lényegét mert szerintem gyorsabban amortizálodik az akksija mint a régebbi modellnek ez nélkül az opció nélkül.

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Hát én nem vágom ezt a sok akku problémát, mert a régi i4-em 6 év után is elvolt az akkujával tök jól, igaz csak néha lett elővéve (az első 4 évet intenzíven használtuk+minden este töltő, % függetlenül), de akkor pár óra használat mellett is estig bírta, azt is és az utána következőket is minden este mikor lefekszem aludni teszem is a töltőre és mikor kelek leveszem. Az Xs-em dec 20.-án volt 1 éves és most 92%-os, az SE-m amit a megjelenése után 2 hónappal vettem és azóta is folyamatosan van használva intenzíven, jelenleg 83%-os, az is minden este töltön végzi töltöttségtől függetlenül és néha napközben is tölti a párom mert lefacbúkozza. Hát így nehéz okosnak lenni akku téren nem ?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Vikitorony Avatar for Burgatshow Avatar for kistrojak Avatar for kisai Avatar for viraxo Avatar for Agent_H Avatar for Ed_Harley Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for kistamas Avatar for jojo-chan Avatar for kchris Avatar for Nrbrtbgg Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. a felső menü miért van annyira lent a screenshotokon (kivéve első 2 kép)?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint mire gondolsz? a Vezérlőközpont az így néz ki a Face ID-s készülékeken.

  3. Lassan 2020-at írunk és még mindíg ott tartunk, hogy max egy napot bírnak az akksik. Ne vicceljünk már, hogy ez mekkora dolog, inkább szánalmas, hogy még mindíg altatnak bennünket és lehúznak ilyen-olyan hangzatos dumával, hogy ez mekkora előrelépés, muhaha!!! A technológia már rég túllépet ezeken a vackokon, csak minket altatnak és egy kis minimális fejlődéstől nekünk hasra kéne esni csillagászati árú kütyüktől, na ne nevettesük már ki magunkat!!!

  4. Ez tényleg elég szép eredmény! Összehasonlítottam az iPhone XS-emmel: 12 órája volt levéve a töltőről, és 5 óra 35 perc használat után 32%-on van az akkumulátor. Pedig egész nap otthon voltam, tehát kizárólag Wi-Firől neteztem. (Ehhez mondjuk hozzá kell tenni, hogy az akku állapota menüpont szerint a maximális kapacitás már 93%-ra csökkent.)

  5. Ez a valóban hatalmas probléma, az emberek nagy százalékát érintheti, azokat akik soha nem alszanak…

  6. Avatar for kisai kisai says:

    Utálom, hogy az Apple mindig játszik a %-kal. Feltöltöd a telefonod, és ugyanannál a % értékbél marad jó ideig, aztán elkezd zuhanni ugyanolyan terhelés mellett. Az akku élettartam meg megint nem tudom milyen számított érték. 6 hónapos akkuval 94% nekem, de érezhetően sokat romlott. 6 %-ot nem kéne megéreznem. Az előző 5S-sem 88%-os akkuja meg közel csak a felét tudta, mint újkorában. Szóval az is 60% körül lehetett valósan.

  7. Az hogy valaki nem tudja megfelelően kezelni az aksijat arról nem a telefon gyártó tehet. Egy pár helyen már le lett írva hogy és milyen időközönként kell tölteni. Nekem az iPhone 6s-em novemberben lesz 1 éves és 100 százalékos az akkuja. Érdekes

  8. De azt hiszed hogy egy bármilyen más telefon ilyen használat mellett jobban bírja ? Egy huawei sem bírja jobban Ilyen feszített használat mellett megnyugtatlak.

  9. Ha az akkuk fejlődnének, akár csak dupla kapacitásra, akkor mindenki elektromos autóval járna, mivel azok is képesek lennének 1000km megközelítő hatótávra, ergo, tönkremenne az összes ember-cég, aki autóiparból él.

  10. iPhone X-en is már iOS 13 futott a teszt idején?

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nyilván.

  12. Ezzel egyetértek! iPhone X, lassan 2 éves a telefon és 85%-os az akkuja - már bő fél éve/szűk egy éve.
    Elismerem, korábban sokkal többet töltöttem power bankről (Anker, tehát nem no name kínai tákolmány), az elmúlt fél évben meg szinte csak gyári töltőről vagy laptopról töltöm.
    Pedig igazán romolhatna a következő 1 hónapban még 5-6%-ot és akkor még garanciaidőn belül tudnám cseréltetni ingyen.

  13. Ok, csak a cikkből nem derült ki.

  14. Avatar for kisai kisai says:

    A legjobb tudásom szerint töltöm az akksit, nem merítem le tökig és nem is töltöm csutkára. Leginkább az optimális 30-80%-ban tartom. Előtte össze-vissza, és pont kb. ugyanígy romlott. És te hogy töltöd, nagyokos?

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ugyanúgy használom, és ugyanúgy töltöm a februárban vett iPhone XS-em, mint előtte az iPhone X-et. az iPhone XS esetén most 97%-osnak írja az akku állapotát, az iPhone X-em pedig közel másfél évesen is még 100%-on volt. (na mondjuk arról végül azért váltottam, mert felfújódott az akkuja, és ahol akkor voltam, hamarabb kihozták az új készüléket, mint a régiben az akkucsere lett volna – amit ráadásul teljes készülékcserével oldott meg az Apple.)

    én még nem találtam meg a megfelelő eljárást, mert ha követtem az általános dolgokat, hogy ne merítsd le rendszeresen teljesen, ne töltsd folyton 100%-ra és hagyd rajta a töltőn órákig, akkor ugyanúgy elöregedett az akku, mint amikor egész éjszakára rajta hagyom a töltőn, és mindig teljesen feltöltöm. mondjuk 40% alá elég ritkán merítem le.

  16. Én vagyok a nagyokos azt nem tudod értelmesen tölteni a telódat csak sírsz. Használj 3310-est azt nem fog 1 nap alatt lemerülni a telefonod.

  17. Ez az “Optimalizált töltés” az iOS 13-ban sokat segíthet az akksik élettartalmán szerintem.

  18. Avatar for kisai kisai says:

    Gondoltam, hogy csak a szád nagy, és csak nagy üresség folyik ki belőle.

  19. Avatar for kisai kisai says:

    Köszönöm a megerősítést, hogy nincs optimális töltési recept. Ugyanez a tapasztalatom nekem is, tök mindegy hogy töltöm, nincs hatással az akku élettartamára. Valszeg a töltési elektronika már kioptimalizálta azt, amit az ember megtehet érte. Innentől kezdve az akku tényleges gyártási kapacitása ill. a fogyasztási szokás a két változó.

  20. Nálam 17 hónapos X 86%, de kb nálam mindenhol töltőn van mert egyszerűen muszáj:

    • éjszaka nyilván
    • kocsiban a CarPlay miatt (napi 2 óra autózás)
    • Irodában meg a vezetéknélküli töltőn de azért is, mert állványként is funkcionál.

    Egyébként személyes véleményem, hogy lehet így-úgy odafigyelve kicsit vigyázni az akksira, de átlagosan a 2-2,5 évnél marginálisan többet nem nagyon lehet belőlük kihozni. Mármint hogy most 2 év 2 hónapot bír ki, vagy 1 év 11 hónapot szinte mindegy az élettartamra nézve.

  21. Szintén 86%, a többi is kb. ua. csak nekem már 22 hónapos :slight_smile:
    Hátha nálad is megáll ezen a százalékon…
    Majd beszámolók, hogy a 2 év letelte után hirtelen romlik-e :sunglasses:

  22. Sokkal-sokkal jobb az akksi. Összehasonlitottam az X-el(100%-os akksi). Pénteken még az X volt egésznap nálam, ma a 11, kb ugyanannyi telefon mail foto stb. És a végén 30%!!! több töltöttség volt a11-nél.

  23. Avatar for viraxo viraxo says:

    Valakinek esetleg van már tapasztalata az optimalizált töltéssel kapcsolatban? Ugye alapértelmezettként be volt kapcsolva, én pedig használom úgy a telefont, hogy tudjon a cucc tanulni. Azaz 6:35-re beállítom az ébresztőt és este felteszem tölteni. Nem vagyok túl jó alvó, sokszor felébredek éjszaka, és bizony azt látom, hogy ha mondjuk este 10-11 felé felteszem akkor hajnali 1-2 felé 100%-on van és semmi nyoma, hogy változna. Mennyi idő lehet, mire megtanulja vajon?

  24. Avatar for kchris kchris says:

    nincs, viszont:
    szerintem ha ejszaka feltolti az ember 100%ra es tolton marad azzal kevesbe oregszik az aksi mert nem merul kozben, nem gyarapitjuk a ciklusok szamat.
    amire baromira oda kell figyelni az homerseklet, 40 foknal ne legyen tobbnek kiteve sose.

  25. nem, ahol az akku meg a terero etc van

  26. A vezérlőközpontban az eddig is ott volt… :man_shrugging:

  27. Amúgy nekem úgy tünik mintha az autóban, rádióhoz csatlakoztatva kábellel sokkal gyorsabban töltene a 11pro mint a X.

  28. Ma valahogy eszembe jutott és megnéztem a telefon akksijának állapotát. Most már pár hónapja ( szeptember vége óta) használom a 11prot gyári akksis tokkal és úgyanúgy töltöm a telefonom mint előtte a X-et töltöttem, úgyanúgy akksis tokkal de abban másfél év után is 100% volt az akku (a beépített program szerint) ebben viszont pár hónap elteltével 96%-os. Az asszony Max-a 2hónappal fiatalabb és az akksija 97%-os, akksis tok nélkül, és mindkettönknek be van kapcsolva az optimált töltés. Ez normális? Mert így nem nagyon látom ennek az optimált töltésnek a lényegét mert szerintem gyorsabban amortizálodik az akksija mint a régebbi modellnek ez nélkül az opció nélkül.

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Hát én nem vágom ezt a sok akku problémát, mert a régi i4-em 6 év után is elvolt az akkujával tök jól, igaz csak néha lett elővéve (az első 4 évet intenzíven használtuk+minden este töltő, % függetlenül), de akkor pár óra használat mellett is estig bírta, azt is és az utána következőket is minden este mikor lefekszem aludni teszem is a töltőre és mikor kelek leveszem. Az Xs-em dec 20.-án volt 1 éves és most 92%-os, az SE-m amit a megjelenése után 2 hónappal vettem és azóta is folyamatosan van használva intenzíven, jelenleg 83%-os, az is minden este töltön végzi töltöttségtől függetlenül és néha napközben is tölti a párom mert lefacbúkozza. Hát így nehéz okosnak lenni akku téren nem ?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Vikitorony Avatar for Burgatshow Avatar for kistrojak Avatar for kisai Avatar for viraxo Avatar for Agent_H Avatar for Ed_Harley Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for kistamas Avatar for jojo-chan Avatar for kchris Avatar for Nrbrtbgg Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for gunar