fbpx Skip to content

A hét közepére egy jókora csomag videót gyűjtöttem össze, amikből szinte mindent megtudhatsz az Apple múlt heti bemutatójáról.

Izgalmas esemény volt, ahol ismételt bemutatásra került az Apple két új szolgáltatása, az Apple Arcade és Apple TV+, valamint lerántották a leplet a hetedik generációs iPadről, az Apple Watch Series 5-ről, az iPhone 11-ről és az iPhone 11 Pro-ról. Dobd be a popcornt, tedd fel a fülest, és nézzük meg a legizggalmasabb videókat a témában!

Az Apple YouTube csatornáján megnézheted a teljes prezentációt, de az 1 óra 42 perc hosszú, ami eléggé időigényes elfoglaltságot jelent, ráadásul valószínűleg nem is minden érdekel, amit bemutatott a cupertinói cég. A spektrum másik oldalán ott van az Apple 100 másodperces összefoglalója, melyben egy kis viccet is elrejtettek, de az meg egy kicsit túl rövid.

Szerencsére a MacRumors csinált egy 8 perces összefoglalót, ami nagyjából pont annyi idő, amíg le tud kötni valami:

A YouTube-on azonban nem csak ők vannak, ráadásul rengetegen fogdosták meg az új kütyüket a bemutató után. Vessünk egy pillantást ezekre is!

iPad 7 (2019)

A hetedik generációs iPad kapta talán a legkevesebb szeretetet az újságíróktól, a feliratkozásaim közül egyedül a The Verge készített videót az új táblagépről:

Ez természetesen nem meglepő, hiszen az új iPad nagyon kevés dologban tér el elődjétől, melyeket mind elolvashatsz ide bökve: Az Apple bemutatta az új, 10,2″-es iPad-et

Apple Watch Series 5

A The Verge igazából minden hardveres újításról beszámolt, így természetesen az Apple Watch ötödik iterációjáról is:

Ha az általánosabb összefoglaló helyett inkább a legérdekesebb újdonság, a mindig bekapcsolt kijelző érdekelne bővebben, Rene Ritchie készített egy rövid videót, amiben pont erről beszél:

Személy szerint annak örültem a legjobban ebből a videóból, hogy megtudtam, hogy kikapcsolható a funkció, de más érdekességekre is felfigyelhetsz, például hogy hogyan reagálnak az új funkcióhoz nem frissített watchOS alkalmazások.

Amennyiben tovább folytatnád az Apple Watch-csal kapcsolatos tudásvágyad kielégítését, ezt is olvasd el: Az Apple bemutatta az Apple Watch Series 5-öt.

iPhone 11 és iPhone 11 Pro

Ahogy azt gondolom, eddig is sejtetted, a legtöbb videó az új iPhone-okkal foglalkozik, hiszen az iPhone az a termék, amivel a legtöbben azonosítják az Apple-t.

Az Engadget rövid összefoglalója igazából arra a legalkalmasabb, hogy jól megnézd az új iPhone 11 Pro-t mozgásban:

A TLD iPhone videóját akkor tudom ajánlani, ha csak egy videót néznél meg és nem akarsz téves információt hallani:

Sajnos ezen videók többségét sietve vették fel az újságírók, mert nem csak hogy elsők közt akartak lenni, hogy a YouTube algoritmusa előnyben részesítse őket, hanem a telefonokkal is csak korlátozott idejük volt. Ennek ellenére Jonathan Morrison a fenti videóban korrektül elmond mindent.

Lauren Goode a Wired-nél az eddigieknél nagyobb figyelmet fordított az iPhone 11-re, hiszen ha a tavalyi példát követi az Apple, akkor az lesz idén is a legnépszerűbb telefon, ahogy tavaly az iPhone XR volt.

Viszont ha igazán csak az iPhone 11 érdekel, a The Verge emberei és MKBHD is készítettek külön videót a színes telefon számára:

Gondolom, mondani se kell, de a Pro testvérekhez is készítettek videókat:

Apple videók

Zárásként pedig nézzük meg, hogy milyen videókat dobott fel az Apple a YouTube csatornájára az esemény után.

A prezentációt egy játékos animáció nyitotta, ami alatt a “Flirting With June” című szám szólt Les Gordontól:

Az iPad frissítést az Apple is annyira jelentéktelennek tartotta, hogy nem csináltak hozzá videót. Szerencsére az Apple Watch Series 5-nél már volt mondanivalójuk:

Annyira sok, hogy egy második videóra is jutott. Ez azonban nem arról szól, hogy miért csodálatos az új modell, hanem arról, hogy mennyire komoly hatásai vannak a már meglévő egészségügyi funkcióknak. Az EKG-nak, az elesésérzékelésnek és a megnövekedett pulzus értesítéseknek köszönhetően az óra életet is tud menteni. Erre hívja fel a figyelmet ez a videó:

És legvégül, most már tényleg zárásként, itt van az Apple két videója az iPhone 11-ről és az iPhone 11 Pro-ról:

Igazából ha ezeket mind végignézted, akkor akár a prezentációt is megnézhetted volna. ?

Neked melyik videó tetszett a legjobban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok