fbpx Skip to content

Az Apple feltett YouTube csatornájára egy rövidke videót, amiben összefoglalják a keddi esemény fontosabb bejelentéseit.

Amikor elhangzik az, hogy az új 10,2 colos iPad kétszer gyorsabb, mint a legnépszerűbb PC, felvillan a képernyőn egy fehér, majd egy kékhalál képernyő a másodperc törtrészére. A rajta lévő üzenet azonban nem egy valódi összeomláskor keletkezett, hanem az Apple marketingesei rejtették el azt “húsvéti tojásként” avagy easter eggként.

Kezdjük azzal, hogy megnézzük az összefoglalót:

A kékhalál valahol 1 perc 24 másodperc után fog bevillanni, úgyhogy tekerj oda és ne pislogj.

A rajta lévő szöveg egyébként ezt jelenti:

Ez csak egy gondolat, de lehet hogy jó lenne egy fajta easter egg üzenetet elrejteni itt az igazi Apple rajongóknak, akik megállítják majd ezt a videót.

Alatta a binárisan kódolt ASCII szövegből pedig ez hámozható ki:

Arra is vetted a fáradtságot, hogy ezt lefordítsd? Szeretünk téged.

A kékhalál hibaüzenetének kódja pedig természetesen a keddi dátum.

Nem ez az első alkalom, hogy az Apple a kékhalállal viccelődik. A macOS-ben az Windows-os gépek a mai napig besárgult CRT monitoroknak látszódnak, kékhalállal a képernyőn, ha a hálózatod böngészed Finderben:

Természetesen az Apple gépein nem kell attól tartani, hogy kékhalál történne vagy hogy homokórázna a kurzor. Nálunk kernel pánik és pörgő strandlabda van, ami teljesen más. ?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.