Kékhalálos easter egg a keddi esemény rövid összefoglalójában

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple feltett YouTube csatornájára egy rövidke videót, amiben összefoglalják a keddi esemény fontosabb bejelentéseit.

Amikor elhangzik az, hogy az új 10,2 colos iPad kétszer gyorsabb, mint a legnépszerűbb PC, felvillan a képernyőn egy fehér, majd egy kékhalál képernyő a másodperc törtrészére. A rajta lévő üzenet azonban nem egy valódi összeomláskor keletkezett, hanem az Apple marketingesei rejtették el azt “húsvéti tojásként” avagy easter eggként.

Kezdjük azzal, hogy megnézzük az összefoglalót:

A kékhalál valahol 1 perc 24 másodperc után fog bevillanni, úgyhogy tekerj oda és ne pislogj.

A rajta lévő szöveg egyébként ezt jelenti:

Ez csak egy gondolat, de lehet hogy jó lenne egy fajta easter egg üzenetet elrejteni itt az igazi Apple rajongóknak, akik megállítják majd ezt a videót.

Alatta a binárisan kódolt ASCII szövegből pedig ez hámozható ki:

Arra is vetted a fáradtságot, hogy ezt lefordítsd? Szeretünk téged.

A kékhalál hibaüzenetének kódja pedig természetesen a keddi dátum.

Nem ez az első alkalom, hogy az Apple a kékhalállal viccelődik. A macOS-ben az Windows-os gépek a mai napig besárgult CRT monitoroknak látszódnak, kékhalállal a képernyőn, ha a hálózatod böngészed Finderben:

Természetesen az Apple gépein nem kell attól tartani, hogy kékhalál történne vagy hogy homokórázna a kurzor. Nálunk kernel pánik és pörgő strandlabda van, ami teljesen más. 😂

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. dokk says:

  Utolsó bekezdés…

  :+1:t5::joy::joy:

 2. Hacsi says:

  Nálunk tényleg kernel pánic van és egy biztonsági frissítés miatt volt pár mostanában (heti 1) azóta jött rá ki javítás mostár csak havi 1 (Grat. Apple).

 3. Jadeye says:

  nálam sosem volt kernel panic, pedig ráadásul macOS Catalina beta van fent. elképzelhető, hogy nálad valami feltelepített szoftver okozza. érdemes ennek utánanézned.

 4. Hacsi says:

  Hivatalos javítás jött a kernel panicra…

 5. Jadeye says:

  nekem ez nem tölt be, de ez egy Apple Communities topic, tehát nem hivatalos támogatási információ.

 6. Hacsi says:

  Itt csak az látszik, hogy másnak is pont ugyan ez a problémája. Amúgy nagyon kevés progi van felrakva a gépre kb 1 éve semmi új nem került fel rá. (Munkagép + 1 játék)

 7. Hacsi says:

  Ja és 2017-es 15" MBP-ket érint.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!