fbpx Skip to content

Tegnap még csak az esemény meghívókat kaptuk meg, ma már képeket is találni a neten az új készülékről. Az iPhone 11-et az Apple szeptember 10-én fogja bemutatni! A tokokból kiderül, hogy az Apple valóban iPhone 11-nek, iPhone 11 Pro-nak és iPhone 11 Pro Max-nek fogja hívni az új iPhone-okat!

iPhone 11

(A szabályozói jelölések még hiányoznak a készülékek hátlapjáról.)

Twitteren még éjjel @BenGeskin megosztott néhány eredetinek tűnő fotót az iPhone 11-ről, illetve azok tokjairól is. Mi elég biztosak vagyunk benne, hogy ezek már a végleges készülékek, és úgy tűnik, hogy ismét 3 féle terméket mutat majd be az Apple, ez jól látszik a színeken és a kamerákon is!

A középső, fehér készülék csak két kamerával rendelkezik, ez lehet az “olcsóbb” iPhone 11, ami több színben is elérhetővé válik majd:

színes iPhone 11

A tokok, hasonlóan a mostani palettához, több színben és típusban vásárolhatóak meg. A szokásos szilikon mellett megtaláljuk majd a bőr változatot is:

  

Bővebben az iPhone 11-ről ebben a cikkben írtuk már, illetve ahogy azt már említettük, szeptember 10-én minden kiderül!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Őszintén? Szerintem ez ocsmány, ha tényleg így fog kinézni a kamera rész…

  2. “Ilyen rusnya teremtés még a kalendáriumban sincsen!” :face_vomiting:

  3. Majd hozza szokik mindenki! Amúgy én azt nem értem miért nem raknak bele inkább egy 40 megapixeles és egy 20 megapixeles kamerát és előre egy szinten 20 megapixeles kamera. Már avval jobb képet adna!

  4. Avatar for Czo Czo says:

    A szabalyzoi jeloleseknel a “meg” nem a megfelelo szo. Azokon a piacokon, ahol nem kotelezo ezt ranyomni (pl. USA vagy Ausztralia) ott egyszeruen nincs rajta a keszulekek hatuljan.

  5. Avatar for Lacquo Lacquo says:

    *iPhone 11 Prónak és iPhone 11 Pro Maxnek

  6. Mik azok a kamerák, te úristen. :smiley:

  7. A cikkben helyesen van írva.

  8. Pár éve volt talán a csúcson ez a megapixelháború. Adott szintig kb 10 megapixelig volt is értelme a dolognak persze. Aztán akik nem értenek a fényképezéshez benne is maradtak ebben a spirálban. A képminőséget ma már nem a nagyobb felbontás határozza meg. Ez egy szép marketing szám, amivel a gyártók kilóra megveszik a tudatlan vásárlókat. Nem a pixelszámot kell növelni a jobb képért, hanem a fényérzékelő lap, valamint a lencseméretből adódó hátrányt kell ledolgozni a megfelelő algoritmusokkal. Másrészt mi a francnak akkora felbontású kép, mikor a FB, instagram alapból vissza is butítja őket feltöltéskor, aki meg még papírképet nézegetne, ott is egy átlagos 13x18 cm-es fényképhez elég az 1500x2100 pixeles felbontás.

  9. iphone 11 pro max :smiley: Mi az isten ez az elnevezés? :smiley: De most komolyan??? Pro max :smiley:

  10. A világon semmi baj nem lenne ezekkel a telefonokkal, ha a kis “szigetből” nem emelkednének ki még a lencsék, hanem síkban lennének és nem lenne a lencse körül ez a fekete ocsmány vastag kör. Gondolom nem fért bele azért ilyen, de biztos meg lehetett volna oldani visszafogottabban is. :frowning:

  11. Az baj, hogy már nincs ott valaki, aki üsse őket. Mert Timnek elég a “Jó lesz ez” és ha a számok jönnek nincs baj. Bármit meg lehet tenni. Engem mondjuk baromira nem érdekel hogy néz ki a telefon.

  12. Én eldöntöttem, hogy megvárom, hogy kijöjjön, ha tényleg igy fog kinézni, akkor meg váltok note 10±ra, vagy, ha megkapja a full supportot, akkor a mate 30 pro-t megvárom.
    Régóta szemezgetek a droidokkal, de eddig mindig úgy voltam, hogy majd a következő, majd a következő, hát asszem most eljött a következő…
    Nem a fejlődés hiánya a legnagyobb problémám, mert még mindig jól működik a telefon, hanem az ár. Nekem ez már az a szint, ami t egyszerűen már nem akarok elkölteni egyetlen készülékre sem. Főleg úgy, hogy a droid már nagyjából ugyanazt tudja, mint az iPhone.

  13. Avatar for dokk dokk says:

    Lehetne valóban szebb a kamera rész, de engem pont nem érdekel. Egyébként sem a hátulját nézegetem, hanem a kijelzőt.

    ¯_(ツ)_/¯

  14. Ha egy telefonban lévő 20 megapixeles szenzort megnövelsz 40 megapixelre akkor lesz egy kétszer akkora méretű és helyigényű mosott, részlettelen képed mint elötte.
    Több részletet nem kapsz, mert a szenzor és a lencsék megtanulták a fizikát…

    Ha ezek tényleg ilyen ocsmányak lesznek akkor marad még az X egy darabig :).

  15. Fekete telefonom lesz, fekete tokkal… semmi nem fog látszódni belőle. Engem se különösebben zavar, csak annyit akartam mondani, hogy meg lehetett volna oldani kicsit szebben és talán fele ennyi károgó - mindegy csak kössünk bele valamibe; más nincs akkor a kamerába - lenne közöttünk. :slight_smile:

  16. Én azért sajnálom a designer édesanyját. Elég sokat fog csuklani

  17. Avatar for kchris kchris says:

    nem mindegy hogy néz ki a kamera? egyik rondább mint a másik… BTW olvastam valahol hogy így hogy 3szögben vannak a kamerák ez jár mérési előnnyel ami segít a képeljárásos dolgokban…

  18. Egy ilyen áru telefonnál nagyon nem mindegy…

  19. Avatar for kchris kchris says:

    ugy ertettem hogy az ember nem annyira a hátulját nézegeti :).

  20. A méretek érdekelnének. Én már csak annak a gyártónak adok 3-500 ezer Ft-ot amelyik képes egy telikijelzős ~13cm x ~6cm-es készüléket gyártani.

    De már inkább lehet belekezdek én egy ilyen gyártásába és forgalmazni fogom :stuck_out_tongue:
    Csak az iOS-t sajnálnám.

  21. KendiPeti

    meglattam en is a fotokat es ugy fel huzodtam…
    es mit latok az utoslo hozzaszolas ,amit hozza szoltal pont nekem is ez a bajom

    13x6cm telefot varok en is! igy vagyok az arukkal is!
    minden honapba vehetek ilyen legujabb felteglat barmelyik verziojat,de buntetes lenne ha nem birnam olyan modon zsebbe rakni mint az SE-t, egy ez egybe se cserelnem el az SE-mre ha hordani kellene egy ekkora monstrumot!
    De sajnos nem gyartanak normal meretu telefont! :frowning: igy maradok tovabbra is az iphone se /128gbnel

  22. Valóban nagyon nem mindegy, hogy egy ilyen árú készüléknek milyen a külső megjelenése! Így elcseszni a hátulját nem is tudom, mimtha valami noname Kínai olcsó mobil lenne! A másik iszónyúan idegesítő dolog, hogy ezt a 4:3-as fotó formátumot miért nem lehet már megoldani? Hatalmas kijelzőn közepén díszeleg egy picsányi méretű kép!

  23. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nem hülye az elöl, nem véletlenül csinálja/ta ilyenre. Mekkora reklám már, mindenki az új ájfonokról beszél, szokás szerint. Az ok mindegy, a lényeg, hogy meghallja a világ. Ez kérlek az igazi marketing, akár tetszik valakinek akár nem :slight_smile:

  24. Nem a maketingből, hanem az eladásokból van pénz. Ha rusnya a telefon azzal tudják ellensúlyozni csak, hogy tudásban hozzon valamit

  25. Avatar for kchris kchris says:

    vagd ki a 30:1 aranyu kepet ha olyat szeretnel, egyelore (es talan nem veletlenul) a fotozas nem allt at ezekre a mar idegesitoen szelesvasznu keparanyokra…

  26. Avatar for kchris kchris says:

    mondjuk a Pro Max igy egymasmellett mintha vmi olajmarka, vagy polirozo vagy barmi tvshopban reklamozott gagyi sz@r lenne… Tegyek hozza meg hogy Turbo es akkor teljes lenne a dolog :grin:.

  27. Avatar for pAnk pAnk says:

    Az majd jövőre lesz az S helyett :slight_smile:

  28. Ebben az a legszebb, hogy a kiálló részből is kiáll a kamera! :love_you_gesture::ok_hand::astonished:

  29. Engem az zavar, hogy választási leghetőség sincs!

  30. Szerintem is az ár egy fontos tényező. Bár a műszaki paraméterekről még nem tudunk sokat, de gondolom az ár 1-2-3 száz euróval magasabb lesz, mint az iPhone Xs ára. Mindezért mit kap a vásárló? Három kamerát, kettő helyett? Kérdés, hogy ezzel mennyivel jobb képet tudok majd készíteni és ez megéri-e a jóval magasabb árat. Szerintem az lenne a korrekt, ha egy műszaklag (kicsivel) jobb, fejlettebb, tökéletesebb készüléket ugyanabban az árkategóriában kínálnának, ezzel ösztönözve a felhasználókat, hogy továbbra is ezt a márkát használják vagy inkább ezt vegyék meg. Zárójelben jegyzem meg, hogy a többi márka is egyre jobban felzárkózik ebben az árversenyben az Apple mögé.
    Egyébként meg (a fejlesztőket is kicsit védve) nem igazán tudom, hogy 3 kamerát hogyan lehetne design, ergonómia, funkció stb. szempontjából jobban elhelyezni, mint egy háromszögben. Nem igazán láttam más, építő jellegű javaslatokat, csak azt láttam, hogy ez ronda.

  31. A sima X és Xs re is azt mondtuk, hogy csúnya a kamera és megszoktuk, szerintem ezt is meg lehet szokni az hogy hosszában vagy kereszben van a 3 lencse az se sokkal szebb sőt. Én abban bízom, hogy ugyan az lesz a belépő ár mint az xs jelenleg.

  32. Avatar for Kukori Kukori says:

    “nem igazán tudom, hogy 3 kamerát hogyan lehetne design, ergonómia, funkció stb. szempontjából jobban elhelyezni, mint egy háromszögben. Nem igazán láttam más, építő jellegű javaslatokat, csak azt láttam, hogy ez ronda.”

    Hát ha Te ezt nem tudod hogyan lehetne, akkor ez csak azt bizonyítja, hogy nem vagy “fejlesztőnek” való. De gondolom a tetris nevű játékban se lehetsz valami jó. :smiley: Hogy nem is láttál még más megoldást, az meg azt, hogy gondolom kizárólag az alma telefonokra vagy kíváncsi, a többit meg se nézed.
    Csak szólok, pl. a Samsung Galaxy S10 pont ilyen telefon. Három kamerát helyeztek el a hátlapján teljesen normálisan és úgy, hogy az szép. Vízszintesen, a készülék tetejétől úgy kb. 1 cm-re, középre igazítva, szépen egymás mellé. Sőt! Még két érzékelő és egy led vaku is elfért mellette ugyanazon a blokkon. De az új Note 10 illetve Note 10+ is három kamerával rendelkezik a hátulján, ami pedig függőlegesen a bal szélén lett elhelyezve, viszont hosszában. Ha nem is mondom rá azt, hogy szép, de legalábbis összehasonlíthatatlanul jobban néz ki, mint az i11 ezzel a borzalommal.

    A többiben egyetértek Veled. Valszeg jóval drágább lesz és valszeg minimálisan lesz csak több a tudása, plusz még ronda is lett a hátulja, a csomag sem bővül a magasabb árért valószínűleg, ezek miatt pedig abszolúte nem éri meg megvásárolni. Ettől függetlenül a fanok esélyesen meg fogják.

  33. Avatar for gunar gunar says:

    Szerintem meg ronda mint a dög! A havernak van és pont a napokban jegyeztem meg neki, hogy ezt a samuéknak is újra kellene gondolni. De ugye ez ízlés dolga. Azonban ez a 11-es is viselhetetlenül csúf lesz szvsz így.
    Amúgy meg nem tudom milyen iphonet használsz, de ha ennyire fikázod őket akkor váltani kellene már vmi csoda droidra és mennyivel nyugodtabbá válhatna az élet.

  34. “Bezzeg a Nokia megoldotta 5 lencsével is! :face_with_hand_over_mouth::joy:

  35. Avatar for gunar gunar says:

    Na ja mikor kijöttek az első 2 lencsés majd 3 lencsés telók, akkor mondtam, ez lassan olyan lesz mint a borotváknál. :roll_eyes:

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezek X kamerás mobilok, mindegyik kameramodulban több lencsetagú objektívekkel.

  37. Avatar for gunar gunar says:

    Jó kicsit pongyolán fogalmaztam, de a lényegen mit sem változtat, hogy javában folyik a kamera háború, ki szerel rá többet című szakasza.
    Lehet hamarosan lesz olyan kihúzható is mint a kémfilmek mini kamerája, a kihúzható optikával, csak az is több kamerás megoldásban és ha vmelyik gyártó még fokozni akarja akkor ezeket majd külön lehet kihúzgálni, attól függően, hogy mire akarja a user használni. :grinning:

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    (de minek gerjeszted még akkor te is, ha ezek szerint zavar a komment/kameraháború? költői, tehát nem kell válaszolj, mert már ez is full offtopic.)

  39. Avatar for gunar gunar says:

    Csak mert én a gyártók közöttire értettem, nem a helyi villongásokra :grinning:

  40. Avatar for nonoka nonoka says:

    Nekem per pillanat sokkal jobban be jön az Xr kamerája,mint az Xs amit használok. Persze meg lehet szokni,meg minden,de rá nézek a feleségem telefonjára Xr,red,és sokkal de sokkal jobban be jön. Az sem zavarna ha sokkal nagyobb lenne a kamera átmérője,csak ne darabszámban növekedjen,de ahogy látom nem arra tartunk. A pixel is el búcsúzik az egy darabtól,pedig nem semmi amit ki hoztak belőle.

  41. Avatar for Kukori Kukori says:

    Mindkettőt használok. Samsung S10-esem is van és iPhone X-em is van. De szerintem ezt már elmondtam itt vagy hússzor. Egyszerűen így kényelmes, mivel így bármilyen alkalmazást telepíteni tudok, olyant is ami csak droidra jelent meg és olyant is, amilyen csak iOS-re jelent meg. Plusz van ami az egyiken ingyenes, a másikon meg nem. Szóval a lényeg, hogy fogalmazzunk úgy, nekem pont hogy így könnyebb az életem.

    Nem fikázom az iPhone-t, csak kritikus vagyok vele, ahogyan egyébként a droidos készülékekkel is. Sajnos az iPhone-okkal kritikusnak lenni manapság már nem nehéz. Ha összehasonlítom az S10-emmel, lényegében két dolgot leszámítva minden egyéb szempontból csak hátrányai vannak. Ez a két dolog a support, meg az akksija. Mert azt el kell ismernem, hogy ebben mindkettőben jobb a Samsungnál, supportban pl. mérföldekkel.

    Igen, a szépség, a külső, a kinézet, dizájn az szubjektív dolog. Viszont vannak azért általános jellegű dolgok etéren is. Ha három kamerát ilyen szörnyű módon rendeznek el, ahogyan az az i11-en lesz, az szarul néz ki. Méghozzá annyira, hogy ebben úgy tűnik, még a hozzád hasonló alma fanok többsége is egyetért. Ettől függetlenül fogadni mernék, hogy ott fogtok majd sorban állni érte. :smiley:

    Nekem az S10 külsejével semmi problémám nincsen. Sőt, szerintem - de nem csak szerintem - kifejezetten szép, letisztult vonalak jellemzik, a hátulján a kamerák elrendezése is tökéletes, letisztult, szép tervező munkáról tanúskodik és még az asztalon sem billeg, hiszen szimmetrikus. Nem úgy az előlapon elhelyezett kamerák. Azok tényleg nem a legjobb helyre kerültek - bár a belógó notch-nál még mindig sokkal jobbak -, de az igazság az, hogy a különböző poénos hidey hole háttérképek még ezt is képesek kompenzálni, sőt, még előnyére is fordítani. Tehát külsőségekben is magasan veri az iPhone X-et is szerintem.
    Jelenleg nem tervezem új iPhone vásárlását. Viszont így még az is lehet, hogy kicserélem az S10-et egy Note 10-re, mert azon viszont jó helyre került az előlapi kamera is, ráadásul ahhoz is vannak poénos háttérképek. Más kérdés, hogy azon viszont a hátlapi kamera elhelyezése nem lett olyan jó szerintem. Az S10 hátsó és a Note 10 elülső kamera elhelyezéseit kellene ötvözni egy harmadik készülékben. Talán majd jövőre a következő modellben.

  42. Avatar for gunar gunar says:

    Most ez komoly? Ez szempont mikor a két vasban van kb 600e-d? Nekem van pár app ami mindkét rendszeren fizetős és mivel kíváncsi voltam melyiken milyen, pl az ügyfelek miatt is, hát megvettem mindkettőre.
    Az almafanságra csak annyit, hogy amennyiben aki kizárólag iphone-okat használ telefonálásra, de minden másra mást, az fannak minősül, az érdekes. Ellenben még beta-kkal sem tett olyant soha mint a haver S10-e v előtte az S9-e, ergo maradok telóban ennél.
    A kamera megoldást pedig már ideje lenne beleolvasztani újra a hátlapba mindegyik gyártónak, mert nem hinném, hogy bárkit zavarna az pár tized mm amivel vastagodna a kütyü, főként aki tokkal használja (én nem ) annak sem tűnne fel. Látok néha embereknél olyan bumfordi tokokban komoly telókat, hogy az már már viccesen néz ki, akkor sztem beleférne megint a síma hátlap is nekünk tokmenteseknek.

  43. Avatar for Kukori Kukori says:

    Először is, nincs a két “vasban” 600 ezrem, nem mintha közöd lenne hozzá. Harmadszor, igen, én spórolós vagyok. Nem azért, mert szegény vagyok, hanem azért, mert nem költök és főleg nem pazarlok feleslegesen. Nem mintha ehhez is bármi közöd lenne. Arról nem is beszélve, miféle bolond lennék, ha megvenném azt, ami egy másik platformon ingyen van? :smiley:
    Neked van olyan ami mindkettőn fizetős? Akkor bocs, de balek vagy. :wink: Főleg az App Store-ban hemzsegnek azok az appok, melyek többszörözöttek, vagyis lényegében ugyanaz, csak más köntösbe bújtatva. Egyik ingyenes, másik nem. Csak tudni kell az ilyeneket megtalálni.

    Szubjektív, hogy ki minősül “almafannak”. Szerintem aki pl. ide jár hetente legalább két-három alkalommal folyamatosan és aktívan fórumozik is, az fan. De az is, aki ha szükséges, ha nem, mindig megveszi a legújabb alma telefont az is fan. Ez van.

    Nekem nincs gondom a kiálló kamerákkal. Lehet hozzájuk kapni olyan hátlapokat, melyek kompenzálják ezt. Vastagsággal annál inkább. Pl. egy iPhone X pokoli bumfordi lenne, ha olyan vastag lenne, mint amennyire kiállnak a kamerái. Engem sokkal jobban zavar, hogy pl. minek használnak notch-ot, vagy hogy a kijelző felbontásban és tudásban is elmarad a konkurenciától, valamint hogy hiába van már az iPhone-okon is Oled kijelző, ha egyszerűen nem használják ki annak lehetőségeit, stb.

  44. Avatar for gunar gunar says:

    Persze hogy nincsen hozzá közöm, de akkor is a két vas kb 6 kiló, az mindegy ki mennyiért veszi, kapja stb. Én ha két telefont kellene használnom mert anyi a számom, akkor inkább fix IP és betennék rá egy v több (amennyi kell) GSM-VOIP adaptert és azokkal tolnám át az egyszem telómra a számokat és használnám a Groundwire klienssel teljesen jól, akár 10 számom is lehet egy telón így v több…
    A balekságról meg még annyit, ha van app ami kell és az jó pont arra amire kell és nincsen benne semmi v szinte semmi kompromisszum az ingyenesség kedvéért, akkor azt használom és ha kell mindkét platformon tesztelem, még ha ehhez meg is kell vennem. De látom ez nem jött le, na mindegy.
    " Nekem nincs gondom a kiálló kamerákkal. Lehet hozzájuk kapni olyan hátlapokat, melyek kompenzálják ezt. Vastagsággal annál inkább. Pl. egy iPhone X pokoli bumfordi lenne, ha olyan vastag lenne, mint amennyire kiállnak a kamerái."
    Igen az említett hátlappal nem vastagodik meg a vas! Ha Te mondod! :grinning::grinning::grinning:
    Ahogyan már régebben is leírtam ha egymás mellé tennéd a két vasadat és ráhelyeznél egy lapot ami enged 1 négyzet cm-t látni, s azonos felbontású azonos kép van mindkét kijelzőn, akkor mivel a szem ilyen szinten már nem tud felbontásbeli különbséget érzékelni (persze gondolom kivéve a tiédet) ergo ugyan azt látnád mindkét lyukon, akár több négyzet cm-en is tesztelheted. Szóval nem kellene ezzel a felbontásbeli zagyvasággal jönni megint. Kb olyan mintha a hangfrekvenciás átvitelben, az egyik tudna 25kHz-et a másik meg 30-at és mivel már egyiket sem hallja senki, csak számokról beszélünk és jó annak butítására aki nem ért hozzá kicsit sem. Ja notch, hát nem is értem minek mikor az X után minden gyártó kiadott olyant is gyorsan, de tök ronda nem és mind hülye aki olyant gyárt.
    Ellenben az Apple nem ad ki hasznavehetetlen hajtogatós kütyüt, amit igaz eddig csak beharangozni sikerült az “okosan” sietőknek, csak mert az elsők között akartak lenni és ott is lesznek a közvélemény szerint, hiszen ők mutatták be először. Az bezzeg mekkora blamának lett beállítva, amikor az Apple lemondott a szuper vezeték nélküli töltőjéről, mert nem működött ahogyan azt elvárták a cégnél és a felhasználók is tették volna. Pedig ott nem volt nagy csinnadratta mint a Samsung folt-nál és hüvely külső kijelzős ketyerénél.
    Fan? Na igen volt az i4-i5-5S (mert az első 64bit-es)-SE-Xs akkor ha kell ha nem mind megvettem mint fan. Csak tárgyilagosan nézem mi az ami mellette szól és mi az ami ellene, ezért is nem veszek telónak droidot, mert nekem ez a jobb és nem azért mert fan vagyok.

  45. Csak kíváncsi vagyok, melyik telefonnal jobb az OLED kijelzője az iPhone X-nél, és korábban jelent meg annál?

  46. Avatar for Kukori Kukori says:

    Ne kívánd, hogy mindet felsoroljam, mert lemenne a nap. :smile: Úgyhogy a teljesség igénye nélkül:
    Samsung Galaxy Note8, Samsung Galaxy S8 Active, Samsung Galaxy Note FE, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy Note7, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 edge, Samsung Galaxy S6 edge+, Samsung Galaxy S6 edge+ Duos, Samsung Galaxy S6 edge, Samsung Galaxy S6 Duos, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy Note Edge, Samsung Galaxy Note 4 Duos, Samsung Galaxy Note 4
    Ezek csak Samsungok, mint azt látod, de egyéb típusokból is van, ha nem is ilyen sok, csak eluntam már a felsorolást, magas labda volt. :smile: Remélem azért érzékeled, hogy a legutolsó, amit említettem, 3 évvel megelőzte az iPhone X-et!!! Mégis nagyobb a felbontása az AMOLED kijelzőjének. És akkor olyanokról még nem is beszéltem, mint az Always On Display hiánya.

  47. Avatar for gunar gunar says:

    Megint a felbontásokkal jössz, hát csak annyit kérek olvass már utána, mire képes a szem és rá fogsz döbbenni mennyivel jobb azért mert nagyobb a felbontása. Elárulom semmivel, sőt a régiek még minőségben sem érik el az iphone kijelzőket, de parasztvakításnak pont jók ezek az adatok.
    Ezek kb olyan dolgok mint a kamera megapixelekkel való dobálódzás.

  48. Avatar for Kukori Kukori says:

    Persze, hogy nincsen hozzá közöd. PONT. Utálom, ha valaki más zsebében vájkál. Ez teljesen visszataszító tulajdonság, mely többségében irigységből fakad. Valami mással állj elő, valami normális érvvel.

    Őszintén lesz.rom te mit tennél ha így, vagy ha úgy. Ha öreganyám öregapám lett volna, pipázott volna. És? (A VOIP-ok egyébként szintén balekoknak valóak.)

    Nem, nem jött le. Aki mobilt használ, annál alap a kompromisszum. Az elvárt igények és a teljesített igények ugyanis rendszerint nagyon nincsenek összhangban. Ez alól csak egészen kivételes esetek említhetőek. Vagyis igen, én inkább kompromisszumokat kötök egy-egy ingyenes alkalmazás esetében, csak épp nem úgy ahogyan azt Te gondolod.

    De, megvastagodik a “vas”. Hiszen kiáll a kamerája. :smile:

    Értem. Tehát, ha valamelyik Oled kijelzőnek nagyobb a felbontása, mint az éppen aktuális iPhone-é, az felesleges és minek, meg úgysem látható, stb. :smile: :smile: Mondjál még ilyen “érveket” kérlek, had röhögjek. Az a poén bennetek elvakult hívőkben, hogy ami hibás és amennyivel kevésbé jó egy iPhone modell bármi mástól, az nem számít, vagy rosszul fogod, vagy úgysem látod minek, vagy nem jól értelmezed, mert azzal valójában nem is rosszabb, hanem jobb, stb. :smile: Az összes hasonló “érvet” ismerem, kérlek ezeket mellőzheted is, kivéve ha nevettetni szeretnél.

    Notch ronda. Találmánynak is egy igénytelen szükségmegoldás. Hogy néhány gyártó minek ment ennek utána, azt tőlük kérdezd, ha engem kérdezel azok is rondák. Samsungokon vagy Sony-kon pl. nem látsz notch-okat.

    A kihajtható cucc egy hülyeség (szerintem). Fogalmam sincs miért kísérletezgetnek ilyenekkel egyes gyártók. Nekem nem jön be. Blamának viszont nem neveznék egy újdonságot, amivel már kijöttek és bár voltak gyermekbetegségei, viszont az almával ellentétben ezt rögtön elismerték, visszavonták, kijavították és immáron jól működik. Alma ilyent még nem tett, ahogyan az alma fanok sem.

    Te akkor lennél tárgyilagos, ha nem irkálnál le pl. olyanokat, hogy az nem számít, hogy a Samsung akárminek nagyobb felbontású a kijelzője, mert úgysem látni. :wink:

  49. Avatar for Kukori Kukori says:

    Egen, mivel ezek nagyobb felbontásúak. Nem értem miért sz.r azt beismerni, hogy a nagyobb felbontású egy kijelző esetében jobb? Persze, tudom, hogy a “tárgyilagos” alma fanoknak ez fáj, de hát ez van. De egyébként - ahogyan említettem is - ezek egy része pl. tudja az Alwas On Display-t is, amit az iPhone egyik sem, pedig amúgy ez nem olyan nagy cucc, inkább szoftveres kérdés, ráadásul egy kezdő is le tudja programozni, mert egyszerű.
    Ja! 2014-ben még egyetlen iPhone sem használt Oled kijelzőt. :smile: Sőt, még 2016-ben sem, mikor a Samsung már 2 éve. Ennyit erről.

  50. Avatar for gunar gunar says:

    KUKORI!
    Te egy igazi elmeroggyant vagy, ha elfogadod ha nem, mi itt tudjuk és kész.
    Vájkáljon a zsebedben a nőd én biztosan nem mert sosem szoktam, ám ha fáj neked a tény, amit leírtam hát szedjél rá vmit. A többiben meg nem vitázom veled, mert kb olyan mintha egy lovat tanítanék énekelni.

  51. Avatar for Kukori Kukori says:

    Igazi “ész érv” halmazt produkáltál. Előbb személyeskedsz, utána meg kijelented, hogy márpedig akkor is neked van igazad. (Még ha a tények ennek szöges ellentétét is mutatják.) :smile: A zsebembe meg nyilván nem vájkáltál amikor azt pedzegetted mennyiben volt nekem a két telóm és hogy nekem fájnak a “tények”, amiket te leírtál. :smile: És még én vagyok “elmeroggyant”. :smile: :smile: Nem hazudtoltad meg magadat, vérbeli “almafan” vagy. Nem is várnék mást a hozzád hasonlóaktól.
    Azért köszi a beszélgetést, nagyon jól szórakoztam.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for nonoka Avatar for Agent_H Avatar for trigmegistos Avatar for n0rby25 Avatar for Ed_Harley Avatar for Szifon Avatar for krumpli Avatar for Lacquo Avatar for airness23 Avatar for kistamas Avatar for KendiPeti Avatar for Istvan68 Avatar for baloghadam74 Avatar for Kukori Avatar for Roorszag Avatar for dokk Avatar for kchris Avatar for totopad Avatar for pAnk Avatar for farkas63 Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Őszintén? Szerintem ez ocsmány, ha tényleg így fog kinézni a kamera rész…

  2. “Ilyen rusnya teremtés még a kalendáriumban sincsen!” :face_vomiting:

  3. Majd hozza szokik mindenki! Amúgy én azt nem értem miért nem raknak bele inkább egy 40 megapixeles és egy 20 megapixeles kamerát és előre egy szinten 20 megapixeles kamera. Már avval jobb képet adna!

  4. Avatar for Czo Czo says:

    A szabalyzoi jeloleseknel a “meg” nem a megfelelo szo. Azokon a piacokon, ahol nem kotelezo ezt ranyomni (pl. USA vagy Ausztralia) ott egyszeruen nincs rajta a keszulekek hatuljan.

  5. Avatar for Lacquo Lacquo says:

    *iPhone 11 Prónak és iPhone 11 Pro Maxnek

  6. Mik azok a kamerák, te úristen. :smiley:

  7. A cikkben helyesen van írva.

  8. Pár éve volt talán a csúcson ez a megapixelháború. Adott szintig kb 10 megapixelig volt is értelme a dolognak persze. Aztán akik nem értenek a fényképezéshez benne is maradtak ebben a spirálban. A képminőséget ma már nem a nagyobb felbontás határozza meg. Ez egy szép marketing szám, amivel a gyártók kilóra megveszik a tudatlan vásárlókat. Nem a pixelszámot kell növelni a jobb képért, hanem a fényérzékelő lap, valamint a lencseméretből adódó hátrányt kell ledolgozni a megfelelő algoritmusokkal. Másrészt mi a francnak akkora felbontású kép, mikor a FB, instagram alapból vissza is butítja őket feltöltéskor, aki meg még papírképet nézegetne, ott is egy átlagos 13x18 cm-es fényképhez elég az 1500x2100 pixeles felbontás.

  9. iphone 11 pro max :smiley: Mi az isten ez az elnevezés? :smiley: De most komolyan??? Pro max :smiley:

  10. A világon semmi baj nem lenne ezekkel a telefonokkal, ha a kis “szigetből” nem emelkednének ki még a lencsék, hanem síkban lennének és nem lenne a lencse körül ez a fekete ocsmány vastag kör. Gondolom nem fért bele azért ilyen, de biztos meg lehetett volna oldani visszafogottabban is. :frowning:

  11. Az baj, hogy már nincs ott valaki, aki üsse őket. Mert Timnek elég a “Jó lesz ez” és ha a számok jönnek nincs baj. Bármit meg lehet tenni. Engem mondjuk baromira nem érdekel hogy néz ki a telefon.

  12. Én eldöntöttem, hogy megvárom, hogy kijöjjön, ha tényleg igy fog kinézni, akkor meg váltok note 10±ra, vagy, ha megkapja a full supportot, akkor a mate 30 pro-t megvárom.
    Régóta szemezgetek a droidokkal, de eddig mindig úgy voltam, hogy majd a következő, majd a következő, hát asszem most eljött a következő…
    Nem a fejlődés hiánya a legnagyobb problémám, mert még mindig jól működik a telefon, hanem az ár. Nekem ez már az a szint, ami t egyszerűen már nem akarok elkölteni egyetlen készülékre sem. Főleg úgy, hogy a droid már nagyjából ugyanazt tudja, mint az iPhone.

  13. Avatar for dokk dokk says:

    Lehetne valóban szebb a kamera rész, de engem pont nem érdekel. Egyébként sem a hátulját nézegetem, hanem a kijelzőt.

    ¯_(ツ)_/¯

  14. Ha egy telefonban lévő 20 megapixeles szenzort megnövelsz 40 megapixelre akkor lesz egy kétszer akkora méretű és helyigényű mosott, részlettelen képed mint elötte.
    Több részletet nem kapsz, mert a szenzor és a lencsék megtanulták a fizikát…

    Ha ezek tényleg ilyen ocsmányak lesznek akkor marad még az X egy darabig :).

  15. Fekete telefonom lesz, fekete tokkal… semmi nem fog látszódni belőle. Engem se különösebben zavar, csak annyit akartam mondani, hogy meg lehetett volna oldani kicsit szebben és talán fele ennyi károgó - mindegy csak kössünk bele valamibe; más nincs akkor a kamerába - lenne közöttünk. :slight_smile:

  16. Én azért sajnálom a designer édesanyját. Elég sokat fog csuklani

  17. Avatar for kchris kchris says:

    nem mindegy hogy néz ki a kamera? egyik rondább mint a másik… BTW olvastam valahol hogy így hogy 3szögben vannak a kamerák ez jár mérési előnnyel ami segít a képeljárásos dolgokban…

  18. Egy ilyen áru telefonnál nagyon nem mindegy…

  19. Avatar for kchris kchris says:

    ugy ertettem hogy az ember nem annyira a hátulját nézegeti :).

  20. A méretek érdekelnének. Én már csak annak a gyártónak adok 3-500 ezer Ft-ot amelyik képes egy telikijelzős ~13cm x ~6cm-es készüléket gyártani.

    De már inkább lehet belekezdek én egy ilyen gyártásába és forgalmazni fogom :stuck_out_tongue:
    Csak az iOS-t sajnálnám.

  21. KendiPeti

    meglattam en is a fotokat es ugy fel huzodtam…
    es mit latok az utoslo hozzaszolas ,amit hozza szoltal pont nekem is ez a bajom

    13x6cm telefot varok en is! igy vagyok az arukkal is!
    minden honapba vehetek ilyen legujabb felteglat barmelyik verziojat,de buntetes lenne ha nem birnam olyan modon zsebbe rakni mint az SE-t, egy ez egybe se cserelnem el az SE-mre ha hordani kellene egy ekkora monstrumot!
    De sajnos nem gyartanak normal meretu telefont! :frowning: igy maradok tovabbra is az iphone se /128gbnel

  22. Valóban nagyon nem mindegy, hogy egy ilyen árú készüléknek milyen a külső megjelenése! Így elcseszni a hátulját nem is tudom, mimtha valami noname Kínai olcsó mobil lenne! A másik iszónyúan idegesítő dolog, hogy ezt a 4:3-as fotó formátumot miért nem lehet már megoldani? Hatalmas kijelzőn közepén díszeleg egy picsányi méretű kép!

  23. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nem hülye az elöl, nem véletlenül csinálja/ta ilyenre. Mekkora reklám már, mindenki az új ájfonokról beszél, szokás szerint. Az ok mindegy, a lényeg, hogy meghallja a világ. Ez kérlek az igazi marketing, akár tetszik valakinek akár nem :slight_smile:

  24. Nem a maketingből, hanem az eladásokból van pénz. Ha rusnya a telefon azzal tudják ellensúlyozni csak, hogy tudásban hozzon valamit

  25. Avatar for kchris kchris says:

    vagd ki a 30:1 aranyu kepet ha olyat szeretnel, egyelore (es talan nem veletlenul) a fotozas nem allt at ezekre a mar idegesitoen szelesvasznu keparanyokra…

  26. Avatar for kchris kchris says:

    mondjuk a Pro Max igy egymasmellett mintha vmi olajmarka, vagy polirozo vagy barmi tvshopban reklamozott gagyi sz@r lenne… Tegyek hozza meg hogy Turbo es akkor teljes lenne a dolog :grin:.

  27. Avatar for pAnk pAnk says:

    Az majd jövőre lesz az S helyett :slight_smile:

  28. Ebben az a legszebb, hogy a kiálló részből is kiáll a kamera! :love_you_gesture::ok_hand::astonished:

  29. Engem az zavar, hogy választási leghetőség sincs!

  30. Szerintem is az ár egy fontos tényező. Bár a műszaki paraméterekről még nem tudunk sokat, de gondolom az ár 1-2-3 száz euróval magasabb lesz, mint az iPhone Xs ára. Mindezért mit kap a vásárló? Három kamerát, kettő helyett? Kérdés, hogy ezzel mennyivel jobb képet tudok majd készíteni és ez megéri-e a jóval magasabb árat. Szerintem az lenne a korrekt, ha egy műszaklag (kicsivel) jobb, fejlettebb, tökéletesebb készüléket ugyanabban az árkategóriában kínálnának, ezzel ösztönözve a felhasználókat, hogy továbbra is ezt a márkát használják vagy inkább ezt vegyék meg. Zárójelben jegyzem meg, hogy a többi márka is egyre jobban felzárkózik ebben az árversenyben az Apple mögé.
    Egyébként meg (a fejlesztőket is kicsit védve) nem igazán tudom, hogy 3 kamerát hogyan lehetne design, ergonómia, funkció stb. szempontjából jobban elhelyezni, mint egy háromszögben. Nem igazán láttam más, építő jellegű javaslatokat, csak azt láttam, hogy ez ronda.

  31. A sima X és Xs re is azt mondtuk, hogy csúnya a kamera és megszoktuk, szerintem ezt is meg lehet szokni az hogy hosszában vagy kereszben van a 3 lencse az se sokkal szebb sőt. Én abban bízom, hogy ugyan az lesz a belépő ár mint az xs jelenleg.

  32. Avatar for Kukori Kukori says:

    “nem igazán tudom, hogy 3 kamerát hogyan lehetne design, ergonómia, funkció stb. szempontjából jobban elhelyezni, mint egy háromszögben. Nem igazán láttam más, építő jellegű javaslatokat, csak azt láttam, hogy ez ronda.”

    Hát ha Te ezt nem tudod hogyan lehetne, akkor ez csak azt bizonyítja, hogy nem vagy “fejlesztőnek” való. De gondolom a tetris nevű játékban se lehetsz valami jó. :smiley: Hogy nem is láttál még más megoldást, az meg azt, hogy gondolom kizárólag az alma telefonokra vagy kíváncsi, a többit meg se nézed.
    Csak szólok, pl. a Samsung Galaxy S10 pont ilyen telefon. Három kamerát helyeztek el a hátlapján teljesen normálisan és úgy, hogy az szép. Vízszintesen, a készülék tetejétől úgy kb. 1 cm-re, középre igazítva, szépen egymás mellé. Sőt! Még két érzékelő és egy led vaku is elfért mellette ugyanazon a blokkon. De az új Note 10 illetve Note 10+ is három kamerával rendelkezik a hátulján, ami pedig függőlegesen a bal szélén lett elhelyezve, viszont hosszában. Ha nem is mondom rá azt, hogy szép, de legalábbis összehasonlíthatatlanul jobban néz ki, mint az i11 ezzel a borzalommal.

    A többiben egyetértek Veled. Valszeg jóval drágább lesz és valszeg minimálisan lesz csak több a tudása, plusz még ronda is lett a hátulja, a csomag sem bővül a magasabb árért valószínűleg, ezek miatt pedig abszolúte nem éri meg megvásárolni. Ettől függetlenül a fanok esélyesen meg fogják.

  33. Avatar for gunar gunar says:

    Szerintem meg ronda mint a dög! A havernak van és pont a napokban jegyeztem meg neki, hogy ezt a samuéknak is újra kellene gondolni. De ugye ez ízlés dolga. Azonban ez a 11-es is viselhetetlenül csúf lesz szvsz így.
    Amúgy meg nem tudom milyen iphonet használsz, de ha ennyire fikázod őket akkor váltani kellene már vmi csoda droidra és mennyivel nyugodtabbá válhatna az élet.

  34. “Bezzeg a Nokia megoldotta 5 lencsével is! :face_with_hand_over_mouth::joy:

  35. Avatar for gunar gunar says:

    Na ja mikor kijöttek az első 2 lencsés majd 3 lencsés telók, akkor mondtam, ez lassan olyan lesz mint a borotváknál. :roll_eyes:

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ezek X kamerás mobilok, mindegyik kameramodulban több lencsetagú objektívekkel.

  37. Avatar for gunar gunar says:

    Jó kicsit pongyolán fogalmaztam, de a lényegen mit sem változtat, hogy javában folyik a kamera háború, ki szerel rá többet című szakasza.
    Lehet hamarosan lesz olyan kihúzható is mint a kémfilmek mini kamerája, a kihúzható optikával, csak az is több kamerás megoldásban és ha vmelyik gyártó még fokozni akarja akkor ezeket majd külön lehet kihúzgálni, attól függően, hogy mire akarja a user használni. :grinning:

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    (de minek gerjeszted még akkor te is, ha ezek szerint zavar a komment/kameraháború? költői, tehát nem kell válaszolj, mert már ez is full offtopic.)

  39. Avatar for gunar gunar says:

    Csak mert én a gyártók közöttire értettem, nem a helyi villongásokra :grinning:

  40. Avatar for nonoka nonoka says:

    Nekem per pillanat sokkal jobban be jön az Xr kamerája,mint az Xs amit használok. Persze meg lehet szokni,meg minden,de rá nézek a feleségem telefonjára Xr,red,és sokkal de sokkal jobban be jön. Az sem zavarna ha sokkal nagyobb lenne a kamera átmérője,csak ne darabszámban növekedjen,de ahogy látom nem arra tartunk. A pixel is el búcsúzik az egy darabtól,pedig nem semmi amit ki hoztak belőle.

  41. Avatar for Kukori Kukori says:

    Mindkettőt használok. Samsung S10-esem is van és iPhone X-em is van. De szerintem ezt már elmondtam itt vagy hússzor. Egyszerűen így kényelmes, mivel így bármilyen alkalmazást telepíteni tudok, olyant is ami csak droidra jelent meg és olyant is, amilyen csak iOS-re jelent meg. Plusz van ami az egyiken ingyenes, a másikon meg nem. Szóval a lényeg, hogy fogalmazzunk úgy, nekem pont hogy így könnyebb az életem.

    Nem fikázom az iPhone-t, csak kritikus vagyok vele, ahogyan egyébként a droidos készülékekkel is. Sajnos az iPhone-okkal kritikusnak lenni manapság már nem nehéz. Ha összehasonlítom az S10-emmel, lényegében két dolgot leszámítva minden egyéb szempontból csak hátrányai vannak. Ez a két dolog a support, meg az akksija. Mert azt el kell ismernem, hogy ebben mindkettőben jobb a Samsungnál, supportban pl. mérföldekkel.

    Igen, a szépség, a külső, a kinézet, dizájn az szubjektív dolog. Viszont vannak azért általános jellegű dolgok etéren is. Ha három kamerát ilyen szörnyű módon rendeznek el, ahogyan az az i11-en lesz, az szarul néz ki. Méghozzá annyira, hogy ebben úgy tűnik, még a hozzád hasonló alma fanok többsége is egyetért. Ettől függetlenül fogadni mernék, hogy ott fogtok majd sorban állni érte. :smiley:

    Nekem az S10 külsejével semmi problémám nincsen. Sőt, szerintem - de nem csak szerintem - kifejezetten szép, letisztult vonalak jellemzik, a hátulján a kamerák elrendezése is tökéletes, letisztult, szép tervező munkáról tanúskodik és még az asztalon sem billeg, hiszen szimmetrikus. Nem úgy az előlapon elhelyezett kamerák. Azok tényleg nem a legjobb helyre kerültek - bár a belógó notch-nál még mindig sokkal jobbak -, de az igazság az, hogy a különböző poénos hidey hole háttérképek még ezt is képesek kompenzálni, sőt, még előnyére is fordítani. Tehát külsőségekben is magasan veri az iPhone X-et is szerintem.
    Jelenleg nem tervezem új iPhone vásárlását. Viszont így még az is lehet, hogy kicserélem az S10-et egy Note 10-re, mert azon viszont jó helyre került az előlapi kamera is, ráadásul ahhoz is vannak poénos háttérképek. Más kérdés, hogy azon viszont a hátlapi kamera elhelyezése nem lett olyan jó szerintem. Az S10 hátsó és a Note 10 elülső kamera elhelyezéseit kellene ötvözni egy harmadik készülékben. Talán majd jövőre a következő modellben.

  42. Avatar for gunar gunar says:

    Most ez komoly? Ez szempont mikor a két vasban van kb 600e-d? Nekem van pár app ami mindkét rendszeren fizetős és mivel kíváncsi voltam melyiken milyen, pl az ügyfelek miatt is, hát megvettem mindkettőre.
    Az almafanságra csak annyit, hogy amennyiben aki kizárólag iphone-okat használ telefonálásra, de minden másra mást, az fannak minősül, az érdekes. Ellenben még beta-kkal sem tett olyant soha mint a haver S10-e v előtte az S9-e, ergo maradok telóban ennél.
    A kamera megoldást pedig már ideje lenne beleolvasztani újra a hátlapba mindegyik gyártónak, mert nem hinném, hogy bárkit zavarna az pár tized mm amivel vastagodna a kütyü, főként aki tokkal használja (én nem ) annak sem tűnne fel. Látok néha embereknél olyan bumfordi tokokban komoly telókat, hogy az már már viccesen néz ki, akkor sztem beleférne megint a síma hátlap is nekünk tokmenteseknek.

  43. Avatar for Kukori Kukori says:

    Először is, nincs a két “vasban” 600 ezrem, nem mintha közöd lenne hozzá. Harmadszor, igen, én spórolós vagyok. Nem azért, mert szegény vagyok, hanem azért, mert nem költök és főleg nem pazarlok feleslegesen. Nem mintha ehhez is bármi közöd lenne. Arról nem is beszélve, miféle bolond lennék, ha megvenném azt, ami egy másik platformon ingyen van? :smiley:
    Neked van olyan ami mindkettőn fizetős? Akkor bocs, de balek vagy. :wink: Főleg az App Store-ban hemzsegnek azok az appok, melyek többszörözöttek, vagyis lényegében ugyanaz, csak más köntösbe bújtatva. Egyik ingyenes, másik nem. Csak tudni kell az ilyeneket megtalálni.

    Szubjektív, hogy ki minősül “almafannak”. Szerintem aki pl. ide jár hetente legalább két-három alkalommal folyamatosan és aktívan fórumozik is, az fan. De az is, aki ha szükséges, ha nem, mindig megveszi a legújabb alma telefont az is fan. Ez van.

    Nekem nincs gondom a kiálló kamerákkal. Lehet hozzájuk kapni olyan hátlapokat, melyek kompenzálják ezt. Vastagsággal annál inkább. Pl. egy iPhone X pokoli bumfordi lenne, ha olyan vastag lenne, mint amennyire kiállnak a kamerái. Engem sokkal jobban zavar, hogy pl. minek használnak notch-ot, vagy hogy a kijelző felbontásban és tudásban is elmarad a konkurenciától, valamint hogy hiába van már az iPhone-okon is Oled kijelző, ha egyszerűen nem használják ki annak lehetőségeit, stb.

  44. Avatar for gunar gunar says:

    Persze hogy nincsen hozzá közöm, de akkor is a két vas kb 6 kiló, az mindegy ki mennyiért veszi, kapja stb. Én ha két telefont kellene használnom mert anyi a számom, akkor inkább fix IP és betennék rá egy v több (amennyi kell) GSM-VOIP adaptert és azokkal tolnám át az egyszem telómra a számokat és használnám a Groundwire klienssel teljesen jól, akár 10 számom is lehet egy telón így v több…
    A balekságról meg még annyit, ha van app ami kell és az jó pont arra amire kell és nincsen benne semmi v szinte semmi kompromisszum az ingyenesség kedvéért, akkor azt használom és ha kell mindkét platformon tesztelem, még ha ehhez meg is kell vennem. De látom ez nem jött le, na mindegy.
    " Nekem nincs gondom a kiálló kamerákkal. Lehet hozzájuk kapni olyan hátlapokat, melyek kompenzálják ezt. Vastagsággal annál inkább. Pl. egy iPhone X pokoli bumfordi lenne, ha olyan vastag lenne, mint amennyire kiállnak a kamerái."
    Igen az említett hátlappal nem vastagodik meg a vas! Ha Te mondod! :grinning::grinning::grinning:
    Ahogyan már régebben is leírtam ha egymás mellé tennéd a két vasadat és ráhelyeznél egy lapot ami enged 1 négyzet cm-t látni, s azonos felbontású azonos kép van mindkét kijelzőn, akkor mivel a szem ilyen szinten már nem tud felbontásbeli különbséget érzékelni (persze gondolom kivéve a tiédet) ergo ugyan azt látnád mindkét lyukon, akár több négyzet cm-en is tesztelheted. Szóval nem kellene ezzel a felbontásbeli zagyvasággal jönni megint. Kb olyan mintha a hangfrekvenciás átvitelben, az egyik tudna 25kHz-et a másik meg 30-at és mivel már egyiket sem hallja senki, csak számokról beszélünk és jó annak butítására aki nem ért hozzá kicsit sem. Ja notch, hát nem is értem minek mikor az X után minden gyártó kiadott olyant is gyorsan, de tök ronda nem és mind hülye aki olyant gyárt.
    Ellenben az Apple nem ad ki hasznavehetetlen hajtogatós kütyüt, amit igaz eddig csak beharangozni sikerült az “okosan” sietőknek, csak mert az elsők között akartak lenni és ott is lesznek a közvélemény szerint, hiszen ők mutatták be először. Az bezzeg mekkora blamának lett beállítva, amikor az Apple lemondott a szuper vezeték nélküli töltőjéről, mert nem működött ahogyan azt elvárták a cégnél és a felhasználók is tették volna. Pedig ott nem volt nagy csinnadratta mint a Samsung folt-nál és hüvely külső kijelzős ketyerénél.
    Fan? Na igen volt az i4-i5-5S (mert az első 64bit-es)-SE-Xs akkor ha kell ha nem mind megvettem mint fan. Csak tárgyilagosan nézem mi az ami mellette szól és mi az ami ellene, ezért is nem veszek telónak droidot, mert nekem ez a jobb és nem azért mert fan vagyok.

  45. Csak kíváncsi vagyok, melyik telefonnal jobb az OLED kijelzője az iPhone X-nél, és korábban jelent meg annál?

  46. Avatar for Kukori Kukori says:

    Ne kívánd, hogy mindet felsoroljam, mert lemenne a nap. :smile: Úgyhogy a teljesség igénye nélkül:
    Samsung Galaxy Note8, Samsung Galaxy S8 Active, Samsung Galaxy Note FE, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy Note7, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 edge, Samsung Galaxy S6 edge+, Samsung Galaxy S6 edge+ Duos, Samsung Galaxy S6 edge, Samsung Galaxy S6 Duos, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy Note Edge, Samsung Galaxy Note 4 Duos, Samsung Galaxy Note 4
    Ezek csak Samsungok, mint azt látod, de egyéb típusokból is van, ha nem is ilyen sok, csak eluntam már a felsorolást, magas labda volt. :smile: Remélem azért érzékeled, hogy a legutolsó, amit említettem, 3 évvel megelőzte az iPhone X-et!!! Mégis nagyobb a felbontása az AMOLED kijelzőjének. És akkor olyanokról még nem is beszéltem, mint az Always On Display hiánya.

  47. Avatar for gunar gunar says:

    Megint a felbontásokkal jössz, hát csak annyit kérek olvass már utána, mire képes a szem és rá fogsz döbbenni mennyivel jobb azért mert nagyobb a felbontása. Elárulom semmivel, sőt a régiek még minőségben sem érik el az iphone kijelzőket, de parasztvakításnak pont jók ezek az adatok.
    Ezek kb olyan dolgok mint a kamera megapixelekkel való dobálódzás.

  48. Avatar for Kukori Kukori says:

    Persze, hogy nincsen hozzá közöd. PONT. Utálom, ha valaki más zsebében vájkál. Ez teljesen visszataszító tulajdonság, mely többségében irigységből fakad. Valami mással állj elő, valami normális érvvel.

    Őszintén lesz.rom te mit tennél ha így, vagy ha úgy. Ha öreganyám öregapám lett volna, pipázott volna. És? (A VOIP-ok egyébként szintén balekoknak valóak.)

    Nem, nem jött le. Aki mobilt használ, annál alap a kompromisszum. Az elvárt igények és a teljesített igények ugyanis rendszerint nagyon nincsenek összhangban. Ez alól csak egészen kivételes esetek említhetőek. Vagyis igen, én inkább kompromisszumokat kötök egy-egy ingyenes alkalmazás esetében, csak épp nem úgy ahogyan azt Te gondolod.

    De, megvastagodik a “vas”. Hiszen kiáll a kamerája. :smile:

    Értem. Tehát, ha valamelyik Oled kijelzőnek nagyobb a felbontása, mint az éppen aktuális iPhone-é, az felesleges és minek, meg úgysem látható, stb. :smile: :smile: Mondjál még ilyen “érveket” kérlek, had röhögjek. Az a poén bennetek elvakult hívőkben, hogy ami hibás és amennyivel kevésbé jó egy iPhone modell bármi mástól, az nem számít, vagy rosszul fogod, vagy úgysem látod minek, vagy nem jól értelmezed, mert azzal valójában nem is rosszabb, hanem jobb, stb. :smile: Az összes hasonló “érvet” ismerem, kérlek ezeket mellőzheted is, kivéve ha nevettetni szeretnél.

    Notch ronda. Találmánynak is egy igénytelen szükségmegoldás. Hogy néhány gyártó minek ment ennek utána, azt tőlük kérdezd, ha engem kérdezel azok is rondák. Samsungokon vagy Sony-kon pl. nem látsz notch-okat.

    A kihajtható cucc egy hülyeség (szerintem). Fogalmam sincs miért kísérletezgetnek ilyenekkel egyes gyártók. Nekem nem jön be. Blamának viszont nem neveznék egy újdonságot, amivel már kijöttek és bár voltak gyermekbetegségei, viszont az almával ellentétben ezt rögtön elismerték, visszavonták, kijavították és immáron jól működik. Alma ilyent még nem tett, ahogyan az alma fanok sem.

    Te akkor lennél tárgyilagos, ha nem irkálnál le pl. olyanokat, hogy az nem számít, hogy a Samsung akárminek nagyobb felbontású a kijelzője, mert úgysem látni. :wink:

  49. Avatar for Kukori Kukori says:

    Egen, mivel ezek nagyobb felbontásúak. Nem értem miért sz.r azt beismerni, hogy a nagyobb felbontású egy kijelző esetében jobb? Persze, tudom, hogy a “tárgyilagos” alma fanoknak ez fáj, de hát ez van. De egyébként - ahogyan említettem is - ezek egy része pl. tudja az Alwas On Display-t is, amit az iPhone egyik sem, pedig amúgy ez nem olyan nagy cucc, inkább szoftveres kérdés, ráadásul egy kezdő is le tudja programozni, mert egyszerű.
    Ja! 2014-ben még egyetlen iPhone sem használt Oled kijelzőt. :smile: Sőt, még 2016-ben sem, mikor a Samsung már 2 éve. Ennyit erről.

  50. Avatar for gunar gunar says:

    KUKORI!
    Te egy igazi elmeroggyant vagy, ha elfogadod ha nem, mi itt tudjuk és kész.
    Vájkáljon a zsebedben a nőd én biztosan nem mert sosem szoktam, ám ha fáj neked a tény, amit leírtam hát szedjél rá vmit. A többiben meg nem vitázom veled, mert kb olyan mintha egy lovat tanítanék énekelni.

  51. Avatar for Kukori Kukori says:

    Igazi “ész érv” halmazt produkáltál. Előbb személyeskedsz, utána meg kijelented, hogy márpedig akkor is neked van igazad. (Még ha a tények ennek szöges ellentétét is mutatják.) :smile: A zsebembe meg nyilván nem vájkáltál amikor azt pedzegetted mennyiben volt nekem a két telóm és hogy nekem fájnak a “tények”, amiket te leírtál. :smile: És még én vagyok “elmeroggyant”. :smile: :smile: Nem hazudtoltad meg magadat, vérbeli “almafan” vagy. Nem is várnék mást a hozzád hasonlóaktól.
    Azért köszi a beszélgetést, nagyon jól szórakoztam.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for nonoka Avatar for Agent_H Avatar for trigmegistos Avatar for n0rby25 Avatar for Ed_Harley Avatar for Szifon Avatar for krumpli Avatar for Lacquo Avatar for airness23 Avatar for kistamas Avatar for KendiPeti Avatar for Istvan68 Avatar for baloghadam74 Avatar for Kukori Avatar for Roorszag Avatar for dokk Avatar for kchris Avatar for totopad Avatar for pAnk Avatar for farkas63 Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar