fbpx Skip to content

Az idei WWDC-n az Apple annyi újdonsággal lepett meg minket, hogy szinte nem is lehet követni. Szerencsére a külföldi oldalak készítettek összefoglaló videókat az új operációs rendszerek fontosabb változásairól.

Korábban megnéztük már a watchOS 6, az iPadOS 13 és az iOS 13 esetén érkezett változásokat, most pedig itt az idő, hogy a macOS 10.15 Catalina-ra térjünk ki.

A 9to5Mac-től Jeff Benjamin vette videóra a macOS Catalina legfontosabb új funkcióit és változásait, amiket ebben a 13 perces videóban részletesen meg is nézhetsz:

Jeff szinte mindenre kitér az új alapértelmezett háttérképtől a feldarabolt iTunes-on át a frissített Fotók, Jegyzetek, Emlékeztetők alkalmazásokig és érinti az új rendszerfunkciókat is, mint például a Képernyőidőt, az iPadet külső kijelzővé alakító Sidecar-t és az adatvédelemmel kapcsolatos módosításokat. Természetesen a macOS-re elhozott UIKit (iPad) alkalmazásokat is megemlíti.

Ha nincs felesleges külső merevlemezed vagy elég tárhelyed, hogy külön partícióra feltedd a Catalina-t, ezen a videón keresztül belekóstolhatsz abba, hogy milyen is lesz Mac-et használni idén ősztől.

Egy biztos, a macOS Catalina megosztó kiadás lesz, mert bár új alkalmazásokat tesz lehetővé a UIKit keretrendszer átemelésével a Project Catalyst keretein belül, ugyanakkor viszont elveszi a felhasználóktól a 32 bites alkalmazásokat.

Amennyiben bővebben érdekelne, hogy mi mindennel készül az Apple, olvasd el írásos összefoglalónkat a cég következő, asztali operációs rendszeréről.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nem rossz. A menüsor rendezése nagyon ráférne még, sajnos a Bartender.app továbbra is kelleni fog…

  2. Olyan esetleg került bele, vagy külső programmal megoldható , hogy lehessen úgy rendezni/ méretezni a megnyitott ablakokat mint Win8/10 és 1-2 linuxban? (jobbra koppig húzva a képernyő jobb felére méreteződik stbstb, remélem érthető mire gondolok :slight_smile:

  3. Avatar for Czo Czo says:

    Gyarilag is van ilyen, de csak fullscreen ablakoknal. Ha viszont mashol is szeretnel ilyet, akkor kulso gyarto appja kozul tudsz valasztani. En regen (10.5 korul PPC-n) a Cinch nevu szoftvert, kesobbiekben amikor mar lett Magic Mouseom (talan 10.6, 10.7 korul) attertem a BetterTouchTool hasznalatara, ami a Magic Mouse/Magic Trackpad/Touchbar testreszabasan tul ezt is tudja.

  4. Legjobb! A store-ban van párja, BetterSnapTool, ha csak ez a funkció kell…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for skylinelaca Avatar for TigerCat