fbpx Skip to content

Noha az új operációs rendszerek, az iOS 13 és a macOS Catalina is csak szeptemberben érkeznek, a háttérképek már napvilágot láttak.

Az iOS 13 háttérképeit már közzétettük nektek, most pedig jöjjön az új macOS dinamikus háttére a 9to5Mac-nek köszönhetően.

A macOS 10.15 Catalina egyetlen új háttérképet rejt, ami világos és sötét megjelenéssel, azaz dinamikus formában is elérhető. A macOS 10.15 Catalina a dél-kaliforniai Santa Catalina-szigetről lett elnevezve, az új háttérkép ezt a gyönyörű helyszínt ábrázolja.

Ahhoz, hogy a háttér a rendszer világos vagy sötét megjelenéséhez passzolóan, dinamikusan működjön, .heic formátumban kell a képet letöltenünk. Ezt követően hozzunk létre egy új mappát a Finderben és húzzuk ezt a mappát a Rendszerbeállítások, Íróasztal és képernyővédő mappán belül az oldalsávba. Ezt követően működni fog a világos-sötét mód. Természetesen külön-külön, a világos és a sötét háttér is letölthető .jpg formátumban. A háttérképeket ide kattintva tudjátok letölteni.

Fontos kiemelni, hogy ez a dinamikus kép nem ugyanolyan, mint a Mojave esetén a napszaknak megfelelően változó, mert itt jelenleg csak világos és sötét megjelenésű kép van még abban az esetben is, ha egyébként a macOS Catalina bétája futna a gépünkön. Az jelenleg nem ismert, hogy készül-e napszakos verziójú a hivatalos megjelenésig, de ez jelenleg nem ilyen.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Lacquo Lacquo says:

    Nekem egyáltalán nem működik. Sőt a beállításokban a kis képen a sivatogos képet mutatja. Ha a HEIF-et állítom be háttérnek, akkor sem változik napszaknak megfelelően. Ha nem úgy működik, mint a Mojeve-kép, akkor mitől lesz dinamikus, attól, hogy magamnak kell állítani?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogy a cikkben is külön kiemeltük, ez nem olyan, mint a Mojave háttérképe, mert ez nem változik még a Catalina esetén sem a napszaknak megfelelően.

    ez annyiban dinamikus, hogy ha a rendszer megjelenését automatikusra állítod, és így magától vált a világos és sötét felület között, akkor a háttérkép is idomul ehhez, és világos kinézet mellett világos, sötét kinézet mellett pedig sötét.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Lacquo Avatar for Jadeye