fbpx Skip to content

Jövő héten lesz az Apple éves fejlesztői konferenciája, a WWDC, ahol bemutatásra kerül a macOS, az iOS, a watchOS és a tvOS következő változata.

Ritka, hogy idő előtt kiszivárogjon valami ezekről, ugyanis a szoftvereket sokkal könnyebb lakat alatt tartani, mint a hardvereket. Most azonban pont ez történt, mert a 9to5Mac egyik szerkesztője, Guilherme Rambo valahogy szert tett néhány képernyőfotóra az iOS 13-ból.

A képeken látszik, hogy a sötét mód a főképernyő dockjától a Zene alkalmazás hátteréig mindent kellemesebbé tesz a szem számára. Ráadásul a Zene alkalmazás háttere esetén az Apple úgy döntött, alapszínnek igazi feketét fog használni, ami az akkumulátort is kíméli az OLED-kijelzős eszközökön, hiszen azokon a valódi fekete pixelek eleve nem is világítanak. (Az LCD-kijelzők esetén viszont semmit sem számít a sötét színskála, mert ott a háttérvilágítás minden esetben be van kapcsolva, másképp ugyanis nem látszódna a kijelző tartalma.)

A képszerkesztő felület is megújul, ezentúl a háttérkép lesz elmosva a képernyőfotó mögött a fehér háttér helyett és sokkal realisztikusabb ikonok lesznek az alsó eszközsávon.

Ez az eszközsáv emellett az iPaden szabadon mozgatható is.

A Naptár alkalmazás nem kap lényeges frissítést, de az Emlékeztetők teljesen megújul. Négy új kategória lesz a kezdőoldalán, melyek a “Ma”, “Időzített”, “Megjelölt” és “Mind” nevekre hallgatnak. Könnyű elképzelni, hogy ezek hogyan egyszerűsítik majd a teendők rendszerezését.

Külön érdekesség még, hogy az Emlékeztetők alkalmazás az SF UI Rounded betűtípust használja, amit az Apple a Wallet alkalmazással vezetett be az iOS 12.2-ben.

Az iPhone keresése és a Barátok alkalmazás egybeolvad egy “Find My” alkalmazássá, aminek ez lesz az ikonja:

Ez az új alkalmazás egyesíti a barátok és az eszközök keresését, valamint egy teljesen új felületet hoz iPaden. Sötét mód bekapcsolása után a térkép felülete is sötét lesz, mint jelenleg macOS-en a Térképek alkalmazásban:

Az iOS 13 egy roppant érdekes frissítés lesz, amely már ennyi alapján is úgy néz ki, hogy érdemes lesz várni rá.

Neked hogy tetszenek ezek a várható újdonságok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for kchris kchris says:

    szerintem annyival nem kellemesebb a dark mod. vilagos napsutesben meg kifjezetten szar, a fekete hatteren minden tukrozodes lathato… annyira hypeoljak mar ezt hogy gyanus hogy igy akarjak egy jol felhuzott feher hatteru amoled kijelzonek a fogyasztasat valahogy normalizalni… dark mod az sotetben agyban olvasva jo max.

  2. Szerintem meg egyéni preferencia. Én mindenhol a sötét témát használom, ahol az alkalamzás engedi, egyszerűen irritál a fehér / világos.

    Most, hogy ez rendszer szinten is remélhetőleg meglesz, nekem egyenesen kánaán.

    És az AMOLED kijelzőnél tényleg jelentősen csökken a fogyasztás, ami azért nem rossz. :slight_smile:

  3. 15 perce keresem a képeken a dark modeot. Ez katasztrófa. Rengetegen csalódottak most, ahogy gyorsan angolul is átnéztem az idevágó cikkeket. Hihetetlenül cserben hagyva érzem magam. Évek óta nincs ilyen lehetőség, mikor pedig beleteszik, nem hogy Dark lenne. Talán nem annyira világos. Vagy lightgrey mode. Borzasztó… szinte nem is változtattak semmin.

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    június 3-án majd minden kiderül. addig kár alapozni arra a kevésre, ami kiszivárgott.

  5. Fogadjunk, hogy minden szir szart csinálnak de a hasznos control center ráncfelvarrást nem fogják, pedig arra kellene ráfeküdni, meg a zárolt képernyőre.

  6. Dark mode akkor lesz király ha automatikusan napszak szerint vált majd az eszköz. macOS-en én csak ezért nem használom, mert kinek van kedve állítgatni kézzel, pedig amúgy az esti órákban vagy egy sötétebb helyen dolgozva kifejezetten jó

  7. Hiába küldjük el nekik ha le se szarják mit akarunk. :slight_smile:

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    attól, hogy nem valósítanak meg mindent két perc alatt, még nem lehet levonni ilyen következtetést. addig kell őket csesztetni, míg meg nem csinálják, amit akarsz.

  9. MacOsre van olyan program ami valtogatja napszak függően a sötèt és vilàgos témát…

  10. Nekem pár hete van órám. Nekem hiányzik róla a számológép. Úgy tudom, hogy ez várható újítás lesz benne. :slight_smile:

  11. Avatar for gunar gunar says:

    Igen ezt jelezni kellene sokaknak feléjük, hogy a környezeti fény függvényében is lehessen automatizálni, ergo ha eléggé sötét van (finomhangolással egyénileg állítható szinttel akár) akkor kapcsoljon be és így kb mindenkinek az igénye szerint lehet használni, persze biztosan akadnak majd sokan akiknek ez sem lenne megfelelő, mert nem a fejükből olvassa ki a gondolatukat, hogy kell-e nekik éppen a darkmód vagy sem, de ők vegyenek más gyártó telefonját és legfeljebb az sem tudja majd. :flushed:

  12. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    Lehet par alternativat letolteni a watchstore-bol, probalj ra vmeikre

  13. Úgy látom a fő design marad (iOS 7 óta…) :-/

  14. Ha nem küldesz visszajelzést, akkor egészen biztosan nem fognak róla tudomást venni. Ha küldesz, akkor sem biztos, hogy foglalkoznak vele, de legalább esély van rá. Nem olyan nehéz ezt kikövetkeztetni.

  15. Avatar for Elims Elims says:

    Sziasztok!

    Kinek a pap,kinek a papné. :slight_smile:
    Én soha nem használnám mint ahogy a gps programokban sem használom ezt a dark mode-ot.
    Nekem tökéletes a night shift,azt tudod időzíteni is.

  16. Avatar for dokk dokk says:

    Remélem 6s-re még letölthető lesz az iOS 13.

  17. Elérhető végre a két simes rendszer, gondolom sokan használjuk is. Vajon kapunk-e dual vibert, dual msnt…, ahogy androidon már alap?

  18. Avatar for Czo Czo says:

    Mit ertessz azon, hogy elerheto-e vegre a 2 simes rendszer? A 2018-as telefonokon eddig is ment a ketto SIM. A dual viberhez az Applenak semmi koze, ez a Viber fejlesztokon mulik. Mi az a dual msn?

  19. A 2 Sim-es rendszer ELÉRHETŐ. (XS, XS Max, XR). Samsung S10-en alapból fent van a 2 viber fiók, 2 facebook msn fiók stb… Ilyen Applere nincs - én nem találom. Pedig a fejlesztőkön már nem múlik.

  20. Avatar for Czo Czo says:

    Dehat, ahhoz, hogy a Viber mukodjon mind a ketto SIM kartyaval, ahhoz pont a Viber fejlesztoinek kell tennie. Az FB fiokhoz (plane a mar nem letezo msn fiokhoz) nem tudom hogyan kapcsolodik a SIM kartya.

  21. Avatar for gunar gunar says:

    Gondolom 2 felhasználó van rajta, mert másképpen hogyan is?
    Arról nem is beszélve, hogy de igen a fejlesztőkön múlik, mert ha megvizsgálod a különbséget, akkor azonnal látszik, hogy az egyik android rendszer-t futtat a másik pedig IOS-t, ergo két teljesen külö app létezik a kettőre és azért mert az egyiken tud vmit az nem jelenti, hogy másikon is azonnal tudhatja, mert lehet arra még nem fejlesztették bármi okból kifolyólag. Amikor elkezték a viber-t akkor az lején sokkal hamarabb kijött minden az IOS-re, majd vmi ismeretlen megfontolásból, manapság már a droidra fejlesztenek szinte mindent előbb és ez szvsz a célközönség összetétele miatt van.
    Senkit sem akarok ezzel lenézni, de sokan nem vesznek IOS-es terméket mert drága, de az olcsó androidosokkal is tudjanak viberen telefonálni és egyebet amiket már tud, mert nekik fontosabb a free cucc vélhetőleg.

  22. Azért azt ne felejtsük már el, hogy ugyanezen a kezdeti szakaszon anno az Android is átment, csak hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy “mikor volt már az”.

    Persze, majd jön iOS-re is ez a feature. Még csak ¾ év telt el az iOS körökben amióta van dual SIM.

  23. Akit érdekel: van már public beta.

  24. Igen jogos, más app kell a doridra és más iosre. persze nem, de visszakérdezhetnék, hogy akkor azért nem tudtunk 2019 tavaszig apple pay-jel fizetni, mert az otp/mastercard lusta volt fejleszteni? :smiley: (vicc volt - nem ugyan az a kettő)

    nyilván ideér a cucc előbb utóbb, csak nagyon kellemetlen, hogy a főnököm céges viberen keres (teló nálam) a gyerekem anyja meg magán viberen (iPad otthon).

  25. Avatar for Czo Czo says:

    A felvetett Viber problemahoz abszolute semmi koze az Applenak. Ezt a Viber fejlesztoi tudjak megoldani (ha akarjak). Az, hogy mikorra lesz megoldva, fugg attol, hogy hany reportot kapnak ebben a temaban (valoszinuleg meg nem erte el a kritikus tomeget, hogy prioritasban korabban sorrakeruljon az ezzel a hianyossaggal (hiszen ez nem bug, hanem egy hianyzo feature) foglalkozzanak).

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Miért samsung pay-vel tudsz netán fizetni? Ha már kérdezgetjük egymást?
    De a kérdésre nem adtál választ, hogy egy felhasználó és úgy van vibered 2 számon, vagy 2 felhasználóval?
    Amugy meg gondolom a főnököd kevésbé fogékony arra hogy másik üzenetküldőt használjon, így marad a család és akkor ők simán tudnak pl whatsapp-on, signal-on, stb csak hogy az ingyenes és jól használható appokat említsem. Nem kell hozzájuk feltétlenül a készüléked száma, nálam is pl a whatsapp másik számmal fut a telómon, de van alternatíva ami ha jól emléxem tud két felhasználót is a Wire, ott telefonszám nem is kell hozzá csak email cím.

  27. Simple by otp ment a samsung nfc-vel, iPhone nem, azaz mindegy hogyan, de lehetett pay pass fizetni. 1 telefon 2 Sim 2 telefonszám 2 viber account - volt S10-en.
    Kösz az ötleteket.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for zsoxxa Avatar for Szifon Avatar for torocsik.peter Avatar for satti77 Avatar for Elims Avatar for DonkaRichard Avatar for andoro Avatar for Impulsive Avatar for dokk Avatar for Zakika_123 Avatar for kchris Avatar for saabi_hu Avatar for raczc73 Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for kchris kchris says:

    szerintem annyival nem kellemesebb a dark mod. vilagos napsutesben meg kifjezetten szar, a fekete hatteren minden tukrozodes lathato… annyira hypeoljak mar ezt hogy gyanus hogy igy akarjak egy jol felhuzott feher hatteru amoled kijelzonek a fogyasztasat valahogy normalizalni… dark mod az sotetben agyban olvasva jo max.

  2. Szerintem meg egyéni preferencia. Én mindenhol a sötét témát használom, ahol az alkalamzás engedi, egyszerűen irritál a fehér / világos.

    Most, hogy ez rendszer szinten is remélhetőleg meglesz, nekem egyenesen kánaán.

    És az AMOLED kijelzőnél tényleg jelentősen csökken a fogyasztás, ami azért nem rossz. :slight_smile:

  3. 15 perce keresem a képeken a dark modeot. Ez katasztrófa. Rengetegen csalódottak most, ahogy gyorsan angolul is átnéztem az idevágó cikkeket. Hihetetlenül cserben hagyva érzem magam. Évek óta nincs ilyen lehetőség, mikor pedig beleteszik, nem hogy Dark lenne. Talán nem annyira világos. Vagy lightgrey mode. Borzasztó… szinte nem is változtattak semmin.

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    június 3-án majd minden kiderül. addig kár alapozni arra a kevésre, ami kiszivárgott.

  5. Fogadjunk, hogy minden szir szart csinálnak de a hasznos control center ráncfelvarrást nem fogják, pedig arra kellene ráfeküdni, meg a zárolt képernyőre.

  6. Dark mode akkor lesz király ha automatikusan napszak szerint vált majd az eszköz. macOS-en én csak ezért nem használom, mert kinek van kedve állítgatni kézzel, pedig amúgy az esti órákban vagy egy sötétebb helyen dolgozva kifejezetten jó

  7. Hiába küldjük el nekik ha le se szarják mit akarunk. :slight_smile:

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    attól, hogy nem valósítanak meg mindent két perc alatt, még nem lehet levonni ilyen következtetést. addig kell őket csesztetni, míg meg nem csinálják, amit akarsz.

  9. MacOsre van olyan program ami valtogatja napszak függően a sötèt és vilàgos témát…

  10. Nekem pár hete van órám. Nekem hiányzik róla a számológép. Úgy tudom, hogy ez várható újítás lesz benne. :slight_smile:

  11. Avatar for gunar gunar says:

    Igen ezt jelezni kellene sokaknak feléjük, hogy a környezeti fény függvényében is lehessen automatizálni, ergo ha eléggé sötét van (finomhangolással egyénileg állítható szinttel akár) akkor kapcsoljon be és így kb mindenkinek az igénye szerint lehet használni, persze biztosan akadnak majd sokan akiknek ez sem lenne megfelelő, mert nem a fejükből olvassa ki a gondolatukat, hogy kell-e nekik éppen a darkmód vagy sem, de ők vegyenek más gyártó telefonját és legfeljebb az sem tudja majd. :flushed:

  12. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

    Lehet par alternativat letolteni a watchstore-bol, probalj ra vmeikre

  13. Úgy látom a fő design marad (iOS 7 óta…) :-/

  14. Ha nem küldesz visszajelzést, akkor egészen biztosan nem fognak róla tudomást venni. Ha küldesz, akkor sem biztos, hogy foglalkoznak vele, de legalább esély van rá. Nem olyan nehéz ezt kikövetkeztetni.

  15. Avatar for Elims Elims says:

    Sziasztok!

    Kinek a pap,kinek a papné. :slight_smile:
    Én soha nem használnám mint ahogy a gps programokban sem használom ezt a dark mode-ot.
    Nekem tökéletes a night shift,azt tudod időzíteni is.

  16. Avatar for dokk dokk says:

    Remélem 6s-re még letölthető lesz az iOS 13.

  17. Elérhető végre a két simes rendszer, gondolom sokan használjuk is. Vajon kapunk-e dual vibert, dual msnt…, ahogy androidon már alap?

  18. Avatar for Czo Czo says:

    Mit ertessz azon, hogy elerheto-e vegre a 2 simes rendszer? A 2018-as telefonokon eddig is ment a ketto SIM. A dual viberhez az Applenak semmi koze, ez a Viber fejlesztokon mulik. Mi az a dual msn?

  19. A 2 Sim-es rendszer ELÉRHETŐ. (XS, XS Max, XR). Samsung S10-en alapból fent van a 2 viber fiók, 2 facebook msn fiók stb… Ilyen Applere nincs - én nem találom. Pedig a fejlesztőkön már nem múlik.

  20. Avatar for Czo Czo says:

    Dehat, ahhoz, hogy a Viber mukodjon mind a ketto SIM kartyaval, ahhoz pont a Viber fejlesztoinek kell tennie. Az FB fiokhoz (plane a mar nem letezo msn fiokhoz) nem tudom hogyan kapcsolodik a SIM kartya.

  21. Avatar for gunar gunar says:

    Gondolom 2 felhasználó van rajta, mert másképpen hogyan is?
    Arról nem is beszélve, hogy de igen a fejlesztőkön múlik, mert ha megvizsgálod a különbséget, akkor azonnal látszik, hogy az egyik android rendszer-t futtat a másik pedig IOS-t, ergo két teljesen külö app létezik a kettőre és azért mert az egyiken tud vmit az nem jelenti, hogy másikon is azonnal tudhatja, mert lehet arra még nem fejlesztették bármi okból kifolyólag. Amikor elkezték a viber-t akkor az lején sokkal hamarabb kijött minden az IOS-re, majd vmi ismeretlen megfontolásból, manapság már a droidra fejlesztenek szinte mindent előbb és ez szvsz a célközönség összetétele miatt van.
    Senkit sem akarok ezzel lenézni, de sokan nem vesznek IOS-es terméket mert drága, de az olcsó androidosokkal is tudjanak viberen telefonálni és egyebet amiket már tud, mert nekik fontosabb a free cucc vélhetőleg.

  22. Azért azt ne felejtsük már el, hogy ugyanezen a kezdeti szakaszon anno az Android is átment, csak hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy “mikor volt már az”.

    Persze, majd jön iOS-re is ez a feature. Még csak ¾ év telt el az iOS körökben amióta van dual SIM.

  23. Akit érdekel: van már public beta.

  24. Igen jogos, más app kell a doridra és más iosre. persze nem, de visszakérdezhetnék, hogy akkor azért nem tudtunk 2019 tavaszig apple pay-jel fizetni, mert az otp/mastercard lusta volt fejleszteni? :smiley: (vicc volt - nem ugyan az a kettő)

    nyilván ideér a cucc előbb utóbb, csak nagyon kellemetlen, hogy a főnököm céges viberen keres (teló nálam) a gyerekem anyja meg magán viberen (iPad otthon).

  25. Avatar for Czo Czo says:

    A felvetett Viber problemahoz abszolute semmi koze az Applenak. Ezt a Viber fejlesztoi tudjak megoldani (ha akarjak). Az, hogy mikorra lesz megoldva, fugg attol, hogy hany reportot kapnak ebben a temaban (valoszinuleg meg nem erte el a kritikus tomeget, hogy prioritasban korabban sorrakeruljon az ezzel a hianyossaggal (hiszen ez nem bug, hanem egy hianyzo feature) foglalkozzanak).

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Miért samsung pay-vel tudsz netán fizetni? Ha már kérdezgetjük egymást?
    De a kérdésre nem adtál választ, hogy egy felhasználó és úgy van vibered 2 számon, vagy 2 felhasználóval?
    Amugy meg gondolom a főnököd kevésbé fogékony arra hogy másik üzenetküldőt használjon, így marad a család és akkor ők simán tudnak pl whatsapp-on, signal-on, stb csak hogy az ingyenes és jól használható appokat említsem. Nem kell hozzájuk feltétlenül a készüléked száma, nálam is pl a whatsapp másik számmal fut a telómon, de van alternatíva ami ha jól emléxem tud két felhasználót is a Wire, ott telefonszám nem is kell hozzá csak email cím.

  27. Simple by otp ment a samsung nfc-vel, iPhone nem, azaz mindegy hogyan, de lehetett pay pass fizetni. 1 telefon 2 Sim 2 telefonszám 2 viber account - volt S10-en.
    Kösz az ötleteket.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for zsoxxa Avatar for Szifon Avatar for torocsik.peter Avatar for satti77 Avatar for Elims Avatar for DonkaRichard Avatar for andoro Avatar for Impulsive Avatar for dokk Avatar for Zakika_123 Avatar for kchris Avatar for saabi_hu Avatar for raczc73 Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for gunar