Kiszivárgott az iOS 13-ról: sötét mód, megújult Emlékeztetők alkalmazás és még sok más

Jövő héten lesz az Apple éves fejlesztői konferenciája, a WWDC, ahol bemutatásra kerül a macOS, az iOS, a watchOS és a tvOS következő változata.

Ritka, hogy idő előtt kiszivárogjon valami ezekről, ugyanis a szoftvereket sokkal könnyebb lakat alatt tartani, mint a hardvereket. Most azonban pont ez történt, mert a 9to5Mac egyik szerkesztője, Guilherme Rambo valahogy szert tett néhány képernyőfotóra az iOS 13-ból.

A képeken látszik, hogy a sötét mód a főképernyő dockjától a Zene alkalmazás hátteréig mindent kellemesebbé tesz a szem számára. Ráadásul a Zene alkalmazás háttere esetén az Apple úgy döntött, alapszínnek igazi feketét fog használni, ami az akkumulátort is kíméli az OLED-kijelzős eszközökön, hiszen azokon a valódi fekete pixelek eleve nem is világítanak. (Az LCD-kijelzők esetén viszont semmit sem számít a sötét színskála, mert ott a háttérvilágítás minden esetben be van kapcsolva, másképp ugyanis nem látszódna a kijelző tartalma.)

A képszerkesztő felület is megújul, ezentúl a háttérkép lesz elmosva a képernyőfotó mögött a fehér háttér helyett és sokkal realisztikusabb ikonok lesznek az alsó eszközsávon.

Ez az eszközsáv emellett az iPaden szabadon mozgatható is.

A Naptár alkalmazás nem kap lényeges frissítést, de az Emlékeztetők teljesen megújul. Négy új kategória lesz a kezdőoldalán, melyek a “Ma”, “Időzített”, “Megjelölt” és “Mind” nevekre hallgatnak. Könnyű elképzelni, hogy ezek hogyan egyszerűsítik majd a teendők rendszerezését.

Külön érdekesség még, hogy az Emlékeztetők alkalmazás az SF UI Rounded betűtípust használja, amit az Apple a Wallet alkalmazással vezetett be az iOS 12.2-ben.

Az iPhone keresése és a Barátok alkalmazás egybeolvad egy “Find My” alkalmazássá, aminek ez lesz az ikonja:

Ez az új alkalmazás egyesíti a barátok és az eszközök keresését, valamint egy teljesen új felületet hoz iPaden. Sötét mód bekapcsolása után a térkép felülete is sötét lesz, mint jelenleg macOS-en a Térképek alkalmazásban:

Az iOS 13 egy roppant érdekes frissítés lesz, amely már ennyi alapján is úgy néz ki, hogy érdemes lesz várni rá.

Neked hogy tetszenek ezek a várható újdonságok?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. kchris says:

  szerintem annyival nem kellemesebb a dark mod. vilagos napsutesben meg kifjezetten szar, a fekete hatteren minden tukrozodes lathato… annyira hypeoljak mar ezt hogy gyanus hogy igy akarjak egy jol felhuzott feher hatteru amoled kijelzonek a fogyasztasat valahogy normalizalni… dark mod az sotetben agyban olvasva jo max.

 2. Szerintem meg egyéni preferencia. Én mindenhol a sötét témát használom, ahol az alkalamzás engedi, egyszerűen irritál a fehér / világos.

  Most, hogy ez rendszer szinten is remélhetőleg meglesz, nekem egyenesen kánaán.

  És az AMOLED kijelzőnél tényleg jelentősen csökken a fogyasztás, ami azért nem rossz. :slight_smile:

 3. 15 perce keresem a képeken a dark modeot. Ez katasztrófa. Rengetegen csalódottak most, ahogy gyorsan angolul is átnéztem az idevágó cikkeket. Hihetetlenül cserben hagyva érzem magam. Évek óta nincs ilyen lehetőség, mikor pedig beleteszik, nem hogy Dark lenne. Talán nem annyira világos. Vagy lightgrey mode. Borzasztó… szinte nem is változtattak semmin.

 4. Jadeye says:

  június 3-án majd minden kiderül. addig kár alapozni arra a kevésre, ami kiszivárgott.

 5. Fogadjunk, hogy minden szir szart csinálnak de a hasznos control center ráncfelvarrást nem fogják, pedig arra kellene ráfeküdni, meg a zárolt képernyőre.

 6. Dark mode akkor lesz király ha automatikusan napszak szerint vált majd az eszköz. macOS-en én csak ezért nem használom, mert kinek van kedve állítgatni kézzel, pedig amúgy az esti órákban vagy egy sötétebb helyen dolgozva kifejezetten jó

 7. Hiába küldjük el nekik ha le se szarják mit akarunk. :slight_smile:

 8. Jadeye says:

  attól, hogy nem valósítanak meg mindent két perc alatt, még nem lehet levonni ilyen következtetést. addig kell őket csesztetni, míg meg nem csinálják, amit akarsz.

 9. MacOsre van olyan program ami valtogatja napszak függően a sötèt és vilàgos témát…

 10. Nekem pár hete van órám. Nekem hiányzik róla a számológép. Úgy tudom, hogy ez várható újítás lesz benne. :slight_smile:

 11. gunar says:

  Igen ezt jelezni kellene sokaknak feléjük, hogy a környezeti fény függvényében is lehessen automatizálni, ergo ha eléggé sötét van (finomhangolással egyénileg állítható szinttel akár) akkor kapcsoljon be és így kb mindenkinek az igénye szerint lehet használni, persze biztosan akadnak majd sokan akiknek ez sem lenne megfelelő, mert nem a fejükből olvassa ki a gondolatukat, hogy kell-e nekik éppen a darkmód vagy sem, de ők vegyenek más gyártó telefonját és legfeljebb az sem tudja majd. :flushed:

 12. zsoxxa says:

  Lehet par alternativat letolteni a watchstore-bol, probalj ra vmeikre

 13. Úgy látom a fő design marad (iOS 7 óta…) :-/

 14. Ha nem küldesz visszajelzést, akkor egészen biztosan nem fognak róla tudomást venni. Ha küldesz, akkor sem biztos, hogy foglalkoznak vele, de legalább esély van rá. Nem olyan nehéz ezt kikövetkeztetni.

 15. Elims says:

  Sziasztok!

  Kinek a pap,kinek a papné. :slight_smile:
  Én soha nem használnám mint ahogy a gps programokban sem használom ezt a dark mode-ot.
  Nekem tökéletes a night shift,azt tudod időzíteni is.

 16. dokk says:

  Remélem 6s-re még letölthető lesz az iOS 13.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!