Javítási program a 13 hüvelykes MacBook Pro modellek kijelzőjének háttérvilágításához

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple megállapította, hogy a 13 hüvelykes MacBook Pro modellek kijelzőinek egy nagyon kis százaléka az alábbi tüneteket produkálhatja: a kijelző háttérvilágításán folyamatosan vagy időnként függőleges irányú bevilágítás látható a kijelző teljes alsó részén, vagy pedig a háttérvilágítás egyszerűen megszűnik működni.

Az érintett eszközöket az Apple 2016 októbere és 2018 februárja között értékesítette. Az Apple és hivatalos szervizpartnerei ingyenesen megjavítják az érintett MacBook Pro modelleket.

A javításra jogosult modellek

A javítási programban kizárólag az alábbi modellek vesznek részt:

  • MacBook Pro (13 hüvelykes, 2016, négy Thunderbolt 3-port)
  • MacBook Pro (13 hüvelykes, 2016, két Thunderbolt 3-port)

(Fotó: iFixit)

Ez a javítási program más modelleket nem érint!

Így zajlik a javítás

A számítógépet a legközelebbi hivatalos Apple-szervizzel javíttathatod meg: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

(Fotó: iFixit)

A javítás időtartamára az Apple tájékoztatója nem ír semmit, erről a kiválasztott szervizpartner tud pontosabb információval szolgálni.

Az Apple és hivatalos szervizpartnerei a gép megvizsgálásával döntik majd el, hogy a készülék megfelelő állapotban van-e, és hogy jogosult-e a javításra. Ha a készülék sérült, és ez akadályozza a szervizelést, akkor először ennek a sérülésnek a javítása szükséges, aminek egyes esetekben költségei lehetnek.

Bővebb információkért vedd fel a kapcsolatot a kívánt szervizpartnerrel.

Mielőtt leadnád a készüléked, mindenképp készíts biztonsági mentést az adataidról például a Time Machine segítségével, vagy manuálisan.

További információk

Ez a csereprogram nem hosszabbítja meg a készülékek eredeti garanciaidejét.

Amennyiben korábban emiatt a probléma miatt az Apple díj ellenében javította meg a készüléket, úgy vedd fel az Apple-lel a kapcsolatot a visszatérítés érdekében. Visszatérítés csak az Apple vagy hivatalos szervizpartnerei által végzett javításra kérhető!

A program a jogosult MacBook Pro-modellek első kiskereskedelmi értékesítésének dátumától számított 4 évig érvényes.

(2019. 05. 21-i információk)

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!