Az Apple megkezdte a dolgozói számára az Apple Cardok kiküldését

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A márciusi Apple esemény egyik legnagyobb bejelentése az Apple Card volt, ami a hagyományos kártyás fizetést hivatott ötvözni a digitális technológiával. A koncepció nem újdonság, azonban sok olyan szolgáltatást tesznek hozzá, ami egyedivé teszi a piacon, és kevésbé összehasonlíthatóvá a hagyományos hitelkártyákkal szemben.Apple Card

A nyári debütálás már közel van, és most úgy tűnik, hogy az Apple már kibocsátotta az első példányokat a dolgozói számára, amit aztán egy, a szivárogtatások kapcsán már ismert Twitter felhasználó a forrása anonimitását megőrizendő, némileg átmaszkírozva közzé is tett.

Ben Geskin egy Apple dolgozó kártyájáról készült képsorozatot kapott kézhez, manipulálta a rajta található nevet a sajátjára, majd megosztotta a nagyközönség felé. A képek tanúsága szerint az iOS bétában kiszivárgott információk helytállók, a kártya színes csomagolásban érkezik, küllemre pedig a tulajdonos nevén, az Apple, a Goldman Sachs és MasterCard logón szinte semmi más nem ékesíti.

A végfelhasználók számára a fizikai kártya már az utolsó állomás, mert az igénylési folyamat során már egy digitális példányt magukénak tudhatnak a Wallet alkalmazásban, ami lehetővé teszi a folyamatos használatot egészen a fizikai kártya megérkezéséig.

Ha kézhez kaptuk a kártyát, akkor azt az AirPods-hoz és HomePodhoz hasonlóan NFC-n keresztül pillanatok alatt lehet párosítani a telefonunkkal. A párosítással párhuzamban megtörténik a kártya aktiválása is, ily módon nincs szükség telefonos, személyes, vagy ATM-en keresztül történő interakcióra a használatba vételhez, ami kényelmi szempontból kifejezetten előnyös.NFC aktiválás

Szintén a képek bizonyítják, hogy a kártya mindenféle azonosítószámtól mentes: nem találunk rajta kártyaszámot, CVV kódot, helyet az aláírásnak, mindez pedig nem véletlenül van így. Az Apple mindig nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, és a kártyaszám lopás sok helyen vezeti a bűnügyi statisztikákat.

Hogyan tudjuk akkor intézni az online vásárlásokat, ha nincs azonosító? Nagyon egyszerűen: az Apple Cardhoz generálnunk kell egy saját kártyaszámot, ami digitális, és bármikor megváltoztatható illetve megszüntethető, ha véletlen elhagynánk a fizikai kártyát. A vásárlásokhoz használt 3 vagy 4 jegyű CVV kódot pedig szintén a Walletben kell generálni, méghozzá minden egyes vásárláskor egy teljesen új kódot kapunk, ezzel is fokozva a vásárlásaink biztonságát.

Végül pedig milyen más előnyt nyújthat még az Apple Card? Mind a mai napig sok olyan vállalkozás van, ahol valamilyen oknál fogva nincs lehetőség érintéses fizetésre, vagy nem támogatják az Apple Pay-t, az ilyen helyeken pedig jól jöhet a jó öreg fizikai kártya.

Az Apple Card rajtja nyárra várható az USA-ban, hazai megjelenésről pedig még csak szó sincs. Utóbbira talán nincs is rá szükség, hiszen itthon épp a napokban indult újtára az Apple Pay az OTP-nél közel 5 év várakozást követően, így pedig mindannyiunk számára megvan végre az az újdonságérzet, ami hosszú ideje hiányzott már a magyar Apple közösség elégedettségéhez.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. dokk says:

  Az Apple Cashrol meg valami olyasmi volt szó a keynoteon amikor bemutatták, hogy mindenhol elérhető lesz ahol van Apple Pay, ugye?

 2. Jadeye says:

  nem. az Apple Cash csak az USA-ban érhető el egyelőre.

 3. dokk says:

  Azt értem, hogy egyelőre ott érhető el, de volt valami olyasmiről is szó, hogy ahol van Pay ott elérhetővé teszik a Casht is. Mindegy, majd kiderül. Öt év múlva. :joy:

 4. Kérdés mennyi lesz ennek a havi költsége.

 5. Én baromi vak vagyok de sehol nem látom mennyi a kártya éves díja vagy havi költsége, meg ez olyan lesz mint a simple kártya?, hogy fel kell tölteni rá a lóvét? (meg ahogy látom ez a kártya csak olyan helyen lesz ahol az Apple Crash is elérhető mert az is kell hozzá vagy rosszul értelmeztem?)

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!