fbpx Skip to content

Az Apple Pay szolgáltatással a cég egy olyan dolgot indított el, ami mára már szinte megkerülhetetlen – kivéve egyelőre például hazánkban. Külföldön nem csak hogy fizetnek vele, de például utazáshoz is használják a mindennapokban.

Apple Card

Mikor Londonban jártunk, meg se fordult a fejünkben, hogy “jegyezzünk”, szimplán odaérintettük a kártyánkat, telefonunkat és már mentünk is a metróval. Szóval az Apple Pay működik, és rengetegen használják még hazánkban is egyes szolgáltatásokkal mint például Monzo vagy Monese, amikről írtunk már. Na de mi az az Card?

Card

Az Card lényegében az Apple hitelkártyája (credit card), amit a Goldman Sachs bank segítségével hoztak létre. Ez az Apple saját kártyája, de Amerikában a törvények miatt csak egy bank bocsáthat ki bankkártyát. Az Card lényegében egy innovatív, teljesen újragondolt bankkártya, ami sokkal biztonságosabb. Ahogy a nevéből is adódik, az iPhone segítségével lehet használni, és az összes szolgáltatást az iOS-ben kell keresnünk. Nézzétek meg a rövid videót róla:

Kényelmesen látjuk a költéseinket, visszakereshetjük őket, illetve ahogy azt Amerikában a hitelkártyáknál már megszokhattuk, pénzt is visszakapunk (cash back), minden egyes költésünk után. Ez persze azt is jelenti, hogy magyarként általában esélytelen hozzájutni egy ilyen kártyához, kivéve ha Amerikában élünk már egy ideje és van hitelkeretünk is.

Természetesen van fizikai kártya is, ami, ahogy a képeken is látjátok, nem tartalmaz semmilyen digitális számsort csupán a nevünket és a biztonságos chipet illetve a hátulján a mágnescsíkot. Ez egyébként nem azt jelenti, hogy az Card használatával kizárólag Apple Pay-t támogató oldalakon tudunk fizetni, mivel rendelkezik egy virtuális kártyaszámmal, amit az iOS és macOS automatikusan kitölt vásárláskor a Safariban, vagy pedig megtaláljuk a Wallet alkalmazásban.

A fizikális kártya titániumból készült és lézerrel vágják bele a nevünket, valamint a MasterCard globális fizető hálózatához tartozik. Egyszóval bárhol használhatjuk!

Apple Pay változások az iOS 12.2-ben

Az iOS 12-ben frissült a Wallet alkalmazás, amiben már jobban láthatóak az Apple Pay vásárlások. Most már adott esetben térképet is kapunk, mint az Card-nál, csak nem olyan részletesen.

Apple Pay iOS 12.2

Az Apple lényegében “újra” feltalálta az okos bankkártyát, amivel kényelmesen és biztonságosan vásárolhatunk. Az eseményen egyébként bejelentették, hogy ezen év végéig újabb 40-nel gyarapszik majd az Apple Pay-t támogató országok száma. Reméljük, végre Magyarország is bekerül majd a szórásba, de ez a magyar bankoktól is sokban függ.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!