Apple Card – avagy az Apple új hitelkártyája

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple Pay szolgáltatással a cég egy olyan dolgot indított el, ami mára már szinte megkerülhetetlen – kivéve egyelőre például hazánkban. Külföldön nem csak hogy fizetnek vele, de például utazáshoz is használják a mindennapokban.

Apple Card

Mikor Londonban jártunk, meg se fordult a fejünkben, hogy “jegyezzünk”, szimplán odaérintettük a kártyánkat, telefonunkat és már mentünk is a metróval. Szóval az Apple Pay működik, és rengetegen használják még hazánkban is egyes szolgáltatásokkal mint például Monzo vagy Monese, amikről írtunk már. Na de mi az az Card?

Card

Az Card lényegében az Apple hitelkártyája (credit card), amit a Goldman Sachs bank segítségével hoztak létre. Ez az Apple saját kártyája, de Amerikában a törvények miatt csak egy bank bocsáthat ki bankkártyát. Az Card lényegében egy innovatív, teljesen újragondolt bankkártya, ami sokkal biztonságosabb. Ahogy a nevéből is adódik, az iPhone segítségével lehet használni, és az összes szolgáltatást az iOS-ben kell keresnünk. Nézzétek meg a rövid videót róla:

Kényelmesen látjuk a költéseinket, visszakereshetjük őket, illetve ahogy azt Amerikában a hitelkártyáknál már megszokhattuk, pénzt is visszakapunk (cash back), minden egyes költésünk után. Ez persze azt is jelenti, hogy magyarként általában esélytelen hozzájutni egy ilyen kártyához, kivéve ha Amerikában élünk már egy ideje és van hitelkeretünk is.

Természetesen van fizikai kártya is, ami, ahogy a képeken is látjátok, nem tartalmaz semmilyen digitális számsort csupán a nevünket és a biztonságos chipet illetve a hátulján a mágnescsíkot. Ez egyébként nem azt jelenti, hogy az Card használatával kizárólag Apple Pay-t támogató oldalakon tudunk fizetni, mivel rendelkezik egy virtuális kártyaszámmal, amit az iOS és macOS automatikusan kitölt vásárláskor a Safariban, vagy pedig megtaláljuk a Wallet alkalmazásban.

A fizikális kártya titániumból készült és lézerrel vágják bele a nevünket, valamint a MasterCard globális fizető hálózatához tartozik. Egyszóval bárhol használhatjuk!

Apple Pay változások az iOS 12.2-ben

Az iOS 12-ben frissült a Wallet alkalmazás, amiben már jobban láthatóak az Apple Pay vásárlások. Most már adott esetben térképet is kapunk, mint az Card-nál, csak nem olyan részletesen.

Apple Pay iOS 12.2

Az Apple lényegében “újra” feltalálta az okos bankkártyát, amivel kényelmesen és biztonságosan vásárolhatunk. Az eseményen egyébként bejelentették, hogy ezen év végéig újabb 40-nel gyarapszik majd az Apple Pay-t támogató országok száma. Reméljük, végre Magyarország is bekerül majd a szórásba, de ez a magyar bankoktól is sokban függ.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. totopad says:

  Én Lengyelországban élek, itt egy ideje már látom, hogy lehet használni az Apple Pay-t, de nekem valahogy annyira idegen, hogy telefonnal fizessek

  Én maradok a hagyományos kártyánál

 2. “Az Apple lényegében “újra” feltalálta az okos bankkártyát, amivel kényelmesen és biztonságosan vásárolhatunk.”

  Ez annyira nem hiányzik a cikk végére. A hitelkereten kívül semmivel nem tud többet ez a kártya, mint egy Revolut kártya.

 3. Jadeye says:

  a Revolut esetén is van 2 és 3% cashback?

 4. Agent_H says:

  A Revolut nem hitelkártya felesleges ahhoz hasonlítani, viszont a payback-et szinte minden hitelkártyára lehet regelni, szóval a titánlapon és hiányzó számsoron semmivel se ad többet mint egy bármilyen hitelkártya.
  Szóval nem találtak fel semmit.

 5. 1% cashback van a Metal csomagban, de ha nem lenne, akkor sem az Apple találta fel a cashbacket.

 6. Végre nem kell szenvedni a third-party appokkal, mint pl. a remek Monese. Nagyon örülök a hírnek, már csak azt remélem, hogy Magyarország valóban minél hamarabb bekerül az Apple Pay országai közé, mert szinte biztos, hogy amíg ez nem teljesül, addig az Apple mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy innen ne kaphassunk Apple Cardot.

 7. Azért ne a Revolut-ot ne vegyük egy kalap alá. Azt mindenhol nem is fogadják el, mert saját globális bankja sincs.

  A globális bankok alkalmazásai meg vicc, ott okos szóról nem beszélhetünk.

 8. Beszélgetésem a Gránit Bankkal:

  Gránit Bank - A Digitális Bank Köszönjük az érdekes és tartalmas hozzászólásokat, mint korábban, most is leszögezzük, hogy a GRÁNIT Bank, amely elsőként jelent meg az MDES alapú érintéses mobilfizetéssel természetesen érdekelt abban, hogy minél előbb biztosíthassa az iPhone-t használó ügyfeleinek is ezt a funkciót és nyilván így gondolkodnak azok a magyar bankok is, amelyek az Android eszközökre már bevezették a Pay-t, s törekvésüket bizonnyal támogatják a kártyaforgalom élénkítésében érdekelt piaci szereplők. S ha ilyen sokan szeretnének valamit, az bizonnyal meg is valósul, s nem kell már rá sokat várni.

  Nagy Tibor Gránit Bank - A Digitális Bank "nem kell már rá sokat várni", tehát most meghirdethetem eladásra az androidos telefonom?

  Gránit Bank - A Digitális Bank Ezt nem írtuk! Javasoljuk, hogy várd meg az Apple bejelentését, időben megteszi majd! :slight_smile:

  Nagy Tibor Most lesz két Apple esemény is a tavasszal illetve a nyáron! Majd figyelek…

  Gránit Bank - A Digitális Bank Nagy Tibor Igen, érdemes lesz, elsősorban a nyár elejire.

 9. Az a baj ezek bullshit szövegek minden banktól. Ismerős például úgy gondolja, hogy 40 országban lesz elérhető az Apple Pay, legalábbis mintha az Apple így mondta volna az eseményen. Jelenleg azt hiszem 38-39-ben az, tehát összesen 2 ország érkezhet a közeljövőben.

  Majd én is újra megnézem az eseményt, és ha nincs benne a More 40 country, akkor neki van igaza.

 10. Nah tessék:

  Bizarrely, Mobile bank N26 deleted the Facebook post in which it named five of the countries, but its Twitter accounts confirmed one of them and announced another, with those posts still up …

  The countries are:

  • Austria
  • Estonia
  • Greece
  • Portugal
  • Romania
  • Slovakia
  • Slovenia

  Ezekben nincs Magyarország, tehát lehet idén, lehet jövőre talán benne leszünk.

 11. tzolesz says:

  Meg se lepődök… A magyar bankoknak nem kell apple pay.
  A világon talán nálunk a legdrágább a bankolás, de európában biztos.
  Annyira magasak a költségek, hogy ezt már nem tudnák a bankok a júzerre hárítani, a saját jutalékukból meg benyelni nyilván nem szeretnék…

 12. gunar says:

  Jó hát azért volt pont a napokban a watch OS 5.2 révén egy téves infó előre, ergo akár ezzel is lehet ilyen mellényúlás. Legalábbis remélem.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!