fbpx Skip to content

Manapság már nem olyan nehéz Apple Pay-t támogató külföldi bankkártyához jutni, bár lépten-nyomon trükköket kell alkalmazni. Korábban már volt szó a Boonról itt a Szifon.com-on, illetve mi előszeretettel használjuk a Monzo-t is. A Monese az utóbbihoz hasonlít, azonban a kártyát kérdés nélkül kiszállítják magyarországi címre, amit aztán aktiválhatunk az Apple Pay-hez!

Monese Apple Pay kártya Magyarország

A Monese egy brit online bank, amihez angol font alapú, UK kártya mellett már eurósat is rendelhetünk, utóbbit érdemes választani a magyaroknak is. A kártya néhány nap alatt megérkezik a magyar címünkre, ezután már csak aktiválnunk kell és az alkalmazáson belül hozzáadjuk az Apple Pay-hez. Hogyan rendelhetjük meg?

[appstore id=”1102793407″]

Az első lépés, hogy töltsük le a Monese alkalmazást az App Store-ból. Ezután kattintsunk a regisztráció gombra, majd töltsük ki a kért adatokat. E-mail cím, ország, és persze ha van, meghívó kód.

Monese Apple Pay kártya rendelés

Ezután fogadjuk el a felhasználási feltételeket, majd válasszuk az Eurozone accountot, kivéve ha direkt UK-t szeretnénk. A rendszer a bankbiztonság miatt kéri tőlünk a személy azonosító okmányainkat, illetve egy videót, hogy valóban mi használjuk azokat. A regisztráció után kiválasztjuk a Starter opciót, mely teljesen ingyenes előfizetést foglal magába, de természetesen választhatunk a Plus és Premium között is. A kártya megrendeléséhez nem kell előfizetés!

Monese Apple Pay kártya magyar cím

Amennyiben folyamatosan ezt a kártyát szeretnénk használni, akkor a Premium lehet érdekes számunkra, mert ott a feltöltésért, levételért és átváltásért sem kell fizetni, de nyilván erre később is előfizethetünk.

Miután megrendeltük kártyát, egy előzetes időpontot kapunk, hogy körülbelül mikor érkezik meg. Ez átlagosan egyébként 3-5 nap. A kártya aktiválása után pedig, ahogy már említettem, hozzáadhatjuk az Apple Pay-hez. Ha ezt az appon belül tesszük meg, akkor még a régiót sem kell átállítani, ha viszont az iOS beépített Wallet appjában akarjuk hozzáadni, akkor ahhoz a régió átállítása is szükséges, ezután természetesen vissza állíthatjuk a magyar régiót. A Monese egyenlegünket feltölthetjük bankkártyával és banki átutalással is, ezeket az információkat a saját fiókunk alatt találjuk meg!

Frissítés!

A Monsese nem minden esetben fogadja el a magyar állampolgárságot, ezzel kapcsolatban a hozzászólások között tudsz bővebben olvasni. Emiatt került le korábban is a cikk.  A banktól érdemi információt nem kaptunk, így a cikket visszahelyeztem, amellett, hogy mindenki saját felelősségére használja.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Vagy te kapsz ajandekba 5 eurot mindenki utan aki a kododdal regisztral…
    Amugy semmi ertelme dupla atvaltas, bohockodni jó.

  2. Sajnálod tőlem mi? :smiley:

  3. Dehogyis :). Meg 10-et se sajnalnek :slight_smile:

  4. Ezzel a módszerrel lehet használni a boltokban az NFC-s fizetést vagy mire jó ez?

  5. Mit jelent pontosan, hogy In-app-top-ups: Fees vary?

  6. Gondolom azt jelenti, hogy ha minel tobb penzt toltesz ra annal dragabb ugye az eseti koltseg a penzhez viszonyitva. De mielott feltoltod lathatod mennyit von majd le, ahogy a cikkben a screenshoton is.

  7. Akkor, mivel HUF számláról utalsz történik egy HUF->EUR konverzió, majd ők is lecsippentenek valamennyit, mikor Magyarországon fizetsz vele, akkor pedig lesz egy EUR->HUF átváltás.

    Ezt a kártyát nagyon megéri használni :slight_smile:

  8. Mivel kulfoldi bank es kulfoldi kartya, ezert mint mindenhol itt is vannak plusz koltsegeid, de a cikkben kitertem arra, hogy ha hosszabb tavon, komolyabban erdekel ez, akkor megeri elofizetni.

  9. Illett volna megemlíteni a cikkben a pontos járulékos költségeket: Ha forintos kártyáról töltőd fel, akkor 1-2 százalékkal húz le a bankod a konverziónál, amire rájön a Monese 0,35 százalékos felöltési díja, plusz a 2 százalékos sápjuk amikor euróról vagy fontról visszaváltják neked forintba, mert hogy itthon nem sok helyen lehet euróval vagy fonttal fizetni. Kérdés, hogy kinek éri meg 4-5 százalékkal többet kifizetni bármiért csak azért, hogy Apple Payt használhasson? Nekem biztosan nem.

  10. Mikor regisztralsz elfogadod a starter packet ahol egyertelmuen latod a koltseget, igy ebbe nyilvan nem megyek bele, mindenki latja, tud kalkulalni megeri-e neki. Ha nem tetszik, nem viszed vegig, a starter-nel pedig nem is fizetsz elore semmit.

  11. Avatar for Ffx Ffx says:

    Haha, nem megyek bele… Vagy teljes körűen írsz egy cikket, vagy kiírod, hogy szponzorált hirdetés. Szerintem. Ez a kaphatsz Applepay-t de nem mondom meg mennyiért, ez szerintem gáz. Mindenesetre regisztráljatok, hogy én kapjak utánatok.

  12. Eddig is igy irtam Apple Pay cikkeket, mindig irtam egy peldat, de mindenki kitudja sakkozni mi eri meg neki. Mi a Monzo-t hasznaljuk, az sincs ingyen, de irtam is a cikk elejen, de ne menjunk ebbe bele valoban.

  13. Avatar for Ffx Ffx says:

    Nem az a baj, hogy írsz-e cikket. Az a baj, hogy szándékosan hallgatod el a negatívumokat, töltse csak le az egyszeri user, pedig ha már vetted a fáradságot, hogy írsz egy cikket, amiből reklám meg bevétel van, akkor azt a 3 adatot beírhatnád, ez nem a fórum, ahol a bunkó beböfögi, hogy guglizd ki… Legalábbis remélem…
    Ha leírod teljeskörűen, akkor el tudja dönteni, kell-e neki. Így nem

    SZERK: mindenki látja, mikor regisztrál, de ha már cikket írsz róla, szóljon is valamiről a cikk, nem? Tehát az infót tartalmazza, és ne üres legyen hogy itt a link, derítsd ki ami érdekel…

  14. Ott van regisztralas kozben az osszes opcio, ott van az oldalon is, ertem mit mondasz, de ezt mindenki sajat maga donti el, latja mikor regisztral. En direkt nem adok penzugyi tanacsokat, tobbek kozott nem is ertek hozza!

    Elfogadom az ervelesedet, legkozelebb berakok egy screenshotot akkor.

  15. Avatar for pAnk pAnk says:

    Én elolvastam a cikket és a hozzászólásokat is. Lehet, hogy hülye vagyok de még mindig nem értem, hogy ezzel mikor járok jól, mikor éri meg? Valaki egy rövid példában leírná nekem?

  16. Nektek ki kell irni kulon hogy egy kulfoldi EUR prepaid kartya hasznalata plusz koltsegekkel jar? :laughing:

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Itt van leírva, nem tudom mi a LÓF@… akartok még vazze!!!
    Tisztára olyan érzésem van ezzel mint amikor anno a Tré behozta az iphone csere programot, ott is legtöbben elolvasták a felette max 2-vel kommentet és a linkelteket sem, majd kérdezgettek tömérdek olyant ami kicsit feljebb le volt írva, ki volt részletesen tárgyalva és marhára olyan volt mint egy dyslexiás gyűlés adott cikknél, pedig ott aztán minden le volt írva és szájbarágósan, DE MINEK???
    Ja és lehet menni az éppen aktuális pártotok vezéréhet (nézd meg milyen színű sapka van rajtad a tükörben) hogy kezdjék el bevezetni itthon is az eurot, vagy nézz rá a bankkártyádra és ott olvashatod melyik bank a kibocsájtója, majd betipegsz és felteszed nekik a kérdést miért is nincsen nekik az applepay-re szerződésük, ami amugy még jogos is lenne így 2019-ben, hogy valamelyik felébredjen végre, hogy van sok apple felhasználójuk is az ügyfelek között, bár a tapasztalat az ilyen téren, hogy pénzt tudnak csinálni sokan, ám ezek között sokan még az icloudra is rácsodálkoznak, mi is az és ez szomorú.

  18. Avatar for pAnk pAnk says:

    És mennyi a prémium havi költsége, okoska?

  19. Pank basszus :wink: ne menjunk mar ebbe bele, ott van az is amikor az appban elofizetsz. Minden banknal van elofizetesi dij, ennel is lesz, ha nem akarsz akkor ugye vannak mas koltsegek :hugs:

    Itt nincs olyan, hogy jól jársz, ez egy szolgáltatás, amiert fizetsz! Az mar mas teszta hogy mennyit hasznalod, akkor erdemes elofizetni, ha sokat, ha csak 1x-1x akkor nem erdemes.

  20. Avatar for novisz novisz says:

    Ennyit kapsz utánunk reg-enként?
    Köszi

  21. Avatar for pAnk pAnk says:

    Az appot nem próbáltam, a weboldalukon néztem utána, hogy ~15£ havonta. Tudom, hogy minden ami pénzzel kapcsolatos az veszteséges, csak arra voltam kíváncsi, hogy melyik az az élethelyzet, amikor valakinek megéri havonta több mint 5000 Ft-ot költeni arra, hogy tudja ezt használni :wink:

  22. Jah fogalmam sincs :smiley: Az a baj, hogy sajnos ez továbbra is külföldi kártya. Tehát nem éri meg az életedet róla fizetni, de pl feltöltesz havonta 20-30k-t rá, az nem fog földhöz vágni, és mondjuk tudsz fizetni benzinkúton, pubban, vagy csak az ebédkor a cégnél. :slight_smile: Én ezekre használom… Ez egy kényelmi faktor, ha neked megér ennyit , akkor használod, ha nem akkor nem.

  23. A telefon mindig a nadrágom zsebemben van, a pénztárcám meg a kabátom zsebében, ha mondjuk a munkahelyen kisétálok “cigizni” tavasszal kabát nélkűl és szeretnék egy kólát venni akkor ezzel is fizethetem és nem kell visszamenjek a pénztárcáért. Ez velem sokszor megesett már.

    Külföldi utazásnál meg alapból ezt használtam (Ausztia, Szlovénia, Olaszország).
    (az ír .boon-t).

    De ezek szerint már ez a Monese is jó.

    Van olyan hogy ha lent van az euro árfolyama és éppen akkor töltöd fel utána meg olyan időszak jön, hogy nem használod és felmegy az euro árfolyama akkor lényegében nem veszítesz semmit sem ha itthon használod.

    Természetesen a legjobb az lenne ha itthon is végre euro lenne vagy pedig itthon is legyen hivatalosan apple pay a hazai bankoknál.

  24. Az euró árfolyam jó ötlet, erre van gondolom egy rakat app, ami szól hogy X-en áll az árfolyam. :slight_smile:

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Ugye hogy meglett!
    Admin feldobott egy újabb lehetőséget az NFC-s teló kihasználására, ha már a hazai bankoknak nem számítunk. Akit esetleg érdekel az simán utána olvashat az oldalukon mindennek. Ha ez a cikk is szájbarágós lett volna, akkor is lennének sokan sajnos akiknek az is kevés és nem értik meg, hogy ez egy újabb lehetőség csak, ahol már simán hazai címre is kijön a kártya és nem kell trükközni. Ameddig nem változik az itthoni bankok hozzáállása, addig itthon használva és nem euro övezetben, azaz nem HUF alapúan, mindig ott lesz a kérdés hogy megéri-e. Remélni tudom csak, hogy az OTP lesz amelyik először megoldja, mivel több számlánk is van náluk

  26. Avatar for gunar gunar says:

    A legjobb mindkettő lenne, itthon euro és hazai saját banknál, ergo mindegyikét lehetne regisztrálni az Applepay-be. Akkor talán nem lenne sehol ezzel gond a közelben, mert az USA v más dollárt jobban kultiváló országok esetén megint csak jönne a különbségi ráta.

  27. Szerintem a K&H vagy az Unicredit lesz aki kijön először itthon az ApplePay-el.
    Ha megnézed a többi országot akkor ott látható, hogy ezek a bankok jeleskednek a bevezetésnél.

    Az OTP szerintem egy elkényelmesedett bank ami szerintem abban a tévhitben él, hogy majd jobb feltételeket tud kifacsarni az Appletől, csak azért mert a régióban jobban teljesít.

    De ha megjelenik itthon az ApplePay akkor bankot fogok váltani, márpedig ahhoz megyek amelyik támogatja.

    Jelenleg OTP-s vagyok.

  28. ha valaki engem szeretne támogatni, meghívó kódom KRISZ616 :slight_smile:

  29. Avatar for Bob Bob says:

    CIB hamarosan bevezetheti, az App-ban már kitették az Apple Pay ikonját is, de még nem lehet hozzáadni… szerintem érdemes inkább megvárni egy hazai bankot, pláne ha nem sokat jár az ember külföldre.

  30. Aki előbb bevezeti, nem kevés ügyfelet kaszál…
    Ezt mondtam a Raiffeisenes prémium tanácsadómnak, de igazából pont nem érdekelte.
    Remélem hamarosan bankot kell váltanom ;).

  31. Avatar for gunar gunar says:

    Az otp-nél a simple amivel bohóckodnak, de egyelőre semmire sem jó igazán, bár én arról parkolok, csak hát idiótán oldja meg és lassú

  32. Avatar for gunar gunar says:

    Ezt személyesen is ki mernéd jelentei nekem kis cserép? Keleten ez természetes nektek mi?
    Ne lépj földre mert majd nem tudsz továbbmenni, maradj betonon és aszfalton.

  33. Kicsit most azért felszívtad magad, jól érzem?
    Mondjuk a hosszú kommented után gondolkoztam, hogy elküldelek a pi…ba, aztán nem tettem, mégis csak kultúr emberek vagyunk, vagy mi a f@sz, nem?. :slight_smile:

  34. Avatar for gunar gunar says:

    Jól hát! :grin: Komázom az ilyen nick mögé bújt figurákat mint akinek az előző kommentet toltam, mert hát inkább nem is kellene vele foglalkoznom, csak kíváncsi lennék valójában személyesen is mondana-e nekem ilyent kipontozás nélkül akár, mert így bünti mentesen szoktak csak az ilyenek nagyszájúskodni. Gondolom még orrol a színezése miatt, amit szóvá tett anno, sértetten. Pedig akkor sem volt igaza. :innocent:
    Amugy meg ha az elsőre gondolsz itt fent amit reggel írtam, hát keltem ránéztem és láttam amit leírtam ott. Most őszintén, nem volt benne igazság elég? :thinking:

  35. Azt gondolom, hogy lehetnek olyanok akiknek nem esik le, hogy ennek a bohóckodásnak vannak olyan költségei amik nem voltak benne a cikkben. Márpedig mindenki részletes cikket vár, amivel általában nem is szokott probléma lenni. Ez most egy kicsit össze volt csapva és admin a gyors meggazdagodását (bocs :smiley:) tartva szem elött, kifelejtette, vagy nem is gondolta, hogy jó lenne ha benne lenne. Ha egyik oldalról nézem volt benne sok igazság, ha a másikról lehet kicsit túltoltad :).

  36. Avatar for gunar gunar says:

    Jó ezt akkor írjuk az ébredés utáni állapotom (a kávé még nem ért le) számlájára. Csak szvsz aki vmennyire foglalkozik a kérdéssel és nem sült hülye annak kell legyen fogalma arról, hogy már a HUF-€ különbsége miatt is lesznek olyan veszteségei amikkel nem feltétlenül akar együtt élni. Sajna addig ez lesz míg vmelyik “harács banda” meg nem állapodik végre az apple-el, utána úgy is jön gyorsba a többi, ahogyan ez lenni szokott és valóban olvasgattam kicsit az előbb és a CIB állítólag lehet első, az anyacége miatt, ahogy írták vhol.
    Ja és pont azért hoztam azt régi cikket föl, mert ott aztán minden volt szájbarágósan, utána a kommentekben is még alaposabban elmagyarázva elsős szinten és hát akadtak akiknek semmi nem volt elég. Ez meg csak és nem admint védem, hanem ez van, hogy csak egy feldobott újabb lehetőségről szóló cikk, akit komolyan foglalkoztat, az szépen utánanéz mindennek, ha pénzről van szó vhogy úgy kell nem? Lehet olyan amit a cikkíró sem vesz feltétlenül észre, hiszen nem pénzügyi szakember, ha jól tudom.

  37. Kértem is tőlük egy visszahívást holnap, hogy meg tudjuk ezt vitatni…
    Addig nem láncolom mégjobban magam a jelenlegihez. :slight_smile:

  38. Avatar for gunar gunar says:

    Én már azt várom, amikor végre a nap 24 órájában lehet bárhová tolni a pénzt és lényegében azonnal megvalósul a tranzakció, s elég lesz a telefonszámom v az email címem, stb . Hiszen azért vettem eddig minden iphone-omhoz kártyatartós bőr tokot mert legyen nálam az irataim és min. egy db bankkártya.
    Milyen jó volt amikor 1x megállított az illetékes hatóság és szerencsémre elfogadta a telón lévő igazolványaimról készült képeket, na azóta van egy helyen a telóval ami kell feltétlenül, mert ugye nem mindegyikük humánus ennyire.

  39. Revolut? Volt egy évig, utána megszüntettem… igérgették a HUF IBAN-t… komolytalanok. Nagyon felejtős. A Transferwisenál viszont van magyar IBAN (Raiffeisen) oda tudsz magyar forintot tölteni a Transferwise-os számládra és akkor nem a bank váltja át neked aranyáron hanem a Transferwise sokkal barátibb árfolyamon euro-ba aztán onnan tovább lehet küldeni mondjuk a Monese-re is akár… így már jobb a képlet? :star_struck:

  40. Avatar for Bob Bob says:

    Raiffeisen lecserélte már azt a moslék app-et amihez 5 évig nem nyúltak?:slight_smile:

  41. Avatar for Bob Bob says:

    Az a pillanat idén nyáron fog eljönni…

  42. Nem, még mindig ugyanaz a hányás…
    Budapest Bank után elég durva visszalépés volt :slight_smile:

  43. Avatar for gunar gunar says:

    A raiffeisen ugyan frissült de semmivel nem lett jobb v korszerűbb, de minek is lenne, mikor félig megszűnőben van nálunk ahogy látom, szinte alig maradt fiókjuk és automatájuk sem sok üzemel.
    Az OTP appja az jelenleg nagyon jó, a többiét nem ismerem, arról írjon aki használja.
    Azt meg már hogy normálisan lehessen használni a bankszámláinkat tényleg alig várom, főleg hogy sokat megyek és sok esetben kellett volna este v akár éjjel is pénzt mozgatnom, de várni kell reggelig és ez végre megszűnik remélem. Hiszen aki pl 8-10 órával odébb van annak akkor van bank idő mikor nekünk nincsen és ez néha jelentősen lassítja az ügyeket. persze van átfedés, de Murphy is ólálkodik ahogy szokott, hogy ha kicsit is de keresztbe tegyen. Mindegy az is csak egy lehetőség lesz ami könnyíthet esetenként 1xűbben megoldani dolgokat.

  44. Frissült? Elképzelni se tudom mit frissítettek rajta, most is egy kalap szar az egész, de nagyon jó, hogy már egy advanced szarba cseppentem bele, bár sajnos ezt így nem tudom értékelni…

  45. CIB bank idén biztosan nem tervez Apple Pay bevezetést, most beszéltem velük, úgyhogy sajnos kár erre számítani.

    :frowning:

  46. Avatar for Bob Bob says:

    Megnéztem, egy éve lecseréltek egy telefonszámot rajta :smiley:

  47. Avatar for Bob Bob says:

    CIB, UniCredit nagyon jó, MKB-t kerüljétek, ha fontos hogy mindig be tudj lépni amikor szeretnél :slight_smile:

  48. Avatar for Bob Bob says:

    Hm, és kitől az info? Belsős ember vagy csak egy ügyfélszolgálatos?

  49. Avatar for pAnk pAnk says:

    Az unicredit erre tökéletesen rácáfolt tegnap :slight_smile:

  50. Regisztráltam (volna) a Monese-re a cikk megjelenése után, feltöltöttem az útlevelemet mint hivatalos iratot, amit azonnal elutasítottak, majd ma küldtek egy e-mailt, hogy írjam le, mi a foglalkozásom, hol dolgozom, illetve mire használnám a szolgáltatást, mert úgy akkor meg tudják tenni a következő lépéseket a számlanyitáshoz. Néhány órára rá teljesen letiltottak, az e-mail-címemet és a telefonszámomat sem használhatom többet náluk, sőt az e-mailben kitértek arra is, hogy ne válaszoljak nekik, mert semmi esetre sem nyithatnak nekem számlát. Tapasztalt valaki hasonlót? Nem tudok róla, hogy okirat-hamisító lennék, illetve nem loptam el más személyiségét sem.

  51. Belsős, de futok még ezzel egy kört. Bár semmi oka nincs rá, hogy azt mondja, hogy nem lesz, ha lesz…

    Azért én bizakodok… :slight_smile:

  52. Milyen jó, hogy tálcán adtad oda nekik minden személyes adatod…
    Valszeg az van, hogy elég sokan kezdtek el kis hazánkból kártyát igényelni és betelt a pohár náluk. Mondjuk ezt leírhatták volna udvariasan is…

  53. Avatar for Bob Bob says:

    Hm, csak azért fura, mert az app-ben ott az Add to Apple Wallet gomb a számlád beállításainál. Nem hiszem, hogy egy ilyen gomb csak úgy bekerül egy release-be, ez már csak aktiválásra várhat :slight_smile:

  54. Egy ilyen nagyvállalatnál, pláne egy banknál, az hogy valaki belsős nem jelent semmit. Hacsak nem az adott projekten dolgozik, akkor pont annyit tud róla mint a call centeres vagy az utca embere.
    Tudok olyan bankfiókról, ahol sok millióért a komplett IT infrastruktúrát kicserélték majd 3 hét múlva bezárták a fiókot. Ennyire nincs kommunikáció belül.

  55. Köszönöm a választ, írtam nekik a külön supportos e-mail-címükre, egyelőre semmi. Remélem, hamarosan megoldódik a helyzet, de ha így is lesz, egyelőre nem tudom, próbálkozom-e majd újra, mert kissé elveszett bennük a bizalmam.

  56. ma jött meg a kártya. ez gyors volt. 3 napja regisztráltam…
    egyelőre nem tudom apple payhez hozzáadni, gondolom át kell állítani a régiót.
    ha visszaállítom utána magyarra, akkor megmarad vajon a kártya?

  57. Köszi, sikerült. Ios 10.3 nem volt elég neki, frissíteni kellett :slightly_frowning_face:

  58. Mi sem kaptunk semmilyen választ, csak automatikus emaileket. A cikket visszaraktam, és a végén elhelyeztem egy frissítést. Természetesen, akik regisztráltak és sikerült a kártyát is megrendelniük, működik az Apple Pay, de régióváltás szükséges az aktivációhoz. Ez a cikkben le van írva.

  59. Avatar for Afulop Afulop says:

    Gyerekek! Bírjátok ki! Május-Június és dübörög az Apple Pay itthon az OTP-nél!

  60. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    honnan az info?
    mennyire biztos ez?
    pont az otp-nel? :smiley:

  61. Na nekem meg tegnap jött meg a kártyám, de a levélben kapott aktivációs kódot nem fogadja el a rendszer. Nem tudom, hogy hiba csúszott a rendszerbe, vagy nálam most akadt be a “köcsög magyar” faktor a részükről és nem is fog soha működni.

    Természetesen írtam a supportnak in-app, de egyelőre még nem válaszoltak (több mint 17 órája).

    Szerk: még mindig nem.

    Szerk 2: Na az volt, hogy 2 nap után megjelent a Support és kiderült, hogy mivel volt egy cím változásom rögtön a rendelés után (benéztem az irányítószám - város kombót), ezért a Monese instant bezúzta a kártyámat. Tegnap meg is jött az új és már ki is próbáltam, működik királyul.

  62. Avatar for GorTen GorTen says:

    Sziasztok,

    Nekem megérkezett a kártya, aktiválni is tudtam. Apple Wallett-het adás esetén appból:

    Viszont ha magyar régión vagyok kapásból elutasít ezzel: Hiba történt a beállításkor.

    Ha meg UK régiót választok akkor meg wifin és mobileneten is azt írja, hogy nincs internetkapcsolat (hosszas gondolkodás után) :confused:

    WTF?!?!??!

    Update:
    UK régióval wallett appba be tudom manuálisan tenni a kártyát és utána a régió visszaállítható magyarra.
    Dupla kopp a kikapcsolón és már fizethetek is, holnap teszt :wink:

  63. Avatar for gunar gunar says:

    Szia! Jó egy régi arcot látni! :grinning:

  64. Avatar for GorTen GorTen says:

    :wink:
    Király a cucc, működik rendesen. Már várom, hogy itthon is működjön hazai bankkal :slight_smile:

  65. Ha Magyarországon használom tényleg minimum 2euro konverziós díjat levon? Próbálta valaki?

  66. Avatar for dokk dokk says:

    Hiszi a piszi

  67. Megérkezett a kártya, de letiltotta a bank az iPhone-om, az email címem és a telefonszámom is, így esélyem sem volt kipróbálni.

  68. Három hónappal a start előtt nem “már az interfész fejlesztésén dolgoznak” kéne, hogy legyen a szöveg, hanem tesztelni kéne…
    De az exkluzivitást sem értem. Az Applenek semmi előnye belőle, minek menne bele?:roll_eyes:

  69. Hasonló dologgal szembesültem én is, bár én még a kártyaigénylésig sem jutottam el, már a regisztrációnál letiltották a készülékemet mondván, hogy “nem tudtak elég adatot összegyűjteni rólam, amivel beazonosíthatnak”… Az útlevelem nem volt nekik elég. :((

  70. Avatar for Bob Bob says:

    Kizartnak tartom. Nincs olyan ország ahol ez így működne. Az Apple ezzel nem nyer semmit, felhasználókat semmikép.

  71. Igen, nálam is ez volt a „magyarázat”

  72. Avatar for dokk dokk says:

    Közben lattam egy otps e-mailt ahol egy ügyintéző konkrétan leirja, hogy elkezdtek a fejlesztéseket és az első félévben bevezetik az applePayt

  73. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    hol lattad?

  74. Gondolom ez az OTP-ben is érdekelne 1-2 szervezeti egységet :smiley:

  75. Avatar for dokk dokk says:

    Nem belső levelezés volt, hanem egy ügyfél kérdésre válaszoltak.

  76. Sziasztok!

    Hol lell a régiót beállítani, hogy a Wallethez hozzá tudjam adni a kártyát?

    Köszönöm,
    Robi

  77. Beállítások / Általános / Nyelv és régió menüpontban.

  78. Megvárjuk az OTP-t :slight_smile:

  79. Leírom az eddigi tapasztalataimat, hátha valakinek segít. Megrendeltem a kártyát, kb. 5-6 munkanap után jött meg (Románia). Aktiváltam a kártyát és az Apple Pay-t gond nélkül (régió UK) iPhone-on és Apple Watch-on is. Feltöltésnél 10 euróra fizettem 10.04 eurót ami lejbe nekem került 47,42-be. Egyszer használtam eddig vásárlásra, akkor az eurót lejre 4,74-ért váltotta vissza, tehát nem vesztettem. A currency exchange fee-t még nem írja, még azt írja pár nap. De elvileg 2 százalék kell majd legyen, ha jól értettem. Ha még valami fejlemény van írok.

  80. A 2 % még rendben lenne, de ha tranzakciónként minimum 2 eurót is felszámol az gáz. Veszek egy kólát 1 euróért és még +2 euró tranzakcióra az kicsit sok lenne.

  81. Nektek van olyan gondotok, hogy nem dobja fel egy partner nevét a pénzküldésnél, pedig tudjátok, hogy van Monese fiókja? Megőrülök tőle, pedig már mindent átnéztem, név, telefonszám, email cím stb de egyszerűen nem…

  82. Avatar for axxon axxon says:

    Sikerült számlát nyitnom, a bankártya eméletileg uton. A számlaszámot hol találom hogy utaljak rá?

  83. Home tab :arrow_right: Add Money gomb felül.

  84. Avatar for axxon axxon says:

    Magyar bankszámlárol szeretnék utalni, a monese számlaszámát nem találom.

  85. Ha megnéznéd amit írtam, akkor rájönnél, hogy ott van a kért információ. Home tab - Add Money - Bank transfer - Hungary és ott van minden kért infó.

  86. Avatar for axxon axxon says:

    Meg néztem, csak bem mentem végig)
    Köszönöm!
    Már csak egy kérdés maradt, az elején van az IBAN: nekem 2 betű2 szám, ez a négy karakter is az?
    Köszi)

  87. Szia!

    Igen, az az országkód.

  88. Avatar for N0R N0R says:

    Ezt a cikket a szerzők törölték…

  89. Avatar for Czo Czo says:

    Ebbol a kepbol ezt hogyan szurted le?

  90. Avatar for N0R N0R says:

    Mo. világossal van jelölve, mint a többi ország is, ahol van Apple Pay. Másik ilyen ország, ami kilóg(ott) a sorból, az Ausztria, ahol ma az Erste, a N26, és a boon bejelentette, hogy hamarosan indulnak. A többi oszág sötétebb színnel van jelölve a térképen, mint pl. Szlovákia, Románia, stb., ahol szintén nincs még Apple Pay.

    Térképtől függetlenül ment a híresztelés, hogy legkésőbb júniusban az OTP-nél indul az Apple Pay. A Tech2.hu is írt róla, azonban már eltávolította a bejegyzését.

  91. Avatar for speik speik says:

    Sziasztok! Sikeresen regisztráltak, kártya megjött. Aktiválás ok. Viszont az appba nem találtam a vallet hez adás gombot. Régió átállítás valletben hozzáadása pedig mindig hibás … egy kis segítség kellene… köszi

  92. jó hát ez egy hulladék, ma jött meg az a szaros bankkártya, persze nem tudom addolni a wallethez, mindent próbáltam még mielőtt valaki belém állna. lépjek kapcsolatba a kibocsátóval, átváltom a címemet angolra a monese-ban, megjelenik hogy addoljam az Apple payhez, ugyanúgy nem fogadja el. senkinek nem ajánlom.

  93. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @speik, @huster14: valamit esetleg lehet nem jól csináltok, mert gond nélkül mennie kell, ha a cikkben leírtakat követitek. a telefon régióját a biztonság kedvéért átállítottátok? mármint a Beállítások, Általános, Nyelv és régió alatt.

  94. Avatar for speik speik says:

    Igen. Át állítottam … valamit nem jól csinálok csak mit? Miért nincs az app bán add Wallet ? Pl…

  95. mindent átállítottam, a régiót is angolra meg franciára, a moneseban is a régiót ami “optional”, és akkor is azt írja hogy lépjek kapcsolatba a kibocsátóval. nem tudom aktiválni.

  96. Akkor fel kell venni vele a kapcsolatot.

  97. Avatar for gunar gunar says:

    Azoknak sem ajánlod akik már egy hónapja használják? Jó ember, most minden vérszívástól mentesen kérdezem, Te el szoktad olvasni amiket előtted írtak adott dologról? Csak kérdezem, mert azoknak sokaknak már sikerült és azonos eszközöket használat esetenként mint Te, ergo lehet türelmesebbnek kellene lenned és nem rögtön leszólni, mert neked nem sikerül vmi, ami sokaknak meg igen. Na ezen kellene kicsit elgondolkozni szvsz.

  98. tessék, tegnap történt valami, nem tudom mi, és idáig elengedett. azért fakadtam ki mert a f*szomon jön ki hogy az ilyen dolgok nálam sose működnek, aki meg nagy ívbe szarik rá azoknak meg igen.

  99. Avatar for speik speik says:

    Siker! Sikerült hozzáadni . Műxik. Fizettem vele ott is tökéletes. Köszönöm .

  100. Sziasztok,

    gondoltam én is belevágok a leírtak alapján. Kártya megjött, aktiváltam. Átváltottam a telefon beállításokban a régiót német, francia, british és mindvégig azt a hibaüzenetet dobja fel, hogy “kártyát nem tudja hozzáadni” lépjen kapcsolatba a banki kiszolgálóval.
    Kapcsolatba is léptem emailen keresztül amire egy automatikus válasz jött, chat-en is beszéltem “andrea”-val aki annyit írt Magyarországban nem működik. Erre leírtam neki, hogy régióváltással hozzá tudom adni a kártyát a wallethez viszont nem fogadja el. Erre már nem jött válasz. Emiatt írtam megint a supportnak amire szintén nincs válasz.

    1-2 napot várok ha semmi, törlöm az accountot tőlük, mást nem tudok tenni :).

  101. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pontosan követted a cikkben leírtakat?

  102. valamit változtattak amúgy a policy-n…az is lehet idővel megoldják hogy ne lehessen kicselezni

  103. Avatar for blake blake says:

    Hello.
    Nekem sem mukodott, a support mondta is, hogy vege a regioatallitasos trukknek. Viszont a botiska altal leirt trukk mukodik. Szoval van kiskapu, de a support nem fogja az orrotokra kotni.
    Egyébként nekem sikerült a kártyámat nem csak a saját, de a párom más appleID-val rendelkező telefonjára is beregisztrálni. Ugyhogy most van egy közös, topupolható EUR alapu Apple Pay fizetoeszkozunk… Brillians… Amelyik magyar bank ezt nem vezeti be az egy idiota…

  104. Így már sikerült, köszi! :). Kérdés emiatt nem üthetjük meg a bokánkat? Bár nekem a support korábban leírta, hogy ha hozzáadom a kártyát akkor tudom ott is használni ahol nem támogatott a szolgáltatás…

  105. hát annál nagyobb baj nem lehet szerintem…max egy idő után egyáltalán nem lesz használható az Apple Pay. de attól a kártya meg a többi szolgáltatás kell működjön. de nemhinném h letiltanák, vagy törölnék az felhasználókat vagy valami.bár azért nagy összeget nem tartanék ezen a számlámon :smiley:

  106. Sziasztok!
    Nekem sem működik. Sem régió váltással se vpn , se nyelv váltás. A progiba fel se jön a pay hozzáadása, a wallet az utolsó lépés során elutasitja. Ennek jelenleg annyi. Bezárult a kiskapu :frowning:

  107. Avatar for gunar gunar says:

    botiska módszere?

  108. Simán működik a app-on belüli cím átírással, több mint egy hete használom már. A költség lehet sok, de a havi kávéfogyasztást használva kicsit fun is, kicsit tanulságos is - hogyan működik, kell-e ez később nekem, a telefon melyik részét kell odatartani, stb. Ráadásul hétvégén az autóban maradt a tárcám moziba menet, úgyhogy nekem a use case meg is volt.
    Várom az OTP-t :smile:

  109. Avatar for ku5i ku5i says:

    nalad a pont, in-app eleg csak a countryt atirni nemetre, minden mas maradhat ugy ahogy, kartyat hozzaadod majd utana vissza lehet allitani ondemand a country hungaryra, akkor mar mindegy, ha a walletba benne van mukodni fog.

    szuper! koszi

  110. Avatar for patros patros says:

    Szigorítottak, most már nem elég az appon belül átírni a címet egy olyan országra amit támogatnak, figyelik a GPS lokációt is. Ezért letiltottam a helymegosztást és azon belül is a Monese appnál és a wallet appnál arra állítottam, hogy “soha” Így már hozzá tudtam adni és működik minden rendben :blush:

  111. Avatar for patros patros says:

    Változtattak igen, most már figyelik a gps alapú helyzetet is.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for N0R Avatar for Burgatshow Avatar for patros Avatar for adam_apr Avatar for Jofejsrac Avatar for Agent_H Avatar for Ffx Avatar for huster14 Avatar for axxon Avatar for robertkiss Avatar for speik Avatar for kukac7 Avatar for akincses Avatar for mecsek20 Avatar for GorTen Avatar for jojo-chan Avatar for dokk Avatar for Bob Avatar for pAnk Avatar for botiska Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Vagy te kapsz ajandekba 5 eurot mindenki utan aki a kododdal regisztral…
    Amugy semmi ertelme dupla atvaltas, bohockodni jó.

  2. Sajnálod tőlem mi? :smiley:

  3. Dehogyis :). Meg 10-et se sajnalnek :slight_smile:

  4. Ezzel a módszerrel lehet használni a boltokban az NFC-s fizetést vagy mire jó ez?

  5. Mit jelent pontosan, hogy In-app-top-ups: Fees vary?

  6. Gondolom azt jelenti, hogy ha minel tobb penzt toltesz ra annal dragabb ugye az eseti koltseg a penzhez viszonyitva. De mielott feltoltod lathatod mennyit von majd le, ahogy a cikkben a screenshoton is.

  7. Akkor, mivel HUF számláról utalsz történik egy HUF->EUR konverzió, majd ők is lecsippentenek valamennyit, mikor Magyarországon fizetsz vele, akkor pedig lesz egy EUR->HUF átváltás.

    Ezt a kártyát nagyon megéri használni :slight_smile:

  8. Mivel kulfoldi bank es kulfoldi kartya, ezert mint mindenhol itt is vannak plusz koltsegeid, de a cikkben kitertem arra, hogy ha hosszabb tavon, komolyabban erdekel ez, akkor megeri elofizetni.

  9. Illett volna megemlíteni a cikkben a pontos járulékos költségeket: Ha forintos kártyáról töltőd fel, akkor 1-2 százalékkal húz le a bankod a konverziónál, amire rájön a Monese 0,35 százalékos felöltési díja, plusz a 2 százalékos sápjuk amikor euróról vagy fontról visszaváltják neked forintba, mert hogy itthon nem sok helyen lehet euróval vagy fonttal fizetni. Kérdés, hogy kinek éri meg 4-5 százalékkal többet kifizetni bármiért csak azért, hogy Apple Payt használhasson? Nekem biztosan nem.

  10. Mikor regisztralsz elfogadod a starter packet ahol egyertelmuen latod a koltseget, igy ebbe nyilvan nem megyek bele, mindenki latja, tud kalkulalni megeri-e neki. Ha nem tetszik, nem viszed vegig, a starter-nel pedig nem is fizetsz elore semmit.

  11. Avatar for Ffx Ffx says:

    Haha, nem megyek bele… Vagy teljes körűen írsz egy cikket, vagy kiírod, hogy szponzorált hirdetés. Szerintem. Ez a kaphatsz Applepay-t de nem mondom meg mennyiért, ez szerintem gáz. Mindenesetre regisztráljatok, hogy én kapjak utánatok.

  12. Eddig is igy irtam Apple Pay cikkeket, mindig irtam egy peldat, de mindenki kitudja sakkozni mi eri meg neki. Mi a Monzo-t hasznaljuk, az sincs ingyen, de irtam is a cikk elejen, de ne menjunk ebbe bele valoban.

  13. Avatar for Ffx Ffx says:

    Nem az a baj, hogy írsz-e cikket. Az a baj, hogy szándékosan hallgatod el a negatívumokat, töltse csak le az egyszeri user, pedig ha már vetted a fáradságot, hogy írsz egy cikket, amiből reklám meg bevétel van, akkor azt a 3 adatot beírhatnád, ez nem a fórum, ahol a bunkó beböfögi, hogy guglizd ki… Legalábbis remélem…
    Ha leírod teljeskörűen, akkor el tudja dönteni, kell-e neki. Így nem

    SZERK: mindenki látja, mikor regisztrál, de ha már cikket írsz róla, szóljon is valamiről a cikk, nem? Tehát az infót tartalmazza, és ne üres legyen hogy itt a link, derítsd ki ami érdekel…

  14. Ott van regisztralas kozben az osszes opcio, ott van az oldalon is, ertem mit mondasz, de ezt mindenki sajat maga donti el, latja mikor regisztral. En direkt nem adok penzugyi tanacsokat, tobbek kozott nem is ertek hozza!

    Elfogadom az ervelesedet, legkozelebb berakok egy screenshotot akkor.

  15. Avatar for pAnk pAnk says:

    Én elolvastam a cikket és a hozzászólásokat is. Lehet, hogy hülye vagyok de még mindig nem értem, hogy ezzel mikor járok jól, mikor éri meg? Valaki egy rövid példában leírná nekem?

  16. Nektek ki kell irni kulon hogy egy kulfoldi EUR prepaid kartya hasznalata plusz koltsegekkel jar? :laughing:

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Itt van leírva, nem tudom mi a LÓF@… akartok még vazze!!!
    Tisztára olyan érzésem van ezzel mint amikor anno a Tré behozta az iphone csere programot, ott is legtöbben elolvasták a felette max 2-vel kommentet és a linkelteket sem, majd kérdezgettek tömérdek olyant ami kicsit feljebb le volt írva, ki volt részletesen tárgyalva és marhára olyan volt mint egy dyslexiás gyűlés adott cikknél, pedig ott aztán minden le volt írva és szájbarágósan, DE MINEK???
    Ja és lehet menni az éppen aktuális pártotok vezéréhet (nézd meg milyen színű sapka van rajtad a tükörben) hogy kezdjék el bevezetni itthon is az eurot, vagy nézz rá a bankkártyádra és ott olvashatod melyik bank a kibocsájtója, majd betipegsz és felteszed nekik a kérdést miért is nincsen nekik az applepay-re szerződésük, ami amugy még jogos is lenne így 2019-ben, hogy valamelyik felébredjen végre, hogy van sok apple felhasználójuk is az ügyfelek között, bár a tapasztalat az ilyen téren, hogy pénzt tudnak csinálni sokan, ám ezek között sokan még az icloudra is rácsodálkoznak, mi is az és ez szomorú.

  18. Avatar for pAnk pAnk says:

    És mennyi a prémium havi költsége, okoska?

  19. Pank basszus :wink: ne menjunk mar ebbe bele, ott van az is amikor az appban elofizetsz. Minden banknal van elofizetesi dij, ennel is lesz, ha nem akarsz akkor ugye vannak mas koltsegek :hugs:

    Itt nincs olyan, hogy jól jársz, ez egy szolgáltatás, amiert fizetsz! Az mar mas teszta hogy mennyit hasznalod, akkor erdemes elofizetni, ha sokat, ha csak 1x-1x akkor nem erdemes.

  20. Avatar for novisz novisz says:

    Ennyit kapsz utánunk reg-enként?
    Köszi

  21. Avatar for pAnk pAnk says:

    Az appot nem próbáltam, a weboldalukon néztem utána, hogy ~15£ havonta. Tudom, hogy minden ami pénzzel kapcsolatos az veszteséges, csak arra voltam kíváncsi, hogy melyik az az élethelyzet, amikor valakinek megéri havonta több mint 5000 Ft-ot költeni arra, hogy tudja ezt használni :wink:

  22. Jah fogalmam sincs :smiley: Az a baj, hogy sajnos ez továbbra is külföldi kártya. Tehát nem éri meg az életedet róla fizetni, de pl feltöltesz havonta 20-30k-t rá, az nem fog földhöz vágni, és mondjuk tudsz fizetni benzinkúton, pubban, vagy csak az ebédkor a cégnél. :slight_smile: Én ezekre használom… Ez egy kényelmi faktor, ha neked megér ennyit , akkor használod, ha nem akkor nem.

  23. A telefon mindig a nadrágom zsebemben van, a pénztárcám meg a kabátom zsebében, ha mondjuk a munkahelyen kisétálok “cigizni” tavasszal kabát nélkűl és szeretnék egy kólát venni akkor ezzel is fizethetem és nem kell visszamenjek a pénztárcáért. Ez velem sokszor megesett már.

    Külföldi utazásnál meg alapból ezt használtam (Ausztia, Szlovénia, Olaszország).
    (az ír .boon-t).

    De ezek szerint már ez a Monese is jó.

    Van olyan hogy ha lent van az euro árfolyama és éppen akkor töltöd fel utána meg olyan időszak jön, hogy nem használod és felmegy az euro árfolyama akkor lényegében nem veszítesz semmit sem ha itthon használod.

    Természetesen a legjobb az lenne ha itthon is végre euro lenne vagy pedig itthon is legyen hivatalosan apple pay a hazai bankoknál.

  24. Az euró árfolyam jó ötlet, erre van gondolom egy rakat app, ami szól hogy X-en áll az árfolyam. :slight_smile:

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Ugye hogy meglett!
    Admin feldobott egy újabb lehetőséget az NFC-s teló kihasználására, ha már a hazai bankoknak nem számítunk. Akit esetleg érdekel az simán utána olvashat az oldalukon mindennek. Ha ez a cikk is szájbarágós lett volna, akkor is lennének sokan sajnos akiknek az is kevés és nem értik meg, hogy ez egy újabb lehetőség csak, ahol már simán hazai címre is kijön a kártya és nem kell trükközni. Ameddig nem változik az itthoni bankok hozzáállása, addig itthon használva és nem euro övezetben, azaz nem HUF alapúan, mindig ott lesz a kérdés hogy megéri-e. Remélni tudom csak, hogy az OTP lesz amelyik először megoldja, mivel több számlánk is van náluk

  26. Avatar for gunar gunar says:

    A legjobb mindkettő lenne, itthon euro és hazai saját banknál, ergo mindegyikét lehetne regisztrálni az Applepay-be. Akkor talán nem lenne sehol ezzel gond a közelben, mert az USA v más dollárt jobban kultiváló országok esetén megint csak jönne a különbségi ráta.

  27. Szerintem a K&H vagy az Unicredit lesz aki kijön először itthon az ApplePay-el.
    Ha megnézed a többi országot akkor ott látható, hogy ezek a bankok jeleskednek a bevezetésnél.

    Az OTP szerintem egy elkényelmesedett bank ami szerintem abban a tévhitben él, hogy majd jobb feltételeket tud kifacsarni az Appletől, csak azért mert a régióban jobban teljesít.

    De ha megjelenik itthon az ApplePay akkor bankot fogok váltani, márpedig ahhoz megyek amelyik támogatja.

    Jelenleg OTP-s vagyok.

  28. ha valaki engem szeretne támogatni, meghívó kódom KRISZ616 :slight_smile:

  29. Avatar for Bob Bob says:

    CIB hamarosan bevezetheti, az App-ban már kitették az Apple Pay ikonját is, de még nem lehet hozzáadni… szerintem érdemes inkább megvárni egy hazai bankot, pláne ha nem sokat jár az ember külföldre.

  30. Aki előbb bevezeti, nem kevés ügyfelet kaszál…
    Ezt mondtam a Raiffeisenes prémium tanácsadómnak, de igazából pont nem érdekelte.
    Remélem hamarosan bankot kell váltanom ;).

  31. Avatar for gunar gunar says:

    Az otp-nél a simple amivel bohóckodnak, de egyelőre semmire sem jó igazán, bár én arról parkolok, csak hát idiótán oldja meg és lassú

  32. Avatar for gunar gunar says:

    Ezt személyesen is ki mernéd jelentei nekem kis cserép? Keleten ez természetes nektek mi?
    Ne lépj földre mert majd nem tudsz továbbmenni, maradj betonon és aszfalton.

  33. Kicsit most azért felszívtad magad, jól érzem?
    Mondjuk a hosszú kommented után gondolkoztam, hogy elküldelek a pi…ba, aztán nem tettem, mégis csak kultúr emberek vagyunk, vagy mi a f@sz, nem?. :slight_smile:

  34. Avatar for gunar gunar says:

    Jól hát! :grin: Komázom az ilyen nick mögé bújt figurákat mint akinek az előző kommentet toltam, mert hát inkább nem is kellene vele foglalkoznom, csak kíváncsi lennék valójában személyesen is mondana-e nekem ilyent kipontozás nélkül akár, mert így bünti mentesen szoktak csak az ilyenek nagyszájúskodni. Gondolom még orrol a színezése miatt, amit szóvá tett anno, sértetten. Pedig akkor sem volt igaza. :innocent:
    Amugy meg ha az elsőre gondolsz itt fent amit reggel írtam, hát keltem ránéztem és láttam amit leírtam ott. Most őszintén, nem volt benne igazság elég? :thinking:

  35. Azt gondolom, hogy lehetnek olyanok akiknek nem esik le, hogy ennek a bohóckodásnak vannak olyan költségei amik nem voltak benne a cikkben. Márpedig mindenki részletes cikket vár, amivel általában nem is szokott probléma lenni. Ez most egy kicsit össze volt csapva és admin a gyors meggazdagodását (bocs :smiley:) tartva szem elött, kifelejtette, vagy nem is gondolta, hogy jó lenne ha benne lenne. Ha egyik oldalról nézem volt benne sok igazság, ha a másikról lehet kicsit túltoltad :).

  36. Avatar for gunar gunar says:

    Jó ezt akkor írjuk az ébredés utáni állapotom (a kávé még nem ért le) számlájára. Csak szvsz aki vmennyire foglalkozik a kérdéssel és nem sült hülye annak kell legyen fogalma arról, hogy már a HUF-€ különbsége miatt is lesznek olyan veszteségei amikkel nem feltétlenül akar együtt élni. Sajna addig ez lesz míg vmelyik “harács banda” meg nem állapodik végre az apple-el, utána úgy is jön gyorsba a többi, ahogyan ez lenni szokott és valóban olvasgattam kicsit az előbb és a CIB állítólag lehet első, az anyacége miatt, ahogy írták vhol.
    Ja és pont azért hoztam azt régi cikket föl, mert ott aztán minden volt szájbarágósan, utána a kommentekben is még alaposabban elmagyarázva elsős szinten és hát akadtak akiknek semmi nem volt elég. Ez meg csak és nem admint védem, hanem ez van, hogy csak egy feldobott újabb lehetőségről szóló cikk, akit komolyan foglalkoztat, az szépen utánanéz mindennek, ha pénzről van szó vhogy úgy kell nem? Lehet olyan amit a cikkíró sem vesz feltétlenül észre, hiszen nem pénzügyi szakember, ha jól tudom.

  37. Kértem is tőlük egy visszahívást holnap, hogy meg tudjuk ezt vitatni…
    Addig nem láncolom mégjobban magam a jelenlegihez. :slight_smile:

  38. Avatar for gunar gunar says:

    Én már azt várom, amikor végre a nap 24 órájában lehet bárhová tolni a pénzt és lényegében azonnal megvalósul a tranzakció, s elég lesz a telefonszámom v az email címem, stb . Hiszen azért vettem eddig minden iphone-omhoz kártyatartós bőr tokot mert legyen nálam az irataim és min. egy db bankkártya.
    Milyen jó volt amikor 1x megállított az illetékes hatóság és szerencsémre elfogadta a telón lévő igazolványaimról készült képeket, na azóta van egy helyen a telóval ami kell feltétlenül, mert ugye nem mindegyikük humánus ennyire.

  39. Revolut? Volt egy évig, utána megszüntettem… igérgették a HUF IBAN-t… komolytalanok. Nagyon felejtős. A Transferwisenál viszont van magyar IBAN (Raiffeisen) oda tudsz magyar forintot tölteni a Transferwise-os számládra és akkor nem a bank váltja át neked aranyáron hanem a Transferwise sokkal barátibb árfolyamon euro-ba aztán onnan tovább lehet küldeni mondjuk a Monese-re is akár… így már jobb a képlet? :star_struck:

  40. Avatar for Bob Bob says:

    Raiffeisen lecserélte már azt a moslék app-et amihez 5 évig nem nyúltak?:slight_smile:

  41. Avatar for Bob Bob says:

    Az a pillanat idén nyáron fog eljönni…

  42. Nem, még mindig ugyanaz a hányás…
    Budapest Bank után elég durva visszalépés volt :slight_smile:

  43. Avatar for gunar gunar says:

    A raiffeisen ugyan frissült de semmivel nem lett jobb v korszerűbb, de minek is lenne, mikor félig megszűnőben van nálunk ahogy látom, szinte alig maradt fiókjuk és automatájuk sem sok üzemel.
    Az OTP appja az jelenleg nagyon jó, a többiét nem ismerem, arról írjon aki használja.
    Azt meg már hogy normálisan lehessen használni a bankszámláinkat tényleg alig várom, főleg hogy sokat megyek és sok esetben kellett volna este v akár éjjel is pénzt mozgatnom, de várni kell reggelig és ez végre megszűnik remélem. Hiszen aki pl 8-10 órával odébb van annak akkor van bank idő mikor nekünk nincsen és ez néha jelentősen lassítja az ügyeket. persze van átfedés, de Murphy is ólálkodik ahogy szokott, hogy ha kicsit is de keresztbe tegyen. Mindegy az is csak egy lehetőség lesz ami könnyíthet esetenként 1xűbben megoldani dolgokat.

  44. Frissült? Elképzelni se tudom mit frissítettek rajta, most is egy kalap szar az egész, de nagyon jó, hogy már egy advanced szarba cseppentem bele, bár sajnos ezt így nem tudom értékelni…

  45. CIB bank idén biztosan nem tervez Apple Pay bevezetést, most beszéltem velük, úgyhogy sajnos kár erre számítani.

    :frowning:

  46. Avatar for Bob Bob says:

    Megnéztem, egy éve lecseréltek egy telefonszámot rajta :smiley:

  47. Avatar for Bob Bob says:

    CIB, UniCredit nagyon jó, MKB-t kerüljétek, ha fontos hogy mindig be tudj lépni amikor szeretnél :slight_smile:

  48. Avatar for Bob Bob says:

    Hm, és kitől az info? Belsős ember vagy csak egy ügyfélszolgálatos?

  49. Avatar for pAnk pAnk says:

    Az unicredit erre tökéletesen rácáfolt tegnap :slight_smile:

  50. Regisztráltam (volna) a Monese-re a cikk megjelenése után, feltöltöttem az útlevelemet mint hivatalos iratot, amit azonnal elutasítottak, majd ma küldtek egy e-mailt, hogy írjam le, mi a foglalkozásom, hol dolgozom, illetve mire használnám a szolgáltatást, mert úgy akkor meg tudják tenni a következő lépéseket a számlanyitáshoz. Néhány órára rá teljesen letiltottak, az e-mail-címemet és a telefonszámomat sem használhatom többet náluk, sőt az e-mailben kitértek arra is, hogy ne válaszoljak nekik, mert semmi esetre sem nyithatnak nekem számlát. Tapasztalt valaki hasonlót? Nem tudok róla, hogy okirat-hamisító lennék, illetve nem loptam el más személyiségét sem.

  51. Belsős, de futok még ezzel egy kört. Bár semmi oka nincs rá, hogy azt mondja, hogy nem lesz, ha lesz…

    Azért én bizakodok… :slight_smile:

  52. Milyen jó, hogy tálcán adtad oda nekik minden személyes adatod…
    Valszeg az van, hogy elég sokan kezdtek el kis hazánkból kártyát igényelni és betelt a pohár náluk. Mondjuk ezt leírhatták volna udvariasan is…

  53. Avatar for Bob Bob says:

    Hm, csak azért fura, mert az app-ben ott az Add to Apple Wallet gomb a számlád beállításainál. Nem hiszem, hogy egy ilyen gomb csak úgy bekerül egy release-be, ez már csak aktiválásra várhat :slight_smile:

  54. Egy ilyen nagyvállalatnál, pláne egy banknál, az hogy valaki belsős nem jelent semmit. Hacsak nem az adott projekten dolgozik, akkor pont annyit tud róla mint a call centeres vagy az utca embere.
    Tudok olyan bankfiókról, ahol sok millióért a komplett IT infrastruktúrát kicserélték majd 3 hét múlva bezárták a fiókot. Ennyire nincs kommunikáció belül.

  55. Köszönöm a választ, írtam nekik a külön supportos e-mail-címükre, egyelőre semmi. Remélem, hamarosan megoldódik a helyzet, de ha így is lesz, egyelőre nem tudom, próbálkozom-e majd újra, mert kissé elveszett bennük a bizalmam.

  56. ma jött meg a kártya. ez gyors volt. 3 napja regisztráltam…
    egyelőre nem tudom apple payhez hozzáadni, gondolom át kell állítani a régiót.
    ha visszaállítom utána magyarra, akkor megmarad vajon a kártya?

  57. Köszi, sikerült. Ios 10.3 nem volt elég neki, frissíteni kellett :slightly_frowning_face:

  58. Mi sem kaptunk semmilyen választ, csak automatikus emaileket. A cikket visszaraktam, és a végén elhelyeztem egy frissítést. Természetesen, akik regisztráltak és sikerült a kártyát is megrendelniük, működik az Apple Pay, de régióváltás szükséges az aktivációhoz. Ez a cikkben le van írva.

  59. Avatar for Afulop Afulop says:

    Gyerekek! Bírjátok ki! Május-Június és dübörög az Apple Pay itthon az OTP-nél!

  60. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    honnan az info?
    mennyire biztos ez?
    pont az otp-nel? :smiley:

  61. Na nekem meg tegnap jött meg a kártyám, de a levélben kapott aktivációs kódot nem fogadja el a rendszer. Nem tudom, hogy hiba csúszott a rendszerbe, vagy nálam most akadt be a “köcsög magyar” faktor a részükről és nem is fog soha működni.

    Természetesen írtam a supportnak in-app, de egyelőre még nem válaszoltak (több mint 17 órája).

    Szerk: még mindig nem.

    Szerk 2: Na az volt, hogy 2 nap után megjelent a Support és kiderült, hogy mivel volt egy cím változásom rögtön a rendelés után (benéztem az irányítószám - város kombót), ezért a Monese instant bezúzta a kártyámat. Tegnap meg is jött az új és már ki is próbáltam, működik királyul.

  62. Avatar for GorTen GorTen says:

    Sziasztok,

    Nekem megérkezett a kártya, aktiválni is tudtam. Apple Wallett-het adás esetén appból:

    Viszont ha magyar régión vagyok kapásból elutasít ezzel: Hiba történt a beállításkor.

    Ha meg UK régiót választok akkor meg wifin és mobileneten is azt írja, hogy nincs internetkapcsolat (hosszas gondolkodás után) :confused:

    WTF?!?!??!

    Update:
    UK régióval wallett appba be tudom manuálisan tenni a kártyát és utána a régió visszaállítható magyarra.
    Dupla kopp a kikapcsolón és már fizethetek is, holnap teszt :wink:

  63. Avatar for gunar gunar says:

    Szia! Jó egy régi arcot látni! :grinning:

  64. Avatar for GorTen GorTen says:

    :wink:
    Király a cucc, működik rendesen. Már várom, hogy itthon is működjön hazai bankkal :slight_smile:

  65. Ha Magyarországon használom tényleg minimum 2euro konverziós díjat levon? Próbálta valaki?

  66. Avatar for dokk dokk says:

    Hiszi a piszi

  67. Megérkezett a kártya, de letiltotta a bank az iPhone-om, az email címem és a telefonszámom is, így esélyem sem volt kipróbálni.

  68. Három hónappal a start előtt nem “már az interfész fejlesztésén dolgoznak” kéne, hogy legyen a szöveg, hanem tesztelni kéne…
    De az exkluzivitást sem értem. Az Applenek semmi előnye belőle, minek menne bele?:roll_eyes:

  69. Hasonló dologgal szembesültem én is, bár én még a kártyaigénylésig sem jutottam el, már a regisztrációnál letiltották a készülékemet mondván, hogy “nem tudtak elég adatot összegyűjteni rólam, amivel beazonosíthatnak”… Az útlevelem nem volt nekik elég. :((

  70. Avatar for Bob Bob says:

    Kizartnak tartom. Nincs olyan ország ahol ez így működne. Az Apple ezzel nem nyer semmit, felhasználókat semmikép.

  71. Igen, nálam is ez volt a „magyarázat”

  72. Avatar for dokk dokk says:

    Közben lattam egy otps e-mailt ahol egy ügyintéző konkrétan leirja, hogy elkezdtek a fejlesztéseket és az első félévben bevezetik az applePayt

  73. Avatar for kukac7 kukac7 says:

    hol lattad?

  74. Gondolom ez az OTP-ben is érdekelne 1-2 szervezeti egységet :smiley:

  75. Avatar for dokk dokk says:

    Nem belső levelezés volt, hanem egy ügyfél kérdésre válaszoltak.

  76. Sziasztok!

    Hol lell a régiót beállítani, hogy a Wallethez hozzá tudjam adni a kártyát?

    Köszönöm,
    Robi

  77. Beállítások / Általános / Nyelv és régió menüpontban.

  78. Megvárjuk az OTP-t :slight_smile:

  79. Leírom az eddigi tapasztalataimat, hátha valakinek segít. Megrendeltem a kártyát, kb. 5-6 munkanap után jött meg (Románia). Aktiváltam a kártyát és az Apple Pay-t gond nélkül (régió UK) iPhone-on és Apple Watch-on is. Feltöltésnél 10 euróra fizettem 10.04 eurót ami lejbe nekem került 47,42-be. Egyszer használtam eddig vásárlásra, akkor az eurót lejre 4,74-ért váltotta vissza, tehát nem vesztettem. A currency exchange fee-t még nem írja, még azt írja pár nap. De elvileg 2 százalék kell majd legyen, ha jól értettem. Ha még valami fejlemény van írok.

  80. A 2 % még rendben lenne, de ha tranzakciónként minimum 2 eurót is felszámol az gáz. Veszek egy kólát 1 euróért és még +2 euró tranzakcióra az kicsit sok lenne.

  81. Nektek van olyan gondotok, hogy nem dobja fel egy partner nevét a pénzküldésnél, pedig tudjátok, hogy van Monese fiókja? Megőrülök tőle, pedig már mindent átnéztem, név, telefonszám, email cím stb de egyszerűen nem…

  82. Avatar for axxon axxon says:

    Sikerült számlát nyitnom, a bankártya eméletileg uton. A számlaszámot hol találom hogy utaljak rá?

  83. Home tab :arrow_right: Add Money gomb felül.

  84. Avatar for axxon axxon says:

    Magyar bankszámlárol szeretnék utalni, a monese számlaszámát nem találom.

  85. Ha megnéznéd amit írtam, akkor rájönnél, hogy ott van a kért információ. Home tab - Add Money - Bank transfer - Hungary és ott van minden kért infó.

  86. Avatar for axxon axxon says:

    Meg néztem, csak bem mentem végig)
    Köszönöm!
    Már csak egy kérdés maradt, az elején van az IBAN: nekem 2 betű2 szám, ez a négy karakter is az?
    Köszi)

  87. Szia!

    Igen, az az országkód.

  88. Avatar for N0R N0R says:

    Ezt a cikket a szerzők törölték…

  89. Avatar for Czo Czo says:

    Ebbol a kepbol ezt hogyan szurted le?

  90. Avatar for N0R N0R says:

    Mo. világossal van jelölve, mint a többi ország is, ahol van Apple Pay. Másik ilyen ország, ami kilóg(ott) a sorból, az Ausztria, ahol ma az Erste, a N26, és a boon bejelentette, hogy hamarosan indulnak. A többi oszág sötétebb színnel van jelölve a térképen, mint pl. Szlovákia, Románia, stb., ahol szintén nincs még Apple Pay.

    Térképtől függetlenül ment a híresztelés, hogy legkésőbb júniusban az OTP-nél indul az Apple Pay. A Tech2.hu is írt róla, azonban már eltávolította a bejegyzését.

  91. Avatar for speik speik says:

    Sziasztok! Sikeresen regisztráltak, kártya megjött. Aktiválás ok. Viszont az appba nem találtam a vallet hez adás gombot. Régió átállítás valletben hozzáadása pedig mindig hibás … egy kis segítség kellene… köszi

  92. jó hát ez egy hulladék, ma jött meg az a szaros bankkártya, persze nem tudom addolni a wallethez, mindent próbáltam még mielőtt valaki belém állna. lépjek kapcsolatba a kibocsátóval, átváltom a címemet angolra a monese-ban, megjelenik hogy addoljam az Apple payhez, ugyanúgy nem fogadja el. senkinek nem ajánlom.

  93. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @speik, @huster14: valamit esetleg lehet nem jól csináltok, mert gond nélkül mennie kell, ha a cikkben leírtakat követitek. a telefon régióját a biztonság kedvéért átállítottátok? mármint a Beállítások, Általános, Nyelv és régió alatt.

  94. Avatar for speik speik says:

    Igen. Át állítottam … valamit nem jól csinálok csak mit? Miért nincs az app bán add Wallet ? Pl…

  95. mindent átállítottam, a régiót is angolra meg franciára, a moneseban is a régiót ami “optional”, és akkor is azt írja hogy lépjek kapcsolatba a kibocsátóval. nem tudom aktiválni.

  96. Akkor fel kell venni vele a kapcsolatot.

  97. Avatar for gunar gunar says:

    Azoknak sem ajánlod akik már egy hónapja használják? Jó ember, most minden vérszívástól mentesen kérdezem, Te el szoktad olvasni amiket előtted írtak adott dologról? Csak kérdezem, mert azoknak sokaknak már sikerült és azonos eszközöket használat esetenként mint Te, ergo lehet türelmesebbnek kellene lenned és nem rögtön leszólni, mert neked nem sikerül vmi, ami sokaknak meg igen. Na ezen kellene kicsit elgondolkozni szvsz.

  98. tessék, tegnap történt valami, nem tudom mi, és idáig elengedett. azért fakadtam ki mert a f*szomon jön ki hogy az ilyen dolgok nálam sose működnek, aki meg nagy ívbe szarik rá azoknak meg igen.

  99. Avatar for speik speik says:

    Siker! Sikerült hozzáadni . Műxik. Fizettem vele ott is tökéletes. Köszönöm .

  100. Sziasztok,

    gondoltam én is belevágok a leírtak alapján. Kártya megjött, aktiváltam. Átváltottam a telefon beállításokban a régiót német, francia, british és mindvégig azt a hibaüzenetet dobja fel, hogy “kártyát nem tudja hozzáadni” lépjen kapcsolatba a banki kiszolgálóval.
    Kapcsolatba is léptem emailen keresztül amire egy automatikus válasz jött, chat-en is beszéltem “andrea”-val aki annyit írt Magyarországban nem működik. Erre leírtam neki, hogy régióváltással hozzá tudom adni a kártyát a wallethez viszont nem fogadja el. Erre már nem jött válasz. Emiatt írtam megint a supportnak amire szintén nincs válasz.

    1-2 napot várok ha semmi, törlöm az accountot tőlük, mást nem tudok tenni :).

  101. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pontosan követted a cikkben leírtakat?

  102. valamit változtattak amúgy a policy-n…az is lehet idővel megoldják hogy ne lehessen kicselezni

  103. Avatar for blake blake says:

    Hello.
    Nekem sem mukodott, a support mondta is, hogy vege a regioatallitasos trukknek. Viszont a botiska altal leirt trukk mukodik. Szoval van kiskapu, de a support nem fogja az orrotokra kotni.
    Egyébként nekem sikerült a kártyámat nem csak a saját, de a párom más appleID-val rendelkező telefonjára is beregisztrálni. Ugyhogy most van egy közös, topupolható EUR alapu Apple Pay fizetoeszkozunk… Brillians… Amelyik magyar bank ezt nem vezeti be az egy idiota…

  104. Így már sikerült, köszi! :). Kérdés emiatt nem üthetjük meg a bokánkat? Bár nekem a support korábban leírta, hogy ha hozzáadom a kártyát akkor tudom ott is használni ahol nem támogatott a szolgáltatás…

  105. hát annál nagyobb baj nem lehet szerintem…max egy idő után egyáltalán nem lesz használható az Apple Pay. de attól a kártya meg a többi szolgáltatás kell működjön. de nemhinném h letiltanák, vagy törölnék az felhasználókat vagy valami.bár azért nagy összeget nem tartanék ezen a számlámon :smiley:

  106. Sziasztok!
    Nekem sem működik. Sem régió váltással se vpn , se nyelv váltás. A progiba fel se jön a pay hozzáadása, a wallet az utolsó lépés során elutasitja. Ennek jelenleg annyi. Bezárult a kiskapu :frowning:

  107. Avatar for gunar gunar says:

    botiska módszere?

  108. Simán működik a app-on belüli cím átírással, több mint egy hete használom már. A költség lehet sok, de a havi kávéfogyasztást használva kicsit fun is, kicsit tanulságos is - hogyan működik, kell-e ez később nekem, a telefon melyik részét kell odatartani, stb. Ráadásul hétvégén az autóban maradt a tárcám moziba menet, úgyhogy nekem a use case meg is volt.
    Várom az OTP-t :smile:

  109. Avatar for ku5i ku5i says:

    nalad a pont, in-app eleg csak a countryt atirni nemetre, minden mas maradhat ugy ahogy, kartyat hozzaadod majd utana vissza lehet allitani ondemand a country hungaryra, akkor mar mindegy, ha a walletba benne van mukodni fog.

    szuper! koszi

  110. Avatar for patros patros says:

    Szigorítottak, most már nem elég az appon belül átírni a címet egy olyan országra amit támogatnak, figyelik a GPS lokációt is. Ezért letiltottam a helymegosztást és azon belül is a Monese appnál és a wallet appnál arra állítottam, hogy “soha” Így már hozzá tudtam adni és működik minden rendben :blush:

  111. Avatar for patros patros says:

    Változtattak igen, most már figyelik a gps alapú helyzetet is.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for N0R Avatar for Burgatshow Avatar for patros Avatar for adam_apr Avatar for Jofejsrac Avatar for Agent_H Avatar for Ffx Avatar for huster14 Avatar for axxon Avatar for robertkiss Avatar for speik Avatar for kukac7 Avatar for akincses Avatar for mecsek20 Avatar for GorTen Avatar for jojo-chan Avatar for dokk Avatar for Bob Avatar for pAnk Avatar for botiska Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin Avatar for ef-dani