fbpx Skip to content

Magyarországon bő négy évvel az amerikai bevezetés után hivatalosan kedden végre elindult az Apple Pay az OTP-nél, az Apple központjában azonban gőzerővel dolgoznak a továbbfejlesztésén. A múlt héten olyan bejelentést tettek, ami újabb nagy ugrást jelenthet a felhasználásban.

A múlt héten Las Vegasban tartották a TRANSACT Tech konferenciát, mely a mobil és érintésnélküli fizetési technológiák fejlődéséről szól. Ezen tette Jennifer Bailey, a cég Apple Pay-ért felelős alelnöke a bejelentést, miszerint támogatni fogják az úgynevezett NFC matricák/tagek használatát. De mit is jelent ez?

Amint ez a funkció megjelenik, olyan helyeken is lehet az Apple Pay-t használni, ahol korábban erre nem nyílt lehetőség. Az új típusú NFC tag, amelyet egy matricába építenek be, automatikusan meghívja az Apple Pay Wallet interfészt, amennyiben az iPhone-t vagy az Apple Watch-ot elég közel tartják a matricához. Nem lesz szükség POS terminálra vagy harmadik fél által fejlesztett alkalmazásra és további beállítás sem szükséges. Elég, ha a telefont elég közel tartjuk a robogóhoz vagy a parkolóórához és bejelentkezés vagy egy harmadik fél által fejlesztett app letöltése nélkül lehet fizetni.

Az Apple már szerződést is kötött a Bird elektromos rollereket kölcsönző céggel. A felhasználónak elég lesz a rollerhez tartani a telefonját és már indulhat is a kölcsönzés, nem szükséges letölteni a kölcsönző cég alkalmazását.

Későbbekben az NFC matricákat például önkiszolgáló boltokban is lehet majd használni. Elég elhelyezni a matricát a ruháspult szélén és a vevő az NFC tag alapján fizet. De törzsvásárlói kártyát is lehet igényelni a Wallet alkalmazásban egyetlen gombnyomással, nem kell szenvedni a boltoknak az emailcím vagy a név beírásával, az elgépelés kockázata is ki lesz küszöbölve.

Az újdonság az Apple szerint az év végén lesz elérhető, gyaníthatóan az iOS 13-mal fog érkezni, melynek megjelenése szeptemberre tehető, addigra valószínűleg több partnerrel is szerződést köt a cég.

Jómagam érdeklődéssel várom ezen újdonság megjelenését, hiszen a felhasználási terület tulajdonképpen végtelen, és mivel már itthon is elérhető az Apple Pay, elég egy telefon, nem kell külön bankkártyát/pénztárcát magával vinnie az embernek.

Te mit gondolsz?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Az ötlet nem rossz és valóban látok helyeket, ahol lenne / lesz értelme, de mondjuk a parkolóóra szerintem pont rossz példa. Hogyan kötöd össze, hogy a te fizetésed az adott bicikli / roller / autóhoz tartozik? Mert kocsinál ugye kapsz egy cetlit a fizetést követően, amit utána beraksz a kocsiba…

    A roller / canga kombónál sem tisztán látom a működést.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a parkolóóra leginkább az amerikai típusú, minden parkolóhely melletti módszer lesz. a többi esetén meg minden rolleren egyedi matrica lesz gondolom.

  3. Most is fizethetsz itthon is telefonnal.
    Csak egyszer kell a rendszámot regisztrálni és tudni fogjak hogy te fizettel a te telefonoddal a te rendszamoddal. :wink: abszolút működhet a dolog.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Szifon Avatar for hujbera Avatar for Jadeye