fbpx Skip to content

A napokban kezdődött volna meg a Samsung első hajlítható kijelzős telefonjának árusítása, de a koreai gyártó az utolsó pillanatban meggondolta magát.

A döntés mögött az állt, hogy a nagyobb magazinoknak és tesztelőknek küldött eszközök pár nap használat után meghibásodtak átlagos, mindennapi használattól. Az iFixit is ránézett a telefonra, de majdnem bajba kerültek elemzésük publikálásáért. Úgy tűnik, hogy szó szerint por került a gépezetbe.

Még februárban számoltunk be róla, hogy a Samsung megcsinálta azt, amiről sokan csak azt hitték, hogy még bőven a jövő zenéje és ki fognak adni egy hajlítható kijelzős telefont.

A Galaxy Fold árusítását akkor a Samsung idén tavaszra ígérte, melyet később pontosítottak április 26-ra, de végül 5 nappal a szállítás megkezdése előtt meggondolták magukat, mert sok tesztelőnél meghibásodott a készülék.

Az iFixit szerzett egy telefont és azonnal szétszedték, hogy megtudják, hogy mi okozhatta a problémát:

Ez az eszköz Sérülékeny, nagy S-sel. Ahogy arra számítani lehetett, rengeteg ponton tud bejutni a por az eszköz belsejébe, ami nagyon könnyedén tud a kijelző meghibásodásához vezetni.

A szétszereléssel kapcsolatos képeket és magát az elemzést azonban nem sokkal később eltávolította oldaláról az iFixit, mert a Samsung megkérte őket rá:

Egy megbízható partnerünk biztosította számunkra a Galaxy Fold készüléket. A Samsung ezen partnerünkön keresztül arra kérte az iFixitet, hogy távolítsuk el az elemzést. Nincs törvényi alapja annak, hogy eltávolítsuk az elemzést, de mivel tiszteljük partnerünket és úgy gondoljuk, hogy hozzánk hasonlóan áll az eszközök szerelhetőbbé tételének ügyéhez, úgy döntöttünk, hogy eltávolítjuk a cikket, amíg nem tudjuk megvenni a Galaxy Foldot egy üzletben.

A legjobban talán Mark Gurman foglalta össze, hogy miért is ilyen ciki ez az egész szituáció:

Ne felejtsük el, hogy a Samsung 5 napra volt attól, hogy kiadja a Galaxy Foldot és a tesztelőknek olyan modelleket adott, amiket kiadásra szántak. Ez nagyon kínos és roppantul elhibázott stratégia.

Ha a Fold egy prototípus lenne, amit nem az átlagos felhasználóknak szántak volna, akkor megérteném a Samsungot. De nem erről van szó, az árusításnak *MA* kellett volna meg kezdődnie.

Imádom a kütyükkel foglalkozó tesztelőket, de ezekre a hibákra nem nekik kellett volna rájönniük. Vagy lehet, hogy a Samsung tudta (mármint hogy ne tudták volna?) és mégis ki akarták adni. Érdekes, hogy mennyire egyszerű ez az egész.

A Fold szituációt tanítani fogják a következő években. Mondhattok bármit, erről egyértelműen látszik, az elejétől a végéig, hogy “Az Apple sosem tett volna így”.

Szóval a Samsung megpróbált kiadni egy telefont, ami pár nap normál használat után elromlik, majd amikor ez kiderült, elhalasztották az árusítást és tettek azért, hogy ne legyen nyoma a hibás tervezésüknek a világhálón, mert megkérték az iFixitet, hogy töröljék elemzésüket.

De a macska már kibújt a zsákból, mindenki tudja, hogy a telefon dizájnjában egyértelmű hiányosságok vannak.

https://twitter.com/stevekovach/status/1118571414934753280?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1118571414934753280&ref_url=https%3A%2F%2Ftechweez.com%2F2019%2F04%2F17%2Fsamsung-galaxy-fold-display-issues%2F

Egy biztos, ezek után a Samsung Galaxy Fold hírneve jelentősen romlott és közel se tudunk rá olyan egyszerűen tekinteni, mint hogy ez az első, bárki által megvásárolható, hajlítható kijelzős telefon.

A Samsung persze már kilábalt a felgyulladó készülékek által okozott rossz helyzetből is, szóval nem kell félteni őket, de azért ez kínos a koreai gyártó számára.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for rgbx rgbx says:

  A Huawei Mate X-ről még mindig nem írtatok egy betűt se, pedig sokkal előremutatóbb design, mint a Fold, júniusban biztosan elkezdik az értékesítését, és a negyedéves eredményeket látva hamarosan (lehet még idén) ők lesznek az első számú mobilgyártó.

 2. Avatar for rgbx rgbx says:

  Tényleg “említettétek”. A cég neve 3 alkalommal szerepel, a termék neve egyszer sem. Kép, videó nulla. A Galaxy Foldról pedig ez már a harmadik cikk (az általad linkelt írás is inkább annak a hype-olása).

 3. Érdekel a Huawei, de sem teszt sem semmi nincs a neten még róla, ami rendes review lenne és nem mondjuk valami nagy oldal. Így nem tudtam érdemben írni sem, nem hogy a kezembe fogni. :slight_smile:

 4. Avatar for gunar gunar says:

  Gondolom bennfentes vagy a huaweinél, hogy ennyire biztosan állítod azt amit írsz. Bár kívül marad a kijelző és ez eddig sem volt fólia nélkül az 1xű kütyük esetében sem feltétlenül karcmentes, ergo mitől előremutatóbb az mint a fold és honnan gondolod az jobb lesz, de főként tartósabb mint a Folt (a samsung hírnevén). Lehet ez is csak bemutatott darab marad a közeljövőben és csak késöbb fogják kiadni, a samu rosszul elsült ketyeréjéből okulva. De legyen igazad és végre vmelyik cég csinálja meg rendesen, eltekintve attól, hogy sokan megkérdőjelezik ezt a megoldást hosszútávon.

 5. Szerintem ez a hajlítható telefon megoldás nincs még eléggé kiforrva és a tesztelések se valami derülátó hireket mutatnak. Igen tudom tesztelés során az utóbbi 10 évben sincs kiforrott 100%os ráta. A piaci verseny nem engedi meg a hosszantartó tesztelést.
  Bár ez a visszahívás a célegyenesböl eléggé rossz fényt vet a híres gyártó nevére.

 6. Avatar for expa expa says:

  Huawei gagyi, sosem vennék…

 7. Avatar for gunar gunar says:

  Na igen ahogy a note7 lehetett volna Firing1 ez meg a Folt (Smirch2) :roll_eyes:

 8. Avatar for rgbx rgbx says:

  Nem vagyok bennfentes, csak olvasok híreket. Többen megkeresték a gyártót, hogy a Samsung sikertelenségéből okulva esetleg tolják-e az értékesítést, de ők biztosak a dolgukban, és nem módosítják a határidőt. Fóliát valószínűleg nem lehet majd rá tenni, használaton kívül lehet mondjuk tokban tartani, hogy ne karcolódjon. Két hónapon belül minden kiderül.

  (expa: én sem vagyok Huawei fan, de a Samsungot sokkal jobban utálom :slight_smile: )

 9. Avatar for gunar gunar says:

  Akkor ez gondolom megint szép kis bukta nekik a hanyag tesztelésük miatt, mert ennyivel a kiadás előtt, elég sok példány le lehetett már gyártva és azok most zúzda vagy várnak vmi belevaló és jó kijelzőre.
  Esetleg kinyitva és úgy fixálva el lehet adni mint tablet, tized áron.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rgbx Avatar for Szifon Avatar for winstonwolfe Avatar for Jadeye Avatar for expa Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin