fbpx Skip to content

A Samsung odacsapott az asztalra és 2019-ben a világon elsőként mutatott be használható, modern, összehajtható-kinyitható kijelzővel rendelkező telefont, ami tulajdonképpen egyben táblagép is!

Samsung Galaxy Fold

Amennyiben az Apple tette volna ezt meg, azonnal rányomunk a rendelés gombra. A Samsungnál pedig emelem a kalapom, hogy meg merték tenni ezt a lépést, és most nem egy másik céget követtek. Nem mondom azt, hogy ez egy tökéletes termék, inkább úgy gondolom, hogy ez egy új irány, ahogy az Apple 2007-ben is lerakta a billentyűzet nélküli telefont. Ezt merte meglépni most a Samsung.

Hajlítható kijelzőket már láthattunk TV-k esetén, illetve “hosszában” hajtogatható telefont is láthattunk már például a Nokia Communicator formájában, sőt, 2014-ben már egyes telefon prototípusokkal is találkozhattunk, de azért nem olyan könnyű ezt a technológiát úgy kifejleszteni, hogy az több évig használható legyen. Nyilván egy TV-nél kevesebbet hajtogatjuk a kijelzőt ?, de egy telefonnál ez akár napi 50-szer vagy többször is megtörténhet, ami éves szinten már egy izmos számot tesz ki. Nem véletlen, hogy eddig várt a Samsung is, mivel ki kellett fejleszteniük egy speciális zsanért is, amiről majd az alábbi videóban részletesen be is számolnak.

Természetesen az Apple is teszteli a technológiát, csak gondolom ők még úgy érzik, hogy ez nem megfelelő az Apple felhasználók számára, nem akarnak “kísérleti nyulakat” csinálni a felhasználóiból, ők úgy akarják lerakni a készüléket, ahogy az Apple-höz méltó. “It just works!”

Ahogy láthattátok is a bemutató videóban, lényegében egy iPad minit hajthatunk félbe és tehetünk zsebre, ami nem kis teljesítmény, én azonnal megvenném, mivel sokszor kellene a nagyobb kijelző, de a kicsi, zsebre vágható, egykezes készülék is. Így néznek ki képeken:

Érdekes, hogy összecsukva egyáltalán nem széltől szélig tartó kijelzővel találkozhatunk, gondolom valahol a hardvernek is el kellett férnie, illetve az plusz pont a Samsung részéről, hogy dupla akkumulátort kapott, így kifejezetten érdekel, meddig bírja majd valós használat közben a telefon – bár ugye a nagyobb kijelző fogyasztása is nagyobb.

Mindeközben egyébként a Samsung is bemutatta a saját új generációs vezeték nélküli fülhallgatóját. Nézzétek meg ezt a videót is:

Végezetül én azt gondolom, hogy ez egy jó irány, amit a Samsung meglépett, és szerintem elindulhatnak erre majd az okostelefonok. Nyilván ez az első ilyen készülék, ami picit fura, picit bumszli, és még ki tudja, mennyi hibája lehet, de a következő generáció, vagy akár az Apple terméke már sokkal jobb lehet. Az ára az, amit még a videóban sem fogadtak ovációval: 2000 dollár. Hazánkban ÁFÁ-val nagyjából 599.000-650.000Ft-tól lehet majd megvásárolni tavasszal! ?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Nagyon olyan érzésem van vele kapcsolatban, hogy itt nem a termékhez kerestek technológiát, hanem a technológiához terméket.

 2. Avatar for Szanya Szanya says:

  Milyen szépen megfogalmaztad. :blush:

 3. Véleményem szerint egy újabb technológiai zsákutca. Se nem telefon, se nem tablet. De mégis mindkettő. Zsebbe nem nagyon fér, meg kíváncsi leszek mi károsodik a 3. 4. Leejtés után. Kicsit olyan “mutassuk meg ilyet is tudunk” eszköz. Nem hiszem hogy el fog terjedni.

 4. Jópofa meg minden, de probálja ki bárki:
  Fogj össze 2 telefont és rakd zsebre, szerintem mindennapi használatra nem praktikus. De az ötlet jó. :+1:t2:

 5. Avatar for pAnk pAnk says:

  Szerintem, mivel a szamszung csinálta így semmiképpen nem jó. Majd ha az epölünk is megcsinálja, na akkor lesz ez egy jó termék/irány és még a 4500$-os árcédula sem fog érdekelni engem. Pont.

 6. Nem tudom. Tény, hogy nagy áttörés a megjelenítők területén. De, kell még neki egy pár év szerintem.

 7. A megjelenítés területén maximum az az áttörés, hogy tömeggyártásba tudták küldeni. Ha 15 éve nincs az ilyenekről techdemo akkor sose volt. Más kérdés, hogy értelmét tekintve ez most is csak egy tecdemo amit beleröltettek egy termékbe, hogy el tudják adni.

 8. Egy dologra biztos jó lesz ez ha kiforr és elterjed (a verseny miatt is), hogy lesz egyben (végre újra) egykezes telefon és nagy kijelző. Én leragadtam az SE-nél és amíg nem lesz utód addig felőlem jöhet X(Y)… akármilyen újítással (bár ezek sem kényeztettek el minket az utóbbi időben…) nekem (és sokaknak) nem kell a tepsi. Persze az is odébb van még, hogy mondjuk egy SE, optimális esetben egy 4S méretet hajtogassunk nagyobbra…

  1. Az első kijelző baromi kicsi szinte fele a telefonnak. (miért nem lett teljes kijelzős?) (alul - felül üres rész)
  2. kibaszott vastag. (ugye a 2 db telefon rész miatt, az Apple biztos nem dob ilyet a piacra amíg meghaladja a 8mm vastagságot. :smiley: )
   Megy ugye a sok kérdés, meddig bírja majd a hajlítgatást amíg meg nem reped. stb…

  Galaxy buds avagy airpods copy? :smiley:
  De utálom a fülbedugós fülhallgatókat.

 9. Avatar for rgbx rgbx says:

  És azóta kijött a Huawei Mate X is, ami sokkal vékonyabb, kívül hordja a kijelzőjét, és sokkal szebbnek is tűnik:

 10. Avatar for gunar gunar says:

  Csak még egy szösszenetet ide, hogy copy.
  Amikor anno az apple kijött az i6 és i6+ párossal érdekes módon a következő samu S modell is duplázódott egy nagyobbal, s azóta is így ment ez, egészen mostanáig, mivel ősszel az apple kiadott egy 3. “csúcs” modelt is az Xr elnevezéssel és lám minő véletlen egybeesés a samunak is lett tavaszra egy 3. modellje az S kategóriában. Azt nem is igazán említésre méltó, de ki nem hagynám, hogy az i6 és az azt követő samu S alsó nézetből pont a lyukak számában és a csatlakozóban különbözött csupán. De hát még ezt ők megfejelték egy se nem kicsi, se nem olcsó hajtogatóssal is, amit a hüvely kicsivel később kinézetben már überelt is, bár számomra kérdés jobb lesz-e a kijelzőnek kívül, vagy a használónak, vagy egyiknek se lesz jobb, majd kiderül 1x.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for websterhp Avatar for rgbx Avatar for Szifon Avatar for jozsef973 Avatar for petyus33 Avatar for satti77 Avatar for Szanya Avatar for pAnk Avatar for farkas63 Avatar for ef-dani Avatar for gunar