fbpx Skip to content

A Samsung odacsapott az asztalra és 2019-ben a világon elsőként mutatott be használható, modern, összehajtható-kinyitható kijelzővel rendelkező telefont, ami tulajdonképpen egyben táblagép is!

Samsung Galaxy Fold

Amennyiben az Apple tette volna ezt meg, azonnal rányomunk a rendelés gombra. A Samsungnál pedig emelem a kalapom, hogy meg merték tenni ezt a lépést, és most nem egy másik céget követtek. Nem mondom azt, hogy ez egy tökéletes termék, inkább úgy gondolom, hogy ez egy új irány, ahogy az Apple 2007-ben is lerakta a billentyűzet nélküli telefont. Ezt merte meglépni most a Samsung.

Hajlítható kijelzőket már láthattunk TV-k esetén, illetve “hosszában” hajtogatható telefont is láthattunk már például a Nokia Communicator formájában, sőt, 2014-ben már egyes telefon prototípusokkal is találkozhattunk, de azért nem olyan könnyű ezt a technológiát úgy kifejleszteni, hogy az több évig használható legyen. Nyilván egy TV-nél kevesebbet hajtogatjuk a kijelzőt ?, de egy telefonnál ez akár napi 50-szer vagy többször is megtörténhet, ami éves szinten már egy izmos számot tesz ki. Nem véletlen, hogy eddig várt a Samsung is, mivel ki kellett fejleszteniük egy speciális zsanért is, amiről majd az alábbi videóban részletesen be is számolnak.

Természetesen az Apple is teszteli a technológiát, csak gondolom ők még úgy érzik, hogy ez nem megfelelő az Apple felhasználók számára, nem akarnak “kísérleti nyulakat” csinálni a felhasználóiból, ők úgy akarják lerakni a készüléket, ahogy az Apple-höz méltó. “It just works!”

Ahogy láthattátok is a bemutató videóban, lényegében egy iPad minit hajthatunk félbe és tehetünk zsebre, ami nem kis teljesítmény, én azonnal megvenném, mivel sokszor kellene a nagyobb kijelző, de a kicsi, zsebre vágható, egykezes készülék is. Így néznek ki képeken:

Érdekes, hogy összecsukva egyáltalán nem széltől szélig tartó kijelzővel találkozhatunk, gondolom valahol a hardvernek is el kellett férnie, illetve az plusz pont a Samsung részéről, hogy dupla akkumulátort kapott, így kifejezetten érdekel, meddig bírja majd valós használat közben a telefon – bár ugye a nagyobb kijelző fogyasztása is nagyobb.

Mindeközben egyébként a Samsung is bemutatta a saját új generációs vezeték nélküli fülhallgatóját. Nézzétek meg ezt a videót is:

Végezetül én azt gondolom, hogy ez egy jó irány, amit a Samsung meglépett, és szerintem elindulhatnak erre majd az okostelefonok. Nyilván ez az első ilyen készülék, ami picit fura, picit bumszli, és még ki tudja, mennyi hibája lehet, de a következő generáció, vagy akár az Apple terméke már sokkal jobb lehet. Az ára az, amit még a videóban sem fogadtak ovációval: 2000 dollár. Hazánkban ÁFÁ-val nagyjából 599.000-650.000Ft-tól lehet majd megvásárolni tavasszal! ?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.