fbpx Skip to content

Egy 80 éves hölgy elesett Münchenben az otthonában, de szerencséje volt, mert csuklóján ott volt egy Apple Watch Series 4, ami észrevette a balesetet.

Miután a hölgy nem szakította meg az elesés utáni vészjelzési folyamatot, az óra felhívta a 112-t és elindította a beállított protokollt.

A müncheni tűzoltók így írtak az esetről:

Az órája fel volt szerelve elesés érzékelő rendszerrel és értesítette a segélyhívó vonalat az esés után. A vezérlőközponti diszpécser felvette a hívást és hallotta benne, hogy az óra bejelenti, hogy egy ember nagy erőbehatással elesett. Az óra az eset helyszínének koordinátáit is közölte.

A rendőrség felhasználta az adatokat a cím bemérésére és a helyszínre küldött egy mentőt. A mentőautó személyzete zárva találta az ajtót és a nyugdíjas nem tudta azt belülről kinyitni. Ezért (a mentősök) a tűzoltóságra telefonáltak, akik képesek voltak az ajtó erőszakos kinyitására.

Az okosóra a hölgy fiát is értesítette, akinek a telefonszáma regisztrálva volt vészhelyzeti számként az órán.

Szerencsére a 80 éves hölgynek nem lett baja az eséstől, így a mentősök ellenőrzése után fia el tudta látni.

Nem ez az első eset, hogy jól jött az Apple Watch Series 4 elesés figyelő rendszere. Tavaly októberben számoltunk be egy esetről, ahol egy férfi főzés közben elesett és értesítette az órája, hogy készen áll a segélyhívás indítására.

Persze nem mindig pontos az Apple esésfelismerő algoritmusa, van, hogy “huncutabb tevékenységekre is beindul a folyamat.

Az Apple úgy döntött, hogy a 65 év feletti felhasználóknál alapértelmezetten bekapcsolja az esésfigyelőt, de bárki más is dönthet úgy, hogy engedélyezi azt a Series 4-es óráján.

Te bekapcsolva tartod az esésfigyelést? És ha igen, volt már, hogy jelzett?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.