fbpx Skip to content

Az Apple Watch Series 4 egyik újdonsága az elesés érzékelése. Az órában rejlő giroszkópnak köszönhetően ha elesünk, a Watch ezt érzékeli és felajánlja az aktuális országnak megfelelő segélyhívó központ automatikus tárcsázását.

Apple Watch Series 4 teszt velemeny

Úgy tűnik, hogy tényleg hasznos ez az új lehetőség, ugyanis már egy ember életét meg is mentette, amiről a 9to5Mac számolt be.

Gustavo Rodriguez az elsők között tapasztalhatta meg, milyen, ha vészhelyzetben segít az Apple Watch. A férfi épp a tűzhelyen főzött, amikor háti fájdalmakat észlelt. Hirtelen olyan fájdalmai lettek, hogy a padlóra zuhant. Elmondása szerint olyan érzése volt, mintha kést forgatnának a hátában.

Az esést követően az Apple Watch észlelte a problémát és rögtön felajánlotta a felhasználónak, hogy tárcsázza a segélyhívót. Gustavo azon töprengett, hogy van-e szüksége vészhívásra, de nem vette igénybe az óra segítségét, mivel sikerült felmásznia a kanapéra. Az óra által felkínált vészhívást ugyan nem használta, viszont nem volt nála a telefonja, így az Apple Watch-ról hívta fel az anyósát.

A Watch elesés érzékelése funkció automatikusan engedélyezve van a Series 4-en a 65 éves vagy annál idősebb felhasználók számára, a fiatalabb felhasználók pedig manuálisan állíthatják be iPhone-on a Watch appban. Az óra nem csak felajánlja a mentők/segélyhívó hívását, hanem még a tartózkodási helyünket is megadja, amennyiben nem reagálunk az erről szóló értesítésre, vagy meg sem mozdulunk, mert például elájultunk.

Máshogy is egyszerűen hívhatjuk a kiegészítőn a segítséget, mindössze néhány másodpercig lenyomva kell tartanunk az oldalsó gombot a digitális korona alatt.

Gustavo végül nem vette igénybe a segélyhívást, de így is az órának köszönhetően kapott segítséget. Ez az eset is jól mutatja, hogy az Apple Watch Series 4 (és a korábbi modellek is) nagy segítségünkre lehetnek vészhelyzet esetén.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pAnk pAnk says:

    Ezeket a gagyi, Gustavo és társai marketing meséket ti sem hiszitek el, ugye? :slight_smile:

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha marketing mese lenne, akkor az eszméletét is elvesztette volna, és nem mozdul meg 1 percig sem, így az óra automatikusan értesítette volna a segélyhívót, és “életet mentett az Apple Watch” címmel hozza le a sajtó.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for pAnk Avatar for Jadeye