fbpx Skip to content

Guilherme Rambo, a 9to5Mac szerkesztője a héten kapott néhány bennfentes infót arról, hogy milyen irányba fog haladni a következő macOS.

Rambo szerint a macOS 10.15 lehetővé fogja tenni, hogy az iPaded külső monitorként használhasd Mac számítógéped mellett, így kiterjesztve az íróasztalodat.

Ha ez az ötlet nem tűnik olyan forradalmi újdonságnak számodra, az érthető, hiszen a Duet Display már 2015-ben megcsinálta ezt Lightning kábellel és egy ideje már elérhető a Luna Display, ami egy átalakítóval vezeték nélkül is megoldja a dolgot.

Ami igazán nagyszerűvé tenné mindezt, az az lenne, ha az Apple beépítené az íróasztal iPadre történő kiterjesztésének lehetőségét az operációs rendszerekbe. A beépített funkciók pedig támogatottak, stabilabbak és általában jobban is működnek. Szóval ha az Apple tényleg ilyesmin dolgozik, akkor hurrá!

Ha Rambo “fülébe jól csiripeltek a madárkák”, akkor ezt az új funkciót az Apple a “Sidecar” kódnévvel illeti és úgy tudod majd aktiválni a következő macOS-ben, hogy a kurzort a teljes képernyőre növelő zöld ablakkezelő gomb felett tartod egy ideig. Ekkor állítólag meg fog jelenni egy menü, ahol választhatsz a teljes képernyőre rakás, az osztott képernyős multitasking és az iPadre vagy másik kijelzőre küldés közt.

A cupertinói cég mérnökei emellett azon is dolgoznak, hogy a Windows 7 Aero Snap funkcióját lemásolják a következő macOS-ben. Így azok a felhasználók, akik nem tudták az elmúlt 3 évben se megszokni az Apple osztott képernyős megoldását, rendezgethetik saját maguk is az ablakaikat az asztalon. Személy szerint remélem, hogy ez az újdonság kikapcsolható lesz.

A macOS 10.15 első béta változatát idén júniusban nézhetjük majd meg az Apple éves fejlesztői konferenciáján.

Te várod már, hogy kiderüljön, milyen újításokkal érkeznek az idei operációs rendszerek?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for vwlaci vwlaci says:

    A spacedesk app ezt most is tudja. Windows-al is. Vezeték nélkül.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vwlaci Avatar for Szifon

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for vwlaci vwlaci says:

    A spacedesk app ezt most is tudja. Windows-al is. Vezeték nélkül.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vwlaci Avatar for Szifon