Duet: használd plusz monitorként az iPhone-od vagy az iPaded!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gondolom hozzám hasonlóan közületek is sokan olyan munkát végeztek, melynek során egy képernyő kevés, így egy külső monitor segítségével teszitek produktívabbá a munkátokat. A Duet alkalmazás segítségével plusz monitorként használhatod az iPhone vagy iPad készülékedet, így bárhol megteremtheted a több képernyős irodai környezetet.

IMG_2960

Ez persze nem újdonság, számos alkalmazás képes erre, azonban a Duet új megoldást kínál, amivel szerintem nem szállhat semmi sem versenybe. Az eddigi appok Wi-Fi-n keresztül működtek, a Duet azonban kábelen keresztül hozza el nekünk a Kánaánt, így akadásmentes, kiváló minőségű élményt nyújt.

Az iOS appon túl egy ingyenes Mac-es alkalmazásra is szükségünk van, ami azt is jelenti, hogy a Duet jelenleg csak OS X-en működik, tehát Windows-os felhasználóknak sajnos egyelőre ez nem opció. Miután mindkét alkalmazást feltelepítettük, csak össze kell dugni az eszközöket egy kábellel. Ezután rögtön külső monitorként használhatjuk az iPadet vagy az iPhone-t.

Screen Shot 2015-01-02 at 16.23.41

A Duet minden olyan Mac-kel működik, amin legalább OS X 10.9 vagy újabb verzió fut, iOS fronton pedig iOS 7.0 a minimum követelmény. Én rögtön ki is próbáltam egy iPaddel, ami tényleg nulla késleltetés mellett tulajdonképpen egy Cinema Display, csak kisebb méretben, de 2,048 x 1,536 pixel felbontással. Az iOS eszközön megjelenített kép felbontása a Mac-es kliensen keresztül változtatható, az iPhone vagy iPad képarányának megfelelően. Újabb készülékek esetén képes a 60fps-re és persze a legmagasabb felbontásra, ami már tényleg nem semmi teljesítmény, valóban egy külső monitort kapunk. Energiatakarékosság érdekében 30fps-t is választhatunk, illetve a minőségen is ronthatunk egy keveset, hogy kevésbé merítse a MacBookot, ha éppen akksiről üzemeltetjük.

A Duet segítségével külső monitorrá változtatott iOS készülék nem csak egy monitor lesz, amin csak a Mac egere és billentyűzete segítségével dolgozhatunk, hanem továbbra is működik érintőképernyőként is. Ezzel az alkalmazással mondhatni megvalósítható az “OS X-et futtató iPad”, de akár rajztáblaként is használhatjuk, és így nem kell iOS appokon belül rajzolni, hanem akár egyből a gépes Photoshopban alkothatunk, ha épp ehhez van kedvünk.

Összességében remek alkalmazás apróbb hibákkal, így ha valakinek még egy monitorra van szüksége és van otthon egy iPad készüléke, egyszerűen kihagyhatatlan!

Duet Display
 • Duet Display
 • Méret: 74.88 MB | Verzió: 2.4.17
 • Ár: 6490 HUF | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Ezen kívül van másik alkalmazás is ami képes USB-n kapcsolatot létesíteni a második “kijelzővel”, Twomon a neve és megy Windows-on, és az ára 9 euro

 2. @zsoxxa
  Ha az ilyesmi kategóriába belefér, hogy nem USB-s a kapcsolat, akk’ próbáld ki a splashtop-ot. Működik Mac-en és ablakos gépen is. Ha jól emlékszem ingyenes, de nem vennék rá mérget.

 3. Véééégre! Idáig csak olyan alkalmazásokat találtam, amelyek wifi-n mentek, de folyamatosan gond volt, hogy a készülékek nem látták egymást. Köszönöm a cikket!

 4. Sziasztok!
  Kapóra jött ez a cikk.
  Keresek olyan windows-os programot amivel érintőképrnyő hibás (vagy épen kijelző hibás) iPhone telefont lehetne vallatóra fogni.
  Köszönöm a segítséget!

 5. @Jadeye:
  Bekapcsolni a WIFI-t, bluetooth-ot, hívást kezdeményezni a telefonról.
  Vásárlásnál az érintőhibás telefon elég zsákbamacska…….
  Igaz, hogy a képernyő “még” működik, de ha a tapi az halott akkor nem látom azt amire kíváncsi vagyok.
  Köszönöm a segítséget!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!