fbpx Skip to content

Manapság már egyre többen használunk vezeték nélküli fülhallgatót és bizony sokszor előfordul az, hogy egy hosszabb út során párunkkal együtt nézünk filmet, videókat, vagy hallgatunk esetleg zenét.

AirPods 2 töltőtokok

Évek óta az AirFoil-t használom arra, hogy egyes alkalmazás hangokat AirPlay-en keresztül rakjam ki hangrendszerre. Erről egyébként már korábban írtam is a TOP 5+5 Apple macOS alkalmazás, amit használok cikkemben, de most külön is kitérnék erre az appra.

Vegyünk egy általános problémát. Két ember ugyanazt a filmet szeretné nézni a repülőn, vonaton, vagy akár a kocsiban. Ez általában csak úgy oldható meg, hogy egy fülhallgató egyik fele az egyik, a másik fele a másik személy fülébe kerül. Szenvedés, mono hang.

Amennyiben rendelkezünk két AirPods-zal, vagy bármilyen más, két vezeték nélküli fül-, avagy fejhallgatóval, akkor az AirFoil segítségével ugyanazt a hangot kiküldhetjük a két készülékre. Nézzük is meg, hogyan kell beállítani az AirFoil-t.

AirPods 2 töltőtok

Az AirFoil lényege, hogy az adott alkalmazás hangját az adott eszközre streameli. Legtöbbször én a Spotify-t szoktam kirakni AirPlay- vagy Bluetooth-képes hangfalakra, így a zene kimegy egy HomePodra, de mondjuk a Skype hangok, vagy rendszer hangok nem. Tehát nem fog semmi belepittyegni a hangos zenébe.

Először természetesen mindkét fülhallgatót csatlakoztatni kell a Bluetooth menüben a macOS rendszerünkhöz. Ez lehet egyébként Windows is, mivel az AirFoil elérhető Windows-ra is!

AirPods Bluetooth menü

A Szoftver letöltése és telepítése után a menüben megtaláljuk az opciókat. A lenti képen látható, hogy az Audio Source-nál kiválasztottam az IINA videó lejátszót, amiről ebben a cikkben írtam. Alul pedig a korábban már Bluetooth-on csatlakozott AirPods-ok is megjelentek, amikre egyenként nyomjunk rá, hogy mellettük legyen a pipa jel.

AirPods és AirFoil

Ezután még két fontos dolgot kell megtennünk. A Rendszerbeállítások / Hang alatt a Belső hangszóró legyen kiválasztva, illetve az alkalmazáson belül is az elsődleges hang forrás legyen kiválasztva. Mutatom képeken:

Így egyik AirPods-on sem fog késni a hang, mindketten nézhetitek az adott filmet, vagy YouTube videót, esetleg hallgathatjátok ugyanazt a zenét, csak mindig válasszátok ki az AirFoil-on belül a Source-t! ?

Az AirFoil letölthető a cég hivatalos oldaláról macOS-re és Windows-ra egyaránt!

Bónusz alkalmazás – ToothFairy

Amennyiben gyorsan, egyetlen kattintással, vagy akár automatikus csatlakozással akarjátok használni az AirPods-ot, akkor a Mac App Store-ból letölthető ToothFairy-t ajánlom. Ezzel lényegében meggyorsítjátok a fenti csatlakozási folyamatot is.

[appstore id=”1191449274″]

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!