fbpx Skip to content

Éppen kicsivel több mint két hónappal a watchOS 5.1.3 megjelenése után az Apple végre elérhetővé tette a watchOS 5.2-es frissítést.

Az új verzió elsősorban az EKG-t teszi elérhetővé Magyarországon is, AirPods 2-támogatást illetve fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmaz.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Telepítés.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés új funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz:

EKG hazánkban is!

A watchOS 5.2-vel az EKG ezekben az országokban érhető el: Amerikai Egyesült Államok, Amerikai Virgin-szigetek, Ausztria, Belgium, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Guam, Hollandia, Hongkong, Írország, Luxembourg, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Puerto Rico, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország.

Figyelem! Ha olyan országból származik az óránk, ahol jelenleg még nem érhető el az EKG, akkor azon nem lehet aktiválni itthon, hiába kapta meg hazánk is az EKG-funkciót. Például egy Csehországból, Szlovákiából vagy mondjuk Ausztráliából származó órán nem aktiválható az EKG, mert ezekben az országokban jelenleg még nem elérhető ez a funkció, hiába tartózkodunk az órával egyébként Magyarországon. Tehát a funkció működéséhez továbbra is olyan országból származó óra szükséges, ahol az EKG már elérhető.

Az EKG aktiválása, beállítása az Apple Watch Series 4-en

Ahhoz, hogy az Apple Watch-on használhassuk az EKG-t, először frissítsük az iPhone-t iOS 12.2-re. Ezután frissítsük az Apple Watch-ot watchOS 5.2-re. A következő lépéshez nyissuk meg az Watch appot a telefonon, majd görgessünk le a Szív (Heart) menüponthoz. Ekkor az alábbit kell látnunk:

Itt “Az EKG alkalmazás beállítása az Egészség…” menüpontra kattintva elkezdhetjük az EKG-t beállítani, ahol megkérdezi majd az Apple, hogy hány évesek vagyunk. 22 év alatt ezt a funkciót nem használhatjuk.

Bővebben az EKG funkcióról: Gyakori kérdések: EKG az Apple Watch Series 4-ben

Telepítés

A hivatalos verzió buildje 16T225. A frissítés az iPhone-on a Watch appon belül az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A watchOS 5-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 5 címke alatt

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Köszi!

  2. Akkor azt hiszem elérkezett a pillanat, hogy az S2-t S4-re cserélem :blush:

  3. Múkodik! :+1:t2::slightly_smiling_face:
    Na, végre megy az ami az egyik indokom volt a W2 cseréjénél… helyes! :clap:t2:

  4. Avatar for kchris kchris says:

    ez oke, de az ertesites szivritmuszavarrol az nincs. tehat az erdemenyt dokinak kell kiertekelni nem? mint ahogy az mri felvetelekkel se sokra megyek ertekeles nelkul…

  5. Működik szépen. Végre!! Nekem fontos volt ez a funkció.

  6. Hurrá. Már csak az eSIM-es változat hazai forgalmazása kellene…

  7. A pitvarfibrilláció a súlyos szívritmuszavarok egyik leggyakoribb formája. Erre vonatkozóan kapsz értesítést, ha a háttérben érzékeli az óra az ilyen problémát.

    Ezt a beállítást a Szív alatt találod meg.

    Neked is van ilyen menüpontod nem?

  8. Félek. Mi van ha veszek, aktiválom, és egyszer csak benyögi, hogy pitvarfibrillációm van… ott fosom össze magam. Talán jobb ha nem tudom, hogy van ilyenem, meghalok hirtelen, oszt kész :smiley:

  9. Ez csak egy jel, értesítés, nem halsz meg tőle, ha ilyened van, pontosabban nem azonnal. :slight_smile: Ki kell ilyenkor vizsgáltatni.

  10. A pitvarfibrillációt az EKG mutatja ki ha épp abban a 30 másodpercben azod van.
    Tehát nem fog jelezni az óra ilyen esetekben, mert nem csinál állandóan EKG-t… Csak az alacsony illetve magas pulzusszám esetén küld értesítést szerintem.

  11. Ott van mikor értesít, a háttérben is, a fentire vonatkozóan.

  12. Ma reggel 5:30 -kor frissítettem az órát s az egészség alkalmazásban a “Szabálytalanritmus-értesítések” alatt írja:
    “Utolsó minta gyűjtése és elemzése: ma 2:53”

    Vagyis nem az EKG használata közben végzi, hanem attól teljesen függetlenül… Már jóval a frissítés előtt is.

  13. Akkor legyen úgy, nekem mindegy :smiley:

  14. Avatar for dalia dalia says:

    iphone8, ios12.2, watch4, os 5.2 mégsem jelenik meg a szív menűpontban az ekg funkció. Mi lehet az oka?

    köszi

    d.

  15. Avatar for Czo Czo says:

    Hol vasaroltad a watchot?

  16. Avatar for dokk dokk says:

    Nekem sem jelenik meg. Végigvezet az egészség alkalmazásban a beállításokon, ki is tudom rakni számlapra az EKG ikont, de az órán már nem lesz ott az ikon, és az appok közt sincs. iSTYLE-ban vásárolt óra. Fura. Most fogom újra telepíteni. Más nem segített.

  17. Avatar for dalia dalia says:

    Ajandekba kaptam, azt hiszem Pozsonyban vettek, MU692VR/A a modellszámí

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mivel olyan országból származik, ahol jelenleg nem érhető el ez a funkció, így nem tudod aktiválni rajta. a cikkben láthatod az összes olyan országot, amely esetén az ott vásárolt órákkal elérhető a funkció. Szlovákia nincs köztük.

  19. Ok, de a szívritmuszavart nem jelzi csak az amerikaiaknak. Mi csak az EKG funkciót kaptuk meg. Forrás apple.com

  20. Avatar for dalia dalia says:

    Igen, már világos, köszönöm!

  21. Avatar for kchris kchris says:

    ez a lenyeg, tegye fel a kezet aki tovabb tudja kuldeni az adatokat olyan orvosnak aki fogad ilyet es elemzi :grin:, hogy van e szivritmuszavara. elismerem, nyilvan ez egy lepes most a teljes funkcionalitas fele.

  22. :vulcan_salute: nekem két kardiológus ismerősöm is van :smiley: Amúgy ha van magánkórházas előfizetésed akkor el tudod a dokinak küldeni emailben.

    @dokk ez már érdekesebb, újra telepítés után is semmi?

  23. Avatar for dokk dokk says:

    Megoldódott. Szerintem a beta profilok kavartak be. Töröltem óráról meg telóról is, és jó lett.

  24. Frissítés után nem jelenik meg a szív menüben a plusz funkció :no_mouth:
    Magyarországi vásárlás ( aqua)
    Mi lehet a gond ?

  25. Szia!

    Több probléma is felmerülhet. Egyrészt mindent frissítettél? iOS 12.2 van fent és watchOS 5.2? Ezen felül próbáltad az órát újra párosítani?

    Amennyiben a fentiek nem segítenek, akkor lehetséges az aqua olyan forrásból szerezte be az órát, ami nem magyar, hanem valamilyen más ország. Természetesen ebben az esetben élhetsz a panasszal, mert úgy tudom ők magyar helyről vásárolnak, tehát mennie kéne az EKG-nak.

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ugye Series 4-es az órád egyébként? mert ha igen, akkor az lehet, amit @SzifonAdmin kolléga írt.

  27. Avatar for iNED iNED says:

    Sziasztok! Amerikába vásárolt órán (amin eddig is volt ekg) frissítés után továbbra is elérhető lesz a funkció? Valaki van hasonló cipőbe?

  28. Avatar for gunar gunar says:

    Az milyen meleg pite! Ezeknek elment az eszük! Ebből olyan pert lehet a nyakukba varrni mint állat! Na és meg is érdemlik, ha vki odatol nekik egy jó ügyvédet a nyakukba.

  29. Igen, az eddigi tapasztalatok alapjan menni fog tovabbra is.

  30. Ezt meg tudom erősíteni, működik a fánksön, update után is.
    A kérdés az, ha esetleg újra kell valami miatt aktiválni akkor is simán megy az aktiváció Mo-ról is, vagy kell az a kacifántos folyamat GPS + USA SIM…

  31. Itt lesz a bibi akinek VR/A végződik a modell kód annak szívás lesz.
    Aqua felé jeleztem, várom a válaszukat.

  32. Avatar for gunar gunar says:

    Ha a számládon stimmelnek az adatai akkor gond nélkül cserélniük kell főleg ha a megrendelődön neked is a hazai szerepel, bár ha nem akkor is meg kell csináld a palávert, mert nem tájékoztattak róla, hogy a termék honnan származik és ezért Te nem tudod most használni a neked annyira fontos funkcióját. Ez simán a vevő megtévesztése fogalomba belefér szvsz.

  33. Kérlek majd ide is tedd be a válaszukat. Köszönöm :slight_smile:

  34. Hány ilyen óra lehet Magyarországon forgalomban, te jó ég… És hányan fogják szidni emiatt az Applet és nem a trógert ahonnan vásárolták az olcsó órát.

  35. Avatar for rka rka says:

    Es ezt honnan tudjuk hogy melyik kod mit jelent melyik orszagot stb?

  36. Lezárult az Aqua-s történetem:
    Vettem náluk egy "Apple Watch Series 4 GPS 44mm asztroszürke alumíniumtok fekete sportpánttal mu6e2hc/a/ " -ot legalábbis azt hittem. Közben ugye jött az EKG funkció és szépen szembesültem azzal hogy nem tudom bekapcsolni.
    Dobozt/óra modell infót megnézem és mu6e2VR/a készüléket adtak valójában. A sorozatszám stimmelt a modell verzió nem. Másik árulkodó dolog a dobozon a magyar nyelv hiánya. Ez egy szép szlovák piacra szánt óra megállapítottam.
    Probálkoztam az apple-nél mit tehetek, egyértelműen mondták hogy rendezzem le a bolttal.
    Aqua-nak küldtem emailt, mire aznapi válaszban kaptam hogy kivizsgálják, 4 nap után írtam hogy mégis hogy áll a dolog, amiben jött is a válasz hogy a beszállító rossz modellszámú órát küldött ( szerintem inkább egy kamiont ) és küldenek futárt az óráért és visszafizetik az árát.
    Ez a procedúra 2 hetembe került de szerencsére 0 Ft ( minden futárköltséget álltak) ra jöttem ki.
    Ezután vettem Edigitálban ( igaz 8 ezer forinttal drágábban) egy nike + S4-et ami természetesen Magyar piacra szánt.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for White64GB Avatar for Agent_H Avatar for rka Avatar for kenyvice Avatar for Szifon Avatar for iNED Avatar for kopemagus Avatar for iPalmay Avatar for dalia Avatar for raveman1 Avatar for dokk Avatar for kchris Avatar for mtomi95 Avatar for grofzero Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Köszi!

  2. Akkor azt hiszem elérkezett a pillanat, hogy az S2-t S4-re cserélem :blush:

  3. Múkodik! :+1:t2::slightly_smiling_face:
    Na, végre megy az ami az egyik indokom volt a W2 cseréjénél… helyes! :clap:t2:

  4. Avatar for kchris kchris says:

    ez oke, de az ertesites szivritmuszavarrol az nincs. tehat az erdemenyt dokinak kell kiertekelni nem? mint ahogy az mri felvetelekkel se sokra megyek ertekeles nelkul…

  5. Működik szépen. Végre!! Nekem fontos volt ez a funkció.

  6. Hurrá. Már csak az eSIM-es változat hazai forgalmazása kellene…

  7. A pitvarfibrilláció a súlyos szívritmuszavarok egyik leggyakoribb formája. Erre vonatkozóan kapsz értesítést, ha a háttérben érzékeli az óra az ilyen problémát.

    Ezt a beállítást a Szív alatt találod meg.

    Neked is van ilyen menüpontod nem?

  8. Félek. Mi van ha veszek, aktiválom, és egyszer csak benyögi, hogy pitvarfibrillációm van… ott fosom össze magam. Talán jobb ha nem tudom, hogy van ilyenem, meghalok hirtelen, oszt kész :smiley:

  9. Ez csak egy jel, értesítés, nem halsz meg tőle, ha ilyened van, pontosabban nem azonnal. :slight_smile: Ki kell ilyenkor vizsgáltatni.

  10. A pitvarfibrillációt az EKG mutatja ki ha épp abban a 30 másodpercben azod van.
    Tehát nem fog jelezni az óra ilyen esetekben, mert nem csinál állandóan EKG-t… Csak az alacsony illetve magas pulzusszám esetén küld értesítést szerintem.

  11. Ott van mikor értesít, a háttérben is, a fentire vonatkozóan.

  12. Ma reggel 5:30 -kor frissítettem az órát s az egészség alkalmazásban a “Szabálytalanritmus-értesítések” alatt írja:
    “Utolsó minta gyűjtése és elemzése: ma 2:53”

    Vagyis nem az EKG használata közben végzi, hanem attól teljesen függetlenül… Már jóval a frissítés előtt is.

  13. Akkor legyen úgy, nekem mindegy :smiley:

  14. Avatar for dalia dalia says:

    iphone8, ios12.2, watch4, os 5.2 mégsem jelenik meg a szív menűpontban az ekg funkció. Mi lehet az oka?

    köszi

    d.

  15. Avatar for Czo Czo says:

    Hol vasaroltad a watchot?

  16. Avatar for dokk dokk says:

    Nekem sem jelenik meg. Végigvezet az egészség alkalmazásban a beállításokon, ki is tudom rakni számlapra az EKG ikont, de az órán már nem lesz ott az ikon, és az appok közt sincs. iSTYLE-ban vásárolt óra. Fura. Most fogom újra telepíteni. Más nem segített.

  17. Avatar for dalia dalia says:

    Ajandekba kaptam, azt hiszem Pozsonyban vettek, MU692VR/A a modellszámí

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mivel olyan országból származik, ahol jelenleg nem érhető el ez a funkció, így nem tudod aktiválni rajta. a cikkben láthatod az összes olyan országot, amely esetén az ott vásárolt órákkal elérhető a funkció. Szlovákia nincs köztük.

  19. Ok, de a szívritmuszavart nem jelzi csak az amerikaiaknak. Mi csak az EKG funkciót kaptuk meg. Forrás apple.com

  20. Avatar for dalia dalia says:

    Igen, már világos, köszönöm!

  21. Avatar for kchris kchris says:

    ez a lenyeg, tegye fel a kezet aki tovabb tudja kuldeni az adatokat olyan orvosnak aki fogad ilyet es elemzi :grin:, hogy van e szivritmuszavara. elismerem, nyilvan ez egy lepes most a teljes funkcionalitas fele.

  22. :vulcan_salute: nekem két kardiológus ismerősöm is van :smiley: Amúgy ha van magánkórházas előfizetésed akkor el tudod a dokinak küldeni emailben.

    @dokk ez már érdekesebb, újra telepítés után is semmi?

  23. Avatar for dokk dokk says:

    Megoldódott. Szerintem a beta profilok kavartak be. Töröltem óráról meg telóról is, és jó lett.

  24. Frissítés után nem jelenik meg a szív menüben a plusz funkció :no_mouth:
    Magyarországi vásárlás ( aqua)
    Mi lehet a gond ?

  25. Szia!

    Több probléma is felmerülhet. Egyrészt mindent frissítettél? iOS 12.2 van fent és watchOS 5.2? Ezen felül próbáltad az órát újra párosítani?

    Amennyiben a fentiek nem segítenek, akkor lehetséges az aqua olyan forrásból szerezte be az órát, ami nem magyar, hanem valamilyen más ország. Természetesen ebben az esetben élhetsz a panasszal, mert úgy tudom ők magyar helyről vásárolnak, tehát mennie kéne az EKG-nak.

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ugye Series 4-es az órád egyébként? mert ha igen, akkor az lehet, amit @SzifonAdmin kolléga írt.

  27. Avatar for iNED iNED says:

    Sziasztok! Amerikába vásárolt órán (amin eddig is volt ekg) frissítés után továbbra is elérhető lesz a funkció? Valaki van hasonló cipőbe?

  28. Avatar for gunar gunar says:

    Az milyen meleg pite! Ezeknek elment az eszük! Ebből olyan pert lehet a nyakukba varrni mint állat! Na és meg is érdemlik, ha vki odatol nekik egy jó ügyvédet a nyakukba.

  29. Igen, az eddigi tapasztalatok alapjan menni fog tovabbra is.

  30. Ezt meg tudom erősíteni, működik a fánksön, update után is.
    A kérdés az, ha esetleg újra kell valami miatt aktiválni akkor is simán megy az aktiváció Mo-ról is, vagy kell az a kacifántos folyamat GPS + USA SIM…

  31. Itt lesz a bibi akinek VR/A végződik a modell kód annak szívás lesz.
    Aqua felé jeleztem, várom a válaszukat.

  32. Avatar for gunar gunar says:

    Ha a számládon stimmelnek az adatai akkor gond nélkül cserélniük kell főleg ha a megrendelődön neked is a hazai szerepel, bár ha nem akkor is meg kell csináld a palávert, mert nem tájékoztattak róla, hogy a termék honnan származik és ezért Te nem tudod most használni a neked annyira fontos funkcióját. Ez simán a vevő megtévesztése fogalomba belefér szvsz.

  33. Kérlek majd ide is tedd be a válaszukat. Köszönöm :slight_smile:

  34. Hány ilyen óra lehet Magyarországon forgalomban, te jó ég… És hányan fogják szidni emiatt az Applet és nem a trógert ahonnan vásárolták az olcsó órát.

  35. Avatar for rka rka says:

    Es ezt honnan tudjuk hogy melyik kod mit jelent melyik orszagot stb?

  36. Lezárult az Aqua-s történetem:
    Vettem náluk egy "Apple Watch Series 4 GPS 44mm asztroszürke alumíniumtok fekete sportpánttal mu6e2hc/a/ " -ot legalábbis azt hittem. Közben ugye jött az EKG funkció és szépen szembesültem azzal hogy nem tudom bekapcsolni.
    Dobozt/óra modell infót megnézem és mu6e2VR/a készüléket adtak valójában. A sorozatszám stimmelt a modell verzió nem. Másik árulkodó dolog a dobozon a magyar nyelv hiánya. Ez egy szép szlovák piacra szánt óra megállapítottam.
    Probálkoztam az apple-nél mit tehetek, egyértelműen mondták hogy rendezzem le a bolttal.
    Aqua-nak küldtem emailt, mire aznapi válaszban kaptam hogy kivizsgálják, 4 nap után írtam hogy mégis hogy áll a dolog, amiben jött is a válasz hogy a beszállító rossz modellszámú órát küldött ( szerintem inkább egy kamiont ) és küldenek futárt az óráért és visszafizetik az árát.
    Ez a procedúra 2 hetembe került de szerencsére 0 Ft ( minden futárköltséget álltak) ra jöttem ki.
    Ezután vettem Edigitálban ( igaz 8 ezer forinttal drágábban) egy nike + S4-et ami természetesen Magyar piacra szánt.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for White64GB Avatar for Agent_H Avatar for rka Avatar for kenyvice Avatar for Szifon Avatar for iNED Avatar for kopemagus Avatar for iPalmay Avatar for dalia Avatar for raveman1 Avatar for dokk Avatar for kchris Avatar for mtomi95 Avatar for grofzero Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar