fbpx Skip to content

Éppen kicsivel több mint két hónappal a watchOS 5.1.3 megjelenése után az Apple végre elérhetővé tette a watchOS 5.2-es frissítést.

Az új verzió elsősorban az EKG-t teszi elérhetővé Magyarországon is, AirPods 2-támogatást illetve fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmaz.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Telepítés.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés új funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz:

EKG hazánkban is!

A watchOS 5.2-vel az EKG ezekben az országokban érhető el: Amerikai Egyesült Államok, Amerikai Virgin-szigetek, Ausztria, Belgium, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Guam, Hollandia, Hongkong, Írország, Luxembourg, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Puerto Rico, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország.

Figyelem! Ha olyan országból származik az óránk, ahol jelenleg még nem érhető el az EKG, akkor azon nem lehet aktiválni itthon, hiába kapta meg hazánk is az EKG-funkciót. Például egy Csehországból, Szlovákiából vagy mondjuk Ausztráliából származó órán nem aktiválható az EKG, mert ezekben az országokban jelenleg még nem elérhető ez a funkció, hiába tartózkodunk az órával egyébként Magyarországon. Tehát a funkció működéséhez továbbra is olyan országból származó óra szükséges, ahol az EKG már elérhető.

Az EKG aktiválása, beállítása az Apple Watch Series 4-en

Ahhoz, hogy az Apple Watch-on használhassuk az EKG-t, először frissítsük az iPhone-t iOS 12.2-re. Ezután frissítsük az Apple Watch-ot watchOS 5.2-re. A következő lépéshez nyissuk meg az Watch appot a telefonon, majd görgessünk le a Szív (Heart) menüponthoz. Ekkor az alábbit kell látnunk:

Itt “Az EKG alkalmazás beállítása az Egészség…” menüpontra kattintva elkezdhetjük az EKG-t beállítani, ahol megkérdezi majd az Apple, hogy hány évesek vagyunk. 22 év alatt ezt a funkciót nem használhatjuk.

Bővebben az EKG funkcióról: Gyakori kérdések: EKG az Apple Watch Series 4-ben

Telepítés

A hivatalos verzió buildje 16T225. A frissítés az iPhone-on a Watch appon belül az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A watchOS 5-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 5 címke alatt

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.