Ezekkel tud többet elődjénél az AirPods 2

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Múlt héten az Apple kiadta az AirPods vezeték nélküli fülhallgató második generációs változatát, ami kapcsán felmerülhetett benned a kérdés, hogy “Érdemes ezt most megvennem?”. Ha ez így történt, akkor ebből a cikkből megtudhatod, hogy mivel több az AirPods 2 a 2017 végén bemutatott változatnál.

Óriási változásokra nem kell számítani, de azért bőven van érdekesség az AirPods 2 kapcsán. Vágjunk is bele!

Az első és talán leginkább szembetűnő változás, hogy az AirPods 2 már rendelhető egy vezeték nélküli töltésre alkalmas töltőtokkal is, ami 15.000 forinttal dobja meg a végösszeget. Ezt amúgy megveheted külön, 29.990 forintért az első generációs AirPods fülhallgatódhoz is, ha csak ennyi érdekelne az új modellből.

Jó hír viszont, hogy ha egyáltalán nem érdekel az indukciós töltés, a sima töltőtokos változat ára nem emelkedett, az továbbra is 59.990 forintért vásárolható meg az Apple-től, csak most már a második generációs füles van benne.

A vezeték nélküli töltőtoknál érdemes lehet még azt megfigyelni, hogy a töltést jelző LED fény a tok külsejére került, így könnyebben ellenőrizheted a töltés állapotát egy vezeték nélküli töltőn. Alapból ennyi a külső eltérés az új töltőtok és a régi közt, de az új esetén van lehetőség gravírozásra is, amivel még egyedibbé teheted.

Az új töltőtok szép és jó, de természetesen maga a fülhallgató is változott. Az AirPods-ban a W1-es chip vezérelte a készülékeiddel való Bluetooth kapcsolatot. Ezt az Apple az AirPods 2-ben lecserélte a H1-es chipre.

Az iPhone-oknál valamiért az Apple-nek sikerült viszonylag logikusan a chipek számozása (ha eltekintünk attól, hogy A4-gyel kezdtek), ez viszont kicsit meredek. Persze ha belegondolsz, az Apple az utóbbi időben az Apple Watch-ba tett W betűs chipeket, így érthető, hogy az AirPods másik betűre váltott.

Sok szó ez az új chipről anélkül, hogy bármit is felfedtem volna, pedig van ám újdonság bőven. A H1 segítségével az AirPods 2 30%-kal kevesebb csúszással közvetíti a hangot játék közben, 1,5x gyorsabban csatlakozik beérkező telefonhívások esetén és 2x gyorsabban vált eszközök közt. És ha ez még nem lenne elég, a takarékos chipnek köszönhetően 50%-kal tovább bírja az AirPods 2 telefonhívások közben, mint elődje.

A H1 emellett lehetővé teszi, hogy a “Hey Siri” vezényszóval AirPods-odról szólítsd kedvenc személyi asszisztensed! Így akkor se kell lemondanod Siriről, ha a fülhallgató szárának dupla bökésére más funkciókat állítottál be.

Az AirPods 2 szoftveresen a legújabbakat követeli meg. iOS-ből 12.2 vagy újabb, watchOS-ből 5.2 vagy újabb és macOS-ből 10.14.4 vagy újabb kell neki. Ezek a frissítések valamikor a héten fognak megjelenni, ha minden igaz. Ez azonban azt is jelenti, hogy kerülhetsz problémás helyzetbe a fülessel, ha megtartanád az Egyesült Államokból behozott Apple Watch Series 4-ed EKG képességeit, ugyanis az iOS 12.2 ezt meg fogja nehezíteni.

Összességében az AirPods 2 egy biztonságos frissítésnek tűnik és olyan pontokon javít a vezeték nélküli fülesen, ahol arra lehetett számítani. A töltőtok opcionális vezeték nélküli töltési képessége sokaknak lehet pluszpont, a telefonhívásoknál a hosszabb üzemidő és gyorsabb működés mindenki számára előnyös és a “Hey Siri” támogatás is hasznos lehet esetenként.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. A hangzásról van valami info?
  Ugyan az maradt?

 2. megyo says:

  Hogyan lehet külsőleg megkülönböztetni az 1. generációtól?

 3. Jadeye says:

  a fülest a modellszám alapján, ami ott van az alsó oldalán. a vezeték nélküli töltős tokot a külső LED-del.

 4. Nem lett vastagabb,hosszabb,kicsit robosztussbb az elődhöz képest? Akku méret benne?Nem növelte meg a méretét? Most nem centikbe gondolkodok,hanem tized mm-erekbe…
  Esetleg valami jelölés?Hogy meg tudjam különböztetni a régitől? Nehogy átbasszanak vásárláskor…

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!