Alvásfigyelés érkezhet az Apple Watch-ba

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Úgy néz ki, hogy az Apple ki szeretné terjeszteni az Apple Watch egészségüggyel kapcsolatos felhasználási céljait és ezúttal az alvásfigyelést vették célba.

A Bloomberg információi szerint az Apple Watch 2020-ban érkező változata képes lenne figyelni az alvásod is és arról másnap információkat adni, ahogy azt manapság teszi egy jó edzés után.

Az Apple még 2017-ben vásárolta fel a Bedditet, azóta sejtjük, hogy a cég az alvás minőségének javítása érdekében is tevékenykedik. A Beddit alvásfigyelőről kicsivel több mint 4 éve írtunk itt.

Jelenleg az Apple Watch nem rendelkezik natív alvásfigyelővel, de több, harmadik féltől származó alkalmazás elérhető már az órára, ami nyújt ilyen funkcionalitást. Az egyik legnépszerűbb lehetőség az AutoSleep, melyről itt írtunk bővebben.

Az Apple nem szeret csak úgy megvásárolni egy céget, hogy utána fejlesztéseiket módosítás nélkül a piacra dobják, épp ezért a Bloomberg úgy véli, hogy az Apple Watch gyári alvásfigyelője az óra egy új generációjához lesz kötve (feltehetően a 2020-as modellhez), melybe az Apple pontosabb szenzorokat és jobb akkumulátort tesz majd, hogy jobban tudja figyelni alvásunkat és kitartson reggelig is egy feltöltéssel.

Én személy szerint kifejezetten örülnék, ha lenne gyári alvásfigyelés az Apple Watch-on, mert jelenleg is szinte minden éjjel viselem az órát, hogy reggel az AutoSleep alkalmazáson keresztül meg tudjam nézni, miként ment a bárányok számlálása.

Te viseled éjjel is az Apple Watch-od alvásfigyelési célzattal?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. nord says:

    Jaja, AutoSleep megy nálam is. Azt mondjuk, nem értem, miért kéne az alvásmonitorozáshoz nagyobb aksi, mert most is simán bírja két napig az óra.

  2. Ez az AutoSleep milyen összehasonlítva a SleepCycle-vel? Ahogy elnézem kell mellé még az AutoWake és a HeartWatch, hogy komplett szolgáltatást nyújtson. Van valakinek tapasztalata ezekről és a SleepCycle-ről? Érdemes váltani?

  3. Erre én is feliratkozom, érdekes lenne egy összehasonlítás azoktól, akik ezt használják!

  4. Cice says:

    Én SleepWatchot használok, nekem bejött.
    Örülnék, ha lenne apple által fejlesztett alvásfigyelő.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!