Új Apple videó a Smart HDR funkcióról

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple gyakran oszt meg hasznosabbnál hasznosabb videókat YouTube-csatornáján, gyakran láthatunk tippeket vagy szimplán funkciókat bemutató kisfilmeket. Az egyik új videójuk témája a Smart HDR, amiről a 9to5Mac is írt.

Smart HDR

Egy korábbi cikkünkben, még az iPhone XS és XS Max megjelenésekor kitértünk arra, hogy a Smart HDR miatt a portrék és a szelfik nagyon retusáltak lettek, nagyon simította az arcbőrt, ami főleg a férfiaknál nem túl előnyös. Az Apple ezt is javította az iOS 12.1-ben.

A cupertinói vállalat egyik új videójában erről a funkcióról van szó, a kisfilmben Jia Zhangke rendező mondja el a Smart HDR előnyeit és szépségeit. Zhangke a videóban elmagyarázza, hogy a Smart HDR-nek köszönhetően a felvételek sokkal részletesebbek lehetnek, valamint az árnyékok is jobban megjelenhetnek.

Nos, embere válogatja, hogy ki mit lát szépnek egy képen, saját meglátásom szerint is segítségünkre lehet a Smart HDR abban az esetben, ha egy textúrákkal telített felvételre vágyunk, valóban szebbé teszi a képeket az említett funkció, bár sokan nem szeretik a kontúrosabb, telítettebb fotókat.

Íme a videó:

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!