fbpx Skip to content

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy dolgozóknak írt levelében felfedte, hogy 2018-ban 9-10 millióval több akkumulátort cseréltek az Apple hivatalos szervizei, mint az előző évben.

A Daring Fireball blog szerkesztője, John Gruber is megerősítette ezt az információt, szerinte az Apple általában évi 1-2 millió akkumulátort cserél és a tavalyi évben körülbelül 11 millió telefonba lehelt ezzel a cég új életet. Cook úgy véli, hogy a több akkumulátor csere is állhat az mögött, hogy a karácsonyi negyedévben a vártnál kevesebb iPhone-t adtak el.

2017 őszén robbant ki a botrány, hogy az iOS lassította az eszközöket, ha az akkumulátor teljesítménye már nem volt megfelelő, hogy ezzel elkerülje a váratlan kikapcsolásokat. Ezzel kapcsolatban azonban a cég nem volt nyílt a felhasználók felé, és megütötték a bokájukat. Az Apple megoldása egy olcsó, 29 dolláros akkumulátorcsere program lett, melynek keretein belül a tavalyi év végéig ezen az akciós áron cserélték az akkumulátorokat. Erről mi is írtunk korábban ebben a cikkünkben: Care Center: Már hazánkban is elérhető a kedvezményes iPhone akkumulátor csere.

Ennek a botránynak köszönhetően az iPhone felhasználók rájöttek arra, hogy ha lassú a telefonjuk, akkor nem feltétlenül kell új iPhone-t venniük, hanem elégséges lehet egy akkumulátorcsere is.

Tavaly februárban Tim Cook még azt nyilatkozta, hogy nem aggódik amiatt, hogy az olcsóbb akkumulátorcsere kihatással lesz a telefoneladásokra, de úgy néz ki, hogy így közel egy év alatt megváltozott a véleménye a számokat látva.

Egy következtetés ebből majdnem biztosan levonható: az Apple a közeljövőben nem fog kedvezményes akkumulátorcsere programot indítani, hogy a régi készülékek tovább használhatóak maradjanak…

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok