fbpx Skip to content

Pár napja számoltunk be az Apple bejelentéséről, melyben csökkentette a tavalyi utolsó negyedéves bevételi tervet. Ennek hatására a részvényárfolyam szabadesést mutatott be, ettől volt hangos egész héten a tech sajtó. A rossz hír mellé azért jött egy pozitív is: rekordot döntött az App Store forgalma.

App Store

A január 2-i bejelentés – miszerint elsősorban a nagyon gyenge kínai telefoneladások miatt az Apple csökkenti az utolsó negyedéves bevételi tervét – megtette hatását, a befektetők és az újságírók pesszimistává váltak a cég jövőjét illetően. Azonban még nem kell temetni az Apple-t, messze van még a vég – ha lesz egyáltalán –, közzétették, hogy január 1-jén az App Store forgalma rekordot döntött.

Phil Schiller, az Apple marketingért felelős alelnöke szerint:

Az App Store-nak rekordot hozó hete és újéve volt. A december 24-31. közötti időszakban több mint 1,22 milliárd dollárt költöttek el alkalmazásokra és játékokra, amely a valaha volt legjobb hét lett, január 1-je pedig a legnagyobb forgalmat generáló nappá vált a maga 322 millió dollárjával. Hála a tehetséges fejlesztők munkájának és a vásárlók hihetetlen támogatásának, az App Store kiemelkedő bevétellel zárta a 2018-as és egy robbanásszerű eredménnyel nyitotta a 2019-es évet.

A játékok és a self-care alkalmazások voltak a legnépszerűbbek, a Fortnite és a PUBG játékokat töltötték le a legtöbbször, de nem szégyenkezhetnek a Brawl Stars, az Asphalt 9 és a Monster Strike fejlesztői sem.

Jómagam amondó vagyok, hogy ez szép és jó, de az Apple eredeti problémáját nem oldja meg. Már az előző cikkben is szerepelt, hogy a Szolgáltatások üzletágnak nagyon megy, ezt eddig is tudtuk, és ha valaki rendszeresen figyeli a negyedéves beszámolókat, akkor feltűnhetett neki, hogy ez a rész folyamatosan rekordokat dönt, és egyre nagyobb szeletet hasít ki az összbevételből. Ez így van jól, hiszen van egy 1 milliárdnál nagyobb felhasználó bázis, amire lehet építeni. Az Apple megpróbálja ezt az oldalt növelni, azonban ez nem megy olyan gyorsan, mint ahogyan olvadnak a hardvereladásból származó bevételek.

Szóval ez csak szépségtapasz, a másik oldalon kellene valamit lépni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok