fbpx Skip to content

Nem, ez még nem a lemondó levél. De ha így mennek tovább az események, akkor annak megírására is hamarosan sor kerülhet. Egyszerűen botrányos, amit napjainkban az Apple művel. De min is akadtam ki ennyire így az év elején?

Tim Cook

Sokan hirtelen kijózanodtak szilveszteri részegségükből, amikor is az év első munkanapján meglátták Tim Cooknak, az Apple elnök-vezérigazgatójának befektetőkhöz írt levelét. Ebben a levélben – az Apple-től szokatlan módon – csökkentette a korábban bejelentett 2018. IV. negyedéves pénzügyi elvárásokat. De mi is csökkent?

Legfőképpen – és ez hozta lázba leginkább a befektetőket – a bevétel 89-93 milliárdról 84 milliárdra lett helyesbítve. Tim Cook négy plusz egy okot nevezett meg:

  1. Az iPhone XS és a XS Max még szeptemberben jelent meg, míg az iPhone X 2017. novemberében, ami nehezebbé tette a negyedévek összehasonlítását és a becslést.
  2. Az erős dollár mintegy 2%-kal csökkentette a bevétel növekedését.
  3. Az ősszel bemutatott sok új termék a beszállítói láncban problémákat okozott. Az Apple Watch Series 4 és az iPad Pro többnyire nehezen volt megvásárolható, de hasonló probléma lépett fel az AirPods és a MacBook Air esetén is.
  4. Néhány fejlődő piacon gazdasági gyengeség jelei mutatkoztak, aminek nagyobb hatása lett, mint várták.
  5. Plusz pontként még elmondható, hogy kevesebben váltottak új telefonra, mint ahogyan azt várható volt.

Cook szerint legfőképpen a két utolsó pont miatt kellett a várakozásokat csökkenteni. De nézzük meg ezeket részletesebben.

Ugyan visszaesést vártak néhány fejlődő piacon, de a legkomolyabb probléma Kínában lépett fel. Tulajdonképpen a teljes bevételcsökkenés a kínai iPhone-eladások miatt van. A kínai gazdaság a szeptemberi negyedévben az elmúlt 25 év második legalacsonyabb növekedését produkálta, és a gazdaságnak nem tett jót az amerikai-kínai kereskedelmi háború sem, ami óvatossággal tölti el a kínai vásárlókat is.

Cook szerint azért váltottak kevesebben új készülékre, mert néhány fejlődő országban kedvezőtlen a gazdasági helyzet, az erős dollár növelte az árakat és a kedvezményes akkumulátor-csereprogram is kitolta a telefonok életciklusát.

Mindezek ellenére a vezérigazgató lát pozitív jeleket is. Az aktív készülékek száma 100 millióval nőtt az elmúlt egy évben, néhány üzletágban minden idők legnagyobb bevételét produkálták (Szolgáltatások, Hordozható eszközök és a Mac), számtalan termék van a csőben és az Apple a világ leginnovatívabb vállalata.

Na, ennyit a maszatolásról, olvassunk a sorok között! Először nézzük végig a 4+1 pontot:

  1. Az, hogy egy készülék mikor jelenik meg, kizárólag az Apple döntése. iPhone X 2017. októberében, míg a XS és a XS Max pedig tavaly szeptemberben. Elég béna magyarázat, hogy az eltérő megjelenések miatt nehezebben tudták becsülni a bevételt, hiszen ők napra lebontott értékesítési számokat látnak, így könnyen kiszámítható, mennyi esett a szeptemberi időszakra és mennyi októberre. Szóval a pont bukott.
  2. Az erős dollár csökkentette a bevétel növekedését. Az erős dollár valóban szívás annak, aki nem ért a pénzügyekhez. Azonban már elég régen kitalálták az FX forward pénzügyi terméket, mellyel előre le lehet fedezni a jövőben árfolyammozgásokat és biztos bevétellel lehet számolni. Cupertinóban mit csinálnak a pénzügyesek? Azon kívül, hogy Dagobert bácsiként számolják a pénzt, úgy látszik, mást nem. Szóval ez a pont is annulálva.
  3. Ősszel túl sok terméket mutattak be: könyörgöm – ki szabja meg a termékek bemutatásának idejét? Hát persze, hogy az Apple! Az írják, tudták, hogy ellátási nehézségek léphetnek fel. Ha tudták, miért nem léptek ellene? Harmadik pont is kuka.
  4. A fejlődő országokban gazdasági gyengülés jelei mutatkoztak. Erre az Apple-nek valóban nincs különösebb ráhatása. Maximum lobbizni tud Trumpnál, hogy az iPhone-t ne sújtsa importvám az Egyesült Államokban.

De gond nem az USA-ban, hanem Kínában van. Olyan szempontból érthető a bevételcsökkenés, hogy az okostelefonpiac világszerte visszaesést mutat, azonban a Huawei kis gyártóból a világ második legnagyobb telefongyártójává vált, megelőzve az Apple-t. Hogyan tudták ezt megtenni egy csökkenő piacon? Jó telefonokkal és olcsó árazással. A jó telefon még megvan az Apple-nél, azonban a cég az olcsóságról soha sem volt híres. A 2017-ben megjelent iPhone X már elért egy lélektani határt (1000 dollár), azonban az új formaterv miatt még vitték, mint a cukrot. A tavaly ősszel megjelent XS csak ráncfelvarrás volt, és a XS Max a maga 1149 dollárjával rablás. Ennyit soha nem adnék egy telefonért, ami három-négy év múlva úgyis kuka.

A készülékváltás késleltetését magyarázó ok a kedvezményes akkumulátorcsere. Nos igen, ez meghosszabbíthatja egy régebbi készülék élettartamát, azonban az Apple hirdette meg a programot, tehát vulgáris kifejezéssel élve magukat szúrták tökön. A program ráadásul tavaly évvégén lejárt, tehát az idei bevételeket nem csökkenti.

Tim Cook levelében nincs benne, de van még egy ok, amiért a felhasználók megtartják régi telefonjukat. Ez pedig az iOS 12, mely érezhető sebességnövekedést eredményezett a régebbi készülékeken. Na, ilyet sem fog többé csinálni az Apple…

A bajt látva a cég még novemberben meghirdette az USA-ban a kedvezményes készülékbeszámítási programot. A vásárló leadja régi készülékét és az évjárattól függően eltérő nagyságú kedvezménnyel vásárolhat iPhone XS, XS Max vagy XR telefont. Az akciót karácsony előtt kiterjesztették elég sok országra: Kína, Japán, Anglia, Németország, Franciaország, Olaszország, de Kelet-Európa és Ausztria sajnos még nincs benne. Remélhetőleg itthon is elindul a program, én már nagyon várom, le is cserélném a haldokló iPhone 6 Plus-omat.

A cég továbbá tervezi részletfizetési lehetőség bevezetését is. Ennek keretében a vásárló 24 hónapon keresztül havi részletekben fizetne a telefonért.

Közgazdaságtan, 2. óra: ha valaminek emelem az árát, akkor csökken az értékesített mennyiség. Azt az ideális pontot kell megtalálni, ahol még nem csökken a bevétel. Cupertinóban próbálkoztak, meddig lehet elmenni, és most a falhoz értek, ahonnan nincs előre. Jobs utolsó éveiben, ha egy új terméket mutattak be, azt olcsóbban vagy maximum ugyanolyan áron adták, mint az előző generációját. Sőt, még évközi árcsökkentésre is volt példa: az első iPhone 600 dollárról indult, majd egy hónap múlva az árat levitték 200 dollárra.

A fentiekből is látható, hogy tulajdonképpen mindenkit okolnak a bevételcsökkenésért, csak önmagukat nem. Itt az ideje, hogy belássák: az új készülékek alapból baromi drágák, és ezen változtatni kell. Az iPhone a cég húzóterméke, a bevétel több mint 50%-a ebből az egy termékből jön. Szóval a cég szempontjából létfontosságú, hogy megoldást találjanak a csökkenő bevételekre, de amíg nem néznek magukba, addig én nem várok változást.

A cég január 29-én hozza nyilvánosságra az előző negyedéves számait. Kíváncsi leszek, addig lépnek-e valamit, vagy minden marad a régiben. A befektetők mindenesetre nem lesznek türelmesek, tegnap a zárás utáni kereskedésben 8%-ot esett a részvény árfolyama.

Te mit gondolsz, mit kellene tegyen az Apple?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for swayze swayze says:

    Cook csődbe viszi a céget? Vagy végre kirugják ezt a majmot! Ez az ember semmibe se hasonlít Jobs-ra, ebből is látszik, hogy ő se volt tévedhetetlen, mert erre az emberre ráhagyni a céget, tejjesen felesleges volt!

    A termékek maradtak olyanok amilyenek voltak jó minőség, jó kinézet, remek összeszerelés. Viszont ezzel szemben innováció egy nagy 0, árak plusz 50%, mellébeszélés 100%.

    Nem tudom, hogy a következő telefonom iPhone lesz-e, mert az árát nem éri meg!!!

  2. A cikkíró valamiféle szaktekintélynek számít a témában?
    Csak azért kérdezem, hogy mennyire vegyem komolyan az okfejtéseit?

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahhoz nem kell szerintem szaktekintélynek lenni, hogy logikusan végiggondold az egészet. itt egy csomó dologban pont az Apple a hunyó, lásd például a készülékmegjelenések idejét vagy az árazást.

  4. Véleményem szerint (10 év távlatából) a legnagyobb baj, hogy legalább 4 éve ugyanazt adják el, csak egyre drágábban. Technológiailag elismerem a notch-ot, de felhasználói élményben semmit sem tett hozzá a telefon használatához. Nincs fejlesztés, nincs újdonság. Az új készülékeknél ez egyértelműen látszik.

  5. Avatar for pAnk pAnk says:

    Véleményem szerint nem attól lesz sikeres egy cég ha olcsón adja a készülékeit. A Huawei sem olcsón adja hanem megtalálta az arányt annál a bizonyos ár/értéknél (persze bele lehet kötni, hogy kinek mennyit ér egy telefon). Emlékszem anno amikor a 4S-t vettem mindenki elképedt az árától de akkor a konkurencia a közelébe sem ért. Ma már ez nem mondható el az epölről, egyszerűen nincs meg az az előny.

  6. Ezzel csak részben értek egyet, mert a notch mint design megoldás valóban kicsit idétlen, de mivel a FaceID miatt tenyleg lett egy edge to edge képernyő az szerintem király.

    Pont ez volt a bajom a Plusszal, hogy 5,5 colért egy benga telefonom volt. Most van egy 7-es fizikai méretem és egy 5,8 colos képernyőm.

    +1: a FaceID 10x gyorsabb és pontosabb mint a TouchID.

  7. A Huawei csúcs készüléke ugyanúgy 300k környékén van mint az XR. Márpedig almát almával.

    A Huawei és sok más gyártó vitathatatlan előnye, hogy nem sokkal gyengébb készülékkel is rendelkezik a portfolióban, ami fele vagy harmad annyiba kerül. Ezért nem is értem miért kellett megölni a SE vonalat.

  8. Egyébként ha valakinek megy az angol és érdekel még több részlet, akkor érdemes megnézni a tegnapi CNBC videóriportot Timmel.

    Szerk.: a 9to5mac-nél van átirat is ha úgy könyebb.

  9. Mi a gond a készülék megjelenésekkel? Minden évben ugyanakkor jelennek meg a készülékek.
    Egy előre nem tervezhető/látható beszállítói probléma simán kinyír egy jól megtervezett product launch-ot…
    Pl az elmúlt negyedévben az Intel szana-szét kefélte a PC/szerver bizniszt, mert nem tudtak eleget gyártani… és még csak nem is új alkatrészekről beszélünk.
    Nem hülyék ők…

  10. @Agent_H alapvetően az, hogy szeptember az 3. negyedév, az október meg 4.

    Ettől még tényleg meg tudnák mondani - ahogy a cikkíró is mondja, csak valamiért nem akarják.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát de pont ez az egészben az önellentmondás: ha egyszer tudható, hogy mikor lesz új termék, azt nem két nappal előtte kezdik el gyártani, így az is látható közben, hogy hogyan is áll a beszállítói oldal. az Apple-t senki nem kötelezi arra, hogy minden évben ugyanakkor dobja piacra az új készülékeket. az iPhone XR is később jelent csak meg, mint a XS.

  12. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nyugodtan elolvashatod újra amit írtam, hátha másodszorra átjön a mondanivalóm :wink:

  13. Most összezavartál, mert nekem az jön le, hogy 300k egy Huaweinél oké, Applenél már drága?

  14. Avatar for pAnk pAnk says:

    Oké, ezt direkt csinálod. Hagyjuk.

  15. Eskü nem, tényleg nem értelek.

  16. Szeptember Q4, Október Q1…

  17. Igazad van, de a mondanivalóm lényegén szerintem nem változtat.

  18. Én úgy látom,hogy az Apple “kicsit” elszállt magától. Görbe az $1000 iPad pro? Apple:Az úgy jó, nincs vele gond. Hülyére veszik a felhasználókat, pedig be kellene látniuk ,hogy belőlük élnek. Utóbbi pár hétben yt-on nézegettem videókat, és 80% ban arról szólt, hogy Apple kapja össze magát mert baj lesz, vagy arról hogy ennyi volt, többet nem vesz Apple terméket. Az már csak hab a tortán amikor az emberünk bevitte a mac book pro-ját asszem, hogy nem megy a kijelző vagy mi, genius bar -nál $1200 ért csinálták volna meg, egy srác meg ingyen megjavította azzal hogy párás környezetben volt a laptop és valamelyik érzékelő letíltott. Szétkapta, reset…és láss csodát ment. Apple válasza az volt erre is hogy azért annyi mert ők eredeti cuccokat tesznek a gépbe. :smiley: Csak így tovább. Nem kívánom az Apple bukását, de most nagyon rohad és belülről…

  19. Avatar for Abu007 Abu007 says:

    Én inkább maradok az ujlenyotosnál, most váltottam i7-ről, i8-ra, csak a vezetéknélküli töltés miatt. A 4,7” tökéletesen jó, gatya zsebbe, legugolásnál sem törik, vagy görbül. Az x-töl felfelé, már mind retina szkenes, hát szerintem tolják fel maguknak(és mondom: SZERINTEM). Egy nagyobb kijelzöt csak kabát belső zsebben lehet hordani, mivel vékony a készülék, de legalább nagy! Én kétkezi munkás vagyok(vill.szer), nem figyelhetek mindig a telóra( pakolás, szerelés), aki azt mondja, hogy jobban olvasható, a nagyobb, az kamu duma, nekem már olvasáshoz közelre szemüveg kell, ugyhogy mind1. Elég ha az ujnyomom megvan nekik(ugye senki nem hitte, hogy nem tárolják), nem még az arc is. A kamerák már az arcfelismerést használják, hát enyi. Persze akinek kell a drágaszág, hát az ő döntése, de légyszi ne szidjatok a saját véleményem miatt, ez 1 forum! BUJÉK!

  20. Köszi a segítséget! :slight_smile:

  21. Szerintem nagyon jól összefoglaltad a cikk lényegét. Ha valaki nem akarja vagy nem tudja megérteni az legyen az illető baja. Kérdés az, hogy jelenleg van-e olyan ütemű fejlődés a kütyüiparban, ami az évenkénti csinnadrattákat kiszolgálja?

  22. Ezzel egyetértek, de akkor igen, felmerül a kérdés, hogy van-e értelme az évente való frissítésnek. Például az Apple Watch esetén 2-3 év is eltelhetne. A mostani Series 4 instant get, ahogy anno a series 1 is volt.

    Idén én sem váltottam iPhone XS-re a X-ről, pedig minden évben váltunk.

  23. Egy előnye van az Applenek az pedig a rendszer. Amíg a többi gyártó androiddal csinálja a telefonokat addig az iPhone verhetetlen lesz de sajnos tényleg nagyon elszálltak az árakkal. Más gyártó a kategória azonos hardverrel ellátott telefonjait sokkal kedvezőbb áron kínálja és jól haladnak előre.

  24. Önmagában az alkalmazások futtatásához szükséges rendszerhez szvsz egy 6S is elég már, de asszony 6-osán is minden elfut, miután ápdáteétem az új ios-ra. Szerintem ez sokaknál fontos érv lesz, hogy megint kiadjanak 3-4száz rugót egy új készülékért évente, vagy ki tudja, mennyi lesz a következő idén.
    10 éve az iPhone minden idők leginnovatívabb terméke volt számomra, azért szálltam fel a hajóra. Beleszerettem a használhatóságába, mégha volt is némi felára. Ma már azt látom, hogy a zsetonon kívül semmi sem érdekli őket. Idén még nem tervezek készüléket váltani, mert kiszolgál a 8 Plus, de jövőre sanszos, hogy megnézem a konkurenciát.

  25. Én nem gondoltám, hogy a következő X évben váltok másik cégre. Nekem a rendszer megfelel, Mac-em van, így nyilván maradok. Az új Huawei tetszik, mint telefon. De nem tudom szoftveresen mennyire vállna be.

  26. Avatar for pAnk pAnk says:

    Abszolút nincs meg az a fejlődés a mobiliparban ami pár évvel ezelőtt még megvolt. És ez választ is ad a felvetésedre, évek óta nincs értelme az évenkénti frissítésnek, egyik gyártónál sem. De nem is az innovatív megoldások miatt csinálják, sajnos.

  27. Iphone 8 már nem kapható az Apple storeba

  28. Erre a magyarázkodásra csak ez jutott eszembe:

    Timothy a döglött ló nem alszik!

  29. Ezt a bejegyzést töröld, mert fals info.

  30. Csak a németeknél.

  31. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez kizárólag a német piacra igaz, és a szolgáltatóknál ott is elérhető maradt. itthon (jelenleg?) még az iPhone 7 és 8 is fent van a kínálatban.

  32. Nem idevágó téma de, tegnap gondoltam csinálok egy biztonsági mentést a telefonról(6s )mert már rég volt. Rádugom és kírja, hogy elérhető újabb iOS verzió a telefonhoz a 12.1.2. :slight_smile: A megjelenés napján frissítettem OTA-n ugyancsak a 12.1.2 re. Kipróbáltam egy 7, és egy 7pluson is ugyan ez a jelenség! Miért akarja ugyan arra a verzióra frissíteni? Köszönöm

  33. Avatar for gunar gunar says:

    Bár kicsi a valószinűsége, de az SE-t is két év kihagyással adták elénk, most kb megint eltelt az az idő mint akkor és ha idén tavasszal kidobnak egy mentő széria SE utódot, akkor simán az asszonynak adom az Xs-t és váltok rá, kerüljön amibe kerül, persze ha szintet tartva dobnák a piacra, azaz A12+full kijelző+vmi jó biometria, ami nem hátul van. Kár hogy ez nagy valószinüséggel csak álom marad
    A fentebbi villanyszerelőnek a gondolatmenetét nem vágom, mert a koszos kezűeknek pont hogy a FID a jobb és a cimborám aki szintén zenész (villanyszerelő) áldja a FID-t a TID-vel szemben, de vannak autószerelő ismerősök is akiknek szintén az a bejövősebb. és még sorolni lehetne azokat akiknek kezet kellett törölni ha TID-t akarták használni, s már az X óta nem kell.

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mert pár nappal később jött egy új build a 12.1.2-ből, aminek csak a build száma más, de ugyanúgy 12.1.2.

  35. Avatar for Tutu55 Tutu55 says:

    Az iPhone X novemberben jelent meg nem pedig októberben.

  36. Avatar for Larkin Larkin says:

    Teljesen egyetértek a cikkel, pont valami hasonlóról beszélgettem a barátnőmmel a napokban. Cooktól ezek az ultragáz mosakodások meg tényleg elképesztőek. Szemét Kínaiak! Meg mostmár szemét németek! Nálam amúgy az új iPad meghajlásának kezelése volt az uccsó csepp. Váltottam XS Maxra, hogy az jó lesz. Nem lett. Eladtam, gondoltam elég lesz az XR. Egy oled panel után iszonyúan gyenge a kijelzője, plusz rettentően bumfordi. Eladtam, jött a sima XS, most is arról gépelek. Viszont besétáltam a Vodafonehoz, hogy figyumar, mondjatok valami jó árat a Mate 20 Pro-ra. Így hoztam el 250-ert egy dual simes, gyári független változatot belőle. Teljesen paff vagyok tőle, pontosan azzal a gyermeki örömmel nyomkodom, mint mondjuk az első szifont. Az én konklúzióm az, hogy a Macbook és iPad marad, de a Mate 20 Pro annyira durván jó (főleg h így és ennyiért tudtam megvenni), hogy az lesz a telóm. Cook meg monnyon le.

  37. Nem értem! Az még sem lehetséges, hogy egyedül vagyok aki látja a hibákat és sajnos tapasztalja is… Mit is hozott ki sok új termékként az APPLE…? Hozott egy új MacBook-ot…? ÉN nem láttam. használom a 2015-ben kihozottat. Kihozott egy új Airpods fülest…? Én nem látom. Mindenről beszélünk de semmi nem történik. Közben még arra sem képesek, hogy a költöztető asszisztens szerencsétlensége folytán eltűnt adatokat vissza állítsák… 3 hét kellett az adatok 75 százalékos visszaállításához. Eltűnt mind két gépről és a ICloud-ból is…! Hova is…? Mit is csináltak 3 hétig…? Na igen azt nem mondták hogy : bocs vagy valami ilyesmi. Totális katasztrófa. Nem lehet üveget cserélni az Iphone-kon mert nem és kész. Cseréld kijelzővel együtt ! Akár csak a nagyobb asztali gépeken… Korábban miért lehetett…? Miért is. /Nem Cook volt a "főnök/ Olyanokat már meg sem merek említeni, hogy az állítólagos tanácsadói hálózat egy olyan emberek halmaza akik olvassák a monitorokról a feladatokat de magához a készülékhez és sok esetben az APPLE termékeihez abszolút nem értenek! /Mielőtt bárki bármit írna saját tapasztalatokról írok. Nem azt hallottam, hogy…/ Kéne már egy hozzáértő a céghez mielőtt csődbe megy. Nem mennek az eladások…mondják. Én meg kérdezem: miért is nem vehetek egy Apple Store-ban egy Appla Watch-ot…? Mert zafír üvegest szeretnék…? És még Bécsben sem! Totális butaság, hozzá nem értés! Nem megy az eladás, mert nem akarnak eladni…? Hol tanulták, ha tanulták egyáltalán a kereskedelem alapjait…? Vennék én egy új laptopot is, ha lenne. De nincs, 2015 óta! Vennék egy AirPods-t, de lassan két éve mondják, hogy jön az utód. Már bocsánat: mit csinálnak a fejlesztőik… És akkor olyanokról nem beszélek, ami eddig elképzelhetetlen volt, hogy különféle a gépre nem illő apró kis bosszantó file-k kerülnek az internetről… Például olyan amitől a wifi kapcsolat nem működik rendesen… /Persze erre sem tud mondani semmit az APPLE “segítsége”/ Nem változtak a felhasználói szokásaim, csak az APPLE süllyed egyre mélyebbre. Le fagy az Iphone Smax…? Mi van? Nem látott még telefont az APPLE gárdája…? Ki s lehet kapcsolni!!! VUf inkább nem folytatom, csak szomorkodom, hogy hogyan tesz tönkre néhány ember hozzá nem értése egy komoly nagy vállalatot.

  38. Avatar for pAnk pAnk says:

    S-max az ford :blush:

  39. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem azért nem lehet, “mert nem”, hanem mert össze van ragasztva az üveg és a kijelző (laminált). korábban azért lehetett, mert nem volt laminált. az iPhone 4 retina kijelzője óta viszont laminált.

    azért nem vehetsz, mert a rozsdamentes acél tokozású órából kizárólag LTE-s van, és az LTE szolgáltatás jelenleg nem érhető el az osztrák szolgáltatóknál az Apple Watch számára. emiatt nem forgalmazza az Apple az adott országban az LTE-s modelleket, így a rozsdamentes acél változatot sem.

    az internetről csak úgy magától nem kerülnek ilyesmik a gépedre. az viszont értelemszerű, hogy a különböző kártékony dolgokat fejlesztők nem fognak válogatni a módszerekben, és minden lehetőséget és platformot megragadnak, így a Mac sem lehet sosem védett 100%-ban. sőt, mivel hibák nélküli rendszer jelenleg nem létezik, így teljes védettséged sem lehet soha. még így is elenyésző azoknak a kártevőknek a száma, amelyek a macOS-t képesek támadni, szemben mondjuk azzal a szabadrablással, ami a Windows esetén van. futtass egy MalwareBytes-t, és válogasd meg jobban, milyen linkekre kattintasz és miket nyitsz meg.

  40. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen ameddig nem volt sok kézben Mac addig nem is volt értelme rá fejleszteni olyan módszereket amikkel a windows felhasználói évek óta szembesülnek és védekezni próbálnak ellenük. DE már sokan használnak Mac-et és ezért nagyobb a fejlesztői háttér is az ilyen kis vírusokra és fergekre, stb. Na ezért kell már védekezni azon is.

  41. Kedves Főszerkesztő úr!

    Nem hülye vagyok csak felhasználó. Nem megbántani akarom Önt így ismeretlenűl, de azt hiszem lenne még mit fejlődnie néhány fronton. Legalábbis tudomásul venni, hogy nem minden szifon olvasó alul iskolázott, IQ light, Amit az Ön válasza mutat. /Amit írt azt egy bizonyos szinten túl mindenki tudja…/ Nem gondolhatja komolyan amit írt, ha mégis, itt az ideje pályát módosítani. Megvilágítom Önnek a gondolatot: miért is nem vehetem meg a rozsdamentes acélból készült terméket Budapesten egy APPLE kereskedésben? Nem APPLE termék…? Nem tudnám használni…? És ha nem…? És ennek ellenére vennék egy APPLE terméket…? MOndjuk dísznek… vagy csak azért hogy használhassam az EKG funkcióját a szükséges beállítások módosításával… Ejnye ejnye. A gondolkodás mód a probléma. Tudom, hogy laminálják, de minek? stb stb. A lényeg a hanyatlás folyamata. Ami sajnos itt is látszik a oldalon. Nem véletlenül írtam, hogy a használati szokások változatlanok. stb. stb. Én személy szerint 1993 óta használom az APPLE termékeit. Sajnos van rálátásom a komoly hanyatlásra végzettségeimtől és felkészültségi szintemtől függetlenül. Személy szerint kifejezetten felhasználó ellenes pl. az IMac üvegének cseréje kijelzőstül egy vagyonért. Példának okáért. Lehet hogy Önnek ez jó. Nekünk felhasználóknak nem, akár a telefonok esetében. Az összes többiről nem beszélve. Ami pedig az “APPLE segítségeket illeti” no coment.

  42. fordít jobbra balra az oldal? vagy mi okozza ezt az idiota szöveg megjelenítést…?

  43. Már hogyne lehetne üveget cserélni…
    Azért mert nem hallani róla kishazánkban még lehet.
    Érdemes megnézni a Rewa videókat a jutubon :slight_smile:
    Azért az döbbenetes, hogy a hozzászólók nagy többsége milyen jól tudja, hogy ezt meg azt kellene csinálni meghogy nincs innováció, miközben valószínűleg semmi értékelhetőt, kézzel foghatót nem raktak le az asztalra :).

  44. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az iPhone 4 óta lamináltak a kijelzők, tehát a hanyatlás akkor már 2010 óta folyamatos. miért lamináltak a kijelzők? például mert így vékonyabb lehet az egész kijelzőmodul, és a háttérvilágítás is jobban teljesít erős napfényben, és az egész kijelző szebb képet ad, és némileg talán a betekintési szög is jobb attól a pár tized millimétertől is, amivel közelebb van az üveghez. szívás a javítás szempontjából? igen, mert speciális gépek nélkül nem lehet csak az üveget cserélni, ha csak az tört be, de az LCD maga nem.

    (legjobb tudomásom szerint egyébként a legelső iPhone esetén sem lehetett csak az üveget cserélni, és nem is volt erre a lehetőségre példa a szervizes környezetben az iPhone 3G és 3GS megjelenéséig, de persze akkor is kizárólag a nem hivatalos szervizekben.)

  45. Avatar for gunar gunar says:

    “Megvilágítom Önnek a gondolatot: miért is nem vehetem meg a rozsdamentes acélból készült terméket Budapesten egy APPLE kereskedésben?”
    Tudom nem az én posztom megválaszolni, de nem a hanyatlás és nem csak Budapesten, hanem sehol ahol nem lehet használni vagy szolgáltatói oldal miatt, vagy a hálózat még nem megfelelő a hibátlan használathoz (itt a T forgalmazására gondolok és aktiválni sem engedik) Az meg hogy a rozsdamentes már csak LTE-s verzióban létezik, hát igen az hagy némi kívánnivalót maga után, de ki tudja nem esetleg ezzel akarják közelebb hozni a szolgáltatókat ahhoz, hogy végre eSIM-et is bevezessenek, mert pl a felhasználói nyomásra apellálnak, bár ez kérdéses. Amúgy meg senki sehol nem tiltja hogy ilyen estben ha mindegy a használati lehetőség, a német T-nél megvegye vki. nincsen messze. Az lesz rozsdamentes és az sem fogja tudni az EKG-t az USA-n kívül. Ez mitől is hanyatlás? Ez van és kész, addig ameddig ezek ellenére sokan veszik a termékeiket, nem is fognak változtatni és nem kell jönni ezután a szokásos “bezzeg Steve idejében”-nel mert ő is azt mondta mikor kiderült az i4 antenna bibije, hogy fogjuk másképp. Az egyik kutya a másik eb, arról nem is beszélve hogy hány csúcs okostelónak nem lehet még külön cserélni az üvegét egy ideje, mert azok is lamináltak (csak jobban körül kell nézni) de mivel ez apple termék, hát minden apróságot sokkal jobban felfúj a nép!

  46. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én ezt nyilván tudom… és lásd fentebb, le is írtam ezt. de az Apple egyáltalán nem és még a garancián túli szervizek sem fognak neked csak üveget cserélni, utóbbiak is teljes kijelzőmodullal cserélnek, a te törött kijelződet meg majd feldolgozzák később a kijelzőfelújítósok: így eredeti marad az LCD, és csak az üveget cserélik. viszont speciális eszközök, gépek nélkül nem tudod megcsinálni, ráadásul nehézkes és nem pár perces a dolog, mint egy helyszínen megvárható csere. (de hadd ne kelljen már minden ilyen lehetséges részletet minden alkalommal leírni, mert sosem jutunk akkor előre.)

  47. Avatar for gunar gunar says:

    Mivel nem szeretnek olvasni a legtöbben, hát ezért nem tudják már régen le volt írva itt is.A másik meg sok esetben a szövegértelmezéssel is gondban vannak többen mint kellene, emlékezzünk csak az evenkénti iphone csere lehetőségére a T-nél, mikor azt sem értették rengetegen, pedig csak a belinkelt T-s leírást kellett volna elolvasni és megérteni. Na mindegy. :roll_eyes:
    Azt már el sem tudom képzelni mi lett volna, ha egy iphone széria csinál olyant mint a szintén drága Note7 !?

  48. Kéne egy ilyen biznisz kishazánkba mert amúgy elég egyszerű a folyamat… Ahogy mondod, bele kell dobni pár millát és ennyi.
    Aranybánya lenne :). Nyilván nem vidéken…

  49. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    van ilyen itthon.

  50. Ezt nem tudtam…

  51. Szimplán ez az ok ami miatt nem veszek ilyen telefont. Túl van árazva és nem éri meg. Már már azon gondolkodom hogy megyek és veszek valami android telefont.

  52. Avatar for Bob Bob says:

    bosszantó fájlok kerülnek a gépére az internetről csak úgy… atyaég :slight_smile:

  53. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nekem nincs bajom a notch-al, viszont újításnak egyáltalán nem mondanám. Az egy szükség megoldás arra, hogy az érzékelők és a kamera megmaradhasson az előlapon, miközben elmondhatják, hogy mégis faltól-falig ér a kijelző.

    FaceID szerintem egyáltalán nem gyorsabb, mint a TouchID volt, pláne nem 10-szer, sőt, kifejezetten lassabb. Nekem az X-em néha baromi lassan akar feloldani, van hogy kifejezetten nógatni kell, ez meg baromi zavaró. Különösen, ha azt veszem, hogy a vadi új Huawei Mate 20 Pro-mon az arcfelismerés pokoli gyors és sosem kell nógatni és ugyanúgy nem hibázik.

    Viszont most már értem azt, hogy miért nem használja az Apple az új iPhone-okon a kijelző alá építhető ujjlenyomat felismerés technológiáját. Az ugyanis a Mate 20 Pro-n valami kriminálisan rossz. Van, hogy 3-ból egyszer sem ismeri fel az ujjamat. Ha pedig valamilyen kijelző védő fóliát teszek rá, teljesen használhatatlanná válik. Viszont ilyenkor értelemszerűen lehet használni az arcfelismerését.

  54. Avatar for Kukori Kukori says:

    Én előre szóltam anno, hogy ez a Tim Cook bácsi nem jó vezető, mert baromira nem ért semmihez. Akkor leintettetek, plusz ki is tiltottatok. Érdekes, mostanra ti is rájöttetek. Olyannyira, hogy cikket is írtatok erről. Nem kell elnézést kérnetek, nekem már ez önmagában is elégtétel. :smiley: Ugyanakkor elismerésem is, mivel - ha kicsit utógyujtás módján is - , de fejlődtök.

    Cook-nak valójában nem csak mérnöki végzettsége nincs, de semmilyen reál végzettsége sem. Tehát a valós szakértelme szerintem kb. nulla lehet, vagy talán épp annyi, amit felszedett a cégnél, mióta ott dolgozik. Igaz, Jobs-nak sem volt, viszont neki megvolt az az előnye, hogy - többnyire - jók voltak a meglátásai és nagyon ötletes volt. Hát Cook-ról ez sem mondható el.

    A mellébeszélés az sajnos az Aplle-nél sosem volt idegen. Hallhattunk már példát erre Jobs-tól is, amikor azt állítótta, hogy az i4-eseknek azért rossz a térereje, mert nem jól fogják a felhasználók, meg ugye volt olyan kijelentés is, hogy 4"-tól nem kell nagyobb kijelző és hasonlóak.

    Szerintem épp ez a legnagyobb gond egyébként az Almával, hogy a felhasználóik egyébként egyáltalán nem fikázó, inkább figyelem felhívó kritikáira így válaszolnak. Fellengzősen és mellébeszélve. Na ezen nagyon kéne javítani. Az ilyen melldöngetős, ámde semmire se igazán jó építkezéseket, mint a Campus 2 meg el kéne felejteni és a fejlesztés, gyártás szempontjából valóban hasznos dolgokra költeni azt a sok pénzt.

    Ezeket az s verziókat meg szerintem szintén el kellene felejteni és minden évben egy vadi új készülékkel kellene kijönni. Új innovációkkal, új ötletekkel és ha kell, új dizájnnal. A maradi dolgokat, melyekhez még mindig makacsul ragaszkodnak, mint pl. hogy csak Apple-Apple közt van bt. kommunikáció, meg hogy nincs telefon közbeni hangrögzítés pedig megint csak el kellene felejteni. És persze nem utolsó sorban árazással is lejjebb kéne menni, hogy kicsit vékonyabban fogjon az a toll, különben így fognak járni, ahogyan most is. Apple története egyébként is erőteljesen hullámzó. Több csúcson és több mély völgyben is volt már a cég. Szerintem nem kéne egy újabb völgyet kockáztatniuk.

  55. Avatar for pAnk pAnk says:

    Én személy szerint köszönöm neked, hogy előre megmondtad mi lesz az epöllel Tim vezetése alatt. Egyébként külföldi fórumokon is több helyen rád hivatkozva írták meg a hasonló hangvételű cikkeket. Persze itt is ez történt, akármennyi is próbálják titkolni az illetékes kollégák.

    Annak meg külön örülök, hogy az utolsó bekezdésben leírtad mit kell tenni a cégnek ahhoz, hogy életben maradjanak.Biztos forrásokra hivatkozva állíthatom, hogy már meg is kezdték a munkálatokat Cupertinoban. Szóval még egyszer, köszönjük!

  56. Pont ugyanigy jartam en is. Amikor azt mereszeltem irni itt a forumon, hogy belassitja az apple a 4s emet, es hogy Cook maradna inkabb a divatnal, olyan savazast kaptam jadeye tol, hogy kinyilt a bicska a zsebemben. Itt is hagytam a forumot is es megvolt az utolso lokes hogy valtsak masik rendszeru telora. Utolag koszonet erte, sok millat sporoltal meg jadeye! :wink:

  57. Habár Cook helyére nem keresnek senkit, úgyhogy a pozíciójában nem tudod megmutatni, hogy mekkora Jani vagy de a remény hal meg utoljára.
    Interjúra szedd össze magad, mert csak egy esélyed van… ezeket a remek ötleteidet is elmondhatod majd, persze kicsit összeszedettebben…
    Hajrá!

  58. Avatar for Larkin Larkin says:

    Ez érdekes. Az én Mate 20 Pro-m tökéletesen felismeri az ujjlenyomatom, még úgy is, hogy egy közepesen vastag fólia van rajta. De igen, az arc felismerése brutális, ezzel egyetértek.

  59. Avatar for Kukori Kukori says:

    Értékelem a szarkazmusodat, bár kicsit erőltetett.
    Ettől függetlenül, igazam van. Számomra és a tárgy szempontjából is, csak ez a lényeg. :wink:

  60. Avatar for Kukori Kukori says:

    Az enyém van hogy igen, van hogy nem. Mióta frissítették a rendszert pár napja, azóta egyértelműen jobb lett, de így is sokszor előfordul, hogy nem ismeri fel.

    Kérdés; Te milyen fóliát használsz hozzá? Mert nekem eddig még mindegyik lejött róla a hajlított kijelző miatt, sőt, igazából meg se tapadtak a kijelzőjén normálisan, ezért nem is használok most rá semmit. Szerintem amúgy ez a hajlított kijelző elhibázott dolog lett. Különösen, hogy jelentőséggel sem bír, mint mondjuk a Galaxy-k esetében.

  61. Avatar for Bob Bob says:

    Akkor annyira jött ez be neked, mint hogy fej vagy írás, rajtad kívűl még sok millióan mondták ugyanezt, sőt Jobs-ról is sokan azt tartották, hogy szar vezető… majd az utókor eldönti :slight_smile:

  62. Avatar for Bob Bob says:

    Egyébként érdekes milyen gyorsan leírják egyesek TC-t mint vezetőt, végül is az elmúlt nyolc évben folyamatosan zuhant az Apple értéke… ja nem. Nyilván itt mindenki szuper képességű vezető és jós is persze, aki 10 évre előre lát, és aki soha nem hozott még rossz döntést. Jó nektek.

  63. Egy részével egyetértek azzal amit mondasz, de azért az szerintem mindenféle cégvezetői képesítés nélkül belátható, hogy összességében mióta TC van a legmagasabb székben, Steve-hez képest sokkal de sokkal több baki volt a cég életében, mint anno.

  64. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nézd, nem volt nehéz feltételezni, hogy nem lesz túl jó, mivel nulla reál végzettsége és képzettsége van. Jobs se volt jó vezető, viszont baromi jó ötletei voltak és persze a személyisége elég megnyerő és erőteljes volt, ez pedig jócskán kompenzálta más hiányosságait. “TC”-nek viszont szerintem nincs ami kompenzálna. Van viszont Jobs-hoz hasonlatos arroganciája, ami szintén nem teszi szimpatikussá.

  65. Avatar for Kukori Kukori says:

    Hét lesz az a nyolc szerintem, de végül is tök mindegy. Apple lényegében két évente rukkol elő valami újjal, addig csak az előzőekből él, tehát a hét is felezhető nagyjából.
    Apple eddig még legalábbis mindig akkor romlott le, amikor Jobs-t kitették. Mikor visszavették, újra jólmenő céget csinált belőle. Én csak levontam a következtetést a most történtekből. Kicsit lassabban ment végbe mint a legutóbb, de ma már - nyilván Te is belátod -, hogy más időket élünk.
    Egyébként olyan helyet túrt ki mára magának az Apple a piacon, hogy valszeg ezúttal egy szar vezetéssel sem fog a csőd szélére kerülni, legalábbis szerintem ettől nem kell tartani. A bevételei, felhasználói köre viszont az eddigiekhez képest jócskán csökkenhet szerintem. De persze nem akarok jósolgatni. :slight_smile:

  66. Nagy ötletei Jobsnak nem voltak. Az ötleteket mindig hozta valaki. Ezek az emberek többségében a mai napig kulcspozíciót töltenek be a cégnél.

    Edit: Mellékesen Cook mérnök, Jobs nem volt az soha. A reál végzettségről, mintha bármit is jelentene az életben, csak ennyit…

  67. Plusz Steve ugyanúgy az iPhone 4 -ig ott volt, meg tovább is adott instrukciókat, amikor évente frissítette a termékét az Apple, tehát nem Tim találta ezt ki, hogy évente milyen frissítések legyenek. Amit az Apple most is folytat és mutogatunk Tim-re.

  68. Avatar for Bob Bob says:

    Akkor azt mondod nem mérnökként végzett hanem bölcsész, vagy hogy kell ezt érteni?

  69. Avatar for Bob Bob says:

    Akkor összefoglalhatom?
    Tehát az Apple már nem menő, leromlott és már végbe is ment a változás… értem :slight_smile:

    Akkor most mégse fog a csőd szélére kerülni, csak leromlik… és elhagyják a felhasználói, vagy pontosan mi is a jóslat? :smiley:

    Szerintem jobban járnánk, ha konkrétumokról beszélnénk, pl meddig fog zuhanni a részvény, hány százalákét veszti el a vásárlóinak, meddig zuhan az elégedtségi indexük stb… mert ilyeneket bárki tud mondani, hogy leáldozott nekik, kb 10 éve ezzel van tele minden Apple hír, minden applegate cikk stb. Ehhez nem kell nagy jós tehetség.

  70. Avatar for Kukori Kukori says:

    Igazán nagy ötletei főleg Jobsnak voltak szerintem. Hiszen ő volt aki az iPhone-t is kitalálta, ami 2007-től szinte folyamatosan az Apple fő bevételét képezi. De ő volt az, aki az Apple nevet és logot is kitalálta, meg az iMac-et, ami akkora siker lett, hogy majdnem a nulláról hozta fel újra a céget, stb… Úgyhogy de, voltak nagy ötletei. Megint más kérdés, hogy a megvalósításukban mások segítségére szorult, de ez természetes dolog az ötlet emberek esetében.

    Cook az Auburn University-n szerzett végzettséget üzemszervezésből. Ez kb. menedzsmentet, irányítást jelent, tehát nem a tényleges műszaki termékek készítésével, működésével kapcsolatos valódi mérnöki végzettséget, noha az USA-ban ezeket is mérnöknek nevezik, szerintem tévesen és megtévesztően. Ezen kívül pedig kizárólag business végzettségei vannak, melyek szintén inkább a szervezéssel kapcsolatosak. Tehát maradjunk abban, hogy valós műszaki végzettsége nincs.

  71. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem igazán foglalkoztat, hogy mi mennyire menő, én ezen a koron már bőven túl vagyok. :smiley: Ha hiszed, ha nem, a változás nem mindig jó. :wink:

    Nem tudom, hogy a csőd szélére kerül-e, szerintem egyelőre tuti nem, mert a hozzád hasonlóak mindig meg fogják vásárolni a termékeiket, az USA-ban pedig ha mobiltelefont említesz, azt a “menőző” fiatalok kizárólag az iPhone-nal tudják azonosítani. :smiley: Tehát egyelőre valszeg nem.

    Konkrétumokról az Alma esetében a cikk már beszélt, írt. Azon nincs már mit megbeszélni, vagy szépíteni. Rugózni azt persze lehet rajta, meg nyavalyogni, csak hát annak meg nincsen sok értelme. :slight_smile: Lehetséges következményekről, illetve levonható tanulságokról van értelme csak ezzel kapcsolatban dumcsizni. A részvényárfolyamok meg engem pl. nem igazán izgatnak - szerintem jó eséllyel rajtad kívül az olvasókat se nagyon -, hiszen az itt olvasók, fórumozók többsége azt gondolom sem nem befektető, sem nem tőzsdei spekuláns. :wink: Azt viszont érdemes és érdekes is “boncolgatni”, hogy ezek után mi lesz és hogyan lesz.
    Ja! Az Apple-nek már többször is voltak hullámvölgyei, történetük során két alkalommal is majdnem be kellett csukniuk. Ebből mindkét alkalommal Jobs húzta ki a céget. (Nyilván, aki a 80-as évek végén, vagy az után született, az nem nagyon emlékezhet erre. :smile:) Tehát a dolog, sajnos, vagy nem sajnos, egyáltalán nem lehetetlen.

  72. Kicsit túltolod ezt a Jobs dolgot.
    Az iPhonet nem ő találta ki. Az iMacet nem ő találta ki, és egyébként nem az húzta ki őket a szarból, hanem az iPod, amit szintén nem ő talált ki. Ezeken komplett csapatok dolgoztak, és hozták az ötleteket, megvalósításokat. Az Apple nevet, na azt valószínűleg tényleg ő találta ki, mert amúgy a logót sem.

    Eddig ugye reál végzetségről beszéltél (Jobsnak nem volt ilyen). Nevezd az industrial engineert aminek akarod, az reál terület. És továbbra is igaz, hogy az hogy ki milyen területen végez top vezetői szinten teljesen lényegtelen, meg egy-két spéci területet leszámítva egyébként is.

  73. Avatar for Kukori Kukori says:

    Na akkor a második módosítást inkább átteszem ide. :slight_smile:
    Érdekes megfigyelni, hogyan változnak a vélemények. Nem is olyan régen, mikor Jobs a felhasználókat hibáztatta, szapulta az i4-ek elmenő térereje kapcsán, meg amikor kijelentette, hogy 4"-os kijelzőnél nem kell nagyobb és nem is lesz, akkor mennyire védték a fanok és folyamatosan arról ment a szöveg, hogy még ha magas lóról beszél is, ő a fő mozgatórugó, az ötlet zseni, nem szabad őt bántani. Most meg, hogy ő már sajnos nincs az élők sorában és romlik szinte minden - egyértelműen kikövetkeztethetően emiatt -, arról megy a diskurzus, hogy valójában nem is talált ki semmit, igazából nem is volt jó semmire, nélküle is jól megy, eddig se kellett volna. De hát mint azt tudjuk; “Milyen nevetséges világ idegenje az, aki az élet dolgai közül bármin is csodálkozik?” /Marcus Aurelius/ :wink:

    Nos, az iMac-et is ő találta ki és az iPhone-t is ő találta ki. És igen, ezek húzták ki a céget a kakából 1998-ban, majd 2007-ben. Olvasgassál és tanuljál kicsit:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.
    Ja! és a logot is ő találta ki, sőt, én tovább mennék ezen, szerintem nélküle a cég sem létezne, mert Wozniak lehet, hogy technikai zseni volt, de nem egy “belevágok és megcsinálom” ember. Szóval 1976-ban, ott abban a kis garázsban, ahol megalapították a céget, még ott is ő volt a főzseni.

    Reál terület, az ebben az esetben a műszaki terület. Azt gondolom ez megintcsak nem lehet vita tárgya, hiszen az Apple abból él, hogy termékeket állít elő, műszaki termékeket. A menedzsment az nem reál terület egy ilyen cégnél. Azt írtam, hogy Jobsnak sem volt, viszont azt is, hogy neki viszont voltak ötletei és ez erőteljesen kompenzált. TC-nek nincs se ez, se az. Ha véded a mundért, ha nem. :wink:

  74. Nagyon nem ő találta ki egyiket sem. És rohadtul nem az iMac húzta ki őket a szarból. Olvasgass egy kicsit a wikipédiánál tovább, van egy pár könyv… a logót pl. egy Rob Janoff nevű designer találta ki… Kezdem azt hinni, hogy csak szórakozol.

    Nem. A reál terület az reál terület. Nincs “ebben az esetben”. Ha valami reál terület az reál terület.

    Ezt írtad:

    Azon már túljutottunk, hogy ezen kijelentésed hülyeség, de most ellent is mondasz ennek:

    Tehát Cook azért szar vezető mert nincs reál végzettsége (ami van), de egyébként sem kell egy ilyen cégnél.
    Egyébként ez sem igaz, mert egy menedzsment az pont reál terület…

  75. Avatar for Bob Bob says:

    Szerintem a “menőségen” már mindenki túl van aki nem 18 éves.

    Milyenek a hozzám hasonlók, mesélj kérlek. Fingod nincs rólam, hogy mit vásárolok, mennyit és mikor. Hagyjuk ezt a részét. Nem kell az ilyen fajta személyeskedés.

    Az összes konkrétum annyi, hogy három hónap alatt zuhant a részvény árfolyam. Láttunk már ilyet? Élt már meg ilyet a cég? Igen, elég csak megnézni a chart-ot. Ebből te már oda lyukadtál ki, hogy a bezzeg te már 10 éve megmondtad. Nekem mindössze csak ezzel van gondom, mert ez kb a feldobtam egy érmét 10 éve és most pont írás lett mint akkor :slight_smile:

  76. Avatar for Bob Bob says:

    Ne magyarázd már meg, hogy a mérnök végzettség az nem reál terület. Értem én, hogy mit akartál ezzel, neked az ő végzettsége az nem ér semmit, de akkor inkább mond ezt, világosabb. Mellesleg ha Jobs TC-t találta a legalkalmasabbnak, hogy elvezesse a cégét, amit imádott, akkor valószínűleg ő is volt az aki a legjobban megfelelt erre.

    Egyébként ugyanezek mentek Jobs idején is, csak akkor nem TC-t szidták az emberek, hogy szar vezető, nem ért hozzá, hanem Jobs-t :slight_smile:

  77. Avatar for Kukori Kukori says:

    Az a gond veled, hogy sarkítasz. Ez azért is rossz, mert rossz következtetéseket vonsz le belőle. Reál végzettség egy olyan cégnél, amelyik műszaki cuccokat állít elő, az műszaki, vagy informatikai végzettséget takar. Ennyi. Tehát szakirányú végzettséget, ha hiszed, ha nem.

    Nem. Cook azért szar vezető, mert nincs sem szakirányú reál végzettsége, sem ötletei. Ő egy olyan figura, aki ragyogóan levezérli a beszállítást, pl. hogy kevesebb raktár kelljen és gyorsabb legyen, viszont nem ért pl. egy telefon műszaki tartalmához és ezzel kapcsolatban ötletei sincsenek. Nem csoda, sosem volt ez a dolga, amíg Jobs élt. Nem is ezért vették fel.

    Rob Janoff egy grafikus, aki megrajzolta amit Jobs kitalált. Kezdem azt hinni, hogy nem tudod mi a különbség aközött, hogy valaki valamit kitalál és hogy valaki valamit megalkot.

    És DE az iMac húzta ki őket a szarból 1998-ban, 2007-ben pedig az iPhone! Mindkettőt Jobs találta ki (fel).
    Sőt! Jobbat mondok, a grafikus felhasználói felület is az ő nevéhez fűzhető, bár nem ő találta fel, hanem a Xerox Parc mérnőkei, ám ő volt az, aki első ránézésre tudta, hogy ez a jövő és, hogy a jövőben egyszer az összes számitógép valami hasonlóval fog működni.

  78. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem magyarázok meg semmit. Csak elmagyarázok.
    Dehogy érted mit akartam. Akkor nem kötnéd az ebet.
    Hogyne érne az ő végzettsége. Mindenki végzettsége ér valamit, csak nem mindegy, hogy hol és hogy milyen területen. Egy asztalossal is megpróbálhatsz egy nyákot terveztetni és még az is lehet, hogy valamennyire menne is neki, ha mondjuk hobbiként foglalkozott a témával, ám még sincs tisztában dolgokkal, melyek jó szakemberré tehetik az adott területen. De ettől még bazi jó asztalos lehet. Érted-e, vagy tovább próbálsz még kicsit te is sarkítani? Esetleg félremagyarázni? Segítsek? :smiley:

    Jobs sem volt mindenható. Kiváló ötletei voltak, de baromi szar emberismerő volt. És úgy tűnik, abban is tévedett, hogy kit jelölt utódául. Ugyanúgy, ahogyan sok más emberrel kapcsolatban is tévedett, akiket magamellé vett a céghez, majd végül simán kitúrták a cégből 1985-ben. Bill Gates-t is félreismerte, aki meg lényegében lenyúlta a grafikus kezelőfelületet a Windows számára. Maradjunk ennyiben

    Egen, valóban hasonló vélemények voltak Jobs idején is. Főleg amikor beszólt a felhasználóknak, mikor igazuk volt. Épp erről írtam fentebb, ha visszaolvasol. Most meg TC-t védik a fanok… Hogy változik a világ… És mégis megismétli magát valahogy másképp. :smiley:

  79. Avatar for Kukori Kukori says:

    Tévedés. Az emberek nagyjából 90 %-a valamilyen szinten “menő” szeretne lenni. Ez alól nem képeznek kivételt a 18-tól idősebbek sem. Pontosan ezt használják ki a reklámokban, vagy a burkolt reklámokban. Különben nem hirdetnének dolgokat ismert, akár idősebb színészekkel, vagy modellekkel, mely dolgokat simán megvásárolnak idősebbek is, akár 40-es, 50-es emberek is, sőt, kifejezetten olyan dolgok is vannak köztük, melyeket inkább az idősebb korosztálynak szántak.

    A hozzád hasonlóak nyilván hasonlóak, mint te. Ha ezen valamit magyarázni kell, akkor valszeg nem értesz magyarul. :slight_smile: Azért van sejtésem arról, hogy mit vásárolhatsz. Pláne, ha itt fórumozgatsz és ennyire vadul véded a mundért. A mikor az nem lényeg ebből a szempontból. Ez nem személyeskedés, ez hasonlat volt. A személyeskedés az lenne, ha mondjuk azt írnám, hogy ostoba vagy. De ilyent nem írtam. :wink:

    Nem 10 éve, csak kb. egy éve (vagy még annyi sem, pontos dátumot nem tudok, de nem is érdekes szerintem) “mondtam meg”, bezzeg, vagy nem bezzeg, igazam volt. Lehet ezen keseregni, lehet rágni a kakát, hogy hányszor élt már meg ilyent vagy hasonlót az alma, de ez nem változtat azon, hogy akkor is igazam volt. :blush: És ez a lényeg.
    Valójában őszintén leszarom, hogy mivel van gondod. :wink: Ez a te egyéni szoc. problémád. De azért remélem nincs harag.

  80. Annyira bele vagy ebbe a végzettségbe szerelmesedve, hogy az beteges. Vagy még egyetemista vagy és bekajálod azt a sok szart amit tömnek a fejedbe, hogy milyen fontos a végzettség. Vagy te magad vagy az aki mossa az hallgatók agyát a végzettség fontosságáról. Utóbbi esetben gratulálok, előbbit meg majd kinövöd.
    Cook egy 58 éves ember, aki lassan 40 éve, a pályája kezdete óta IT cégeknél dolgozik, ennek az időszaknak jelentős részét vezető beosztásban. A végzettsége iránti bármilyen megjegyzés, kötekedés egész egyszerűen nevetséges. Pláne ha nem is igaz amit mondasz, de amúgy is teljesen lényegtelen. Cook képességeit nem az a 3-4 év határozza meg, amíg bebiflázta a sok baromságot meg végül keretbe foglalva az egész semmit összeollózott 25 oldalt teletömve képekkel, hanem az a 40 év amit az iparban töltött. És (szakmailag) minden embert ez minősít, nem a végzettsége. Onnantól, hogy elhelyezkedsz egy iparban, az iparban végzett tevékenységet határoz meg pályád végéig, nem a diploma.
    Egy cégvezetőnek pedig a cég irányítása a feladata, nem a napi operatív munka. Arra megvannak a megfelelő emberek, akik felügyelik az adott területeket, és főleg azok akik kitalálják és megvalósítják a dolgokat.

    Rob Janoff meg lett bízva, hogy tervezzen egy logót. Nem azzal, hogy rajzoljon egy kiharapott almát… kitalálni, hogy kell egy logó, nem a logó kitalálását jelenti…

    Nem, továbbra sem az iMac húzta ki őket és nem ő taláta fel. Nem is volt rajta mit feltalálni, az Jony Ive dizájnjának köszönhetően lett ikonokus, de. Aszarból nem húzta ki őket… Ellenben az iPoddal. Az iPhonenál (amit szintén nem ő talált fel /továbbra is: a kell egy valami, nem minősül feltalálásnak/) már rég nem voltak szarban, köszönhetően az iPodnak és az iTunesnak.

  81. Avatar for Bob Bob says:

    És ugye az ő nem reál mérnöki végzettsége pont nem jó a cégvezetéshez :smiley:

    Végül is már Jobs vezetése alatt is csak ott lopta a napot, a nagy semmi tudásával, senkinek nem tűnt fel, hogy ő csak egy asztalos. Most tényleg innen akarod megmondani, hogy mihez ért TC? Komolytalan vagy.

  82. Avatar for Bob Bob says:

    Ennyi idő alatt senki nem jött rá, hogy Cook szar vezető, csak kukori :slight_smile:

  83. Avatar for Kukori Kukori says:

    Ha visszaolvasol rájössz, más is rájött, írta is, meg azt is, hogy ő is ki lett vágva a fórumról emiatt. :wink:

  84. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nagyjából 26 évvel ezelőtt voltam utoljára egyetemista. Már akkor is másodszor és akkor is a munka mellett. :slight_smile: Szóval alaposan mellélőttél. Nem vagyok beleszerelmesedve a végzettségekbe, hiszen ha bele lennék, akkor nem állítanám, hogy a teljesen végzettség nélküli Steve Jobs jobb vezető volt, mint most TC. :wink: De ennyire már ne rinyáljunk a gondolatmeneted logikátlanságán. Mindazonáltal nyilvánvalóan, elsősorban a végzettség határozza meg, hogy valaki mihez ért. Ha valakinek nincs mondjuk asztalos végzettsége, az persze attól még fusiban készíthet asztalokat, még az is lehet, hogy nem is rosszul. Viszont szakirányú állásba nem fog tudni elhelyezkedni, csak végzettséggel. Mérnöknek pláne. Ha egy mérnöki állásra pályázol, az első az önéletrajzod mellett amit kérnek, az a szakirányú diploma. Ezen nincs mit megvitatni, mert ez mindenütt így van, még az USA-ban is.
    TC az Apple előtt először a IBM-nél dolgozott. Ott kb. ő volt a huszadik senki. Majd Compaq-nál dolgozott, a végén elnökhelyettesként, ami kb. akkor tájt fuccsolt be, majd olvadt össze a HP-vel, amikor TC az elnökhelyettes volt és eljött onnan. Kb. elhagyta a süllyedő hajót. :smile: Ezzel azért nem annyira lehet dicsekedni, de hát persze ki tudja… Az önéletrajzában nyilván benne van, mert az “elnökhelyettes” ott is jól mutat.
    Hogy mit biflázott be, azt én nem tudom - nyilván te se -, de az tuti, hogy mióta ő van, azóta új ötletek se nagyon vannak. Sokadjára ismétlem, EBBŐL és abból, hogy a Compaq-nál se tett le valami sokat - és nem annyira a végzettségéből -, nem volt nehéz kikövetkeztetni, hogy a vezetéshez nem penge. Ha tettszik, ha nem. TC egyébként nem 2-3 évet töltött az Almánál, 2002 óta van ott, tehát, ha jól számolok, akkor nagyjából úgy 15-16 éve. Ő volt az értékesítésért felelős alelnök, vagyis abban az időben azt csinálta, amihez valóban értett. 2011 augusztusától vette át a vezetést SJ-tól. Én erre írtam, hogy szerintem hiba volt és úgy tűnik, hogy ez igazolódik.

    Az Apple nevet Steve Jobs találta ki. Nem volt nehéz, mivel abban az időben az alma volt a kedvenc étele, szinte csak azt ette. Ebből jött azután az, hogy a cégnek, amit Wos-zal alapítottak is ez legyen a neve, ami ellen senki sem tiltakozott akkor. :slight_smile: Mikor logot is kellett már tervezni, az jóval később jött és jah, meg lett vele bízva egy grafikus, tervező, aki pont Rob Janoff lett. Az, hogy ez a logo egy alma lett, meg az is, hogy egyszer bele van harapva, szintén Jobs ötlete volt. Ez is magától értetődött, egyfelől a cégnévből, másfelől abból, hogy akkor még mindig szerette enni az almát. A garfikus csak formába öntötte az elképzelést. Én is dolgoztam már grafikussal. Hidd el, ha nem rágod a szájába, hogy mit szeretnél, borzalmas dolgokat tudnak művelni. :blush:

    DE, továbbra is kijelenthető, az iMac huzta ki őket a kakából. Abban igazad van, hogy nem nagyon volt rajta mit feltalálni, hiszen nem volt más, mint egy akkori divatos dizájnnak megfelelő módon összeépített, monitorral egybeépített, sima számitógép. Ami megjegyzem, hogy elnyerte a Chrysler Design Institute díját. :wink: Mégis siker lett, hiszen annyit adtak el belőle, mint a cukrot, a cég részvényei pedig hihetetlen mértékben kezdtek nőni 1998-ban, ENNEK köszönhetően. Fel nem foghatom, hogy te viszont miért lovagolsz pont ezen? :smile:
    Az iPod csak 2001-ben jött ki, akkor a részvények már az egekben voltak nélküle is. Az viszont igaz, hogy az iPod indított a cég életében “egy teljesen új fejezetet”, és a siker így megtöbbszöröződött általa. iPhone-t is ő találta ki. Az iTunes meg nem értem hogy jön ide, az csak egy program, ráadásul nem is túl jól, logikusan megkostruált dolog. Épp ez az egyik dolog, amin változtatni kellene. Persze a régi beidegződésektől nehéz szabadulni, ezt mondjuk megértem, csak éppen nem értem. :slight_smile:

  85. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem mindegy milyen cég vezetéséhez.

    Jobs idejében - ahogyan már írtam - TC egy értékesítésért felelős alelnök volt. Abban jó is volt. Újra is szervezte még 2004 környékén és az királyul is sikerült. Nem értem mit nem lehet ezen érteni?

  86. Még mindig ezen a rohadt vegzettségen lovagolsz, aminek az egészhez semmi köze. Sem a vezetői képességét, sem a mérnöki kvalitásokhoz semmi. De ezt továbbra sem érted… neked ez az alfaja és omegája mindennek. Ebben a pozícióban ez teljesen lényegtelen.

    A név nem a logó. A logót pedig nem ő találta ki.

    A részvényárfolyamnak a cég kasszájához gyakorlatilag semmi köze. Hiába indul el fel, hogyha a meglévő hatalmas adósságot csak apránként tudják pozitívba fordítani. Ez a Mackel csak baromi lassan sikerült volna.

    Itt azt hiszem be is fejezhetjük. A nagy okoskodásod közepette a cég egyik legjelentősebb és talán legúttörőbb, fejőstehén szolgáltatásáról nem tudod mi az. :clap:

  87. Avatar for Bob Bob says:

    Rájött, hagyjuk már :smiley:

  88. A két vezető közti különbség nagy.
    Jobs (a név is kötelez) nagyon jó belső képeket tudott alkotni, és volt elegendő önbizalma hozzá, hogy ezt kizsarolja a világból, a környezetéből.
    Cook analitikus, kereső, kevés önbizalommal rendelkező, ezért folyamatosan kompenzál. Egy törtető.
    Ez a vezetői képességeikben meglátszik.
    Cook nem alkalmas Jobs helyére.
    Jobs egy karizmatikus vallásalapitó - látnok - tipus, Cook sajnos nem. Cook karaktere már leköszönt a konkurencia éléről is, Bill ilyen.

  89. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem, nem lovagolok semmin. Ez sima tény. Nem ért ahhoz, amivel a cég amit vezet foglalkozik. Ez egyébként nem csak rá jellemző. Esélyesen sok a léhűtő az Almánál, hiszen nem mérnököket vesznek fel leginkább, hanem médiásokat, reklám szakikat, meg ilyen-olyan menedzsereket.

    A logót Jobs találta ki. Imádta az almát, innen jött. A név is, meg a logó is.

    A részvények után osztalék járhat. Csak akkor nőnek a részvények értékei, ha a cég osztalékot fizet. Ha nem, akkor rendszerint nem vagy csak ritkán nőnek, persze mamut cégeknél előfordulhat. Részvényt azért bocsát ki egy cég, hogy finanszírozni tudja saját magát. Ha nem veszik, nem tudja ezt megtenni, ha viszont veszik mint a cukrot, a cég tud finanszírozni. Ez így működik.

    iTunes mint fejőstehén, ez jó. :smiley:
    És “Okoskodásom közepette”? Érdekes, itt nem baj, hogy személyeskedés történik? :smiley: Az előző topik azért lett bezárva, mert Jadeye szerint személyeskedtem. Az persze ott sem számított, hogy előtte ő is. :smiley: :smiley: De úgy tűnik, itt csak én nem személyeskedhetek, mindenki más, főleg velem, igen. (Megjegyzem a legjobban pörgő topikot bezárni, csak mert neki nem tettszik amit írok… fogalmazzunk enyhén, nem túl elmés egy főszerkesztőtől, de ne személyeskedjünk, mert még ez a topik is bezár, vagy megint kitilt.) Itt nincs véleményszabadság, muszáj beállni a sorba. :smiley:

  90. Avatar for Kukori Kukori says:

    Mondom én. :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: Köszönöm, hogy megint igazam volt. :smiley: Főszerkesztő úr nem nagyon bírja a kritikát. :smiley: De nyilván ez a hozzászólás is hamarosan elfelejthető lesz.

  91. Avatar for Kukori Kukori says:

    Érdemi részt azért visszamásolom:
    Nem, nem lovagolok semmin. Ez sima tény. Nem ért ahhoz, amivel a cég amit vezet foglalkozik. Ez egyébként nem csak rá jellemző. Esélyesen sok a léhűtő az Almánál, hiszen nem mérnököket vesznek fel leginkább, hanem médiásokat, reklám szakikat, meg ilyen-olyan menedzsereket.

    A logót Jobs találta ki. Imádta az almát, innen jött. A név is, meg a logó is.

    A részvények után osztalék járhat. Csak akkor nőnek a részvények értékei, ha a cég osztalékot fizet. Ja! Osztalékot meg csak akkor fizet, ha nyereséges és van miből. Részvényesek tanácsa szokott erről dönteni. Ha nem nyereséges egy cég és nem fizet osztalékot, pláne rendszeresen, akkor rendszerint nem vagy csak ritkán nőnek a részvény árai, persze mamut cégeknél előfordulhat így is. Részvényt azért bocsát ki egy cég, hogy finanszírozni tudja saját magát. Ha nem veszik, nem tudja ezt megtenni, ha viszont veszik mint a cukrot, a cég tud finanszírozni. Ez így működik.

    Az iTunes-ből szerintem bármit vásárolni manapság nem dívik… Simán letölthetőek ingyen ma már a zenék, albumok máshonnan is.

  92. Avatar for gunar gunar says:

    Azért még az általad kedvelt samunál nagyobbat nem igazán bukott és olyan kvalitású hibát sem vétett a sok médiás, mint a Note7 és az utolsó a ami mára már csak Folt a samu hírnevén, ja ezt nem is olvastam sehol, hogy mennyibe is fájt nekik kb, mert mikor kiderült már szvsz nem csak pár db volt a Folt-ból picra készen. :smiley:

  93. Avatar for Kukori Kukori says:

    Ne aggódj! Apple pénzéből nyilván pótolták a kiesést. :smiley: Lévén az iPhone kijelzőket is ők gyártják. Meg a procit is, meg még ki tudja mennyi mindent. :smiley:

    Egyébként nekem ez is pozitívan jött le. Elismerték a hibát azonnal, nem sértődtek be, hanem még hajlongva elnézést is kértek a felhasználóktól és mindent visszahívtak és vissza is térítettek minden kárt. Na ilyent se láttunk még az Almától. :wink: Igaz?
    Ja! És úgy egyébként a hibás aksikat nem ők gyártották, hanem egy beszállító cég, akivel azóta már nem dolgoztatnak.

  94. Avatar for gunar gunar says:

    Miért is láttunk volna, nem gyártottak milliós db esőben is biztosan működő gyújtót telefon helyett és két nap alatt tönkremenő kijelzővel sem semmit. Akkor mit is kellett volna mégis visszahívniuk?
    Amugy a kijelzőket csak gyártják és nem ők tervezik hanem az apple, a procikról nem is beszélve, meg a többit is, ezért is jók.

  95. Avatar for Kukori Kukori says:

    Izé… Apple nem gyárt semmit, mivel nincs gyára. Ettől függetlenül, apróbb kritikákra is minősíthetetlenül reagálnak. Bele se merek gondolni, ha ők is kaptak volna egy olyan beszállítót, mint a Samsung - ugyanis az a beszállító hibája volt ugye, nem a Samsung gyártotta a rossz aksikat -, akkor vajon ők mit tennének. Ne is mondd! Nyilván azzal állnának elő, hogy a felhasználók rosszul tartották a telefont. :smiley: :smiley:

    A tervezéshez gyártósor kellene. Az anélkül sajna nem megy. :wink: Almának meg nincs gyártósora, csak Campus 2-je. Mérnökeik se nagyon vannak már. Kik tervezték volna?
    Szerintem ez úgy történhet, hogy leadják a rendelést Samsungéknak. Ilyen proci, ilyen órajel, olyan képességek, ennyi regiszter, meg valami előzetes, elnagyolt tervrajz. A többit a Samsung csinálja. Tehát nyilván a tervekben lévő hibákat ők helyesbítik az első mintadarabok legyártása előtt, azután az első mintákat is nyilván ők készítik, a teszteket is tuti, hogy ők végzik rajtuk, mivel ahhoz is gyártósor kell+labor és nyilván a javításokat, bővítéseket is ők végzik el ha kell a végén, Alma legfeljebb a legvégén jóváhagy.

  96. Avatar for gunar gunar says:

    Hát erre inkább nem is írok mert látom értesz hozzá, vagy mégsem? :smiley:

    A Folt kijelzőjét azt meg aztán jól megtervezték, én nem bíznék ezután rájuk tervezést az tuti biztos.
    De lehet azt is beszállítóik hibája miatt bukták, pl rossz volt a gép ami hajtogatta. :smiley: Azt talán a Sisimi Jushi gyártotta és a számlálója lehetett rossz, mivel sokkal szorzott.

  97. Avatar for Kukori Kukori says:

    Jajistenem… Nyugodtan cáfolj, ha tudsz. Túlélem. Bár gyanítom, nehéz lesz. :wink:

    A teljesen új innovációk esetében előfordulhat ilyesmi. De az is vissza lett vonva. Legalább ők próbálkoznak. Alma mivel is próbálkozik, ami valódi innováció? :wink:

  98. Avatar for gunar gunar says:

    Annyira új, hogy kb x éve tervezik és erre dobtak vele egy hátast a kiadás előtt. Nem mondom azt, hogy nevetséges, de inkább siralmas. Főleg mert bejelentették és tuti csak mert elsők akartak lenni ezzel. Bár ha jól tudom még a hüvely sem dobta ki a sajátját, pedig már kb ideje lenne a bejelentés alapján.
    Az alma nem tudom mivel, mert próbálják titkolni, hogy nehogy a nagy másoló művek nehogy előbb kiadják, egy akár silányabb kivitelben is, mint már volt erre is példa régebben.

  99. Avatar for Kukori Kukori says:

    Muhaha. :smiley: Alma semmit sem tud titokban tartani, mivel ha valamivel próbálkoznak, az azonnal kikerül, hiszen Kínában tesztelik és rakják össze a Foxconnál. :smiley:
    Nem próbálkoznak azok semmivel sem, szinte folyamatosan csak a többiek után kullognak, már vagy 10 éve legalább. És még azt is rosszul csinálják. :smiley: Na ez a siralmas!

    Összehajtható kijelző egyébként létező dolog ma már. Most szúrnék be linket, de akkor moderálva lenne a postom. De a youtube jó forrás, ha ilyeneket szeretnél látni. :wink: Nem a Samsung gyártja, de nem is az Apple-Samsung. :smiley: :smiley:

  100. Jaj de jó, hogy ott vagy újra.:roll_eyes:

  101. Avatar for Kukori Kukori says:

    Köszi. Most épp a mosást várom, úgyhogy van időm. :wink:

  102. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor erre 10 éves kullogásra csak nézzünk már kicsit jobban rá.

    1. Amikor kijött az apple az i6 és i6max -szal, utána jött a samunál is az S… és mellé az S…+
    2. A F-ID almánál mire a samu dobott egy fényképpel is átverhető verziót, csak a közelmúltból és ha netán a sorrend fordítva volt akkor is látszik milyen jók is a kémei.:smiley:
      Ez hirtelen csak kettő a kullogásról mások után :smiley: Volt még néhány ha kell majd előásom, pl azt a grafikát amin az volt szépen megfigyelhető, hogy az okostelefonok iphone előtt és a megjelenése után hogyan is néztek ki, ja és itt jut eszembe, amikor kijött az i6 utána amit kiadott a samu S modellt, azok a töltő csati felől nézve hát roppantul egyformák voltak, nem is értem miért. :grey_question:
      Talán itt is az van mint az autók esetében, hogy a légellenállás azonosan hat minden autóra nézve ezért is hasonlítanak egyre jobban egymásra az alakjuk? kb megfogalmazva :smiley:
  103. @Kukori figyi, tökre megértjük a frusztrációd, csalódottságod az Apple termékekben és azt is, hogy nem értesz semmivel sem egyet, hogy számodra halott az Apple.

    De legalább ne tennéd tönkre mindenki más élményét a fórumon, beleértve a szócsatákat meg az “én apukám erősebb”, meddő vitákat.

    Akkor hagyd ennyiben és fórumozz ott és azokkal, akik olyan eszközöket használnak mint te. Nem lesz sértődés, tényleg.

    Ez kezd egy kicsit demoralizáló és hangulat romboló lenni, hogy minden témát teljesen megölsz a hozzáértéseddel és véleményeddel.

    Én se szeretem a francia autókat, de megértem és elfogadom, hogy mások igen, éppen ezért nem járok olyan helyekre, ahol ilyen autókról beszélnek.

  104. Avatar for Kukori Kukori says:
    1. És? Az innováció, hogy csináltak egy max verziót??? Ez komoly? :smiley: :smiley:
    2. A face id nagyon gáz az Almánál, a Samunál meg jól működik. (Almánál néha nem vagy csak nehezen reagál, plusz rohadt lassú és muszáj kézzel legyintve oldani utána is, ami által csak még nehezebb. Face id is átverhető egyébként. Jah, a retina nem jó a mobilokon, de erre hamar rájöttek. Viszont szerencsére volt ujjlenyomat is a Samsungokon és most is van. Almán nincs ujjlenyomat és úgy tűnik nem is lesz. Na nem azért, mert ne tartanák jónak a face id mellé, hanem mert snassz nekik beismerni, hogy tévedtek. :smiley: Végülis mindegy nekik, fanok bármit megvesznek így is. :wink:

    Hogy az iPhone forradalmasította a mobilokat azt senki sem tagadja. De az már 12 éve volt. Azóta is “ebből élnek”, ami mulatságos, tekintve, hogy mások már előrébb járnak. :smiley:

    Minek az alakja hasonlít mire??? A Sansungok alakja tuti nem hasonlít egyik ájfonra sem, még távolról sem, főleg ha csak a hajlított kijelzőket nézzük.

  105. Avatar for gunar gunar says:

    Szívemből szóltál!
    Én sem járok androidos fórumokra max kérdezni, vagy tanulni, ha vmit nem vágok a tabletjeimen, esetleg az XDA-ra nézek rá ha vmi 2-3 éves csúcs droidra nem adták ki az aktuális új OS, hogy van-e rá vmi jó főzött rom. De hiába csinál bármit is a samu ami nekem nem tetszik esetleg maximum csak itt ha szóba kerül, akkor itt írok rá vmit és nem megyek oda egyik fórumukra sem vitázni velük és fikázni a céget vagy az általuk gyártott eszközöket, pl a tv-ik egészen jók :smiley:

  106. Avatar for Kukori Kukori says:

    Muhaha… :smiley: :smiley: Most akkor megint lehet személyeskedni, vagy nem? :wink:

    Szerintem amúgy nincs semmi gond a hangulattal, épp megjött. Ha te demoralizálódsz ettől, az meg nem az én hibám. Viszont legalább pörög a fórumotok. :wink:

  107. Avatar for Kukori Kukori says:

    Na én meg járok mindkettőre. És??? Ez valami vétek? Vagy valamiféle tiltott dolog? :smiley: :smiley: Ennyire szerettek belterjesek lenni? :smiley: Ne már…

  108. Teljesen egyetértek. 6 év droidozás után váltottam, de azóta az a világ is fenekestül felfordult. Elengedtem, okkal és nem haragból. :slight_smile: Más világ, más előnyökkel és hátrányokkal.

  109. Avatar for gunar gunar says:

    Ember! Miről is beszélsz? Én a kullogásról írtam a mások után, nem az innovációról.
    A F-ID neked rossz de sokaknak meg és nekem is jó, az Xs-ben abszolut de nem hiányzik a T-ID pláne mikor vizes a kéz, vagy hidegben le kell venni a kesztyűt és stb. De ez persze megint csak user kérdése, kinek ez jobb kinek az, ezért sem állítom, hogy nincs létjoga a T-ID-nak.
    A samu nem hasonlít, akkor nézz meg egy i6-ot és az utána kiadott S… modelljét a samunak csati felől pl, de akár egészében is . Azóta eltértek az iránytól, na de akkor látványos volt a hasonlatosság.

  110. Avatar for gunar gunar says:

    Nem érted amit írtam látom, ez most vagy a dislexia tünete, vagy nem is akarod.

  111. Avatar for Kukori Kukori says:

    Milyen előnyei vannak az iPhone-nak?

  112. Avatar for gunar gunar says:

    Persze, ezért is használok tabletből nem almásat hanem androidosat, mert ott arra van szükségem, hogy pl a navigálásra használton fusson a mókolt igo, azért amit itt egy régebbi kibeszélőben is leírtam az igo-ról. Meg van pár dolog amiért nekem tabletben az kézenfekvőbb. Mac-em sincsen mert egyrészt megszoktam a windows-t és sok eszközhöz arra van szükségem, nem állítom hogy Mac alól nem lehetne használni őket, de lusta vagyok azt keresni v megtanulni.

  113. Avatar for Kukori Kukori says:

    Innovációról volt szó, nem tudtam, hogy te már váltottál. :smiley: De OK. Apple egyébként elbukta anno a Microsofttal való harcot, ezért nyergelt át egyáltalán a mobilra anno. :wink: Csak mondom, ha már a bukásokról meg a kullogásokról van szó. Továbbá, az egész Lisa projekt anno egy Xerox Parc-ban kitalált grafikus felületre épült, amit a Xerox tök ingyen odaadott az Apple-nek. Tehát nem ők találták ki. Ebből fejlesztődött azután a Windows és az IOS is jóval később. Persze azután hülyére próbálták perelni a Microsoftot, de hát mint azt a történelemből tudjuk, akkorát buktak, mint egyetlen tech cég még sosem addig és azóta sem. :wink: Kevés híja volt, hogy nem szűntek meg teljesen.

    Na, most, hogy ezt tisztáztuk… Mikor az asztalon van a készüléked, neked fölé kell hajolnod, vagy fel kell venned az asztalról és az arcod elé tolni, hogy fel tudd oldani. :smiley: A Samsungnál erre nincs szükség, mivel van rajta ujjlenyomat is. Ez ilyen egyszerű. De említhetném, hogy ha valamit rá akarsz tölteni a telefonodra, az egy kínszenvedés és nem is lehet bármit és nem is lehet akárhogyan. Samsungot meg simán tudom a Win fájlkezelővel menedzselni, tök egyszerűen. Azután említhetném, hogy iPhone-on nem lehet mp3-t csengőhangnak beállítani és nem lehet hívást sem rögzíteni, meg persze nincsen rajta még lehetősége sem az always on display-nek. Stb…stb…

    Nem tudom miről beszélsz. Az gsmarena oldalán ott az összes Samsung modell, kuksizd már meg , azután írd már le ide plíz, hogy szerinted ugyan melyik hasonlít és miben is az i6-ra? Aminek a dizájnja egyébként szerény véleményem szerint pont egy fostalicska volt. Persze rájöttek erre Almáék is, így azután később visszatértek az üveg hátlaphoz újra.

    Egyébként hasonlítsd már össze, hogy pl. akár a Samsungnak hány modellje is van? És mennyi is az Almának iPhone? :wink: Ugye ugye.

  114. Avatar for gunar gunar says:

    i6 vs S5 és nyugodtan tanulmányozd meg az S4-et is hogy merre változott szegény S5 az elődhöz képest.

  115. Avatar for Kukori Kukori says:

    Most komolyan, te ugye erős szemüveget viselsz? :smiley: Mert másképpen nem tudom elképzelni, hogy szerinted az általad említettek hasonlítanak egymásra. Vagy legfeljebb úgy, mint mondjuk Krumpli a tojásra. :smiley: :smiley: A kamera sem ott van a hátulján, ráadásul nem is olyan alakú. Elölről a Samsungnak a kijelző alatt ovális a gombja, az i6-é meg kerek. A két készülék méretei sem egyeznek, az S5 nagyobb. Az S5 hátlapja műanyag és még levehető, ellentétben az i6 hátlapjával ami fém és nem vehető le. Az i6 fém keretes, az S5 csak fém hatású műanyag. Az első kamerák sem ugyanott vannak a két készüléken és a sarkok lekerekítésének mértéke és milyensége sem azonos. S4 egy nagyon jó készülék volt a maga idejében egyébként. Az első olyan modell, ami már meghaladta az iPhone-ok képességeit, legalábbis az akkoriban forgalomban lévő i5 messze elmaradt, kijelző méretében, szépségében is, meg már tudásban is. Mellesleg a Galaxy S5 2014. Áprilisban jelent meg, míg az i6 csak 2014. Szeptemberében. Még ha akarták volna sem koppinthatták volna, hiszen előbb jelent meg, de - mondom - még csak nem is hasonlítanak.

    Inkább az i6 az S4-re, legalábbis abban, hogy nagyobb lett a kijelzője. Apple rájött, mégis szükség van a 4"-nál nagyobb kijelzőkre, hiszen az S4 nagyon fogyott. :smiley:

  116. Avatar for gunar gunar says:

    Nem annyira kell főlé hajolni, ha használod akkor tudnod kellene, mert egészen lapos szögekből is azonosít ha kesztyűt hord aki használja akkor is, az adatokat pedig bármit lehúzok az otthoni synology-ról és ott figyel máris rajta. Nyomtatni is tök egyszerű hálozati nyomtatókra is, tudom mert több estben teszem különféle nyomtatókkal, de mindenhez szinte van megfelelő app csak meg kell találni, mert nem feltétlenül az lesz a befutó amit annak hisz a user. (pl HP nyomtatóra simán a hozzávaló HP app nem lett jó, de egy samuhoz valóval prímán nyomtatok rajta és ez nem az apple hibája szvsz.)
    A hívásrögzítés is olyan amit az apple vmiért pl törvény, nem akar, nekem nem is kell így nem hiányzik.
    De amiket leírsz itt az ugye nem a samsung pozitívuma vagy az apple hibája hanem ilyen az OS rajtuk, Mac alól amennyire tudom szintén lehet winhez hasonlóan mókolni, ez nem biztos de majd aki használja cáfol v jóváhagy.
    A többi amiket sorolsz pedig olyanok, hogy aki ezt használja az tudja ezek nincsenek és ennek fényében veszi meg, he nem akkor hibázik és kész, de van lehetősége ha 4-5 évre veszi is, hogy esetleg belekerül egy új IOS kiadásakor és akkor már lesz benne vmelyik addig hiányolt funkció. Erre az androidos csúcs vasakon esély sincsen mivel max 2 évig támogatják a gyártók, szerencsés esetben 3-ig na ez már ritkább.

  117. Avatar for gunar gunar says:

    Hoppá elírtam mert az S6 volt nem az S5 és a kettő változását idézte elő az i6, jó hát elütöttem valóban.
    De valóban az még 3 évig kapott támogatást utána mind csak 2-ig. na ezt megint kilőttük

  118. Avatar for Kukori Kukori says:

    Tök mindegy. Ha mondjuk leteszed a jobb oldaladra, oda kell hajoljál. Ennyi. Samsungnál meg nem és gyorsabb is a feloldás. Itt van előttem mindkettő, csak tudom. :wink:

    Samsung is feloldható kesztyűben is. Más kérdés, hogy ez a funkció tök fölösleges, lévén kesztyűben úgysem tudod kezelni az érintőkijelzőt.

    Samsung nyomtató progival nyomtatsz vele HP-re? Hát ez azért kimeríti a probléma fogalmát. :smiley: :smiley:

    Semmilyen törvény nem tiltja a hívásrögzítést. A másoknak való engedély vagy beleegyezés nélküli átadását, vagy bemutatását tiltja, de az alól is vannak kivételek, pl. bírósági eljárásokban, vagy nyomozási eljárásokban.

    De, amiket írok, az az iPhone hibája, illetve a Samsung és bármelyik másik droidos készülék előnye. Más mi lenne? Ha valami az egyiken nem működik, vagy eleve lehetetlen, míg a másikon működik, vagy lehetséges, akkor az nem az első készülék hátrányait mutatja??? Pl. az iPhone-omon az LG Remote ha TV-t nézek rajta úgy szaggat, mint annak a rendje. Ráadásul eddig mindegyik iPhone-omon ez volt a helyzet vele. A droidos cuccokon meg működik, mint az álom, még a régebbi kevésbé erős procival működőeken is. Akkor ez most nem az iPhone hibája? Dehogyisnem.

    Ezek nincsenek és ennek fényében veszi meg az illető? Kérdés; Miért venne bárki egy kevesebb tudású készüléket jóval drágábban, mint egy nagyobb tudásút jóval olcsóbban? Hacsak el nem ment az illető esze. :smiley: :smiley:

    Van droidos készüléke a kolléganőmnek és apámnak is, ami 7 éves! És működik. És támogatják, még volt hozzá frissítés is nemrégen. :smiley: Ráadásul egyik sem élvonalbeli készülék. Akkor most?

  119. Avatar for gunar gunar says:

    Te tényleg problémás pali vagy!

    1. X-ed van azt írtad, azt vessed össze az S9-cel és majd rájössz, az Xs F-ID-ja jobb és gyorsabb is lett.
    2. Azon a 7 éves vason milyen OS verzió is fut, Mivel is jött ki? Sztem nem azonos dolgokról beszélünk.
    3. Szted miért is találták ki az erre való kesztyűt, én sem használom, de van és sokan meg igen, csak hát hiába tudja az érintőt, a T-ID -t azt nem.
    4. Igen samu nyomtatóhoz való kezeli a HP régi nyomtatóját, hogy közvetlenül az iphne-ról tudjak rá nyomtatni, ez nem apple hibe hanem app készítői szerintem.
    5. Az amcsiknál van talán vmi erre és ugye az apple tatrja is ehhez magát, amennyire tudom.
    6. Én nem nézek egérmozit mert szemrontó, de igen volt már, hogy a F1 rajtot megnéztem és az első pár kört a TV-GO-n és mobilneten sem szaggatott a régi SE-n sem, szóval akkor megint csak nem a teló a ludas nagy valószínűséggel.
  120. Avatar for Kukori Kukori says:

    Uhhh, ne már. Az S6 szerinted hasonlít az i6-ra? Ugyanaz mint az előbb. Máshol vannak a kamerák, más a gomb, más az alakja, a lekerekítések, az i6 fém hátlapos, az S6 üveg hátlapos, a méretek sem egyeznek, mert az S6 nagyobb és a kijelzője és felbontása is nagyobb, stb… mi a lópikula egyezik ezeknek a külsejében???

  121. Avatar for gunar gunar says:

    Nézd azt amire céloztam, a töltő csati felöl és az egész koncepciója, most az hogy a kemara meg a gomba máshol és ovál v kerek nem igazán mérvadóak, mert ha az elődjéhez képesti változást nézzük akkor az i6 felé indult el, az említett alsó fertály pedig szinte azonos. A méretek meg hát ott lett a samunak először nagyobb is belöle, csak nem max hanem + de lehet csak az S7-nél.
    Bennem azért is maradt meg ezek hasonlósága, mert volt egy fotó annó mikor az S6 kijött ráhelyezve egy i6-ra és ha nem tudom milyenek a csatik akkor simán keverhető lett volna, mint ahogy laikus keverte is.
    Attól függetlenül, hogy sosem vettem volna sem i6-ot sem az X-ig egyiket sem, azt is csak azért nem mert reménykedtem egy tavaszi SE2-ben, de kijött az Xs és az SE folytatás kimúlt, hát lett az Xs és bejön, de ha mégis lesz SE2 és jó a koncepcó akkor a meretei miatt azonnal cserélem.

  122. Avatar for Kukori Kukori says:

    X-em is van, meg S10-em is. Xs-em nincs és S9-em sincs már, mert eladtam. De értelemszerűen ismerem mindkettőt, mert volt már a kezeimben Xs és S9-em meg volt régebben. Xs feloldása is lassabb az S10-től. Nem kicsit. Majd ha lesz alkalmad hasonlítsd csak össze. :wink:

    Nem tudom te miről beszélsz. Én arról, hogy 7 éves droidos cuccra másfél év után pár hónapja még jött firmware frissités. Ennyi. Nem erről volt szó? Egyébként se lényeg. Amíg másfél évig nem volt rájuk frissítés addig is simán használható volt. Mi ebben a pláne? Hogy azért kéne megvenni a kevesebb tudásút, mert arra hosszabb ideig van frissítés? :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: Most jól megnevettettél, köszönöm.

    Kutya sem használ olyan kesztyűt, ráadásul horror az ára és viselni is szar, meg fogni is szar benne és fura is. Face ID-t meg a Samsung is tud, ezért nem igazán értem, hogy most mi a frászt rugózol még mindig ezen a kesztyűs dolgon? :smiley:

    De az Apple hiba, Mert ellenőrizniük kellene mielőtt a store-ba kiengedik.

    Mire van micsoda az amcsiknál???

    Szemrontó? :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: Igen az. Nagyjából fele annyira, mint az, hogy itt olvasgatod amit írok. :smiley: :smiley: Én viszont sokat használom és az ismerőseim közül is többen. És igen, az probléma, hogy szaggat az iPhone-okon. Eddig még mindegyik iPhone-on szaggatott, mindegyik frissítés után. Más készülékeken viszont nem. Sem a Huawei-eken, sem a Samsungokon. Akkor most?? TV-Go és Mobilnet teljesen más. Ez Wi-Fi-n kapcsolódik közvetlen a TV-hez ember!

  123. Avatar for Kukori Kukori says:

    i6 felé hogyan indult el, ha tök más? Az alakja is, a gombja is, a kamera is, a mérete is, máshol vannak rajta a dolgok, jóval több szenzor van rajta, és az anyagában sem hasonlít??? Mifelől kéne nézni micsodát??? Alulról hasonlít? Alulról minden telefon hasonlít bakker. :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

    Figyi, ha rám hallgatsz azt veszel amit akarsz. :wink: Én amíg nem mutat tényleges innovációt és nem változtat az egyre jobban hiányzó hátrányain az iPhone, tuti nem fogok többet semmilyent se venni. Egyszerűen nem érdemes, mivel olcsóbban jobbat kaphatok. Ennyi.

  124. Avatar for gunar gunar says:

    Hagyjuk én vagyok a hülye hogy eddig is próbáltam egy pici fényt gyújtani ebben a szélviharban.
    Legyen igazad és a közmondás él! :laughing:

  125. Avatar for Kukori Kukori says:

    Izé… Én próbálok fényt gyújtani ebben az elvakult, belterjes sötétségben. :smiley: :smiley: Előbb-utóbb menne szerintem, sőt, én azt gondolom, már most is fogtatok dolgokat. :wink:

  126. Reménytelen vagy. De nincs ezzel baj, amíg otthon a 4 fal között csinálod.

    Minket meg nem érdekel, nem kértünk a hittérítésedből.

    És továbbra is tartom magam ahhoz, amit az első, e témában neked válaszoltam: nincs ezzel semmi baj, csak akkor kommunikálj másokkal és máshol a témában.

    U.i.: ha pedig ennyire fos az Apple mint amennyire beállítod, és már csilliárd éve látod, tapasztalod ezt, akkor mégis mi a péknek van egy X-ed, holott elmondásod alapján kb. az 5S táján ki kellett volna szállnod?

    Segítek, az 5S 2013-ban jelent meg.

  127. Avatar for gunar gunar says:

    Ugyan hát a pasi milliomos is lehetne ha eladná a 7 éves androidos kütyüket amik még pár hónapja megkapták a frissítést igaz nem tudhatjuk hogy melyiket, mert lehet hogy csak 7 éve nem volt frissítve és az utolsót kapta ami 6 éve volt friss, mert ha az aktuálisat akkor az egy nagyon sokat érő készülék android 9.0-val vagy még annál is újabbal, ezzel az erővel lehet a 10 is kijön rá.Pedig ennyi évig még az xda-developers-en sem csinál senki romot semmire.
    Ellenben az említett 2013-as kiadású 5S-re biztosan lesz még idén IOS12.4 is, ami ugye most tölti a 6. évét.:laughing:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for iphone4 Avatar for White64GB Avatar for Larkin Avatar for Agent_H Avatar for trigmegistos Avatar for gedeonkropacsek Avatar for Szifon Avatar for egzsolt Avatar for Abu007 Avatar for baloghadam74 Avatar for Kukori Avatar for AppleFan Avatar for mekkintos Avatar for Bob Avatar for totopad Avatar for pAnk Avatar for sandrew Avatar for Nrbrtbgg Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for swayze swayze says:

    Cook csődbe viszi a céget? Vagy végre kirugják ezt a majmot! Ez az ember semmibe se hasonlít Jobs-ra, ebből is látszik, hogy ő se volt tévedhetetlen, mert erre az emberre ráhagyni a céget, tejjesen felesleges volt!

    A termékek maradtak olyanok amilyenek voltak jó minőség, jó kinézet, remek összeszerelés. Viszont ezzel szemben innováció egy nagy 0, árak plusz 50%, mellébeszélés 100%.

    Nem tudom, hogy a következő telefonom iPhone lesz-e, mert az árát nem éri meg!!!

  2. A cikkíró valamiféle szaktekintélynek számít a témában?
    Csak azért kérdezem, hogy mennyire vegyem komolyan az okfejtéseit?

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahhoz nem kell szerintem szaktekintélynek lenni, hogy logikusan végiggondold az egészet. itt egy csomó dologban pont az Apple a hunyó, lásd például a készülékmegjelenések idejét vagy az árazást.

  4. Véleményem szerint (10 év távlatából) a legnagyobb baj, hogy legalább 4 éve ugyanazt adják el, csak egyre drágábban. Technológiailag elismerem a notch-ot, de felhasználói élményben semmit sem tett hozzá a telefon használatához. Nincs fejlesztés, nincs újdonság. Az új készülékeknél ez egyértelműen látszik.

  5. Avatar for pAnk pAnk says:

    Véleményem szerint nem attól lesz sikeres egy cég ha olcsón adja a készülékeit. A Huawei sem olcsón adja hanem megtalálta az arányt annál a bizonyos ár/értéknél (persze bele lehet kötni, hogy kinek mennyit ér egy telefon). Emlékszem anno amikor a 4S-t vettem mindenki elképedt az árától de akkor a konkurencia a közelébe sem ért. Ma már ez nem mondható el az epölről, egyszerűen nincs meg az az előny.

  6. Ezzel csak részben értek egyet, mert a notch mint design megoldás valóban kicsit idétlen, de mivel a FaceID miatt tenyleg lett egy edge to edge képernyő az szerintem király.

    Pont ez volt a bajom a Plusszal, hogy 5,5 colért egy benga telefonom volt. Most van egy 7-es fizikai méretem és egy 5,8 colos képernyőm.

    +1: a FaceID 10x gyorsabb és pontosabb mint a TouchID.

  7. A Huawei csúcs készüléke ugyanúgy 300k környékén van mint az XR. Márpedig almát almával.

    A Huawei és sok más gyártó vitathatatlan előnye, hogy nem sokkal gyengébb készülékkel is rendelkezik a portfolióban, ami fele vagy harmad annyiba kerül. Ezért nem is értem miért kellett megölni a SE vonalat.

  8. Egyébként ha valakinek megy az angol és érdekel még több részlet, akkor érdemes megnézni a tegnapi CNBC videóriportot Timmel.

    Szerk.: a 9to5mac-nél van átirat is ha úgy könyebb.

  9. Mi a gond a készülék megjelenésekkel? Minden évben ugyanakkor jelennek meg a készülékek.
    Egy előre nem tervezhető/látható beszállítói probléma simán kinyír egy jól megtervezett product launch-ot…
    Pl az elmúlt negyedévben az Intel szana-szét kefélte a PC/szerver bizniszt, mert nem tudtak eleget gyártani… és még csak nem is új alkatrészekről beszélünk.
    Nem hülyék ők…

  10. @Agent_H alapvetően az, hogy szeptember az 3. negyedév, az október meg 4.

    Ettől még tényleg meg tudnák mondani - ahogy a cikkíró is mondja, csak valamiért nem akarják.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát de pont ez az egészben az önellentmondás: ha egyszer tudható, hogy mikor lesz új termék, azt nem két nappal előtte kezdik el gyártani, így az is látható közben, hogy hogyan is áll a beszállítói oldal. az Apple-t senki nem kötelezi arra, hogy minden évben ugyanakkor dobja piacra az új készülékeket. az iPhone XR is később jelent csak meg, mint a XS.

  12. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nyugodtan elolvashatod újra amit írtam, hátha másodszorra átjön a mondanivalóm :wink:

  13. Most összezavartál, mert nekem az jön le, hogy 300k egy Huaweinél oké, Applenél már drága?

  14. Avatar for pAnk pAnk says:

    Oké, ezt direkt csinálod. Hagyjuk.

  15. Eskü nem, tényleg nem értelek.

  16. Szeptember Q4, Október Q1…

  17. Igazad van, de a mondanivalóm lényegén szerintem nem változtat.

  18. Én úgy látom,hogy az Apple “kicsit” elszállt magától. Görbe az $1000 iPad pro? Apple:Az úgy jó, nincs vele gond. Hülyére veszik a felhasználókat, pedig be kellene látniuk ,hogy belőlük élnek. Utóbbi pár hétben yt-on nézegettem videókat, és 80% ban arról szólt, hogy Apple kapja össze magát mert baj lesz, vagy arról hogy ennyi volt, többet nem vesz Apple terméket. Az már csak hab a tortán amikor az emberünk bevitte a mac book pro-ját asszem, hogy nem megy a kijelző vagy mi, genius bar -nál $1200 ért csinálták volna meg, egy srác meg ingyen megjavította azzal hogy párás környezetben volt a laptop és valamelyik érzékelő letíltott. Szétkapta, reset…és láss csodát ment. Apple válasza az volt erre is hogy azért annyi mert ők eredeti cuccokat tesznek a gépbe. :smiley: Csak így tovább. Nem kívánom az Apple bukását, de most nagyon rohad és belülről…

  19. Avatar for Abu007 Abu007 says:

    Én inkább maradok az ujlenyotosnál, most váltottam i7-ről, i8-ra, csak a vezetéknélküli töltés miatt. A 4,7” tökéletesen jó, gatya zsebbe, legugolásnál sem törik, vagy görbül. Az x-töl felfelé, már mind retina szkenes, hát szerintem tolják fel maguknak(és mondom: SZERINTEM). Egy nagyobb kijelzöt csak kabát belső zsebben lehet hordani, mivel vékony a készülék, de legalább nagy! Én kétkezi munkás vagyok(vill.szer), nem figyelhetek mindig a telóra( pakolás, szerelés), aki azt mondja, hogy jobban olvasható, a nagyobb, az kamu duma, nekem már olvasáshoz közelre szemüveg kell, ugyhogy mind1. Elég ha az ujnyomom megvan nekik(ugye senki nem hitte, hogy nem tárolják), nem még az arc is. A kamerák már az arcfelismerést használják, hát enyi. Persze akinek kell a drágaszág, hát az ő döntése, de légyszi ne szidjatok a saját véleményem miatt, ez 1 forum! BUJÉK!

  20. Köszi a segítséget! :slight_smile:

  21. Szerintem nagyon jól összefoglaltad a cikk lényegét. Ha valaki nem akarja vagy nem tudja megérteni az legyen az illető baja. Kérdés az, hogy jelenleg van-e olyan ütemű fejlődés a kütyüiparban, ami az évenkénti csinnadrattákat kiszolgálja?

  22. Ezzel egyetértek, de akkor igen, felmerül a kérdés, hogy van-e értelme az évente való frissítésnek. Például az Apple Watch esetén 2-3 év is eltelhetne. A mostani Series 4 instant get, ahogy anno a series 1 is volt.

    Idén én sem váltottam iPhone XS-re a X-ről, pedig minden évben váltunk.

  23. Egy előnye van az Applenek az pedig a rendszer. Amíg a többi gyártó androiddal csinálja a telefonokat addig az iPhone verhetetlen lesz de sajnos tényleg nagyon elszálltak az árakkal. Más gyártó a kategória azonos hardverrel ellátott telefonjait sokkal kedvezőbb áron kínálja és jól haladnak előre.

  24. Önmagában az alkalmazások futtatásához szükséges rendszerhez szvsz egy 6S is elég már, de asszony 6-osán is minden elfut, miután ápdáteétem az új ios-ra. Szerintem ez sokaknál fontos érv lesz, hogy megint kiadjanak 3-4száz rugót egy új készülékért évente, vagy ki tudja, mennyi lesz a következő idén.
    10 éve az iPhone minden idők leginnovatívabb terméke volt számomra, azért szálltam fel a hajóra. Beleszerettem a használhatóságába, mégha volt is némi felára. Ma már azt látom, hogy a zsetonon kívül semmi sem érdekli őket. Idén még nem tervezek készüléket váltani, mert kiszolgál a 8 Plus, de jövőre sanszos, hogy megnézem a konkurenciát.

  25. Én nem gondoltám, hogy a következő X évben váltok másik cégre. Nekem a rendszer megfelel, Mac-em van, így nyilván maradok. Az új Huawei tetszik, mint telefon. De nem tudom szoftveresen mennyire vállna be.

  26. Avatar for pAnk pAnk says:

    Abszolút nincs meg az a fejlődés a mobiliparban ami pár évvel ezelőtt még megvolt. És ez választ is ad a felvetésedre, évek óta nincs értelme az évenkénti frissítésnek, egyik gyártónál sem. De nem is az innovatív megoldások miatt csinálják, sajnos.

  27. Iphone 8 már nem kapható az Apple storeba

  28. Erre a magyarázkodásra csak ez jutott eszembe:

    Timothy a döglött ló nem alszik!

  29. Ezt a bejegyzést töröld, mert fals info.

  30. Csak a németeknél.

  31. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez kizárólag a német piacra igaz, és a szolgáltatóknál ott is elérhető maradt. itthon (jelenleg?) még az iPhone 7 és 8 is fent van a kínálatban.

  32. Nem idevágó téma de, tegnap gondoltam csinálok egy biztonsági mentést a telefonról(6s )mert már rég volt. Rádugom és kírja, hogy elérhető újabb iOS verzió a telefonhoz a 12.1.2. :slight_smile: A megjelenés napján frissítettem OTA-n ugyancsak a 12.1.2 re. Kipróbáltam egy 7, és egy 7pluson is ugyan ez a jelenség! Miért akarja ugyan arra a verzióra frissíteni? Köszönöm

  33. Avatar for gunar gunar says:

    Bár kicsi a valószinűsége, de az SE-t is két év kihagyással adták elénk, most kb megint eltelt az az idő mint akkor és ha idén tavasszal kidobnak egy mentő széria SE utódot, akkor simán az asszonynak adom az Xs-t és váltok rá, kerüljön amibe kerül, persze ha szintet tartva dobnák a piacra, azaz A12+full kijelző+vmi jó biometria, ami nem hátul van. Kár hogy ez nagy valószinüséggel csak álom marad
    A fentebbi villanyszerelőnek a gondolatmenetét nem vágom, mert a koszos kezűeknek pont hogy a FID a jobb és a cimborám aki szintén zenész (villanyszerelő) áldja a FID-t a TID-vel szemben, de vannak autószerelő ismerősök is akiknek szintén az a bejövősebb. és még sorolni lehetne azokat akiknek kezet kellett törölni ha TID-t akarták használni, s már az X óta nem kell.

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mert pár nappal később jött egy új build a 12.1.2-ből, aminek csak a build száma más, de ugyanúgy 12.1.2.

  35. Avatar for Tutu55 Tutu55 says:

    Az iPhone X novemberben jelent meg nem pedig októberben.

  36. Avatar for Larkin Larkin says:

    Teljesen egyetértek a cikkel, pont valami hasonlóról beszélgettem a barátnőmmel a napokban. Cooktól ezek az ultragáz mosakodások meg tényleg elképesztőek. Szemét Kínaiak! Meg mostmár szemét németek! Nálam amúgy az új iPad meghajlásának kezelése volt az uccsó csepp. Váltottam XS Maxra, hogy az jó lesz. Nem lett. Eladtam, gondoltam elég lesz az XR. Egy oled panel után iszonyúan gyenge a kijelzője, plusz rettentően bumfordi. Eladtam, jött a sima XS, most is arról gépelek. Viszont besétáltam a Vodafonehoz, hogy figyumar, mondjatok valami jó árat a Mate 20 Pro-ra. Így hoztam el 250-ert egy dual simes, gyári független változatot belőle. Teljesen paff vagyok tőle, pontosan azzal a gyermeki örömmel nyomkodom, mint mondjuk az első szifont. Az én konklúzióm az, hogy a Macbook és iPad marad, de a Mate 20 Pro annyira durván jó (főleg h így és ennyiért tudtam megvenni), hogy az lesz a telóm. Cook meg monnyon le.

  37. Nem értem! Az még sem lehetséges, hogy egyedül vagyok aki látja a hibákat és sajnos tapasztalja is… Mit is hozott ki sok új termékként az APPLE…? Hozott egy új MacBook-ot…? ÉN nem láttam. használom a 2015-ben kihozottat. Kihozott egy új Airpods fülest…? Én nem látom. Mindenről beszélünk de semmi nem történik. Közben még arra sem képesek, hogy a költöztető asszisztens szerencsétlensége folytán eltűnt adatokat vissza állítsák… 3 hét kellett az adatok 75 százalékos visszaállításához. Eltűnt mind két gépről és a ICloud-ból is…! Hova is…? Mit is csináltak 3 hétig…? Na igen azt nem mondták hogy : bocs vagy valami ilyesmi. Totális katasztrófa. Nem lehet üveget cserélni az Iphone-kon mert nem és kész. Cseréld kijelzővel együtt ! Akár csak a nagyobb asztali gépeken… Korábban miért lehetett…? Miért is. /Nem Cook volt a "főnök/ Olyanokat már meg sem merek említeni, hogy az állítólagos tanácsadói hálózat egy olyan emberek halmaza akik olvassák a monitorokról a feladatokat de magához a készülékhez és sok esetben az APPLE termékeihez abszolút nem értenek! /Mielőtt bárki bármit írna saját tapasztalatokról írok. Nem azt hallottam, hogy…/ Kéne már egy hozzáértő a céghez mielőtt csődbe megy. Nem mennek az eladások…mondják. Én meg kérdezem: miért is nem vehetek egy Apple Store-ban egy Appla Watch-ot…? Mert zafír üvegest szeretnék…? És még Bécsben sem! Totális butaság, hozzá nem értés! Nem megy az eladás, mert nem akarnak eladni…? Hol tanulták, ha tanulták egyáltalán a kereskedelem alapjait…? Vennék én egy új laptopot is, ha lenne. De nincs, 2015 óta! Vennék egy AirPods-t, de lassan két éve mondják, hogy jön az utód. Már bocsánat: mit csinálnak a fejlesztőik… És akkor olyanokról nem beszélek, ami eddig elképzelhetetlen volt, hogy különféle a gépre nem illő apró kis bosszantó file-k kerülnek az internetről… Például olyan amitől a wifi kapcsolat nem működik rendesen… /Persze erre sem tud mondani semmit az APPLE “segítsége”/ Nem változtak a felhasználói szokásaim, csak az APPLE süllyed egyre mélyebbre. Le fagy az Iphone Smax…? Mi van? Nem látott még telefont az APPLE gárdája…? Ki s lehet kapcsolni!!! VUf inkább nem folytatom, csak szomorkodom, hogy hogyan tesz tönkre néhány ember hozzá nem értése egy komoly nagy vállalatot.

  38. Avatar for pAnk pAnk says:

    S-max az ford :blush:

  39. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem azért nem lehet, “mert nem”, hanem mert össze van ragasztva az üveg és a kijelző (laminált). korábban azért lehetett, mert nem volt laminált. az iPhone 4 retina kijelzője óta viszont laminált.

    azért nem vehetsz, mert a rozsdamentes acél tokozású órából kizárólag LTE-s van, és az LTE szolgáltatás jelenleg nem érhető el az osztrák szolgáltatóknál az Apple Watch számára. emiatt nem forgalmazza az Apple az adott országban az LTE-s modelleket, így a rozsdamentes acél változatot sem.

    az internetről csak úgy magától nem kerülnek ilyesmik a gépedre. az viszont értelemszerű, hogy a különböző kártékony dolgokat fejlesztők nem fognak válogatni a módszerekben, és minden lehetőséget és platformot megragadnak, így a Mac sem lehet sosem védett 100%-ban. sőt, mivel hibák nélküli rendszer jelenleg nem létezik, így teljes védettséged sem lehet soha. még így is elenyésző azoknak a kártevőknek a száma, amelyek a macOS-t képesek támadni, szemben mondjuk azzal a szabadrablással, ami a Windows esetén van. futtass egy MalwareBytes-t, és válogasd meg jobban, milyen linkekre kattintasz és miket nyitsz meg.

  40. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen ameddig nem volt sok kézben Mac addig nem is volt értelme rá fejleszteni olyan módszereket amikkel a windows felhasználói évek óta szembesülnek és védekezni próbálnak ellenük. DE már sokan használnak Mac-et és ezért nagyobb a fejlesztői háttér is az ilyen kis vírusokra és fergekre, stb. Na ezért kell már védekezni azon is.

  41. Kedves Főszerkesztő úr!

    Nem hülye vagyok csak felhasználó. Nem megbántani akarom Önt így ismeretlenűl, de azt hiszem lenne még mit fejlődnie néhány fronton. Legalábbis tudomásul venni, hogy nem minden szifon olvasó alul iskolázott, IQ light, Amit az Ön válasza mutat. /Amit írt azt egy bizonyos szinten túl mindenki tudja…/ Nem gondolhatja komolyan amit írt, ha mégis, itt az ideje pályát módosítani. Megvilágítom Önnek a gondolatot: miért is nem vehetem meg a rozsdamentes acélból készült terméket Budapesten egy APPLE kereskedésben? Nem APPLE termék…? Nem tudnám használni…? És ha nem…? És ennek ellenére vennék egy APPLE terméket…? MOndjuk dísznek… vagy csak azért hogy használhassam az EKG funkcióját a szükséges beállítások módosításával… Ejnye ejnye. A gondolkodás mód a probléma. Tudom, hogy laminálják, de minek? stb stb. A lényeg a hanyatlás folyamata. Ami sajnos itt is látszik a oldalon. Nem véletlenül írtam, hogy a használati szokások változatlanok. stb. stb. Én személy szerint 1993 óta használom az APPLE termékeit. Sajnos van rálátásom a komoly hanyatlásra végzettségeimtől és felkészültségi szintemtől függetlenül. Személy szerint kifejezetten felhasználó ellenes pl. az IMac üvegének cseréje kijelzőstül egy vagyonért. Példának okáért. Lehet hogy Önnek ez jó. Nekünk felhasználóknak nem, akár a telefonok esetében. Az összes többiről nem beszélve. Ami pedig az “APPLE segítségeket illeti” no coment.

  42. fordít jobbra balra az oldal? vagy mi okozza ezt az idiota szöveg megjelenítést…?

  43. Már hogyne lehetne üveget cserélni…
    Azért mert nem hallani róla kishazánkban még lehet.
    Érdemes megnézni a Rewa videókat a jutubon :slight_smile:
    Azért az döbbenetes, hogy a hozzászólók nagy többsége milyen jól tudja, hogy ezt meg azt kellene csinálni meghogy nincs innováció, miközben valószínűleg semmi értékelhetőt, kézzel foghatót nem raktak le az asztalra :).

  44. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az iPhone 4 óta lamináltak a kijelzők, tehát a hanyatlás akkor már 2010 óta folyamatos. miért lamináltak a kijelzők? például mert így vékonyabb lehet az egész kijelzőmodul, és a háttérvilágítás is jobban teljesít erős napfényben, és az egész kijelző szebb képet ad, és némileg talán a betekintési szög is jobb attól a pár tized millimétertől is, amivel közelebb van az üveghez. szívás a javítás szempontjából? igen, mert speciális gépek nélkül nem lehet csak az üveget cserélni, ha csak az tört be, de az LCD maga nem.

    (legjobb tudomásom szerint egyébként a legelső iPhone esetén sem lehetett csak az üveget cserélni, és nem is volt erre a lehetőségre példa a szervizes környezetben az iPhone 3G és 3GS megjelenéséig, de persze akkor is kizárólag a nem hivatalos szervizekben.)

  45. Avatar for gunar gunar says:

    “Megvilágítom Önnek a gondolatot: miért is nem vehetem meg a rozsdamentes acélból készült terméket Budapesten egy APPLE kereskedésben?”
    Tudom nem az én posztom megválaszolni, de nem a hanyatlás és nem csak Budapesten, hanem sehol ahol nem lehet használni vagy szolgáltatói oldal miatt, vagy a hálózat még nem megfelelő a hibátlan használathoz (itt a T forgalmazására gondolok és aktiválni sem engedik) Az meg hogy a rozsdamentes már csak LTE-s verzióban létezik, hát igen az hagy némi kívánnivalót maga után, de ki tudja nem esetleg ezzel akarják közelebb hozni a szolgáltatókat ahhoz, hogy végre eSIM-et is bevezessenek, mert pl a felhasználói nyomásra apellálnak, bár ez kérdéses. Amúgy meg senki sehol nem tiltja hogy ilyen estben ha mindegy a használati lehetőség, a német T-nél megvegye vki. nincsen messze. Az lesz rozsdamentes és az sem fogja tudni az EKG-t az USA-n kívül. Ez mitől is hanyatlás? Ez van és kész, addig ameddig ezek ellenére sokan veszik a termékeiket, nem is fognak változtatni és nem kell jönni ezután a szokásos “bezzeg Steve idejében”-nel mert ő is azt mondta mikor kiderült az i4 antenna bibije, hogy fogjuk másképp. Az egyik kutya a másik eb, arról nem is beszélve hogy hány csúcs okostelónak nem lehet még külön cserélni az üvegét egy ideje, mert azok is lamináltak (csak jobban körül kell nézni) de mivel ez apple termék, hát minden apróságot sokkal jobban felfúj a nép!

  46. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én ezt nyilván tudom… és lásd fentebb, le is írtam ezt. de az Apple egyáltalán nem és még a garancián túli szervizek sem fognak neked csak üveget cserélni, utóbbiak is teljes kijelzőmodullal cserélnek, a te törött kijelződet meg majd feldolgozzák később a kijelzőfelújítósok: így eredeti marad az LCD, és csak az üveget cserélik. viszont speciális eszközök, gépek nélkül nem tudod megcsinálni, ráadásul nehézkes és nem pár perces a dolog, mint egy helyszínen megvárható csere. (de hadd ne kelljen már minden ilyen lehetséges részletet minden alkalommal leírni, mert sosem jutunk akkor előre.)

  47. Avatar for gunar gunar says:

    Mivel nem szeretnek olvasni a legtöbben, hát ezért nem tudják már régen le volt írva itt is.A másik meg sok esetben a szövegértelmezéssel is gondban vannak többen mint kellene, emlékezzünk csak az evenkénti iphone csere lehetőségére a T-nél, mikor azt sem értették rengetegen, pedig csak a belinkelt T-s leírást kellett volna elolvasni és megérteni. Na mindegy. :roll_eyes:
    Azt már el sem tudom képzelni mi lett volna, ha egy iphone széria csinál olyant mint a szintén drága Note7 !?

  48. Kéne egy ilyen biznisz kishazánkba mert amúgy elég egyszerű a folyamat… Ahogy mondod, bele kell dobni pár millát és ennyi.
    Aranybánya lenne :). Nyilván nem vidéken…

  49. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    van ilyen itthon.

  50. Ezt nem tudtam…

  51. Szimplán ez az ok ami miatt nem veszek ilyen telefont. Túl van árazva és nem éri meg. Már már azon gondolkodom hogy megyek és veszek valami android telefont.

  52. Avatar for Bob Bob says:

    bosszantó fájlok kerülnek a gépére az internetről csak úgy… atyaég :slight_smile:

  53. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nekem nincs bajom a notch-al, viszont újításnak egyáltalán nem mondanám. Az egy szükség megoldás arra, hogy az érzékelők és a kamera megmaradhasson az előlapon, miközben elmondhatják, hogy mégis faltól-falig ér a kijelző.

    FaceID szerintem egyáltalán nem gyorsabb, mint a TouchID volt, pláne nem 10-szer, sőt, kifejezetten lassabb. Nekem az X-em néha baromi lassan akar feloldani, van hogy kifejezetten nógatni kell, ez meg baromi zavaró. Különösen, ha azt veszem, hogy a vadi új Huawei Mate 20 Pro-mon az arcfelismerés pokoli gyors és sosem kell nógatni és ugyanúgy nem hibázik.

    Viszont most már értem azt, hogy miért nem használja az Apple az új iPhone-okon a kijelző alá építhető ujjlenyomat felismerés technológiáját. Az ugyanis a Mate 20 Pro-n valami kriminálisan rossz. Van, hogy 3-ból egyszer sem ismeri fel az ujjamat. Ha pedig valamilyen kijelző védő fóliát teszek rá, teljesen használhatatlanná válik. Viszont ilyenkor értelemszerűen lehet használni az arcfelismerését.

  54. Avatar for Kukori Kukori says:

    Én előre szóltam anno, hogy ez a Tim Cook bácsi nem jó vezető, mert baromira nem ért semmihez. Akkor leintettetek, plusz ki is tiltottatok. Érdekes, mostanra ti is rájöttetek. Olyannyira, hogy cikket is írtatok erről. Nem kell elnézést kérnetek, nekem már ez önmagában is elégtétel. :smiley: Ugyanakkor elismerésem is, mivel - ha kicsit utógyujtás módján is - , de fejlődtök.

    Cook-nak valójában nem csak mérnöki végzettsége nincs, de semmilyen reál végzettsége sem. Tehát a valós szakértelme szerintem kb. nulla lehet, vagy talán épp annyi, amit felszedett a cégnél, mióta ott dolgozik. Igaz, Jobs-nak sem volt, viszont neki megvolt az az előnye, hogy - többnyire - jók voltak a meglátásai és nagyon ötletes volt. Hát Cook-ról ez sem mondható el.

    A mellébeszélés az sajnos az Aplle-nél sosem volt idegen. Hallhattunk már példát erre Jobs-tól is, amikor azt állítótta, hogy az i4-eseknek azért rossz a térereje, mert nem jól fogják a felhasználók, meg ugye volt olyan kijelentés is, hogy 4"-tól nem kell nagyobb kijelző és hasonlóak.

    Szerintem épp ez a legnagyobb gond egyébként az Almával, hogy a felhasználóik egyébként egyáltalán nem fikázó, inkább figyelem felhívó kritikáira így válaszolnak. Fellengzősen és mellébeszélve. Na ezen nagyon kéne javítani. Az ilyen melldöngetős, ámde semmire se igazán jó építkezéseket, mint a Campus 2 meg el kéne felejteni és a fejlesztés, gyártás szempontjából valóban hasznos dolgokra költeni azt a sok pénzt.

    Ezeket az s verziókat meg szerintem szintén el kellene felejteni és minden évben egy vadi új készülékkel kellene kijönni. Új innovációkkal, új ötletekkel és ha kell, új dizájnnal. A maradi dolgokat, melyekhez még mindig makacsul ragaszkodnak, mint pl. hogy csak Apple-Apple közt van bt. kommunikáció, meg hogy nincs telefon közbeni hangrögzítés pedig megint csak el kellene felejteni. És persze nem utolsó sorban árazással is lejjebb kéne menni, hogy kicsit vékonyabban fogjon az a toll, különben így fognak járni, ahogyan most is. Apple története egyébként is erőteljesen hullámzó. Több csúcson és több mély völgyben is volt már a cég. Szerintem nem kéne egy újabb völgyet kockáztatniuk.

  55. Avatar for pAnk pAnk says:

    Én személy szerint köszönöm neked, hogy előre megmondtad mi lesz az epöllel Tim vezetése alatt. Egyébként külföldi fórumokon is több helyen rád hivatkozva írták meg a hasonló hangvételű cikkeket. Persze itt is ez történt, akármennyi is próbálják titkolni az illetékes kollégák.

    Annak meg külön örülök, hogy az utolsó bekezdésben leírtad mit kell tenni a cégnek ahhoz, hogy életben maradjanak.Biztos forrásokra hivatkozva állíthatom, hogy már meg is kezdték a munkálatokat Cupertinoban. Szóval még egyszer, köszönjük!

  56. Pont ugyanigy jartam en is. Amikor azt mereszeltem irni itt a forumon, hogy belassitja az apple a 4s emet, es hogy Cook maradna inkabb a divatnal, olyan savazast kaptam jadeye tol, hogy kinyilt a bicska a zsebemben. Itt is hagytam a forumot is es megvolt az utolso lokes hogy valtsak masik rendszeru telora. Utolag koszonet erte, sok millat sporoltal meg jadeye! :wink:

  57. Habár Cook helyére nem keresnek senkit, úgyhogy a pozíciójában nem tudod megmutatni, hogy mekkora Jani vagy de a remény hal meg utoljára.
    Interjúra szedd össze magad, mert csak egy esélyed van… ezeket a remek ötleteidet is elmondhatod majd, persze kicsit összeszedettebben…
    Hajrá!

  58. Avatar for Larkin Larkin says:

    Ez érdekes. Az én Mate 20 Pro-m tökéletesen felismeri az ujjlenyomatom, még úgy is, hogy egy közepesen vastag fólia van rajta. De igen, az arc felismerése brutális, ezzel egyetértek.

  59. Avatar for Kukori Kukori says:

    Értékelem a szarkazmusodat, bár kicsit erőltetett.
    Ettől függetlenül, igazam van. Számomra és a tárgy szempontjából is, csak ez a lényeg. :wink:

  60. Avatar for Kukori Kukori says:

    Az enyém van hogy igen, van hogy nem. Mióta frissítették a rendszert pár napja, azóta egyértelműen jobb lett, de így is sokszor előfordul, hogy nem ismeri fel.

    Kérdés; Te milyen fóliát használsz hozzá? Mert nekem eddig még mindegyik lejött róla a hajlított kijelző miatt, sőt, igazából meg se tapadtak a kijelzőjén normálisan, ezért nem is használok most rá semmit. Szerintem amúgy ez a hajlított kijelző elhibázott dolog lett. Különösen, hogy jelentőséggel sem bír, mint mondjuk a Galaxy-k esetében.

  61. Avatar for Bob Bob says:

    Akkor annyira jött ez be neked, mint hogy fej vagy írás, rajtad kívűl még sok millióan mondták ugyanezt, sőt Jobs-ról is sokan azt tartották, hogy szar vezető… majd az utókor eldönti :slight_smile:

  62. Avatar for Bob Bob says:

    Egyébként érdekes milyen gyorsan leírják egyesek TC-t mint vezetőt, végül is az elmúlt nyolc évben folyamatosan zuhant az Apple értéke… ja nem. Nyilván itt mindenki szuper képességű vezető és jós is persze, aki 10 évre előre lát, és aki soha nem hozott még rossz döntést. Jó nektek.

  63. Egy részével egyetértek azzal amit mondasz, de azért az szerintem mindenféle cégvezetői képesítés nélkül belátható, hogy összességében mióta TC van a legmagasabb székben, Steve-hez képest sokkal de sokkal több baki volt a cég életében, mint anno.

  64. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nézd, nem volt nehéz feltételezni, hogy nem lesz túl jó, mivel nulla reál végzettsége és képzettsége van. Jobs se volt jó vezető, viszont baromi jó ötletei voltak és persze a személyisége elég megnyerő és erőteljes volt, ez pedig jócskán kompenzálta más hiányosságait. “TC”-nek viszont szerintem nincs ami kompenzálna. Van viszont Jobs-hoz hasonlatos arroganciája, ami szintén nem teszi szimpatikussá.

  65. Avatar for Kukori Kukori says:

    Hét lesz az a nyolc szerintem, de végül is tök mindegy. Apple lényegében két évente rukkol elő valami újjal, addig csak az előzőekből él, tehát a hét is felezhető nagyjából.
    Apple eddig még legalábbis mindig akkor romlott le, amikor Jobs-t kitették. Mikor visszavették, újra jólmenő céget csinált belőle. Én csak levontam a következtetést a most történtekből. Kicsit lassabban ment végbe mint a legutóbb, de ma már - nyilván Te is belátod -, hogy más időket élünk.
    Egyébként olyan helyet túrt ki mára magának az Apple a piacon, hogy valszeg ezúttal egy szar vezetéssel sem fog a csőd szélére kerülni, legalábbis szerintem ettől nem kell tartani. A bevételei, felhasználói köre viszont az eddigiekhez képest jócskán csökkenhet szerintem. De persze nem akarok jósolgatni. :slight_smile:

  66. Nagy ötletei Jobsnak nem voltak. Az ötleteket mindig hozta valaki. Ezek az emberek többségében a mai napig kulcspozíciót töltenek be a cégnél.

    Edit: Mellékesen Cook mérnök, Jobs nem volt az soha. A reál végzettségről, mintha bármit is jelentene az életben, csak ennyit…

  67. Plusz Steve ugyanúgy az iPhone 4 -ig ott volt, meg tovább is adott instrukciókat, amikor évente frissítette a termékét az Apple, tehát nem Tim találta ezt ki, hogy évente milyen frissítések legyenek. Amit az Apple most is folytat és mutogatunk Tim-re.

  68. Avatar for Bob Bob says:

    Akkor azt mondod nem mérnökként végzett hanem bölcsész, vagy hogy kell ezt érteni?

  69. Avatar for Bob Bob says:

    Akkor összefoglalhatom?
    Tehát az Apple már nem menő, leromlott és már végbe is ment a változás… értem :slight_smile:

    Akkor most mégse fog a csőd szélére kerülni, csak leromlik… és elhagyják a felhasználói, vagy pontosan mi is a jóslat? :smiley:

    Szerintem jobban járnánk, ha konkrétumokról beszélnénk, pl meddig fog zuhanni a részvény, hány százalákét veszti el a vásárlóinak, meddig zuhan az elégedtségi indexük stb… mert ilyeneket bárki tud mondani, hogy leáldozott nekik, kb 10 éve ezzel van tele minden Apple hír, minden applegate cikk stb. Ehhez nem kell nagy jós tehetség.

  70. Avatar for Kukori Kukori says:

    Igazán nagy ötletei főleg Jobsnak voltak szerintem. Hiszen ő volt aki az iPhone-t is kitalálta, ami 2007-től szinte folyamatosan az Apple fő bevételét képezi. De ő volt az, aki az Apple nevet és logot is kitalálta, meg az iMac-et, ami akkora siker lett, hogy majdnem a nulláról hozta fel újra a céget, stb… Úgyhogy de, voltak nagy ötletei. Megint más kérdés, hogy a megvalósításukban mások segítségére szorult, de ez természetes dolog az ötlet emberek esetében.

    Cook az Auburn University-n szerzett végzettséget üzemszervezésből. Ez kb. menedzsmentet, irányítást jelent, tehát nem a tényleges műszaki termékek készítésével, működésével kapcsolatos valódi mérnöki végzettséget, noha az USA-ban ezeket is mérnöknek nevezik, szerintem tévesen és megtévesztően. Ezen kívül pedig kizárólag business végzettségei vannak, melyek szintén inkább a szervezéssel kapcsolatosak. Tehát maradjunk abban, hogy valós műszaki végzettsége nincs.

  71. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem igazán foglalkoztat, hogy mi mennyire menő, én ezen a koron már bőven túl vagyok. :smiley: Ha hiszed, ha nem, a változás nem mindig jó. :wink:

    Nem tudom, hogy a csőd szélére kerül-e, szerintem egyelőre tuti nem, mert a hozzád hasonlóak mindig meg fogják vásárolni a termékeiket, az USA-ban pedig ha mobiltelefont említesz, azt a “menőző” fiatalok kizárólag az iPhone-nal tudják azonosítani. :smiley: Tehát egyelőre valszeg nem.

    Konkrétumokról az Alma esetében a cikk már beszélt, írt. Azon nincs már mit megbeszélni, vagy szépíteni. Rugózni azt persze lehet rajta, meg nyavalyogni, csak hát annak meg nincsen sok értelme. :slight_smile: Lehetséges következményekről, illetve levonható tanulságokról van értelme csak ezzel kapcsolatban dumcsizni. A részvényárfolyamok meg engem pl. nem igazán izgatnak - szerintem jó eséllyel rajtad kívül az olvasókat se nagyon -, hiszen az itt olvasók, fórumozók többsége azt gondolom sem nem befektető, sem nem tőzsdei spekuláns. :wink: Azt viszont érdemes és érdekes is “boncolgatni”, hogy ezek után mi lesz és hogyan lesz.
    Ja! Az Apple-nek már többször is voltak hullámvölgyei, történetük során két alkalommal is majdnem be kellett csukniuk. Ebből mindkét alkalommal Jobs húzta ki a céget. (Nyilván, aki a 80-as évek végén, vagy az után született, az nem nagyon emlékezhet erre. :smile:) Tehát a dolog, sajnos, vagy nem sajnos, egyáltalán nem lehetetlen.

  72. Kicsit túltolod ezt a Jobs dolgot.
    Az iPhonet nem ő találta ki. Az iMacet nem ő találta ki, és egyébként nem az húzta ki őket a szarból, hanem az iPod, amit szintén nem ő talált ki. Ezeken komplett csapatok dolgoztak, és hozták az ötleteket, megvalósításokat. Az Apple nevet, na azt valószínűleg tényleg ő találta ki, mert amúgy a logót sem.

    Eddig ugye reál végzetségről beszéltél (Jobsnak nem volt ilyen). Nevezd az industrial engineert aminek akarod, az reál terület. És továbbra is igaz, hogy az hogy ki milyen területen végez top vezetői szinten teljesen lényegtelen, meg egy-két spéci területet leszámítva egyébként is.

  73. Avatar for Kukori Kukori says:

    Na akkor a második módosítást inkább átteszem ide. :slight_smile:
    Érdekes megfigyelni, hogyan változnak a vélemények. Nem is olyan régen, mikor Jobs a felhasználókat hibáztatta, szapulta az i4-ek elmenő térereje kapcsán, meg amikor kijelentette, hogy 4"-os kijelzőnél nem kell nagyobb és nem is lesz, akkor mennyire védték a fanok és folyamatosan arról ment a szöveg, hogy még ha magas lóról beszél is, ő a fő mozgatórugó, az ötlet zseni, nem szabad őt bántani. Most meg, hogy ő már sajnos nincs az élők sorában és romlik szinte minden - egyértelműen kikövetkeztethetően emiatt -, arról megy a diskurzus, hogy valójában nem is talált ki semmit, igazából nem is volt jó semmire, nélküle is jól megy, eddig se kellett volna. De hát mint azt tudjuk; “Milyen nevetséges világ idegenje az, aki az élet dolgai közül bármin is csodálkozik?” /Marcus Aurelius/ :wink:

    Nos, az iMac-et is ő találta ki és az iPhone-t is ő találta ki. És igen, ezek húzták ki a céget a kakából 1998-ban, majd 2007-ben. Olvasgassál és tanuljál kicsit:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.
    Ja! és a logot is ő találta ki, sőt, én tovább mennék ezen, szerintem nélküle a cég sem létezne, mert Wozniak lehet, hogy technikai zseni volt, de nem egy “belevágok és megcsinálom” ember. Szóval 1976-ban, ott abban a kis garázsban, ahol megalapították a céget, még ott is ő volt a főzseni.

    Reál terület, az ebben az esetben a műszaki terület. Azt gondolom ez megintcsak nem lehet vita tárgya, hiszen az Apple abból él, hogy termékeket állít elő, műszaki termékeket. A menedzsment az nem reál terület egy ilyen cégnél. Azt írtam, hogy Jobsnak sem volt, viszont azt is, hogy neki viszont voltak ötletei és ez erőteljesen kompenzált. TC-nek nincs se ez, se az. Ha véded a mundért, ha nem. :wink:

  74. Nagyon nem ő találta ki egyiket sem. És rohadtul nem az iMac húzta ki őket a szarból. Olvasgass egy kicsit a wikipédiánál tovább, van egy pár könyv… a logót pl. egy Rob Janoff nevű designer találta ki… Kezdem azt hinni, hogy csak szórakozol.

    Nem. A reál terület az reál terület. Nincs “ebben az esetben”. Ha valami reál terület az reál terület.

    Ezt írtad:

    Azon már túljutottunk, hogy ezen kijelentésed hülyeség, de most ellent is mondasz ennek:

    Tehát Cook azért szar vezető mert nincs reál végzettsége (ami van), de egyébként sem kell egy ilyen cégnél.
    Egyébként ez sem igaz, mert egy menedzsment az pont reál terület…

  75. Avatar for Bob Bob says:

    Szerintem a “menőségen” már mindenki túl van aki nem 18 éves.

    Milyenek a hozzám hasonlók, mesélj kérlek. Fingod nincs rólam, hogy mit vásárolok, mennyit és mikor. Hagyjuk ezt a részét. Nem kell az ilyen fajta személyeskedés.

    Az összes konkrétum annyi, hogy három hónap alatt zuhant a részvény árfolyam. Láttunk már ilyet? Élt már meg ilyet a cég? Igen, elég csak megnézni a chart-ot. Ebből te már oda lyukadtál ki, hogy a bezzeg te már 10 éve megmondtad. Nekem mindössze csak ezzel van gondom, mert ez kb a feldobtam egy érmét 10 éve és most pont írás lett mint akkor :slight_smile:

  76. Avatar for Bob Bob says:

    Ne magyarázd már meg, hogy a mérnök végzettség az nem reál terület. Értem én, hogy mit akartál ezzel, neked az ő végzettsége az nem ér semmit, de akkor inkább mond ezt, világosabb. Mellesleg ha Jobs TC-t találta a legalkalmasabbnak, hogy elvezesse a cégét, amit imádott, akkor valószínűleg ő is volt az aki a legjobban megfelelt erre.

    Egyébként ugyanezek mentek Jobs idején is, csak akkor nem TC-t szidták az emberek, hogy szar vezető, nem ért hozzá, hanem Jobs-t :slight_smile:

  77. Avatar for Kukori Kukori says:

    Az a gond veled, hogy sarkítasz. Ez azért is rossz, mert rossz következtetéseket vonsz le belőle. Reál végzettség egy olyan cégnél, amelyik műszaki cuccokat állít elő, az műszaki, vagy informatikai végzettséget takar. Ennyi. Tehát szakirányú végzettséget, ha hiszed, ha nem.

    Nem. Cook azért szar vezető, mert nincs sem szakirányú reál végzettsége, sem ötletei. Ő egy olyan figura, aki ragyogóan levezérli a beszállítást, pl. hogy kevesebb raktár kelljen és gyorsabb legyen, viszont nem ért pl. egy telefon műszaki tartalmához és ezzel kapcsolatban ötletei sincsenek. Nem csoda, sosem volt ez a dolga, amíg Jobs élt. Nem is ezért vették fel.

    Rob Janoff egy grafikus, aki megrajzolta amit Jobs kitalált. Kezdem azt hinni, hogy nem tudod mi a különbség aközött, hogy valaki valamit kitalál és hogy valaki valamit megalkot.

    És DE az iMac húzta ki őket a szarból 1998-ban, 2007-ben pedig az iPhone! Mindkettőt Jobs találta ki (fel).
    Sőt! Jobbat mondok, a grafikus felhasználói felület is az ő nevéhez fűzhető, bár nem ő találta fel, hanem a Xerox Parc mérnőkei, ám ő volt az, aki első ránézésre tudta, hogy ez a jövő és, hogy a jövőben egyszer az összes számitógép valami hasonlóval fog működni.

  78. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem magyarázok meg semmit. Csak elmagyarázok.
    Dehogy érted mit akartam. Akkor nem kötnéd az ebet.
    Hogyne érne az ő végzettsége. Mindenki végzettsége ér valamit, csak nem mindegy, hogy hol és hogy milyen területen. Egy asztalossal is megpróbálhatsz egy nyákot terveztetni és még az is lehet, hogy valamennyire menne is neki, ha mondjuk hobbiként foglalkozott a témával, ám még sincs tisztában dolgokkal, melyek jó szakemberré tehetik az adott területen. De ettől még bazi jó asztalos lehet. Érted-e, vagy tovább próbálsz még kicsit te is sarkítani? Esetleg félremagyarázni? Segítsek? :smiley:

    Jobs sem volt mindenható. Kiváló ötletei voltak, de baromi szar emberismerő volt. És úgy tűnik, abban is tévedett, hogy kit jelölt utódául. Ugyanúgy, ahogyan sok más emberrel kapcsolatban is tévedett, akiket magamellé vett a céghez, majd végül simán kitúrták a cégből 1985-ben. Bill Gates-t is félreismerte, aki meg lényegében lenyúlta a grafikus kezelőfelületet a Windows számára. Maradjunk ennyiben

    Egen, valóban hasonló vélemények voltak Jobs idején is. Főleg amikor beszólt a felhasználóknak, mikor igazuk volt. Épp erről írtam fentebb, ha visszaolvasol. Most meg TC-t védik a fanok… Hogy változik a világ… És mégis megismétli magát valahogy másképp. :smiley:

  79. Avatar for Kukori Kukori says:

    Tévedés. Az emberek nagyjából 90 %-a valamilyen szinten “menő” szeretne lenni. Ez alól nem képeznek kivételt a 18-tól idősebbek sem. Pontosan ezt használják ki a reklámokban, vagy a burkolt reklámokban. Különben nem hirdetnének dolgokat ismert, akár idősebb színészekkel, vagy modellekkel, mely dolgokat simán megvásárolnak idősebbek is, akár 40-es, 50-es emberek is, sőt, kifejezetten olyan dolgok is vannak köztük, melyeket inkább az idősebb korosztálynak szántak.

    A hozzád hasonlóak nyilván hasonlóak, mint te. Ha ezen valamit magyarázni kell, akkor valszeg nem értesz magyarul. :slight_smile: Azért van sejtésem arról, hogy mit vásárolhatsz. Pláne, ha itt fórumozgatsz és ennyire vadul véded a mundért. A mikor az nem lényeg ebből a szempontból. Ez nem személyeskedés, ez hasonlat volt. A személyeskedés az lenne, ha mondjuk azt írnám, hogy ostoba vagy. De ilyent nem írtam. :wink:

    Nem 10 éve, csak kb. egy éve (vagy még annyi sem, pontos dátumot nem tudok, de nem is érdekes szerintem) “mondtam meg”, bezzeg, vagy nem bezzeg, igazam volt. Lehet ezen keseregni, lehet rágni a kakát, hogy hányszor élt már meg ilyent vagy hasonlót az alma, de ez nem változtat azon, hogy akkor is igazam volt. :blush: És ez a lényeg.
    Valójában őszintén leszarom, hogy mivel van gondod. :wink: Ez a te egyéni szoc. problémád. De azért remélem nincs harag.

  80. Annyira bele vagy ebbe a végzettségbe szerelmesedve, hogy az beteges. Vagy még egyetemista vagy és bekajálod azt a sok szart amit tömnek a fejedbe, hogy milyen fontos a végzettség. Vagy te magad vagy az aki mossa az hallgatók agyát a végzettség fontosságáról. Utóbbi esetben gratulálok, előbbit meg majd kinövöd.
    Cook egy 58 éves ember, aki lassan 40 éve, a pályája kezdete óta IT cégeknél dolgozik, ennek az időszaknak jelentős részét vezető beosztásban. A végzettsége iránti bármilyen megjegyzés, kötekedés egész egyszerűen nevetséges. Pláne ha nem is igaz amit mondasz, de amúgy is teljesen lényegtelen. Cook képességeit nem az a 3-4 év határozza meg, amíg bebiflázta a sok baromságot meg végül keretbe foglalva az egész semmit összeollózott 25 oldalt teletömve képekkel, hanem az a 40 év amit az iparban töltött. És (szakmailag) minden embert ez minősít, nem a végzettsége. Onnantól, hogy elhelyezkedsz egy iparban, az iparban végzett tevékenységet határoz meg pályád végéig, nem a diploma.
    Egy cégvezetőnek pedig a cég irányítása a feladata, nem a napi operatív munka. Arra megvannak a megfelelő emberek, akik felügyelik az adott területeket, és főleg azok akik kitalálják és megvalósítják a dolgokat.

    Rob Janoff meg lett bízva, hogy tervezzen egy logót. Nem azzal, hogy rajzoljon egy kiharapott almát… kitalálni, hogy kell egy logó, nem a logó kitalálását jelenti…

    Nem, továbbra sem az iMac húzta ki őket és nem ő taláta fel. Nem is volt rajta mit feltalálni, az Jony Ive dizájnjának köszönhetően lett ikonokus, de. Aszarból nem húzta ki őket… Ellenben az iPoddal. Az iPhonenál (amit szintén nem ő talált fel /továbbra is: a kell egy valami, nem minősül feltalálásnak/) már rég nem voltak szarban, köszönhetően az iPodnak és az iTunesnak.

  81. Avatar for Bob Bob says:

    És ugye az ő nem reál mérnöki végzettsége pont nem jó a cégvezetéshez :smiley:

    Végül is már Jobs vezetése alatt is csak ott lopta a napot, a nagy semmi tudásával, senkinek nem tűnt fel, hogy ő csak egy asztalos. Most tényleg innen akarod megmondani, hogy mihez ért TC? Komolytalan vagy.

  82. Avatar for Bob Bob says:

    Ennyi idő alatt senki nem jött rá, hogy Cook szar vezető, csak kukori :slight_smile:

  83. Avatar for Kukori Kukori says:

    Ha visszaolvasol rájössz, más is rájött, írta is, meg azt is, hogy ő is ki lett vágva a fórumról emiatt. :wink:

  84. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nagyjából 26 évvel ezelőtt voltam utoljára egyetemista. Már akkor is másodszor és akkor is a munka mellett. :slight_smile: Szóval alaposan mellélőttél. Nem vagyok beleszerelmesedve a végzettségekbe, hiszen ha bele lennék, akkor nem állítanám, hogy a teljesen végzettség nélküli Steve Jobs jobb vezető volt, mint most TC. :wink: De ennyire már ne rinyáljunk a gondolatmeneted logikátlanságán. Mindazonáltal nyilvánvalóan, elsősorban a végzettség határozza meg, hogy valaki mihez ért. Ha valakinek nincs mondjuk asztalos végzettsége, az persze attól még fusiban készíthet asztalokat, még az is lehet, hogy nem is rosszul. Viszont szakirányú állásba nem fog tudni elhelyezkedni, csak végzettséggel. Mérnöknek pláne. Ha egy mérnöki állásra pályázol, az első az önéletrajzod mellett amit kérnek, az a szakirányú diploma. Ezen nincs mit megvitatni, mert ez mindenütt így van, még az USA-ban is.
    TC az Apple előtt először a IBM-nél dolgozott. Ott kb. ő volt a huszadik senki. Majd Compaq-nál dolgozott, a végén elnökhelyettesként, ami kb. akkor tájt fuccsolt be, majd olvadt össze a HP-vel, amikor TC az elnökhelyettes volt és eljött onnan. Kb. elhagyta a süllyedő hajót. :smile: Ezzel azért nem annyira lehet dicsekedni, de hát persze ki tudja… Az önéletrajzában nyilván benne van, mert az “elnökhelyettes” ott is jól mutat.
    Hogy mit biflázott be, azt én nem tudom - nyilván te se -, de az tuti, hogy mióta ő van, azóta új ötletek se nagyon vannak. Sokadjára ismétlem, EBBŐL és abból, hogy a Compaq-nál se tett le valami sokat - és nem annyira a végzettségéből -, nem volt nehéz kikövetkeztetni, hogy a vezetéshez nem penge. Ha tettszik, ha nem. TC egyébként nem 2-3 évet töltött az Almánál, 2002 óta van ott, tehát, ha jól számolok, akkor nagyjából úgy 15-16 éve. Ő volt az értékesítésért felelős alelnök, vagyis abban az időben azt csinálta, amihez valóban értett. 2011 augusztusától vette át a vezetést SJ-tól. Én erre írtam, hogy szerintem hiba volt és úgy tűnik, hogy ez igazolódik.

    Az Apple nevet Steve Jobs találta ki. Nem volt nehéz, mivel abban az időben az alma volt a kedvenc étele, szinte csak azt ette. Ebből jött azután az, hogy a cégnek, amit Wos-zal alapítottak is ez legyen a neve, ami ellen senki sem tiltakozott akkor. :slight_smile: Mikor logot is kellett már tervezni, az jóval később jött és jah, meg lett vele bízva egy grafikus, tervező, aki pont Rob Janoff lett. Az, hogy ez a logo egy alma lett, meg az is, hogy egyszer bele van harapva, szintén Jobs ötlete volt. Ez is magától értetődött, egyfelől a cégnévből, másfelől abból, hogy akkor még mindig szerette enni az almát. A garfikus csak formába öntötte az elképzelést. Én is dolgoztam már grafikussal. Hidd el, ha nem rágod a szájába, hogy mit szeretnél, borzalmas dolgokat tudnak művelni. :blush:

    DE, továbbra is kijelenthető, az iMac huzta ki őket a kakából. Abban igazad van, hogy nem nagyon volt rajta mit feltalálni, hiszen nem volt más, mint egy akkori divatos dizájnnak megfelelő módon összeépített, monitorral egybeépített, sima számitógép. Ami megjegyzem, hogy elnyerte a Chrysler Design Institute díját. :wink: Mégis siker lett, hiszen annyit adtak el belőle, mint a cukrot, a cég részvényei pedig hihetetlen mértékben kezdtek nőni 1998-ban, ENNEK köszönhetően. Fel nem foghatom, hogy te viszont miért lovagolsz pont ezen? :smile:
    Az iPod csak 2001-ben jött ki, akkor a részvények már az egekben voltak nélküle is. Az viszont igaz, hogy az iPod indított a cég életében “egy teljesen új fejezetet”, és a siker így megtöbbszöröződött általa. iPhone-t is ő találta ki. Az iTunes meg nem értem hogy jön ide, az csak egy program, ráadásul nem is túl jól, logikusan megkostruált dolog. Épp ez az egyik dolog, amin változtatni kellene. Persze a régi beidegződésektől nehéz szabadulni, ezt mondjuk megértem, csak éppen nem értem. :slight_smile:

  85. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem mindegy milyen cég vezetéséhez.

    Jobs idejében - ahogyan már írtam - TC egy értékesítésért felelős alelnök volt. Abban jó is volt. Újra is szervezte még 2004 környékén és az királyul is sikerült. Nem értem mit nem lehet ezen érteni?

  86. Még mindig ezen a rohadt vegzettségen lovagolsz, aminek az egészhez semmi köze. Sem a vezetői képességét, sem a mérnöki kvalitásokhoz semmi. De ezt továbbra sem érted… neked ez az alfaja és omegája mindennek. Ebben a pozícióban ez teljesen lényegtelen.

    A név nem a logó. A logót pedig nem ő találta ki.

    A részvényárfolyamnak a cég kasszájához gyakorlatilag semmi köze. Hiába indul el fel, hogyha a meglévő hatalmas adósságot csak apránként tudják pozitívba fordítani. Ez a Mackel csak baromi lassan sikerült volna.

    Itt azt hiszem be is fejezhetjük. A nagy okoskodásod közepette a cég egyik legjelentősebb és talán legúttörőbb, fejőstehén szolgáltatásáról nem tudod mi az. :clap:

  87. Avatar for Bob Bob says:

    Rájött, hagyjuk már :smiley:

  88. A két vezető közti különbség nagy.
    Jobs (a név is kötelez) nagyon jó belső képeket tudott alkotni, és volt elegendő önbizalma hozzá, hogy ezt kizsarolja a világból, a környezetéből.
    Cook analitikus, kereső, kevés önbizalommal rendelkező, ezért folyamatosan kompenzál. Egy törtető.
    Ez a vezetői képességeikben meglátszik.
    Cook nem alkalmas Jobs helyére.
    Jobs egy karizmatikus vallásalapitó - látnok - tipus, Cook sajnos nem. Cook karaktere már leköszönt a konkurencia éléről is, Bill ilyen.

  89. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem, nem lovagolok semmin. Ez sima tény. Nem ért ahhoz, amivel a cég amit vezet foglalkozik. Ez egyébként nem csak rá jellemző. Esélyesen sok a léhűtő az Almánál, hiszen nem mérnököket vesznek fel leginkább, hanem médiásokat, reklám szakikat, meg ilyen-olyan menedzsereket.

    A logót Jobs találta ki. Imádta az almát, innen jött. A név is, meg a logó is.

    A részvények után osztalék járhat. Csak akkor nőnek a részvények értékei, ha a cég osztalékot fizet. Ha nem, akkor rendszerint nem vagy csak ritkán nőnek, persze mamut cégeknél előfordulhat. Részvényt azért bocsát ki egy cég, hogy finanszírozni tudja saját magát. Ha nem veszik, nem tudja ezt megtenni, ha viszont veszik mint a cukrot, a cég tud finanszírozni. Ez így működik.

    iTunes mint fejőstehén, ez jó. :smiley:
    És “Okoskodásom közepette”? Érdekes, itt nem baj, hogy személyeskedés történik? :smiley: Az előző topik azért lett bezárva, mert Jadeye szerint személyeskedtem. Az persze ott sem számított, hogy előtte ő is. :smiley: :smiley: De úgy tűnik, itt csak én nem személyeskedhetek, mindenki más, főleg velem, igen. (Megjegyzem a legjobban pörgő topikot bezárni, csak mert neki nem tettszik amit írok… fogalmazzunk enyhén, nem túl elmés egy főszerkesztőtől, de ne személyeskedjünk, mert még ez a topik is bezár, vagy megint kitilt.) Itt nincs véleményszabadság, muszáj beállni a sorba. :smiley:

  90. Avatar for Kukori Kukori says:

    Mondom én. :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: Köszönöm, hogy megint igazam volt. :smiley: Főszerkesztő úr nem nagyon bírja a kritikát. :smiley: De nyilván ez a hozzászólás is hamarosan elfelejthető lesz.

  91. Avatar for Kukori Kukori says:

    Érdemi részt azért visszamásolom:
    Nem, nem lovagolok semmin. Ez sima tény. Nem ért ahhoz, amivel a cég amit vezet foglalkozik. Ez egyébként nem csak rá jellemző. Esélyesen sok a léhűtő az Almánál, hiszen nem mérnököket vesznek fel leginkább, hanem médiásokat, reklám szakikat, meg ilyen-olyan menedzsereket.

    A logót Jobs találta ki. Imádta az almát, innen jött. A név is, meg a logó is.

    A részvények után osztalék járhat. Csak akkor nőnek a részvények értékei, ha a cég osztalékot fizet. Ja! Osztalékot meg csak akkor fizet, ha nyereséges és van miből. Részvényesek tanácsa szokott erről dönteni. Ha nem nyereséges egy cég és nem fizet osztalékot, pláne rendszeresen, akkor rendszerint nem vagy csak ritkán nőnek a részvény árai, persze mamut cégeknél előfordulhat így is. Részvényt azért bocsát ki egy cég, hogy finanszírozni tudja saját magát. Ha nem veszik, nem tudja ezt megtenni, ha viszont veszik mint a cukrot, a cég tud finanszírozni. Ez így működik.

    Az iTunes-ből szerintem bármit vásárolni manapság nem dívik… Simán letölthetőek ingyen ma már a zenék, albumok máshonnan is.

  92. Avatar for gunar gunar says:

    Azért még az általad kedvelt samunál nagyobbat nem igazán bukott és olyan kvalitású hibát sem vétett a sok médiás, mint a Note7 és az utolsó a ami mára már csak Folt a samu hírnevén, ja ezt nem is olvastam sehol, hogy mennyibe is fájt nekik kb, mert mikor kiderült már szvsz nem csak pár db volt a Folt-ból picra készen. :smiley:

  93. Avatar for Kukori Kukori says:

    Ne aggódj! Apple pénzéből nyilván pótolták a kiesést. :smiley: Lévén az iPhone kijelzőket is ők gyártják. Meg a procit is, meg még ki tudja mennyi mindent. :smiley:

    Egyébként nekem ez is pozitívan jött le. Elismerték a hibát azonnal, nem sértődtek be, hanem még hajlongva elnézést is kértek a felhasználóktól és mindent visszahívtak és vissza is térítettek minden kárt. Na ilyent se láttunk még az Almától. :wink: Igaz?
    Ja! És úgy egyébként a hibás aksikat nem ők gyártották, hanem egy beszállító cég, akivel azóta már nem dolgoztatnak.

  94. Avatar for gunar gunar says:

    Miért is láttunk volna, nem gyártottak milliós db esőben is biztosan működő gyújtót telefon helyett és két nap alatt tönkremenő kijelzővel sem semmit. Akkor mit is kellett volna mégis visszahívniuk?
    Amugy a kijelzőket csak gyártják és nem ők tervezik hanem az apple, a procikról nem is beszélve, meg a többit is, ezért is jók.

  95. Avatar for Kukori Kukori says:

    Izé… Apple nem gyárt semmit, mivel nincs gyára. Ettől függetlenül, apróbb kritikákra is minősíthetetlenül reagálnak. Bele se merek gondolni, ha ők is kaptak volna egy olyan beszállítót, mint a Samsung - ugyanis az a beszállító hibája volt ugye, nem a Samsung gyártotta a rossz aksikat -, akkor vajon ők mit tennének. Ne is mondd! Nyilván azzal állnának elő, hogy a felhasználók rosszul tartották a telefont. :smiley: :smiley:

    A tervezéshez gyártósor kellene. Az anélkül sajna nem megy. :wink: Almának meg nincs gyártósora, csak Campus 2-je. Mérnökeik se nagyon vannak már. Kik tervezték volna?
    Szerintem ez úgy történhet, hogy leadják a rendelést Samsungéknak. Ilyen proci, ilyen órajel, olyan képességek, ennyi regiszter, meg valami előzetes, elnagyolt tervrajz. A többit a Samsung csinálja. Tehát nyilván a tervekben lévő hibákat ők helyesbítik az első mintadarabok legyártása előtt, azután az első mintákat is nyilván ők készítik, a teszteket is tuti, hogy ők végzik rajtuk, mivel ahhoz is gyártósor kell+labor és nyilván a javításokat, bővítéseket is ők végzik el ha kell a végén, Alma legfeljebb a legvégén jóváhagy.

  96. Avatar for gunar gunar says:

    Hát erre inkább nem is írok mert látom értesz hozzá, vagy mégsem? :smiley:

    A Folt kijelzőjét azt meg aztán jól megtervezték, én nem bíznék ezután rájuk tervezést az tuti biztos.
    De lehet azt is beszállítóik hibája miatt bukták, pl rossz volt a gép ami hajtogatta. :smiley: Azt talán a Sisimi Jushi gyártotta és a számlálója lehetett rossz, mivel sokkal szorzott.

  97. Avatar for Kukori Kukori says:

    Jajistenem… Nyugodtan cáfolj, ha tudsz. Túlélem. Bár gyanítom, nehéz lesz. :wink:

    A teljesen új innovációk esetében előfordulhat ilyesmi. De az is vissza lett vonva. Legalább ők próbálkoznak. Alma mivel is próbálkozik, ami valódi innováció? :wink:

  98. Avatar for gunar gunar says:

    Annyira új, hogy kb x éve tervezik és erre dobtak vele egy hátast a kiadás előtt. Nem mondom azt, hogy nevetséges, de inkább siralmas. Főleg mert bejelentették és tuti csak mert elsők akartak lenni ezzel. Bár ha jól tudom még a hüvely sem dobta ki a sajátját, pedig már kb ideje lenne a bejelentés alapján.
    Az alma nem tudom mivel, mert próbálják titkolni, hogy nehogy a nagy másoló művek nehogy előbb kiadják, egy akár silányabb kivitelben is, mint már volt erre is példa régebben.

  99. Avatar for Kukori Kukori says:

    Muhaha. :smiley: Alma semmit sem tud titokban tartani, mivel ha valamivel próbálkoznak, az azonnal kikerül, hiszen Kínában tesztelik és rakják össze a Foxconnál. :smiley:
    Nem próbálkoznak azok semmivel sem, szinte folyamatosan csak a többiek után kullognak, már vagy 10 éve legalább. És még azt is rosszul csinálják. :smiley: Na ez a siralmas!

    Összehajtható kijelző egyébként létező dolog ma már. Most szúrnék be linket, de akkor moderálva lenne a postom. De a youtube jó forrás, ha ilyeneket szeretnél látni. :wink: Nem a Samsung gyártja, de nem is az Apple-Samsung. :smiley: :smiley:

  100. Jaj de jó, hogy ott vagy újra.:roll_eyes:

  101. Avatar for Kukori Kukori says:

    Köszi. Most épp a mosást várom, úgyhogy van időm. :wink:

  102. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor erre 10 éves kullogásra csak nézzünk már kicsit jobban rá.

    1. Amikor kijött az apple az i6 és i6max -szal, utána jött a samunál is az S… és mellé az S…+
    2. A F-ID almánál mire a samu dobott egy fényképpel is átverhető verziót, csak a közelmúltból és ha netán a sorrend fordítva volt akkor is látszik milyen jók is a kémei.:smiley:
      Ez hirtelen csak kettő a kullogásról mások után :smiley: Volt még néhány ha kell majd előásom, pl azt a grafikát amin az volt szépen megfigyelhető, hogy az okostelefonok iphone előtt és a megjelenése után hogyan is néztek ki, ja és itt jut eszembe, amikor kijött az i6 utána amit kiadott a samu S modellt, azok a töltő csati felől nézve hát roppantul egyformák voltak, nem is értem miért. :grey_question:
      Talán itt is az van mint az autók esetében, hogy a légellenállás azonosan hat minden autóra nézve ezért is hasonlítanak egyre jobban egymásra az alakjuk? kb megfogalmazva :smiley:
  103. @Kukori figyi, tökre megértjük a frusztrációd, csalódottságod az Apple termékekben és azt is, hogy nem értesz semmivel sem egyet, hogy számodra halott az Apple.

    De legalább ne tennéd tönkre mindenki más élményét a fórumon, beleértve a szócsatákat meg az “én apukám erősebb”, meddő vitákat.

    Akkor hagyd ennyiben és fórumozz ott és azokkal, akik olyan eszközöket használnak mint te. Nem lesz sértődés, tényleg.

    Ez kezd egy kicsit demoralizáló és hangulat romboló lenni, hogy minden témát teljesen megölsz a hozzáértéseddel és véleményeddel.

    Én se szeretem a francia autókat, de megértem és elfogadom, hogy mások igen, éppen ezért nem járok olyan helyekre, ahol ilyen autókról beszélnek.

  104. Avatar for Kukori Kukori says:
    1. És? Az innováció, hogy csináltak egy max verziót??? Ez komoly? :smiley: :smiley:
    2. A face id nagyon gáz az Almánál, a Samunál meg jól működik. (Almánál néha nem vagy csak nehezen reagál, plusz rohadt lassú és muszáj kézzel legyintve oldani utána is, ami által csak még nehezebb. Face id is átverhető egyébként. Jah, a retina nem jó a mobilokon, de erre hamar rájöttek. Viszont szerencsére volt ujjlenyomat is a Samsungokon és most is van. Almán nincs ujjlenyomat és úgy tűnik nem is lesz. Na nem azért, mert ne tartanák jónak a face id mellé, hanem mert snassz nekik beismerni, hogy tévedtek. :smiley: Végülis mindegy nekik, fanok bármit megvesznek így is. :wink:

    Hogy az iPhone forradalmasította a mobilokat azt senki sem tagadja. De az már 12 éve volt. Azóta is “ebből élnek”, ami mulatságos, tekintve, hogy mások már előrébb járnak. :smiley:

    Minek az alakja hasonlít mire??? A Sansungok alakja tuti nem hasonlít egyik ájfonra sem, még távolról sem, főleg ha csak a hajlított kijelzőket nézzük.

  105. Avatar for gunar gunar says:

    Szívemből szóltál!
    Én sem járok androidos fórumokra max kérdezni, vagy tanulni, ha vmit nem vágok a tabletjeimen, esetleg az XDA-ra nézek rá ha vmi 2-3 éves csúcs droidra nem adták ki az aktuális új OS, hogy van-e rá vmi jó főzött rom. De hiába csinál bármit is a samu ami nekem nem tetszik esetleg maximum csak itt ha szóba kerül, akkor itt írok rá vmit és nem megyek oda egyik fórumukra sem vitázni velük és fikázni a céget vagy az általuk gyártott eszközöket, pl a tv-ik egészen jók :smiley:

  106. Avatar for Kukori Kukori says:

    Muhaha… :smiley: :smiley: Most akkor megint lehet személyeskedni, vagy nem? :wink:

    Szerintem amúgy nincs semmi gond a hangulattal, épp megjött. Ha te demoralizálódsz ettől, az meg nem az én hibám. Viszont legalább pörög a fórumotok. :wink:

  107. Avatar for Kukori Kukori says:

    Na én meg járok mindkettőre. És??? Ez valami vétek? Vagy valamiféle tiltott dolog? :smiley: :smiley: Ennyire szerettek belterjesek lenni? :smiley: Ne már…

  108. Teljesen egyetértek. 6 év droidozás után váltottam, de azóta az a világ is fenekestül felfordult. Elengedtem, okkal és nem haragból. :slight_smile: Más világ, más előnyökkel és hátrányokkal.

  109. Avatar for gunar gunar says:

    Ember! Miről is beszélsz? Én a kullogásról írtam a mások után, nem az innovációról.
    A F-ID neked rossz de sokaknak meg és nekem is jó, az Xs-ben abszolut de nem hiányzik a T-ID pláne mikor vizes a kéz, vagy hidegben le kell venni a kesztyűt és stb. De ez persze megint csak user kérdése, kinek ez jobb kinek az, ezért sem állítom, hogy nincs létjoga a T-ID-nak.
    A samu nem hasonlít, akkor nézz meg egy i6-ot és az utána kiadott S… modelljét a samunak csati felől pl, de akár egészében is . Azóta eltértek az iránytól, na de akkor látványos volt a hasonlatosság.

  110. Avatar for gunar gunar says:

    Nem érted amit írtam látom, ez most vagy a dislexia tünete, vagy nem is akarod.

  111. Avatar for Kukori Kukori says:

    Milyen előnyei vannak az iPhone-nak?

  112. Avatar for gunar gunar says:

    Persze, ezért is használok tabletből nem almásat hanem androidosat, mert ott arra van szükségem, hogy pl a navigálásra használton fusson a mókolt igo, azért amit itt egy régebbi kibeszélőben is leírtam az igo-ról. Meg van pár dolog amiért nekem tabletben az kézenfekvőbb. Mac-em sincsen mert egyrészt megszoktam a windows-t és sok eszközhöz arra van szükségem, nem állítom hogy Mac alól nem lehetne használni őket, de lusta vagyok azt keresni v megtanulni.

  113. Avatar for Kukori Kukori says:

    Innovációról volt szó, nem tudtam, hogy te már váltottál. :smiley: De OK. Apple egyébként elbukta anno a Microsofttal való harcot, ezért nyergelt át egyáltalán a mobilra anno. :wink: Csak mondom, ha már a bukásokról meg a kullogásokról van szó. Továbbá, az egész Lisa projekt anno egy Xerox Parc-ban kitalált grafikus felületre épült, amit a Xerox tök ingyen odaadott az Apple-nek. Tehát nem ők találták ki. Ebből fejlesztődött azután a Windows és az IOS is jóval később. Persze azután hülyére próbálták perelni a Microsoftot, de hát mint azt a történelemből tudjuk, akkorát buktak, mint egyetlen tech cég még sosem addig és azóta sem. :wink: Kevés híja volt, hogy nem szűntek meg teljesen.

    Na, most, hogy ezt tisztáztuk… Mikor az asztalon van a készüléked, neked fölé kell hajolnod, vagy fel kell venned az asztalról és az arcod elé tolni, hogy fel tudd oldani. :smiley: A Samsungnál erre nincs szükség, mivel van rajta ujjlenyomat is. Ez ilyen egyszerű. De említhetném, hogy ha valamit rá akarsz tölteni a telefonodra, az egy kínszenvedés és nem is lehet bármit és nem is lehet akárhogyan. Samsungot meg simán tudom a Win fájlkezelővel menedzselni, tök egyszerűen. Azután említhetném, hogy iPhone-on nem lehet mp3-t csengőhangnak beállítani és nem lehet hívást sem rögzíteni, meg persze nincsen rajta még lehetősége sem az always on display-nek. Stb…stb…

    Nem tudom miről beszélsz. Az gsmarena oldalán ott az összes Samsung modell, kuksizd már meg , azután írd már le ide plíz, hogy szerinted ugyan melyik hasonlít és miben is az i6-ra? Aminek a dizájnja egyébként szerény véleményem szerint pont egy fostalicska volt. Persze rájöttek erre Almáék is, így azután később visszatértek az üveg hátlaphoz újra.

    Egyébként hasonlítsd már össze, hogy pl. akár a Samsungnak hány modellje is van? És mennyi is az Almának iPhone? :wink: Ugye ugye.

  114. Avatar for gunar gunar says:

    i6 vs S5 és nyugodtan tanulmányozd meg az S4-et is hogy merre változott szegény S5 az elődhöz képest.

  115. Avatar for Kukori Kukori says:

    Most komolyan, te ugye erős szemüveget viselsz? :smiley: Mert másképpen nem tudom elképzelni, hogy szerinted az általad említettek hasonlítanak egymásra. Vagy legfeljebb úgy, mint mondjuk Krumpli a tojásra. :smiley: :smiley: A kamera sem ott van a hátulján, ráadásul nem is olyan alakú. Elölről a Samsungnak a kijelző alatt ovális a gombja, az i6-é meg kerek. A két készülék méretei sem egyeznek, az S5 nagyobb. Az S5 hátlapja műanyag és még levehető, ellentétben az i6 hátlapjával ami fém és nem vehető le. Az i6 fém keretes, az S5 csak fém hatású műanyag. Az első kamerák sem ugyanott vannak a két készüléken és a sarkok lekerekítésének mértéke és milyensége sem azonos. S4 egy nagyon jó készülék volt a maga idejében egyébként. Az első olyan modell, ami már meghaladta az iPhone-ok képességeit, legalábbis az akkoriban forgalomban lévő i5 messze elmaradt, kijelző méretében, szépségében is, meg már tudásban is. Mellesleg a Galaxy S5 2014. Áprilisban jelent meg, míg az i6 csak 2014. Szeptemberében. Még ha akarták volna sem koppinthatták volna, hiszen előbb jelent meg, de - mondom - még csak nem is hasonlítanak.

    Inkább az i6 az S4-re, legalábbis abban, hogy nagyobb lett a kijelzője. Apple rájött, mégis szükség van a 4"-nál nagyobb kijelzőkre, hiszen az S4 nagyon fogyott. :smiley:

  116. Avatar for gunar gunar says:

    Nem annyira kell főlé hajolni, ha használod akkor tudnod kellene, mert egészen lapos szögekből is azonosít ha kesztyűt hord aki használja akkor is, az adatokat pedig bármit lehúzok az otthoni synology-ról és ott figyel máris rajta. Nyomtatni is tök egyszerű hálozati nyomtatókra is, tudom mert több estben teszem különféle nyomtatókkal, de mindenhez szinte van megfelelő app csak meg kell találni, mert nem feltétlenül az lesz a befutó amit annak hisz a user. (pl HP nyomtatóra simán a hozzávaló HP app nem lett jó, de egy samuhoz valóval prímán nyomtatok rajta és ez nem az apple hibája szvsz.)
    A hívásrögzítés is olyan amit az apple vmiért pl törvény, nem akar, nekem nem is kell így nem hiányzik.
    De amiket leírsz itt az ugye nem a samsung pozitívuma vagy az apple hibája hanem ilyen az OS rajtuk, Mac alól amennyire tudom szintén lehet winhez hasonlóan mókolni, ez nem biztos de majd aki használja cáfol v jóváhagy.
    A többi amiket sorolsz pedig olyanok, hogy aki ezt használja az tudja ezek nincsenek és ennek fényében veszi meg, he nem akkor hibázik és kész, de van lehetősége ha 4-5 évre veszi is, hogy esetleg belekerül egy új IOS kiadásakor és akkor már lesz benne vmelyik addig hiányolt funkció. Erre az androidos csúcs vasakon esély sincsen mivel max 2 évig támogatják a gyártók, szerencsés esetben 3-ig na ez már ritkább.

  117. Avatar for gunar gunar says:

    Hoppá elírtam mert az S6 volt nem az S5 és a kettő változását idézte elő az i6, jó hát elütöttem valóban.
    De valóban az még 3 évig kapott támogatást utána mind csak 2-ig. na ezt megint kilőttük

  118. Avatar for Kukori Kukori says:

    Tök mindegy. Ha mondjuk leteszed a jobb oldaladra, oda kell hajoljál. Ennyi. Samsungnál meg nem és gyorsabb is a feloldás. Itt van előttem mindkettő, csak tudom. :wink:

    Samsung is feloldható kesztyűben is. Más kérdés, hogy ez a funkció tök fölösleges, lévén kesztyűben úgysem tudod kezelni az érintőkijelzőt.

    Samsung nyomtató progival nyomtatsz vele HP-re? Hát ez azért kimeríti a probléma fogalmát. :smiley: :smiley:

    Semmilyen törvény nem tiltja a hívásrögzítést. A másoknak való engedély vagy beleegyezés nélküli átadását, vagy bemutatását tiltja, de az alól is vannak kivételek, pl. bírósági eljárásokban, vagy nyomozási eljárásokban.

    De, amiket írok, az az iPhone hibája, illetve a Samsung és bármelyik másik droidos készülék előnye. Más mi lenne? Ha valami az egyiken nem működik, vagy eleve lehetetlen, míg a másikon működik, vagy lehetséges, akkor az nem az első készülék hátrányait mutatja??? Pl. az iPhone-omon az LG Remote ha TV-t nézek rajta úgy szaggat, mint annak a rendje. Ráadásul eddig mindegyik iPhone-omon ez volt a helyzet vele. A droidos cuccokon meg működik, mint az álom, még a régebbi kevésbé erős procival működőeken is. Akkor ez most nem az iPhone hibája? Dehogyisnem.

    Ezek nincsenek és ennek fényében veszi meg az illető? Kérdés; Miért venne bárki egy kevesebb tudású készüléket jóval drágábban, mint egy nagyobb tudásút jóval olcsóbban? Hacsak el nem ment az illető esze. :smiley: :smiley:

    Van droidos készüléke a kolléganőmnek és apámnak is, ami 7 éves! És működik. És támogatják, még volt hozzá frissítés is nemrégen. :smiley: Ráadásul egyik sem élvonalbeli készülék. Akkor most?

  119. Avatar for gunar gunar says:

    Te tényleg problémás pali vagy!

    1. X-ed van azt írtad, azt vessed össze az S9-cel és majd rájössz, az Xs F-ID-ja jobb és gyorsabb is lett.
    2. Azon a 7 éves vason milyen OS verzió is fut, Mivel is jött ki? Sztem nem azonos dolgokról beszélünk.
    3. Szted miért is találták ki az erre való kesztyűt, én sem használom, de van és sokan meg igen, csak hát hiába tudja az érintőt, a T-ID -t azt nem.
    4. Igen samu nyomtatóhoz való kezeli a HP régi nyomtatóját, hogy közvetlenül az iphne-ról tudjak rá nyomtatni, ez nem apple hibe hanem app készítői szerintem.
    5. Az amcsiknál van talán vmi erre és ugye az apple tatrja is ehhez magát, amennyire tudom.
    6. Én nem nézek egérmozit mert szemrontó, de igen volt már, hogy a F1 rajtot megnéztem és az első pár kört a TV-GO-n és mobilneten sem szaggatott a régi SE-n sem, szóval akkor megint csak nem a teló a ludas nagy valószínűséggel.
  120. Avatar for Kukori Kukori says:

    Uhhh, ne már. Az S6 szerinted hasonlít az i6-ra? Ugyanaz mint az előbb. Máshol vannak a kamerák, más a gomb, más az alakja, a lekerekítések, az i6 fém hátlapos, az S6 üveg hátlapos, a méretek sem egyeznek, mert az S6 nagyobb és a kijelzője és felbontása is nagyobb, stb… mi a lópikula egyezik ezeknek a külsejében???

  121. Avatar for gunar gunar says:

    Nézd azt amire céloztam, a töltő csati felöl és az egész koncepciója, most az hogy a kemara meg a gomba máshol és ovál v kerek nem igazán mérvadóak, mert ha az elődjéhez képesti változást nézzük akkor az i6 felé indult el, az említett alsó fertály pedig szinte azonos. A méretek meg hát ott lett a samunak először nagyobb is belöle, csak nem max hanem + de lehet csak az S7-nél.
    Bennem azért is maradt meg ezek hasonlósága, mert volt egy fotó annó mikor az S6 kijött ráhelyezve egy i6-ra és ha nem tudom milyenek a csatik akkor simán keverhető lett volna, mint ahogy laikus keverte is.
    Attól függetlenül, hogy sosem vettem volna sem i6-ot sem az X-ig egyiket sem, azt is csak azért nem mert reménykedtem egy tavaszi SE2-ben, de kijött az Xs és az SE folytatás kimúlt, hát lett az Xs és bejön, de ha mégis lesz SE2 és jó a koncepcó akkor a meretei miatt azonnal cserélem.

  122. Avatar for Kukori Kukori says:

    X-em is van, meg S10-em is. Xs-em nincs és S9-em sincs már, mert eladtam. De értelemszerűen ismerem mindkettőt, mert volt már a kezeimben Xs és S9-em meg volt régebben. Xs feloldása is lassabb az S10-től. Nem kicsit. Majd ha lesz alkalmad hasonlítsd csak össze. :wink:

    Nem tudom te miről beszélsz. Én arról, hogy 7 éves droidos cuccra másfél év után pár hónapja még jött firmware frissités. Ennyi. Nem erről volt szó? Egyébként se lényeg. Amíg másfél évig nem volt rájuk frissítés addig is simán használható volt. Mi ebben a pláne? Hogy azért kéne megvenni a kevesebb tudásút, mert arra hosszabb ideig van frissítés? :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: Most jól megnevettettél, köszönöm.

    Kutya sem használ olyan kesztyűt, ráadásul horror az ára és viselni is szar, meg fogni is szar benne és fura is. Face ID-t meg a Samsung is tud, ezért nem igazán értem, hogy most mi a frászt rugózol még mindig ezen a kesztyűs dolgon? :smiley:

    De az Apple hiba, Mert ellenőrizniük kellene mielőtt a store-ba kiengedik.

    Mire van micsoda az amcsiknál???

    Szemrontó? :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: Igen az. Nagyjából fele annyira, mint az, hogy itt olvasgatod amit írok. :smiley: :smiley: Én viszont sokat használom és az ismerőseim közül is többen. És igen, az probléma, hogy szaggat az iPhone-okon. Eddig még mindegyik iPhone-on szaggatott, mindegyik frissítés után. Más készülékeken viszont nem. Sem a Huawei-eken, sem a Samsungokon. Akkor most?? TV-Go és Mobilnet teljesen más. Ez Wi-Fi-n kapcsolódik közvetlen a TV-hez ember!

  123. Avatar for Kukori Kukori says:

    i6 felé hogyan indult el, ha tök más? Az alakja is, a gombja is, a kamera is, a mérete is, máshol vannak rajta a dolgok, jóval több szenzor van rajta, és az anyagában sem hasonlít??? Mifelől kéne nézni micsodát??? Alulról hasonlít? Alulról minden telefon hasonlít bakker. :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

    Figyi, ha rám hallgatsz azt veszel amit akarsz. :wink: Én amíg nem mutat tényleges innovációt és nem változtat az egyre jobban hiányzó hátrányain az iPhone, tuti nem fogok többet semmilyent se venni. Egyszerűen nem érdemes, mivel olcsóbban jobbat kaphatok. Ennyi.

  124. Avatar for gunar gunar says:

    Hagyjuk én vagyok a hülye hogy eddig is próbáltam egy pici fényt gyújtani ebben a szélviharban.
    Legyen igazad és a közmondás él! :laughing:

  125. Avatar for Kukori Kukori says:

    Izé… Én próbálok fényt gyújtani ebben az elvakult, belterjes sötétségben. :smiley: :smiley: Előbb-utóbb menne szerintem, sőt, én azt gondolom, már most is fogtatok dolgokat. :wink:

  126. Reménytelen vagy. De nincs ezzel baj, amíg otthon a 4 fal között csinálod.

    Minket meg nem érdekel, nem kértünk a hittérítésedből.

    És továbbra is tartom magam ahhoz, amit az első, e témában neked válaszoltam: nincs ezzel semmi baj, csak akkor kommunikálj másokkal és máshol a témában.

    U.i.: ha pedig ennyire fos az Apple mint amennyire beállítod, és már csilliárd éve látod, tapasztalod ezt, akkor mégis mi a péknek van egy X-ed, holott elmondásod alapján kb. az 5S táján ki kellett volna szállnod?

    Segítek, az 5S 2013-ban jelent meg.

  127. Avatar for gunar gunar says:

    Ugyan hát a pasi milliomos is lehetne ha eladná a 7 éves androidos kütyüket amik még pár hónapja megkapták a frissítést igaz nem tudhatjuk hogy melyiket, mert lehet hogy csak 7 éve nem volt frissítve és az utolsót kapta ami 6 éve volt friss, mert ha az aktuálisat akkor az egy nagyon sokat érő készülék android 9.0-val vagy még annál is újabbal, ezzel az erővel lehet a 10 is kijön rá.Pedig ennyi évig még az xda-developers-en sem csinál senki romot semmire.
    Ellenben az említett 2013-as kiadású 5S-re biztosan lesz még idén IOS12.4 is, ami ugye most tölti a 6. évét.:laughing:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for iphone4 Avatar for White64GB Avatar for Larkin Avatar for Agent_H Avatar for trigmegistos Avatar for gedeonkropacsek Avatar for Szifon Avatar for egzsolt Avatar for Abu007 Avatar for baloghadam74 Avatar for Kukori Avatar for AppleFan Avatar for mekkintos Avatar for Bob Avatar for totopad Avatar for pAnk Avatar for sandrew Avatar for Nrbrtbgg Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar Avatar for ef-dani