fbpx Skip to content

Nemrégiben tesztelteltük a hama cég által gyártott töltőket és igen jó véleménnyel voltunk róluk. Most a prime line széria további termékeivel folytatjuk és elöljáróban el kell mondanunk, továbbra nem csalódtunk. Sőt!

Hama töltők

A hama cég hírneve korábban olyan volt, mint a Samsungnak és a Goldstarnak (később LG) 30 évvel ezelőtt. Feltörekvő márkaként még nem rúgtak labdába a Panasonic-Philips-Sony-Grundig nevek mellett, minőségileg sem voltak velük egy szinten, de az évek kitartó, szívós munkája eredményeképpen világmárkává  váltak. A hamáról tudni kell, hogy egy német cég, tehát precizitásban és mérnöki tudásban sem lehet panasz rájuk, ezt bizonyítja a lenti termékek sorozata is, melyeket a cég a prime line vonalba sorol, tehát prémium termékekről van szó. Néhány hete már teszteljük hama Lightning-kábeleit és vezeték nélküli töltőjét, valamint a külső akkumulátorát.

Adat- és töltőkábelek

A családunkban praktikus okból mindenkinek iPhone-ja van, ebből kifolyólag a kábelek nálunk fogyóeszközök. Nincs az a kábel, ami ne tudna elhasználódni fél év alatt, így állandóan keresem a lehetőséget a kedvező árú, de jó minőségű beszerzésre. A hamától háromféle kábelt is kaptam tesztelésre és el kell mondanom, hogy ezek tovább fogják húzni, mint fél év.

Amikor az ember megvásárol egy kábelt, akkor először a csomagolással találkozik. Egyszer hallottam, hogy ha valaki sikereket akar elérni, akkor tanulja meg németektől a precizitást és olaszoktól pedig a dizájnt. Nos, a hamánál egyesítették a kettőt, a kábelek igen szép csomagolást kaptak. Először feltűnt, hogy a csomagnak nincs teteje és alja, azaz üresek ezek a részek. Mindez azért, mert a csomagolás könyvként nyitható ki, a záródást egy mágnes biztosítja (!), visszacsapódik, ha becsukom a csomagot! Ki sem kell csomagolni a kábelt, egy szabad résen keresztül rögtön megtapinthatjuk, megnézhetjük a borítását, ez nagyon praktikus megoldás.

A kábelek természetesen MFi-sek (Made for iPhone), tehát tartalmazzák az Apple által fejlesztett speciális chipet, amire nem írja ki a telefon, hogy nem támogatott töltő. Jómagam MFi nélküli kábelekkel szóba sem állok, de nézzük magukat a termékeket.

Glitter kábel

Az úgynevezett „Glitter” kábel megerősített nylonborítású, így természetesen időtállóbb lesz, mint a megszokott kábelek. Ez kifejezetten tetszik, mivel nálam először a termék borítása szokott szétmenni, és az autóban használt eredeti Apple-kábelem borítása is már az utolsókat rúgja. A kábel 1,5 méter hosszú, ami számomra előny, mert én nem szeretem a rövid kábeleket, nagyobb mozgási lehetőséget ad nekünk, az USB-oldali fej aranyozott, ami megóvja az érintkezőket az esetleges korróziótól. Ide kattintva megvásárolható.

Az „Elite-metal” nevű kábel hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Glitter, annyi különbséggel, hogy a bevonata fém, ami rendkívüli stabilitást és mégis rugalmasságot tesz lehetővé, ez jól jöhet akkor, ha szélsőséges helyen használjuk a kábelt, például rendkívül meleg vagy hideg helyeken. Ide kattintva megvásárolható.

Elite metal kábel

Harmadik tesztkábelünk tulajdonképpen 3-az-1-ben kábel, azaz egy kábel három különböző fejjel: micro USB, Lightning és USB Type-C. Nagyon praktikus, mivel nem kell három különbözőt hordanunk magunkkal, elég ezt, és tölthetjük vele a telefonunkat és egy külső akkumulátort is. Én értelemszerűen a Lightning-fejet teszteltem, ami teljesen jól működött. Ide kattintva tudjátok megvásárolni.

3-in1 kábel

Hama vezeték nélküli töltő

Mivel a családunkba nemrég került egy iPhone 8 Plus és csak vezetékes módon töltöttük, ezért kifejezetten érdeklődéssel próbáltam ki az indukciós töltőt. Maga a töltőlap egyáltalán nem nagy, kis, aranyos köralakú. Kibocsátása 5 W/1 A, ami megegyezik a piacon lévő indukciós töltők többségével, tehát gyorstöltésre nem alkalmas, de ezt a teljesítményt magabiztosan hozza. Elég a telefont rárakni a gumírozott aljú töltőlapra és már indul is a töltés, amit egy visszajelző LED-en keresztül is láthatunk: a piros fény kék színűvé válik.

Indukciós töltő

Jómagam nagyon szeretem ezt a vezeték nélküli töltési módot, mivel nagyban csökken a veszélye a telefon lerántásának, vagy a csatlakozó telefonba való beletörésének. A hama vezeték nélküli töltője ár/értékben hibátlan választás, ide kattintva megvásárolható.

Hama POWERBANK X13, a bika külső akkumulátor

Mivel szuflából sosem elég és mindig akkor merül le a telefon, amikor a legnagyobb szükség van rá, ezért kifejezetten jól jön egy nagy teljesítményű külső akkumulátor. A Powerbank X13 nem gyenge, 13000 mAh kapacitással rendelkezik, ennek megfelelően azért súlya is van.

Maga a forma elég kézre álló, masszív, csúszásmentes burkolatú, nem esik ki az ember kezéből. Egyszerre akár két készüléket is lehet vele tölteni, és gyorsabb töltésre is alkalmas (ha a fogadó készülék is megfelel ennek a kritériumnak). A powerbank akkumulátorának töltöttségét négy darab LED jelzi, mindegyik 25%-nak felel meg. Én kétszer töltöttem fel róla tulajdonképpen nulláról 100%-ra az iPhone 6 Plus-omat, aminek akksija 2915 mAh-s, és utána két LED még bőven világított a külső akkumulátoron, tehát négy töltést simán kibír, így bőven elegendő egy átlagos túrára, vagy éppen nyaralásra. Ide kattintva olvashattok bővebben az akkumulátor specifikációiról, vagy pedig meg is vásárolhatjátok.

Powerbank X13

Konlúzió

Nem szabad előítéletek alapján gondolkodni, hiszen a valóság rácáfolhat ezekre. Én kellemesen csalódtam a fenti termékekben, hiszen prémium minőséget közvetítenek, tartós kivitelűek és simán hozzák azt a teljesítményt, amit „márkásabb” társaik csak drágábban tudnak nyújtani. Csak ajánlani tudom a hama prime line termékeit.

Ha még nem olvastad el a korábbi cikkünket, ide kattintva megteheted.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.