Kezünkben a hama prime line gyorstöltő termékei: otthonra, irodába, és autóba

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hama márka régóta jelen van hazánkban, én legtöbbször kábelt vásároltam tőlük, ha szükségem volt gyorsan, és olcsón valamire. Pár hete megkerestek, hogy teszteljem a márka új termékeit, amik rendelkeznek már a gyorstöltéssel és gyorsabb vezetékes töltéssel, ezeket már a prime line-ba sorolja a hama, ami prémium termékkategóriát jelent, értelmes árakon.

Hama prime line

A gyorsabb vezetékes töltésre iPhone 7-től van lehetőségünk, a gyorstöltésre pedig jelenleg iPhone 8, 8 Plus, X, XS, XS Max, valamint, ha megjelenik, akkor az iPhone XR lesz képes. A gyorstöltés azt jelenti, hogy 30 perc alatt 50%-ot tud tölteni a készüléken az adott töltő. Nézzük meg az alábbi táblázatot, majd az egyes termékeket, amiket otthon, az irodában, vagy akár az autóban is használhatunk.

A táblázatból egyértelműen látszik, hogy minimum 18W-ra és USB-C csatlakozásra van szükségünk, ha gyorstöltést szeretnénk. Ezt a dedikált hama töltők garantálják, de ezeket nem csak gyorstöltésre, hanem gyorsabb töltésre is lehet használni. Ergo, ha egy ilyen hama töltőt veszünk, akkor lényegében a régebbi készülékünk, iPhone, vagy iPad is gyorsabban fog tölteni, ha támogatja a gyorsabb töltést. Nézzük is meg a termékeket.

Hama Charging Station – avagy a gyorstöltőállomás

Jóformán egy USB töltőállomás nélkül már el se tudnám képzelni az otthoni ágy melletti, vagy éppen íróasztali környezetemet. A hama erre kínál megoldást a Charging Station termékével. 1db USB-C és 4db USB 3 aljzattal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy gyorstöltésre is képes, ha olyan készüléket kötünk rá USB-C – Lightning kábellel.

A maradék 4 USB is gyorsabb vezetékes töltéssel rendelkezik, ezt mondhatjuk iPad töltőnek, részletesebben ide kattintva lehet elolvasni a specifikációkat. A töltő akár 8 amper leadására is képes, de nemcsak az áramerősséget, hanem a feszültséget is folyamatosan változtatja, amivel nemcsak a töltés sebességét lehet optimalizálni, hanem az akkumulátorok állapotát is óvja. Ide kattintva meg tudjátok vásárolni.

Hama USB-C töltő – avagy a gyorstöltő

2018-ban eléggé cikinek érezzük, amikor az Apple egy 5W-os egyszerű hálózati töltővel szúrja ki a szemünket a dobozban. Az iPhone 8, 8 Plus, valamint az iPhone X, XS, XS Max és XR is támogatja már a gyorstöltést, így nyugodtan adhatna a cég egy USB-C-s töltőt vagy legalább egy 12W-os iPad töltőt. Amennyiben ezt hivatalosan az Apple-től szeretnénk megvenni, közel 27 000 Ft-unkba kerül az adapter plusz a kábel, hogy gyorstöltsön az iPhone-unk.

A hama USB-C töltője 45W leadására képes, ami több mint elegendő a gyorstöltésre, sőt, még egy kisebb Apple MacBook töltését is képes ellátni probléma nélkül. A dobozban nem csak maga a hálózati töltő van, hanem egy kábelt is kapunk, így a laptop töltése rögtön megoldva (bár mindenkinek van saját, hozzá kapott USB-C kábele).

Az ára jóval alacsonyabb, mint az Apple töltőjének, de itt is igaz, hogy szükségünk van egy Apple Lightning – USB-C kábelre, hogy kihasználhassuk a töltőt. Irodába tökéletes választás, ha kell még egy töltő az asztalunkra, ami képes a laptopunkat és egyben a telefonunkat is gyorstölteni, akár cégesen vásárolva meg. ????????‍♂️???? Ide kattintva megtaláljátok a hama oldalán.

Hama USB 3.0 autós töltő

A hama autós töltője ugyan nem képes gyorstöltésre az iPhone esetén, de helyette gyorsabb töltésre annál inkább és 2db USB 3.0 aljzattal is rendelkezik. Ezeken keresztül 39W-ot képes leadni, ami több mint elegendő két eszköznek. A fent említett egyes iPhone és iPad típusok esetén gyorsabb töltésről beszélünk, tehát bírni fogja a Waze, telefonálás, Spotify kombót, és nem csak szinten tartja majd.

Ez a töltő is a hama prime line termékcsaládhoz tartozik, ahogy a fentiek. Így sokkal jobb minőségű anyagból készült, ezáltal nem csak hogy megbízható, hanem kinézetben is egy szép, fémes töltővel találkozunk. Ide kattintva tudjátok megvásárolni.

Konklúzió

Ha már iPhone 7 vagy újabb készülékünk van, nem kérdés a fenti töltők megvásárlása. A hama végre olyan útra tért, ahol a minőség még fontosabb, és az elmúlt hetek tesztjei alapján ez beigazolódni látszik. A hama-val való találkozásunk itt még nem ért véget, az év végéig számos terméket fogunk tesztelni tőlük, és decemberben az okos otthonba is belemegyünk, ami egy egészen érdekes újdonsága a cégnek.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. pAnk says:

  Akkor ez elég hama feltölti a telefonom. (tudom, régi, de muszáj volt :slight_smile:)

 2. Burgesz says:

  Lehet kicsit lemaradtam a korral, de régebben mindig az volt a tanács, hogy iPhone hoz ne használjunk autós töltőt, mert nem biztosit egyenletes feszültséget és az csökkenti az akku élettartamát
  Ez az autós töltő már kiküszöböli ezt?

 3. Agent_H says:

  Ez max a kínai vackokkal kapcsolatban merült fel. Egy normálisan megépített (step-down konverteres, vagy csak stabilizátorral stabilizált) autós töltő 10V és 35 V között minden esetben 5V-ot ad ki a kimenetén.

 4. Ez a Hama usb autós töltő ma jött meg és egy hulladék 2 forintot nem ér. A középső érintkező kábel egy rugóval van körbetekerve ami természetesen elhajlik mivel nincs ami tartsa és ezért a középső rész nem érintkezik ha megpróbálod kiegyenesíteni akkor meg eltörik a rugó szóval ezt én senkinek nem ajánlom ennél különbet rendelek az Alliexpressről.

 5. Jadeye says:

  ha az első használatkor tönkrement, felvetted a kapcsolatot az eladóval?

 6. majd ma tegnap nem volt időm, úgy fel is basztam magam. Ráadásul még a biztosítékot is kiverte valószínűleg a kocsiba mert most a régi sem működik.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!