fbpx Skip to content

Az iOS 12.1-es frissítésével több mint 70 új emoji érkezett, melyeket legtöbben rögtön el is kezdtek használni, hiszen több olyan is volt köztük, amelyekre már évek óta várnak a felhasználók.

Az Emojipedia új, Twitteren végzett kutatásának is ez volt az alapja, melyből ki is derült, hogy mik a legtöbbet használt emojik a frissítés óta.

A kutatás eredményeként megtudhattuk, hogy a kopasz férfi/nő a legtöbbet használt emoji a felhasználók körében. A második helyezés a bágyadt fejű emberé lett, a harmadik helyezést pedig a nagyon szerelmes, három szívecskével megáldott emoji nyerte el. A Top 10-ben szerepel két egészen “random” emoji is, a lábfej és a lábszár, amelyeket valamiért előszeretettel használnak a kutatás során megfigyelt Twitter felhasználók.

Az étel kategóriában a mangó és a cupcake kapta az első helyeket, míg az állatok közül a mosómedve, illetve az én személyes kedvencem, a láma került be a Top 20-as listába.

Akinek a  mostani frissítés nem lett volna kellően kielégítő, 2019 elején érkezik az új Unicode 12 még több emojival! Ebben már megtalálhatóak lesznek a mozgáskorlátozott, siket és gyengénlátó, és még a flamingó és lajhár emojik is.

Az emojik egyébként meglehetősen érdekes “jószágok”. Ameddig csak a japán SoftBank mobilszolgáltató ügyfelei számára voltak elérhetőek az iOS-ben, addig a fél világ trükközte össze magának, hogy nála is ott legyenek, és használhassa őket – most meg ha a Unicode szabvány új karakterekkel frissül, rögtön összedől a világ, ha az Apple egy frissítésbe beleteszi az új képecskéket. ????????‍♂️

Te melyik emojit használod a leggyakrabban? 

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok