Unicode 12: új emojik érkeznek 2019-ben

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Unicode Consortium 2019-ben több új, érdekes emojit ad hozzá a Unicode 12-höz. Természetesen a szabvány által tartalmazott karaktereknek csak kis része az emojik, de a legtöbb felhasználó számára mégis ezek a képecskék a leginkább szembetűnők.

Az Emojipedia osztott meg nemrég néhány információt az új karakterekről, melyek között találhatunk majd például vakvezető kutyát és siket emojikat is.

Ugyan ez még nem a véglegesített verzió, de az Emojipedia oldalán már megtekinthető a lista. Búvármaszk, fehér szív, jégkocka, balettcipő, hagyma, vidra, balta és még sok minden más karakter érkezik 2019-ben.

Egyelőre a Unicode 11-re várunk, amelyet az Apple vélhetően hamarosan hozzáad az iOS-hez. Ebben a szabványban találhatjuk többek között a vörös, ősz és göndör hajú arcokat, a szuperhősös emojikat, valamint több zöldséget és gyümölcsöt is, úgy mint a saláta és a mangó.

A Unicode Consortium már a 2020-ban megjelenő emojikról is szót ejtett, többek között ninja, mammut, toll, varázspálca, katonai sisak és csavarhúzó emojikkal találkozhatunk majd abban a szabványban.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Bob says:

  Mi értelme van ennek? Meddig akarják még bővíteni? [fejvakarás emoji]

 2. Ez nem tőlük függ még mindig…

 3. Bob says:

  Kitől függ akkor, ha nem azoktól akik a szabványt állítják össze?

 4. Jadeye says:

  a Unicode konzorciumnak több tagja is van, ezek közül csak egy az Apple.

 5. Bob says:

  Én nem is az Apple-n kértem ezt számon, hanem magán a szervezeten. Szóval a kérdésem továbbra is az, hogy mi szükség van ennyi emojira?

 6. Jadeye says:

  itt tudsz nekik üzenetet írni:

  To report errors, respond to Public Review Issues, or to contact the Unicode office with general inquiries about the Unicode Consortium or its publications, please use the contact form: https://www.unicode.org/reporting.html

  azt nem tudom, mennyire fognak rá válaszolni.

 7. Bob says:

  micsoda ötlet… kérdezzük meg őket…

 8. Jadeye says:

  ha szeretnél választ kapni a kérdésedre, akkor azt célszerű az illetékesnél, jelen esetben a Unicode konzorciumnál feltenni. rajtuk kívül erre más nem fog tudni választ adni a nevükben.

 9. Bob says:

  gondoltam lehet erről itt elmélkedni… kinek mi a véleménye erről. Pl lehet te amúgy azt gondolod, hogy ez tök jó dolog, de úgy látom nem fogjuk megtudni.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!