fbpx Skip to content

A Unicode Consortium 2019-ben több új, érdekes emojit ad hozzá a Unicode 12-höz. Természetesen a szabvány által tartalmazott karaktereknek csak kis része az emojik, de a legtöbb felhasználó számára mégis ezek a képecskék a leginkább szembetűnők.

Az Emojipedia osztott meg nemrég néhány információt az új karakterekről, melyek között találhatunk majd például vakvezető kutyát és siket emojikat is.

Ugyan ez még nem a véglegesített verzió, de az Emojipedia oldalán már megtekinthető a lista. Búvármaszk, fehér szív, jégkocka, balettcipő, hagyma, vidra, balta és még sok minden más karakter érkezik 2019-ben.

Egyelőre a Unicode 11-re várunk, amelyet az Apple vélhetően hamarosan hozzáad az iOS-hez. Ebben a szabványban találhatjuk többek között a vörös, ősz és göndör hajú arcokat, a szuperhősös emojikat, valamint több zöldséget és gyümölcsöt is, úgy mint a saláta és a mangó.

A Unicode Consortium már a 2020-ban megjelenő emojikról is szót ejtett, többek között ninja, mammut, toll, varázspálca, katonai sisak és csavarhúzó emojikkal találkozhatunk majd abban a szabványban.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.