Ennyibe kerül hazánkban a legdrágább iPad Pro, MacBook Air és Mac mini

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple még a hét elején mutatta be az új generációs iPad Pro, MacBook Air és Mac mini modelleket. Ezután írtunk arról, hogy bizony egyes készülékek esetén nagyon komolyan megemelte az árat a cég, és idén Tim Cook úgy is döntött, hogy az Apple nem közli majd az eladott darabszámot sem, csak az aktuális negyedéves bevételt, nyereséget.

mac mini

Ez ismét arra enged következtetni, hogy egyre kevesebbet vásárolnak az emberek Apple termékeket, és ez igaz hazánkra is. Ebben a cikkben  le is írtam, hogy bizony fellendül majd újra a használt piac, illetve a szolgáltatóknál történő részletfizetéses vásárlás is. Nézzük is meg, mennyit kell leszurkolni ahhoz, ha a legerősebb iPad Pro, MacBook Air, vagy éppen Mac mini lenne az, amit szeretnénk hazánkban megvásárolni!

Kezdjük is az iPad Pro-val. Itt az alap modell Pencil és billentyűzet nélkül 309 000 Ft, tehát minimum ennyit kell kiadnunk, ha szeretnénk ezt a modellt.

Mennyibe kerül vajon “kimaxolt” változat?

Majdnem 700 000 Ft csak maga az iPad, ami ugye a nagyobb, 12.9 hüvelykes változat 1TB-os háttértárral és természetesen mobilinternet eléréssel. Ebben ugyancsak nincs benne a 75 000 Ft-os billentyűzet és 45 000 Ft-os Pencil, amikkel 800 000 fölé emelhetjük az árat. ????

MacBook Air

A MacBook Air esetén már az alap ár sem éppen pénztárcabarát. 475 000 Ft-ba kerül az alap modell, de ha ki szeretnénk maxolni, akkor elképesztő, mennyibe kerülhet egy valójában “belépő” kategóriás Apple laptop.

Noha az SSD-k egyébként is drágák, azért mégis elég hihetetlen ez az SSD felár (is), és akkor még a végösszegről, az 1 027 790 forintról nem beszéltük… Ennyibe kerül ma egy felturbózott MacBook Air, 1 millió forint fölé tornázhatjuk az árat úgy, hogy mindössze két összetevőt tudunk testreszabni. ????

Mac mini

Végül pedig a Mac mini. A mini alap kiépítése 314 990 Ft, ami egyébként nem olcsó, de ennyiért valóban egy jó gépet kapunk. Igaz, itt is számba kell még venni egy monitort, egy billentyűzetet és egy egeret, illetve ha komolyabb grafikai munkákra szeretnénk használni, akkor még 200 000 Ft-ért egy külső grafikus kártyát is. Nézzük, mennyit kóstál a kimaxolt Mac mini:

Igen, több mint 1,5 millió forint, és akkor még nem fut rajta egyetlen 3D-s alkalmazás sem, mivel a grafikus chipsetet, a “videókártyát” nem tudjuk frissíteni, tehát külsőt kell vásárolni hozzá. ????

Összegezve

Ha az Apple által kínált maximumot akarjuk kihozni ezekből a gépekből, akkor bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, amire a hazai 27% ÁFA is keményen rányomja a bélyegét.

Mondjuk a CTO gépek eddig sem voltak olcsók, de a hordozható 15-ös Retina MacBook Pro-ban legalább van egy másodlagos GPU, nem úgy a fentiekben. Az iPad Pro egyébként hihetetlen, laptopokat, PC-ket, és még konzolokat is megszégyenítő sebességre képes. Sarkítva kár, hogy a keynote alapján ez a teljesítmény arra való, hogy nézzük a kosárlabdások izzadságát. Nem játszhatunk a Red Dead Redemption 2-vel, nem GTA-zhatunk, nem Battlefieldezhetünk és így tovább… Mondjuk futhatna rajta egy Steam is. Ha ezt odarakná a gamer közösségnek az Apple és a játékfejlesztő cégek, minden bizonnyal megtriplázódna az eladások száma, már csak egy megfelelő kontroller kellene hozzá!

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Eddig is bolondnak nézték félig meddig az embereket ilyen brutális árazással, de ezzel teljesen kimerítették a termékgyártó-vevőközönség ki-kiért van elvet. Konkrétan elfelejtik honnan jöttek!

 2. Ez sajnos a totális lehúzás

 3. háááát tényleg vicc kateg… eddig se vettem újat, de az új modellek használt árára is rányomja a bélyegét ez…

 4. Szanya says:

  Ha te árulod a legjobb cuccot, annyit kérsz érte, amennyit csak akarsz. Akkor van baj, ha valaki más kezdi kielégíteni az igényeket, mert akkor nem tőled veszik a cuccot. Marad egy teli raktárad eladatlan cuccokkal. Segít a bukta elviselésében, ha kevés cuccot gyártatsz horribilis eladási áron. :blush:

 5. Ezzel csak 1 a baj,: nem a legjobb cuccokat árulják horribilis áron. :grin:

 6. kchris says:

  szerintem a legjobban a szurkeimportolok forgalma fog fellendulni. ujonnan garis cuccok es megis olcsobb.

 7. pAnk says:

  Ameddig van rá piac addig teljesen felesleges ilyeneken agyalnod :wink:

 8. Szanya says:

  Feltételezem, hogy a gyártó kapacitás közel fullon jár. Addig olyan, mint ha az lenne a legjobb. Vagy alulméretezték. Mindegy is. Nem raktárra termelnek egyelőre. Kapkodják a portékát, így az ára emelhető.

 9. Jadeye says:

  ne haragudj, de elolvastad egyáltalán a cikk címét? mert nem úgy tűnik.

 10. pAnk says:

  Hiányozni fox :cry:

 11. @workzone az a baj fiam, hogy nem megy a szövegértelmezés. Ülj le 1-es!

  Szeretem az apple cuccait, majdnem mindenem van, de ezek az új árak… vicc.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!