fbpx Skip to content

Az iPhone XS és az iPhone XS Max megjelenése után érdekes szelfik és feltételezések láttak napvilágot a képek automatikus retusálásáról, amiről mi is írtunk. A kedélyek azóta sem csillapodtak le, ezért egy ismert Youtuber, Jonathan Morrison utánajárt a dolognak, mi is lehet a háttérben.

Beauty gate

Szerinted melyik készült az iPhone XS Max-szel és melyik a Google Pixel 2-vel?

A két új telefon esetében a Smart HDR funkció felel azért, hogy világos és a sötét részek egyaránt részletgazdagok legyenek. Ez a hátlapi kamera esetében kikapcsolható, az előlapi esetében viszont nem, mindig ott van. Morrison elvégzett egy tesztet, Instagramra és Twitterre is kirakott Google Pixel 2-vel portré módban készített képeket, arra kérve követőit, hogy írják le gondolataikat, arra is kitérve, hogy jobbak-e, mint az iPhone XS Max-szel készítettek.

A hozzászólók teljesen oda és vissza voltak a Pixel 2-vel készített képektől: abban van a legjobb mobilkamera, a DSLR-ekkel vetekedik. Néhányan még azt is megjegyezték, hogy a Pixel 2-nek nincs szüksége az iPhone-oknál használt beauty filterre, így is a világ legjobb szelfijeit készíti. Ezután Morrison felfedte a valóságot:

Nos, a képek nem Pixel 2-vel, hanem iPhone XS Max-szal készültek. Leckét akart adni, hogy ne az előítéletek és média befolyása vezesse félre az embereket. Csak azért, mert azt mondják, hogy Pixel, még nem jelenti automatikusan azt, hogy jobb, mint az iPhone, pedig valójában a fényképező iPhone XS Max volt a maga “beautygate” problémájával együtt.

Morrison kifejtette, hogy valami valóban történik az előlapi kamerával való fotózáskor, de az nem a beauty filter. A telefon több képet is készít különböző exponálási szinteken, a zajcsökkentés tisztább hatást vált ki az egész képen, nemcsak a bőrön.

Beauty gate2

Sebastiaan de With (Halide) a részletekbe is belement, kifejtette, mi dolgozik a háttérben. Az iPhone XS egyesíti az elkészült képeket és csökkenti a fényes területek fényességét és a sötét területek sötétségét. A részletek megmaradnak, de azt érzékeljük, hogy kevésbé éles, mivel a kontraszt csökkent. A fenti képen a bőr azért látszik tisztábbnak, mert a fény kevésbé nyers. De nemcsak a bőrre van hatása, hanem más, durvább textúrák és különösen a sötétben lévő részek is tisztább képet kapnak. A zajcsökkentés dolgozik. Az iPhone XS-nek erőteljesebb zajcsökkentése van, mint a korábbi iPhone-oknak.

Arról nincs információ, vajon az Apple a jövőben a felhasználói panaszokra lépve az előlapi kamera esetén módosítani fogja-e a zajcsökkentést vagy sem.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pAnk pAnk says:

    Na, ezzel most bebizonyította amit eddig mindenki tudott : a pikszel fanok ugyanolyan idióták mint az ájfon fanok. Tények. Pont.

  2. Ez jó régi hír már :S

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for martonv Avatar for pAnk