fbpx Skip to content

Az iOS 12 megjelenésével egyidőben az Apple kiadta a HomePod számára tervezett frissítését is, ami automatikusan települ a HomePodon, miután frissítettük az iPhone-unkat.

HomePod frissítés

Természetesen az Otthon appon belül manuálisan is frissíthetjük a HomePodot, illetve bármikor ellenőrizhetjük, hogy éppen melyik szoftvert használjuk. Mint ahogyan azt az Apple vezérigazgatója, Tim Cook is elmondta a korábbi eseményen, ezzel a szoftverfrissítéssel számos olyan új funkció vált elérhetővé, melyeket szinte már a HomePod februári megjelenése óta vártak a felhasználók.

A frissítéssel lehetőségünk van arra, hogy egyidejűleg több időzítőt is be tudunk állítani, illetve hogy Siri a dalszöveget használva keresse meg kedvenc dalainkat. Ehhez csak annyit kell mondanunk, hogy “Hey, Siri, play the song that goes…” befejezve a mondatot a kis dalszöveg részlettel, amire emlékszünk. Ahhoz viszont, hogy a HomePod megtalálja a kívánt dalt, az Apple Music könyvtárban kell lennie. Az Apple állítása szerint közel 50 millió dal van a könyvtárában, így jó esély van arra, hogy megtaláljuk, amit keresni akarunk, bár az idegen nyelvű (az alapértelmezett angol nyelvtől eltérő) számok keresése pillanatnyilag nem túl megbízható. Például ha az Et Moi, Et Moi, Et Moi-t szeretnénk meghallgatni Dutronc-tól, és az “Avec ma vie, mon petit chez-moi” dalszövegre keresnénk rá, az minden bizonnyal sikertelen lesz. Viszont a dal címére sikeres a találat. Sajnos ez hazánkban egyelőre nem működik, legalábbis nekünk nem akart semmit sem találni.

A HomePod már meg tudja keresni az iPhone-unkat vagy más Apple eszközeinket is, hogy megtaláljuk őket otthon, illetve működik a Siri Shortcuts-szal is, amely az iOS 12-ben jelent meg először. Továbbá hívásokat kezdeményezhetünk, illetve fogadhatunk is közvetlenül a HomePodon, anélkül, hogy át kellene irányítani a hívást az iPhone-ról. A híváshoz elegendő ha csak egy, a kontaktjaink közt szereplő nevet mondunk Sirinek, de akár telefonszámot is diktálhatunk neki. Ha pedig minket hívnak, akkor megkérhetjük, hogy vegye fel. Amennyiben nem fogadott hívásunk van, megkérdezhetjük Sirit, hogy éppen ki hívott, és segítségével akár vissza is tudjuk hívni.

Az Apple teljes közleménye a HomePod szoftverfrissítéshez :

Az iOS 12 támogatja több időzítő beállítását, a zenekeresést dalszöveg alapján, a telefonálást és a Find My iPhone-t.

  • Keresd meg könnyedén a dalt, dalszöveget használva, ha nem emlékszel a címére (csak angolul)
  • Több időzítő létrehozása
  • Hívások kezdeményezése és fogadása közvetlenül a HomePodon, vagy egyszerűen csak kérdezd meg Sirit, hogy ki hív
  • Hasonlóan az Apple Watch-hoz, a Find my iPhone a HomePodon lehetővé teszi, hogy gyorsan megtaláld iOS vagy macOS készülékeidet pingeléssel
  • Naptár támogatás az összes nyelven
  • Hálózat név a Beállításoknál

Sajnos hazánkban hivatalosan az Apple.hu nem forgalmazza a HomePodot, de mi már teszteltük korábban. Itthon ide kattintva tudjátok megvásárolni garanciával, számlával, megbízható forrásból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok