Vízállósági és törésteszten az iPhone XS és XS Max (videók)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt egy évben sorra jöttek a panaszok, hogy az iPhone X esetén az üveg nem éppen törésálló, és a karcokat sem veti meg. Mindannyian tudjuk, hogy nézhet ki az üveg hátlap tok nélkül 1 év után, de még tokban is előfordulhatnak karcok a tok és a hátlap közé bekerülő porszemek miatt.

iPhone XS, XS Max törésteszt

Az Apple idén kiemelte, hogy bizony erősebb üveget kapott az új készülék, mind elöl, mind hátul. Nekünk ezt a pár nappal ezelőtti teszt alatt sikerült megcáfolnunk, mivel sikerült egy izmosabb karcot ejteni a hátlapon. Jóformán egyébként a YouTube videók is ezt támasztják alá, ez az üveg még mindig nem az, amire az emberek vágynak, bizony törik. Persze mit is várnánk egy üvegtől? Nézzétek meg a videókat.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Agent_H says:

  Hehe, mindig az aktuális modell kapja a legeslegellenállóbb üveget :D. Gondolom ugyanaz amúgy mint amit a tavalyi modellhez használtak. Ennyi pénzért legalább a hátulja lehetne zafírüvegből, mert az elég gáz, hogy veszek egy telefont 400 ezerért és be kell bugyolálnom, ha nem akarom az első nap (normál használat mellett) összekarcolni.
  Anno miután megvettem a 8-at - mivel beszoptam a marketingdumát - gondoltam legyen ez az első telefon amire nem teszek kijelzővédőt; a kijelző egy hét alatt tele volt karcokkal, de ami a legmeglepőbb, az az, hogy a hátulján úgy lett egy fél centis karc, hogy végig gyári tokban volt a telefon.
  Szóval jöhetnek ezzel a bullshit dumával, hogy így erősebb üveg, úgy erősebb üveg, aki ezt egyszer megette az többet biztosan nem fogja…

 2. Agent_H says:

  Ami viszont vicces, hogy a csájnából rendelt teli üveglap 4 hónapos használat után karcmentes (1000HUF/db). Lehet kici occo kinaiaktól kellene tanulniuk, hogy kell karcálló üveget gyártani…

 3. Tamaci says:

  Tíz éve iPhone-t használok, soha nem volta rajtuk semmilyen fólia, csak tok. Mindig karcmentesen adtam el őket.:blush: Szóval: a “normál használat” is sokféle lehet…:wink:

 4. Agent_H says:

  Hidd el eléggé vigyázok a dolgaimra, betegesen is…
  A normál használat mellett normál használatot értek…

  És ugye nem baj, ha nem hiszem el, hogy fólia nélkül karcmentesek maradtak a telefonjaid?

 5. Raveman says:

  Megtudom erositeni. i6 plust hasznalom miota piacra kerult, sosem latott semmi foliat es csak egyetlen mikro karc van az uvegen az evek soran. Tehat sokban fugg a juzertol a dolog.

 6. Ezt én is nehezen hiszem el, hogy karcmentes marad ha nem rakja tokba és fóliába.
  Én se használok tokot, de fóliát igen és valahogy sose ússza meg a karcokat. :smiley:
  Márt attól karcos lesz a hátulja ha az ember leteszi az asztalra vagy kicsit megcsúszik valamin.

 7. Jadeye says:

  @Agent_H, @farkas63: én sosem teszem le szimplán egy asztalra, amin bármi por vagy kosz lehet, mert ahogyan @farkas63 írod is, az asztalon megcsúsztatva meg lehet karcolni. ha aláteszel bármit, egy szalvétát, stb., akkor ezeket a karcokat meg lehet előzni. egy Spigen tokot használok most.

  kijelző: mivel az iPhone X megjelenésekor még nem volt kéznél üvegfólia, így nem tettem rá, és azóta sem került rá. a 4s, 6s, 7 esetén mind volt rajtuk üvegfólia, az 5s-en, és most a X-en nincs.

  szerencsére semmi karc nincs rajta, egyedül talán a tükörfényesre polírozott keretén vannak hajszálkarcok, amit a tok és a készülék közé beszorult porszemek okozhattak a tok leszedése során, de az meg lepolírozható, mint a rozsdamentesacél Apple Watch esetén.

 8. Agent_H says:

  Elég annyi, hogy miután beszállsz az autódba nem törlöd le az ujjad és a rátapadt por már meg is karcolta, elég életszerű szerintem…

  Az Xs mitől lett karcos? Gondolom vigyáztatok rá?!
  Ez az erős üveg csak egy marketing duma, semmi más.

 9. Jadeye says:

  használom kocsiban is, navigációra, de én egyszerűen megtörlöm a kezem, ha érzem, hogy van rátapadva por. egyetlen mozdulat, és sokat segít a megelőzésben.

 10. Agent_H says:

  Akkor én vagyok a hülye, bocs!

 11. Jadeye says:

  én ilyet nem állítottam! de sajnos ezt csak aktívan megelőzni lehet jelenleg, mert ugye az üveget gyakorlatilag nem tudod polírozni. :frowning: (jó, megfelelő eszközökkel van rá lehetőség, de azzal értelemszerűen sérül az oleofób bevonat is, tehát akkor az egész üveget újra kell bevonatozni, és így gyakorlat hiányában sokkal több kár okozható vele, mint békén hagyva. a hátlap egy fokkal egyszerűbb.)

 12. ef-dani says:

  Az erős üveg nem azt jelenti, hogy karcálló.

 13. Agent_H says:

  Az a gondom ezzel, ha egy termeket hiperszuper legeslegjobb uveggel hirdetnek (nemolcson), es ezt a bullshitet ki is emelik egy keynote-on akkor ne kelljen mar tisztaszobai korulmenyeket biztositani ahhoz, hogy egy hivast fel tudjak venni rajt anelkul, hogy megkarcolodna, nyilvan ez ki van sarkitva de, gondolom a lenyeg ertheto…

 14. mk4crdi says:

  Hát ez nagyon ki volt sarkítva. Mikor a kocsiba beszállok sokszor nem poros.hanem “tökig” koszos a kezem. Fizikai munkát végzek, nem mondom hogy patika állapotú, de messze van még a karcostól. A marketing duma pedig legalább ugyanannyira szólt a kínai olcsóról mint erről. Arra nem is kell vigyáznod és úgy is patika :wink:

 15. Agent_H says:

  A kínai marketing duma akkor állná meg a helyét ha konkrét típust írtam volna de ilyet nem olvastál, a többit leszámítva így van, érdekes, ugye?

 16. mk4crdi says:

  Bár neked címezve de mindenkinek írom. Teljesen mindegy hogy mit is közölnek le milyen cikket, mindig lesznek olyanok akik ezeket szívesen olvassák, de mindig lesznek olyanok akik kihasználva ezt, próbálják negatív oldalról megközelíteni. Én úgy gondolom hogy ez most is csak a “túlárazott” készülékkel kapcsolatos problémája az irigyeknek. De kérdem én… Mi is van itt túlárazva? Gondoljunk bele egy közel nem ennyit tudó kínai, pl. a huewei P20-as több mint 200 000 Ft ba kerül nálunk. Jó tudom az karcmentes valóban és nemcsak marketingduma, de had döntsem el én hogy melyiket is szeretném, hogy melyiket tudom megvásárolni. Köszönöm.

 17. Agent_H says:

  :smiley:
  Hidd el senkit nem érdekel, hogy mire költöd a pénzed engem legkevésbe :smiley:
  Amit én kifogásoltam az az, ha már kiadok ( és ezt egyes szám első személyben írtam - csak meg kellett volna érteni) egy valag pénzt egy termékért akkor hadd legyenek már elvárásaim azzal kapcsolatban… Ja és mielőtt, még irigyebb leszek, nem kell összekuporgatnom az árát, és hitelt se kell felvennem, hogy megvehessem az épp aktuális csúcsakármitelefont. Az meg hogy a P20 hogy jött ide végképp nem értem. De te biztos tudod.

 18. mk4crdi says:

  Gyorsan be is fejezném akkor ezt a beszélgetést még mielőtt nagyon elkanyarodnánk. Mindenkitől bocsánat az offért és nagyon örülök hogy nem kell összekuporgatni az árát. :wink: ( megnéztem az árgépen)

 19. ztomi78 says:

  Hát én nem tudom,decemberben vettem egy x-et. Azonnal kapott üvegfóliát,szilikon tokot. Kb 2 hónap után a fényes kereten lett rengeteg karc. Úgy alakult,hogy 3 hete gariban ki kellett cseréltetnem. Szintén fólia sokkal drágább szilikon tok! Az eredmény ugyan az! Karcok a kereten. Az eleje,hátulja makulátlan,de a keret minőségen aluli.

 20. Tamaci says:

  De bizony baj!

 21. ztomi78 says:

  Bocs a kérdésért,de hol tudják az x keretét polírozni?

 22. Jadeye says:

  veszel polírozó vattát mondjuk, és megcsinálod? vagy mondjuk ékszerésznél, ahol nem csak kész ékszert árulnak, hanem ötvös is dolgozik.

 23. Agent_H says:

  Vegyél Nevr Dull polírvattát párezer forint és kb 10 perc alatt el lehet tüntetni a karcokat a keretről.
  Ha Vas megyei vagy környéki vagy akkor tudok adni is…

 24. Jadeye says:

  igen. viszont ha NEM ezüst színű a készüléked, hanem fekete, akkor a polírozással a színezett réteget is le tudod polírozni róla!

 25. Jadeye says:

  A forma maradt, semmi innováció, csak a meglévő tulajdonságokat igyekeztek “polírozni”, plusz lett egy nagyobb változat is.

  én nem értem, mire számítottál, az iPhone 3GS óta teljesen egyértelmű a minta, hogy újabb modell két évente van, tehát 2019-ben várható valami másabb.

  Ujjlenyomat olvasó persze megint nem került bele

  itt sincs min meglepődni, a készülékek hivatalos bejelentése előtt már kiszivárgott pletykák alapján teljesen egyértelmű volt, hogy az ujjlenyomat-olvasót kiveszi az Apple az iPhone termékvonalból, és már nem is fog visszakerülni. sőt, október 30-án meg várhatóan az iPadek esetén is nyugállományba dobják, és ott is csak Face ID lesz.

  IP67-ről IP68 lett. Hmmmm… Mivel egyfelől nem vagyok búvár, így számomra azt mondom, ez kb. tök mindegy. Másfelől nem mondnám hatalmas csodának, innovációnak meg még kevésbé, hogy 0,02 mm-el vastagabb szigetelést tettek bele, mint az előd modellbe.

  no persze ameddig nem volt IP68, addig azt lehetett felróni, hogy márpedig ez milyen elképesztően fontos, és a tizenhétforintos kínai is már IP99 vagy még jobb! most, hogy IP68 lett, már rögtön nem is olyan fontos mindaz, ami az IP67 esetén elengedhetetlenül fontos volt. az Apple sehol sem hirdette “hatalmas innovációként” mindezt, csak mellékesen említették meg, de van, akiknek már az is baj.

  Arról nem is beszélve, hogy tudja a beszélgetéseket rögzíteni, a fényképei, kamerái sokszor jobbak, a dobozába jár hozzá egy átlátszó hátlapvédő és alapból egy 40-es gyorstöltő és a hatalmas akksija sem két különböző fajta összeépítésével készült. És mindezt úgy, hogy fele ennyibe se kerül!

  akkor vedd meg azt a készüléket. szerintem teljesen felesleges minden alkalommal leírni, hogy miért jobb szerinted bármi más. legalábbis én nem állok le androidos oldalakon leírni, hogy márpedig az Apple (szerintem!) az jobb, szebb, zöldebb, bármi –– mert az adott vásárló szemszögéből ez vagy így van, vagy nincs, ezt se te, se én nem tudjuk helyette eldönteni.

  számodra, a te használati szokásaidhoz akkor nem felelnek meg az Apple készülékei vagy az iOS, vagy mindkettő. ne vegyél akkor ilyen készüléket, és egy gonddal kevesebb.

  hüvelykujjal, képernyőtető felé való legyintéssel lehet a memóban lévő alkalmazásokat kilőni

  az iOS-en nem kell kilőni az alkalmazásokat. amit a multitasking listában látsz, azok az alkalmazások nem feltétlen futnak. erről már külön cikk is van az oldalon évek óta, érdemes elolvasnod:

 26. ef-dani says:

  Bár olvastam, hogy nem szereted az idézeteket, de erre a kiragadott részre hagy kérdezzek már rá: olvastál te már ilyen fórumot? Mondjuk a mobilarénát? Ez nem “alma fanok privilégiuma”, hanem emberi tulajdonság.

 27. Jadeye says:

  szerintem meg te soha semmi mást nem csinálsz, csak folyamatosan azt keresed, mibe tudsz épp belekötni, és mindig mindent lefikázol, ami nem Android. hogy ezt miért teszed, azt csak te tudod. ha leírom neked, hogy valami miért van úgy az iPhone esetén, akkor rögtön azzal jössz, hogy én csak az Apple-t védem, és láthatóan figyelmen kívül hagyod a tényeket, mert ahogy látom, ha szerinted valami úgy nem jó, ahogy van, akkor téged nem érdekel, miért van úgy, leírod, hogy szerinted hogyan működik, hiába mások a tények. ha szerinted a tények leírása és a pontatlan állításaid korrigálása az Apple védése, akkor legyen.

  jó ideje egyetlen pozitív hozzászólásod nincs, csak és kizárólag hangulatkeltő, vitagerjesztő litániák. a hozzászólásaid semmi hasznosat nem tesznek hozzá az eszmecseréhez. ha nem tudsz érdemben megnyilatkozni, hanem csak mindenbe belekötsz, szerintem inkább ne szólj hozzá.

 28. ef-dani says:

  Ha előfordulsz ott is rendszeresen, akkor egész egyszerűen nem értem hogy bírtad azt leírni… :roll_eyes:

 29. Jadeye says:

  rendben, akkor itt lezártuk a hozzászólásokat.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!