Újabb, iPhone-nal készült videók az Apple-től

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Shot on iPhone kampányról már írtunk korábban itt az oldalon. Ezen videók mindegyike iPhone-nal készült, és most az Apple bemutatott 3 újabbat.

A mostani reklámok a fociról szólnak, mivel ugye jelenleg is tart a világbajnokság. A videók egy-egy történetet mesélnek el, a világ különböző tájairól, illetve érdemes megfigyelni, hogy adott kiegészítőkkel mennyivel jobb minőséget, egyedi videót tudunk létrehozni az iPhone-nal. Természetesen itt profi eszközökről van szó, főleg olyan objektívekkel dolgoztak, amikkel közelebb lehet kerülni a témához. Nézzétek meg ezeket a gyönyörű felvételeket!

Ausztrália szívében az őslakos lányok a sport segítségével teremtenek maguknak új lehetőségeket. A videóban egy pillantást vethetünk a kulturális örökségükbe és abba, hogy a közösség hogyan őrzi meg és ünnepli azt, hogy kik is ők.

Egy focimeccs az élet nehézségeit testesíti meg 90 percben. Egy csapat szerzetes együtt játszik a helyi közösséggel, hogy fittek maradjanak, és tiszteletben tartsák a ‘wa‘-t – ami egyfajta harmóniát képvisel az adott társadalmi csoporton belül.

Két rivális csapat csak egy semleges területen hajlandó kiállni egymás ellen. Ez ebben az esetben a Berlenga szigetcsoport, ami Portugália Atlanti-óceán felé eső partjától 7 mérföldre található. A Berlengas Island Cup 2018-on a Baleal játszik a Peniche ellen. Ez egy történelmi meccs, hogy eldöntse, melyik csapat a tenger és a focipálya bajnoka.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. G75 says:

  Szívesen venném, ha valaki megmondaná, hogy az első videóban 01:13 másodpercnél levő vágásnál a mélységélességet milyen beállításokkal érték el a videó készítői. Tudom, hogy ezt nem lehet így tudni, de kicsit kétkedve fogadom az cikk állítását (nem a szifon.com felé kritika) a kép láttán. Jelenleg iPhone X-em van + DJI Osmo Mobile 2, elég sokat próbálkozok videók felvételével, nagyon sok videót megnéztem arról, hogy kiegészítő lencsékkel milyen lehetőségek állnak még rendelkezésre, de ilyen kis mélységélességet sehol nem mutattak. Hasonló mélységélességet persze láttam, amikor egy 3 cm méretű figura kitölti a teljes képernyőt (= a kamera kb. 10 centire van a témától, tehát nem fér bele egy ember) és mögötte több száz méterre van csak valami. De itt nem erről van szó. Egy egész ember belefér és mögötte pár 10 méterrel már homályos a pálya oldalában levő kerítés/korlát.

  Néztem Olloclip és Momet lencséket sem, de mélységélesség tekintetében egyik sincs még csak a közelében sem.

  Tényleg hálás lennék, ha valaki meg tudná mondani, hogy ezt hogyan érték el.

  Köszi!

 2. Szia, a mélységélességhez külső lencsét használtak ez biztos. Mondjuk valami ilyesmit:

  Az biztos hogy valós, hogy iPhone-nal készült, csak még vagy 10 milliós felszerelés van mellé. :slight_smile:

 3. G75 says:

  Akkor most nem tudom, hogy sirjak (10 milla) vagy oruljek (tenyleg iPhone-al keszult). Mindenesetre koszi a valaszt. Azt hiszem ilyen merteku beruhazast most “nincs kedvem” bevallalni. Pedig valami atmeneti megildas jo lenne.

 4. Nyilván, ha igényes, filmes felvételeket szeretnél, akkor más terméke kell, nem iPhone :slight_smile: De az is legalább 1-2 millió vagy több.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!