fbpx Skip to content

Tegnap végigsöpört a hír a sajtóban, hogy egy dél-koreai szolgáltató úgy döntött, hogy ismét (vagy még mindig) forgalmazza az iPhone 3GS-t, ami idén már egy 9 éves készülék!

iPhone 3GS

Ezen az oldalon láthatjuk, hogy teljesen komoly a dolog. Átszámolva közel 40 dollárért vásárolhatjuk meg a vadonatúj 3GS-ünket, én minden bizonnyal vennék. ????????‍♂️ Bennem azért felmerül a kérdés, hogy honnan került most elő ez a raktárkészlet, hogy bírta a készülékek akkumulátora a több éves állást, milyen szoftverrel rendelkezhet a bontatlan(?) iPhone, illetve mire is lenne jó az utolsó elérhető szoftverrel, az iOS 6.1.6-tal…

A maga idejében az iPhone 3GS egy brutálisan gyors, használható készülék volt. Ez volt az első iPhone, ami egyértelművé tette, hogy minden második évben egy ráncfelvarrást kaptunk, és ezt S-sel jelöli az Apple. Nézzétek meg, milyen kicsomagolni egy iPhone 3GS-t:

Használható-e 2018-ban egy iPhone 3GS?

Nem igazán. Sajnos az appok többsége már le sem tölthető rá, ha pedig azok régebbi verziója még elérhető, akkor sem biztos, hogy megfelelően fog működni, hiszen az utoljára 2012-ben forgalmazott készülék szoftvere immár 6 verzióval régebbi, mint a legújabb iOS béta. Nyilván telefonálásra, internetezésre alkalmas lesz, a benne lévő chip 3G hálózaton 7,2 megabites letöltési sebességre képes.

Alapjában véve már jobban megéri megvenni egy másik gyártó készülékét hasonló áron, mint a 3GS-t, aminek csak az 1/3-át tudjuk így kihasználni.

A régebbi készülékek mai használhatóságáról itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: mennyire használható ma egy régebbi iPhone?

Neked megvan még? Esetleg használod is?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok