fbpx Skip to content

A WWDC a fejlesztőkről, a fejlesztőknek szól, tehát elsősorban nem a felhasználóknak, de persze számunkra is érdekes, hogy az ősszel érkező operációs rendszerek milyen újdonságokat fognak majd hozni. Az egész hetes rendezvény nyitó keynote-ja után előadásokon és workshopokon vehetnek részt a fejlesztők, de ugyanitt osztják ki minden évben az Apple Design díjakat is.

Íme az Apple Design Award 2018 díjazottjai

Az Apple idén 10 alkalmazást díjazott a világító almás alumínium dobozkával. Van itt jegyzetelő app, számológép, platformer játék és még sok más, no de nézzük is, kik az idei díjazottak.

Agenda

Azt hitted, hogy jegyzetelő alkalmazások tömkelege közt nem lehet már újat mutatni? Nagyot tévedtél, hiszen az Agenda egy gyönyörű, letisztult dizájn mellett úgy kombinálja a jegyzetelést, a naptárjainkat és a feladatainkat, mint ahogyan azt egyetlen más alkalmazás sem teszi. Naptár bejegyzéseinkhez létrehozhatunk jegyzeteket és feladatlistákat, használhatjuk a markdown adta lehetőségeket és persze címkézhetünk mindent, ami elég könnyen átláthatóvá teszi a dolgainkat és persze mindez iOS és macOS közt is folyamatosan szinkronban marad.

Agenda – jegyzet, naptár, feladatliista egyben Agenda – jegyzet, naptár, feladatliista egyben

[appstore id=”1287445660″]

[appstore id=”1370289240″]

Bandimal

A Bandimal egy gyerekeknek szóló, zenei oktató alkalmazás. Használatához nincs szükség szolmizációs tudásra, vagy hogy nagyjából tudjuk, hogyan kellene egy adott hangszeren játszani, hiszen ebben az appban egy állat bandával kell megalkotnunk álmaink számát. Szórakoztató és hasznos tudást nyújthat a kicsik számára, akik lehet pont egy ilyen alkalmazás hatására szeretnének majd zenével foglalkozni.

[appstore id=”1065440354″]

Calzy

Azt hihetnénk, számológép alkalmazások frontján már nem lehet újat mutatni, de ez egy óriási tévedés. A Calzy egy óriási tudású alkalmazás egyszerű kezelő felülettel. Eredményeket, függvényeket, kifejezéseket menthetünk el benne, amikkel később számításaink során bármikor dolgozhatunk és ha módosítjuk őket egy helyen, akkor mindenhol módosulnak és nem kell mindent mindenhol kézzel átírni. Átalakíthatjuk a kezelőfelületét, hogy még jobban kézre álljon. Tényleg érdemes vetni rá egy pillantást.

Calzy - a számológépek új generációja

[appstore id=”623690732″]

iTranslate Converse

Fordító alkalmazásból is bőven van elég az App Store-ban, de kevés tudja azt, amit az iTranslate Converse tud és főleg nem olyan egyszerűen. Ez az alkalmazás nem írott szövegeket fordít le, hanem a szóban elhangzó mondatainkat. Tökéletes, letisztult alkotás, ami nagyon jól tud jönni, ha olyannal kell szót értenünk, akivel nem beszélünk közös nyelvet, hiszen elég csak a telefonba beszélni és alkalmazás már teszi is a dolgát. Az app 38 nyelvet támogat jelenleg (ott van köztük a magyar is!), és még Apple Watch-on is fut.

iTranslate Converse hangalapú fordító program iTranslate Converse hangalapú fordító program

[appstore id=”1241264761″]

Triton Sponge

A Triton Sponge egy orvosi alkalmazás, ami egy infra szenzor segítségével meg tudja mondani, hogy a műtőkben használt rongyok mennyi vért szívtak fel és a beteg számára mennyi vérutánpótlásra lesz szükség a műtét során. Ez nyilván nem az az app, amivel otthon szórakozni fogunk, de akik az egészségügyben dolgoznak és egy infraszenzort is tudnak a telefonjuk mellé keríteni, nekik lehet hasznos lesz.

Triton Sponge – infravörös orvosi vérszámoló

[appstore id=”1156546367″ store=”US”]

Florence

A Florence egy elég különleges alkotás. Játéknak mondható, de néha sokkal inkább egy mese, egy film a felnőtt életről (annak minden gondjával, bajával), és a szerelem nyújtotta örömökről. A különlegességét az egyedi vizuális világa és a gyönyörűen megkomponált zenéje adja.

Florence - egy játék a felnőtt létről Florence - egy játék a felnőtt létről

[appstore id=”1297430468″]

Playdead’s INSIDE

Az INSIDE egy gyönyörű, de egyben hátborzongató kalandjáték, amiben egy névtelen fiúcskát kell egy utópisztikus világban végig kísérnünk kalandja során. Aki ismeri a LIMBO-t, az ebben se csalódhat és hosszabb teszt is hamarosan olvasható majd róla.

[appstore id=”1201642309″]

Alto’s Odyssey

Úgy tűnik, a méltán híres és díjazott Alto’s Adventure második része, az Odyssey se kerülheti ki a díjak hadát. Ez egy relaxáló, gyönyörű színekkel és fényekkel dolgozó, endless lesikló játék, ami az elődje havas környezetét sivatagira váltotta és számos helyen tovább gondolta a játékmenetet. Egy olyan alkotásról van szó, ami egyszerűen szerelem első látásra. Érdemes kipróbálni és elolvasni róla korábbi cikkünket.

[appstore id=”1182456409″]

Frost

A Blek alkotóinak újra sikerült egy Apple Design díjat bezsebelniük az új játékukkal, a Frosttal. A játék célja, hogy az űrben vándorló kis lények raját eljuttassuk egyik bolygóról a másikra úgy, hogy új útvonalat jelölünk ki nekik, de ez csak a játék eleje. A pályák előrehaladtával egyre többféle lény jelenik meg és már nem olyan könnyű a dolgunk, mert rá kell jönnünk, hogyan tudjuk őket rávenni arra, hogy interakcióba lépjenek egymással és elérjék céljukat.

[appstore id=”1234617736″]

Oddmar

Az Oddmar egy zseniális platformer játék Törökországból. Egy nem túl ügyes és szerencsés viking harcost, Oddmart kell végigkísérnünk útján a Valhalla felé, miközben persze az utunkat mindenféle veszély és kihívás szegélyezi, de a gyönyörű grafika és animációk igazán emlékezetessé teszik ez a játékot.

[appstore id=”1247397901″]

Neked melyik a kedvenced?

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. A Calzy határozottan! Modern,, elegáns és szuper hatékony, imádom! Le is szedtem a gyári app-ot és csak ezt használom.


Add a Comment