fbpx Skip to content

Strategy Analytics jelentése szerint 2018 első negyedévében a legtöbben iPhone X-et vásároltak. Ez nem meglepő, hiszen már a megjelenése óta nagy népszerűségnek örvend attól függetlenül, hogy az ára nem éppen baráti.

A jelentés szerint az iPhone X-ből 16 millió darab kelt el 2018 első negyedévében. Az iPhone 8 a második, az iPhone 8 Plus a harmadik, az iPhone 7 pedig a negyedik helyen végzett, majd ezután jönnek csak a többi gyártó készülékei.

A legnépszerűbb androidos okostelefonok 2018 első negyedévében a Xiaomi Redmi 5A és a Samsung Galaxy S9 Plus voltak. Ez felmérés is jól mutatja, hogy az iPhone-oknak még mindig hatalmas szerepe van az okostelefon-piacon, változatlanul az élen állnak, legalábbis ami az eladásokat illeti, az androidos készülékek pedig csak követik őket.

Az elemző cég közleményéből az is kiderül, hogy 2018 első negyedévében a globálisan eladott okostelefonok mennyisége elérte a 345,4 millió darabot. A hat legnépszerűbb modell együttesen a világszerte eladott okostelefonok egyharmadát tette ki.

Az iPhone X-ből 16 millió darabot szállítottak világszerte az idei év első negyedévében, a második negyedévben a készülék továbbra is a világ legnépszerűbb okostelefonja, köszönhető ez a designnak, a kifinomult fényképezőgépnek, a széleskörű alkalmazáshasználatnak és nem utolsó sorban a széleskörű kiskereskedelmi jelenlétnek.

Ahogy már fentebb írtuk, az iPhone 8 a második helyet kapta 12,5 millió darab eladással, az iPhone 8 Plus-ból 8,3 millió, az iPhone 7-ből pedig 5,6 millió került a vásárlókhoz 2018 első negyedévében.

Az elemzői becslések szerint a Xiaomi Redmi 5A-ból 5,4 millió kelt el ezzel megszerezve az ötödik helyet és a 2 százalékos piaci részesedést 2018 első negyedévében. A Xiaomi hatalmas mennyiségben értékesít okostelefonokat világszerte.

A fenti készülékeken túl a Samsung Galaxy S9 Plus-ból pedig 5,3 millió darab talált gazdára. Az S9 Plus vonzó lehet a káva nélküli, hajlított képernyős kialakítással, valamint az eladási számok mérvadója lehet a magas színvonalú kiskereskedelmi jelenlét is.

Az iPhone X tehát továbbra is vezeti az eladási listákat, valószínűleg ez még egy ideig így is lesz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Ez az “évezred bukása” ez a telefon ????

  2. Ami jó, az jó! ????????

  3. @ef-dani: Akik hasonlókat írtak róla azok itt nem nagyon jelennek meg, tiszta ciki lenne.

  4. Még jó hogy ilyen drága, mert akkor ha olcsóbb lenne olyan várakozási időt igényelne, mint anno a Merkurnál egy Zsiguliért volt. 😀

  5. Jó, jó az iPhone X, de én arról cseréltem iPhone 8-ra mert nem tudtam megszokni a touch ID hiányát. 🙂

  6. Sziasztok! Tudom nem a cikhez illő kérdés,de van egy problémàm,és esetleg nem e találkozott valaki hasonló esettel.? 🙂 van egy iphone x- készülékem , és egyik pillanatról a másikra kiírta,h a face id-m le lett tíltva ,mert nem megfelelően működik.A telefon 3 hetes , garanciális független kp-s vétel volt. Hogy esetleg valakinek valami tippje lenne e, vagy forduljak szervízhez?

  7. Köszi szépen az infót 🙂

  8. Most úgy minden kötekedési szándéktól mentesen kérdezem, aki idetalál az miért nem olvas mielőtt kérdez???
    Lehet a keresőt is használni v végigfutni az oldalon a tartalmak között, stb.

  9. Ha az intelligens keresőbe beírod, hogy “face id hiba”, vagy “face id nem működik”, nem talál semmit.
    Ha elkezdesz lefelé görgetni, akkor “iPad népszerűség’, “legeladottab iPhone X”, “USB mód”, “Instagram csúszka”, “Apple Watch”, “fekete pont”, “iKiegészítők kedvezmény”, “iPhone 7 reklám, “Google IO 2018”, cikkeket találsz, mielőtt felbukkan a Face ID cikk. A GYIK hardveres kérdések között sincs fent.
    Ez nem kritika akar lenni a Szifon felé, ők már így is rengeteget segítenek mindenkinek, csak jelzem, hogy amíg választ kapunk tőlük a feltett kérdéseinkre, sok esetben ez a legegyszerűbb módja a keresésnek. Köszönjük a válaszaitokat!

  10. @Az Időmilliomos Apuka: Igen a legolvasottabbak között a 4. a sorban lefelé, ehhez valóban időmilliomosnak kell lenni hogy vki ráleljen. No comment! 🙂

  11. @Az Időmilliomos Apuka: köszi, megnézzük, miért nem dobja fel a kereső, pedig fel kellene dobja. (a GYIK alatt azért nincs, mert nem GYIK cikk, így nem tettem be közéjük.)

  12. Hát vazze én beírtam annyit hogy “face” és elsőre kidobta a cikket ott olvasható a lényege még, ergo nem is értem mi is a gond a keresővel??!!


Add a Comment