Instagram Stories – új csúszka szavazás

Nagyjából egy hónappal ezelőtt számoltunk be az Instagram Stories legújabb felvételi opciójáról, a Fókusz módról, és máris itt van egy újabb remek funkció, a csúszka szavazás. Úgy tűnik, lejárt az A-B opciós szavazások ideje az Instagram szerint, nem mintha az eltűnt volna az alkalmazásból, de most egy újfajta lehetőséget vezettek be a story-k interakciójába.

Új csúszka szavazás az Instgram Stories-ban

2017 októbere óta tudunk szavazást csinálni a story-nkban. Ugyebár itt két opciót adhatunk meg, igen-nem alapon, de persze nincs kikötve, hogy az egyik válasznak pozitívnak, a másiknak negatívnak kell lennie, sőt, szöveg helyett akár emojit is használhatunk. Az Instagram 44-es verziója viszont most mindenki számára egy új szavazós funkciót hozott el.

A csúszka szavazás ugyanott érhető el, mint mondjuk a GIF, hashtag vagy épp helyszín matricák. Itt azonban nem A-B lehetőségek közül kell választanunk, hanem egy intervallumon belül kell eldöntenünk, mennyire értünk egyet a feltett kérdéssel. A kérdés szövegesen bármi lehet, a válasz viszont csak egy emoji. Alapból ad az app néhány javaslatot, de akár mi magunk is választhatunk másik emojit. Sajnos nem az egész készlet érhető el jelenleg, noha sima matricaként minden emoji használható, de ez szerintem pár napon belül javításra kerül. Szavazatunk leadása után megmutatja a csúszka, hogy a többiek átlagos szavazata hol helyezkedik el ezen a sávon, ami kicsit hasonló a sima szavazás százalékos eredményjelzéséhez. Utólag itt se módosítható a válaszunk és az se nyilvános, hogy hányan szavaztak, egyszerűen csak az átlag látszik visszanézve a story-n. Számunkra viszont mindenki válasza látszik, ha felhúzzuk az ujjunkat ezen a történeten. Itt láthatjuk, hogy hányan látták ezt a történetet és hányan szavaztak és ki hogyan, ami egy abszolút érdekes rész.

Új csúszka szavazás az Instgram Stories-ban

Számomra még érdekes újítás lenne, ha a sima szavazást és a csúszka szavazást valahogy később vegyítenék és két emojit használva lehetne a véleményünket kifejezni. Remélem, egyszer ez is meg fog valósulni, bár három fajta szavazás már picit túlzás lenne az alkalmazásba.

A napokban viszont egy szerintem remek ötlet fogalmazódott meg bennem. Abszolút hasznos felvételi mód lenne ide is a time-lapse, de olyan módon, hogy a végeredmény mindig beférhessen a 15 másodperces videós keretbe. Most ehhez külön videóvágó appot kell használnom, ami pont annyira teszi nehézkessé a dolgot, hogy már-már nem is érdemes vele foglalkozni, pedig szerint hasznos funkció lenne.

Te milyen funkciót látnál szívesen az Instagram Stories-ban?

Hori Editor

2013 óta erősítem cikkíróként a Szifon.com csapatát, elsősorban játék- és alkalmazás tesztelőként. Emellett rengeteg terméktesztet is olvashattatok tőlem főleg Apple Watch szíj, fotós és autós kiegészítők kategóriában. 

Támogass engem!

follow me
×
Hori Editor

2013 óta erősítem cikkíróként a Szifon.com csapatát, elsősorban játék- és alkalmazás tesztelőként. Emellett rengeteg terméktesztet is olvashattatok tőlem főleg Apple Watch szíj, fotós és autós kiegészítők kategóriában. 

Támogass engem!

follow me
Latest Posts
  • Spectre – hosszú záridő kicsit másképp
  • 10% kedvezmény MINDENRE az iKiegészítők.hu-nál
  • Facebook Messnger Dark Mode
  • Shot on iPhone fotópályázat nyertes képei

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!